Ajax-loader

Oscar Welden könyvei a rukkolán


Oscar Welden - Csaták ​könyve
Minden ​ilyen mű természetesen hiányos, ez nem is lehet másképpen. Különösen akkor, ha a szerző kénytelen terjedelmi okokból alaposan körülhatárolni, egyáltalán mit vegyen be és mit hagyjon ki a könyvből. Ez utóbbi talán még nehezebb feladat. Az adatok begyűjtésén kívül éppen ez a döntéssorozat volt legnehezebb. Nem vehettük be az itt tárgyalt csaták közé azokat a fegyveres konfliktusokat, amelyek nem jellemezhetők csataképpen. Ezért például hiányzik az 1991-es Öböl-háború leírása, hiszen az voltaképpen egy hosszú és bonyolult háború volt. Nem írtunk le komplett háborúkat sem, mert nem az volt a célunk.

Oscar Welden - Háremek ​titkai
Ideje ​volt már, hogy valaki végre megírja a háremek igazi történetét és viszonyait. Erről az intézményről Európában évszázadokon keresztül csak a legvadabb találgatásokat olvashatták az érdeklődők - de az igazat szinte senki sem ismerte. O. Welden véget vet a találgatásoknak. Történészi alapossággal és olykor ironikus, csipkelődő stílusban, de mindenképpen írói vénával megáldva mondja el nekünk mindazt, amit tudhatunk és tudnunk kell a háremekről.

Oscar Welden - Veszélyben ​a kassza
A ​könyv az ókortól napjainkig eleveníti fel a pénzügyi válságok, nagy tőzsdei és egyéb manipulációk, spekulációk és összeomlások történetét. Hogyan születtek a bankok, majd fonódtak össze a világi és egyházi hatalommal - mint például a templomos lovagrend bankjai? Kik voltak az első ismert bankárok, bankár-dinasztiák és miket műveltek a nagyobb haszon reményében? Hogyan születtek a gigantikus vagyonok? Rotschildok, Fuggerek, csalók és nagy "játékosok" - ez utóbbiak már inkább a modern korból. Szóba kerülnek az első tőzsdei ügyletek, a gyarmatosítás és forradalmak által kiváltott pénzügyi nehézségek, az első igazi világválság (1929-1933) és a nagy bukások kora. A könyvben arról is említést tesz a szerző, mit tett Soros György az angol fonttal és hogyan keresett több milliárd dollárt Oszama bin Laden, a hírhedt terrorista a 2001. szeptember 11-i nagy New York-i merénylettel. Végül a könyv utolsó fejezete kitér a mostani nagy pénzügyi válságra és annak kiváltó okaira is.

Oscar Welden - Báthory ​Erzsébet magánélete
Véreskezű ​szörnyeteg, könyörtelen tömeggyilkos...? Vagy csak egy szerencsétlen asszony, akinek tudatát a kicsapongó ősök terhelték meg? Báthory Erzsébet minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosa, a nők körében feltétlenül az első szadista asszony, aki kizárólag fiatal lányok és nők lemeztelenítésében, fizikai kínzásában, majd megölésében találta meg a kéjt. Összeegyeztethető-e ez azzal, hogy ezenközben családanya is volt? Magyarország egyik legnagyobb földesurának özvegye hatalmas birtokain kínzókamrákat rendezett be és százával gyötörte, majd ölette meg a mit sem sejtő áldozatait? Vagy egy politikai koncepció áldozata csupán? Az 1500-as évek vége és az 1600-as évek eleje-nagyon érdekes volt a három részre szakadt Magyarországon. A kor összes jellemzője, valóban élt alakja felbukkan a dokumentumkötetben. Nem regény ez, minden szava valóság- de csak erős idegzetű olvasóknak ajánlja a Kiadó.

Kollekciók