Ajax-loader

Michael E. Haskew könyvei a rukkolán


Michael E. Haskew - A ​második világháború elit alakulatai
Az ​elit alakulatok a modern korban először a második világháború csataterein játszottak igazán kiemelkedő szerepet. A szárazföldi, tengeri és légi alakulatok, seregtestek, csapatok katonái rendszerint nagy árat fizettek a sikerért, de tetteik jelentősen befolyásolták a körülöttük folyó küzdelem menetét. A kötet valamennyi fő hadviselő hatalom különböző alakulatait bemutatja, mind az európai, mind a csendes-óceáni hadszíntéren. Országonként tárgyalva a könyv olyan híres alakulatok történetét ismerteti, mint az amerikai rangerek, a brit SAS és a német Waffen-SS, s mellettük egy sor kevésbé ismertét is, mint például Popski Magánhadserege, az LRDG és a Repülő Tigris repülőszázadok. Bár a könyvben bemutatott csapatok jelentős hányadát „rendes" reguláris katonaságként állították szolgálatba, haditetteikkel kivívták az elit státust.

Martin J. Dougherty - Michael E. Haskew - Phyllis G. Jestice - Rob S. Rice - Bibliai ​csaták
Könyvünk ​a bibliai kor húsz csatamezejére kalauzolja el az olvasót. Olyan harcokba, mint a Méróm vize, Mikmász, Samária és Lákis ostroma, a Mésa elleni háború, a babiloni hódítás, Emmaus, Bét-Cúr, Jeruzsálem ostroma és még sok más. Az egyes csaták tárgyalását lényegre törő, jól áttekinthető adattár vezeti be, amely részletes információkkal szolgál az ütközetek helyszínéről, dátumáról, a hadvezérekről, a harcoló egységek számáról és jellegéről, valamint az egyes csaták végső kimeneteléről. Több mint kétszáz színes és fekete-fehér térkép, műalkotás és fénykép illusztrálja a kötetet, megismertetve az olvasót magukkal a csatákkal, a főszereplőkkel, illetve a korabeli harctéri taktikákkal. A Bibliai csaták nélkülözhetetlen kézikönyv mindenkinek, aki érdeklődik az ókor történelme iránt.

Michael E. Haskew - A ​II. világháború fegyverei
Ez ​a könyv az azonos típusba tartozó fegyvereket úgy mutatja be, hogy az olvasó egy pillantással összehasonlíthassa meghatározó paramétereiket. Milyen gyors volt a Hawker Hurricane a Messerschmitt 109-eshez vagy a Spitfire-hez képest? Mekkora volt az amerikai M1 Garand ismétlőpuska hatásos lőtávolsága a német Mauser K98k-hoz vagy a brit Lee-Enfield No. 4-hez mérve? Melyik kétéltű jármű kelt át gyorsabban a vízen, a DUKW Schwimmwagen vagy az LVT-4 Buffalo? A német tankok páncélzatát a Cromwell Mk VIII vagy a Sherman Firefly harckocsilövege ütötte át nagyobb valószínűséggel? A kötet színes és szemléletes diagramokkal mutat be több mint 300 második világháborús fegyvert és harcjárművet az önjáró tüzérségi rakétavetőktől a csatahajókon és tengeralattjárókon át a harcászati bombázókig és nehéz harckocsikig. A szerző röviden kitér az egyes harci eszközök fejlesztésének történetére is, valamint arra a szerepre, amelyet a háború menetében, a győzelmek és vereségek alakulásában betöltöttek. A II. világháború fegyverei nélkülözhetetlen kézikönyv a haditechnika és a hadtörténet iránt érdeklődők számára.

Kollekciók