Ajax-loader

Robert Silverberg könyvei a rukkolán


Robert Silverberg - Éjszárnyak
Az ​emberiség harmadik nagy ciklusának végén, a hanyatlás és dekadencia világában már senki sem hisz a régi legendában. Ám van egy Kémlelő, aki egész életén át mást sem cselekedett, mint mágikus műszereivel az űr sötétjét fürkészte, hogy amikor a hódítók érkeznek, az emberek szembe tudjanak szállni az invázióval. Réges-rég számítottak arra, hogy egyszer eljönnek az idegenek egy nagyon távoli bolygóról, és beváltva évezredes fenyegetésüket, megtorolják a földlakókon hajdani sérelmeiket. A Kémlelő harmadmagával rója a világot, Avluelával, az Éjszárnyasok kasztjának törékeny virágszálával és Gormonnal, a Torzszülött mutánssal, s amikor eljutnak Roumba, az ősi városba, feltárul előttük az örök igazság, mely mindhármuk sorsát meghatározza... Robert Silverberg, többszörös Hugo- és Nebula-díjas író, e megható és lenyűgöző történetével vált méltán elismertté a science fiction és fantasy világában!

Robert Silverberg - A dicsőség fénye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Silverberg - Sorcerers ​of Majipoor
Publishing ​simultaneously with his new hardcover The Alien Years, this fourth volume in Silverberg's wildly popular Majipoor series -- which has sold nearly one million copies -- finds this vast and exotic planet disturbed by usurpers, rebellion, and war. The Reigning Pontifex Lies Dying, and Korsibar, Son of the current Coronal, has become embroiled in the schemings of his twin sister and her ambitious cabal. Their plot is to seize the power of the Coronal from Prestimion, the designated successor, capture the crown, and rule Majipoor. With the aid of the sorcery that has become prevalent during the reign of the current Pontifex, Korsibar's plan works. But as he dons the mantle of power, he begins to realize that the traditions are not easily ignored -- and the burdens of crown and scepter are more costly then the simple act of possessing them. Robert Silverberg's most popular and successful works have always been the books in his Majipoor saga. The prequel to his previous Majipoor novels, Lord Valentine's Castle and Valentine Pontifex, this fantasy adventure is the first in an exciting new trilogy of Majipoor novels that is sure to be a hit with his many fans.

Robert Silverberg - Majipoor ​Chronicles
The ​best-selling fantasy saga that began with Lord Valentine's Castle continues in Majipoor Chronicles, as the young street urchin Hissune gets his due for helping Lord Valentine regain his throne. As a reward, he is sent into the depths of the Labyrinth, a massive library of memory cubes in which the entire history of Majipoor is preserved. As Hissune prepares for a summons to return to Castle Mount, he relives the lives of Majipoor's most famous and notorious inhabitants, learning more about the people and his new land than anyone else in the kingdom. As he becomes one with its many peoples - dukes and generals, thieves and murderers, Ghayrogs and Metamorphs - he discovers wonder, terror, longing, and love and learns wisdom that will shape his destiny.

Robert Silverberg - Jövőlátó ​ember
Ha ​az ember számol a véletlenekkel, akkor kiszámíthatja a jövőt, tehát nincs ebben semmi rendkívüli. Lew Nichols is jövendöléssel foglalkozik. Megbízható, pontos jóslatainak köszönhetően fontos szerepet szánnak neki New York politikai életében is a város ambiciózus polgármestere mellett, aki meg akarja nyerni a következő választásokat. Nochols megjósolja ugyan a jövőt, de nem látja. Ehhez csakugyan rendkívüli adottság szükségeltetik, amellyel csupán egyetlen férfi, a világlátó félrevonult Martin Carvajal rendelkezik. A külön leges képességű látnok felajánlja Nicholsnak, hogy megtanítja látni. Az elgondolkodtató, izgalmas megírt történet Robert Silverberg egyik legjobb regénye.

Robert Silverberg - Dying ​Inside
Imagine ​what it would be like if you could tell what the innermost thoughts and feelings of those around you were. Imagine if, as you reached middle age, you lost that ability. What would it do to you to be like everyone else?

Robert Silverberg - Downward ​to the Earth
One ​man must make a journey across a once colonised alien planet. Abandoned by man when it was discovered that the species there were actually sentient, the planet is now a place of mystery. A mystery that obsesses the lone traveller Gundersen and takes him on a long trek to attempt to share the religious rebirthing of the aliens. A journey that offers redemption from guilt and sin. This is one of Silverberg's most intense novels and draws heavily on Conrad's Heart of Darkness. It puts the reader at the heart of the experience and forces them to ask what they would do in the circumstances.

Robert Silverberg - Üvegtorony
Simeon ​Krug, a milliárdos üzletember eltökéli, hogy felépíti a XXIII. század Bábel-tornyát, ezt a kilométernyi üvegmonstrumot, melynek segítségével kapcsolatot teremthet a csillagokkal. A munka nehezét androidok végzik - de vajon hogy vélekednek ők a "teremtő" nagyratörő terveiről...?

Robert Silverberg - Valentine, ​Napkirály
A ​Napkirály Valentine ébren is lidérces álmokat lát, és balsejtelmei beigazolódni látszanak, amikor az alakváltó metamorfok, a Majipoor őslakói elpusztítással fenyegetik a termést, mely létfontosságú a bolygón élő milliárdok számára. Ez a válsághelyzet könnyen háborúhoz vezethet, és nem is csak a különféle fajok között, mert Valentine-t a saját udvartartásán belül sem mindenki támogatja a legfelsőbb, pontifexi tisztségért vívott küzdelmében. Az SF nagymesterének gigantikus trilógiája befejezéséhez érkezik ezzel a kötettel, egzotikus technológiákkal, tengeri sárkányokkal, ökológia katasztrófával és egy idegen világ más csodáival szembesítve olvasóit.

Robert Silverberg - Star ​of Gypsies
Yakoub ​was once the legendary King of the Rom, the Gypsy race that has evolved from the days of caravans into lords of the spaceways--the only pilots capable of steering ships safely between the many worlds of the Galaxy. Weary and proud, Yakoub has relinquished his power and lives in exile on a distant, icy world. In his absence, chaos fills the vacuum of power. The fate of the entire Galactic Empire hangs in the balance. Yakoub must journey across the cosmos and fight to regain his throne. Only then can he fulfill his dream--to return his people to their ancestral home of Romany Star. The Rom need the Yakoub of legend once more. Can the once-mighty King overcome time and tyranny and inspire his people in their darkest hour?

Isaac Asimov - Robert Silverberg - Asimov ​teljes science fiction univerzuma VIII.
Az ​asimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot univerzumot összefoglaló Encyclopedia Galactica S része után sorozatunk további kötetei az író egyéb science fiction irásait gyűjtik egybe. A folytatás immár új néven (Encyclopedia Galactica Alternativa), de folyamatosan sorszámozva fogja össze a szerző közel tucatnyi regényét és száznál is több novelláját, melyek jelentős része mindeddig nem jelent meg magyar nyelven. Az ily módon Asimov teljes SF univerzumát bemutató sorozatunk jelen kötete az alábbi három regényt tartalmazza: Leszáll az éj Az idő gyermeke A pozitron-ember. Mindhárom történet közös ismertetőjegye, hogy azokat Asimov saját novelláiból - Robert Silverberg, Hugo és Nebula-díjas íróval együttműködve - bővítette regényekké.

Robert Silverberg - Új ​kolónia
Mr. ​Aherne az ENSZ megbízásából érkezik a Marsra, hogy kémjelentést készítsen a telepesek életéről. A legnagyobb meglepetés akkor éri, amikor rádöbben, hogy a Marson nem egy, hanem két kupola létezik... A Donnybrook csatahajó a síriusi szektorba igyekszik, hogy bekapcsolódjon az idegen faj elleni háborúba. A pszichológus tiszt feladata, hogy a férfi legénység számára felvegyen egy "fedélzeti lányt". S a jelentkezők között akad valaki, aki a rémségek rémségét szabadítja az űrhajóra... Az öngyilkos hajlamú ifjú társat kap egy android személyében, akinek az a feladata, hogy minden eszközzel akadályozza meg az önpusztítást... Egy "puhány" ember véghezviszi a lehetetlent; elindul a másfélszeres gravitációjú bolygón, hogy visszaszerezze a barátnőjét... El tudja képzelni, milyen lehet egy suborni asszonyt venni nőül? Egy idegen lényt, aki leginkább egy virágsziromra hasonlít... Nos, abban a korban, amikor az interplanetáris házasságok már divatszámba mennek, semmi sem lehetetlen... Egy űrhajó száguld a feketeségben, fedélzetén egy hajdani elnökkel, aki épphogy elmenekült a forradalmárok karmaiból. Az elnök egyedül van, ám még sincs egyedül. Emlékezetkockákban vele vannak a szerettei, a barátai, s olyan hírességek, mint Shakespeare, Platon, Nagy Sándor... Hat remekbe szabott történet a science fiction többszörös Hugo- és Nebula-díjas nagymesterétől.

Robert Silverberg - Vendég ​a jövőből
VORNAN-19 ​Ember a jövőből. Egy időutazó 2999-ből, aki azért érkezett vissza a mi korunkba, hogy tanulmányozzon bennünket. Egy rendkívül karizmatikus, magával ragadó egyéniség, aki képes bárkit levenni a lábáról, s a ki kedve szerint éli ki különös vágyait. Nincs nő, aki képes lenne ellenállni neki, s ő sem arra született, hogy ellenálljon. De vajon miért jött közénk? Mit akar tőlünk? Miért beszél oly keveset a saját világáról? És miért akar annyi mindent tudni a huszadik század végének mindennapjairól? Ki ez az ember? Csaló? Vagy egy két lábon járó, valóságos csoda?

Isaac Asimov - Robert Silverberg - A ​pozitron-ember
Andrew ​a 2007-ben vásárolt háztartási robot eseménydús története arról szól, hogy válhat-e, válik-e egy robot emberré.

Robert Silverberg - Majipoor ​krónikái
A ​Labirintus Majipoor gigászi bolygójának bürokratikus szíve, egy spirálformában mélységbe tekeredő folyosórendszer. Innen felügyeli az álarcos hivatalnokokat minden egykori Napkirály, és itt él Hissune, a volt utcagyerek, aki a trónra segítette Lord Valentine-t. Amikor megindul felfelé a hivatali ranglétrán, első lépésként évtizedekig unalmas feljegyzéseket kéne csak katalogizálnia a végtelen folyosókon. Még szerencse, hogy a közelben található a Lélektároló, ahol Majipoor utóbbi kilencezer évéből raktározzák több milliárd alattvaló önkéntes léleklenyomatát. Hissune pedig unatkozik, ezért hamis papírokkal rendszeresen besurran, kikér néhány lélekkapszulát, és elmerül a történelem egy-egy jelentős vagy jelentéktelen szereplőjének életében. Szeme előtt lassan roppant mozaik ölt formát e gigantikus bolygó évezredeiről, melynek alakjai mégis egytől egyig érző, hús-vér személyek. Az SF Nagymestere grandiózus tablót fest a fantasztikus irodalom legjobban kidolgozott idegen világáról a Hugo-díjra is jelölt Majipoor-sorozat második kötetében, a _Lord Valentine kastélya_ folytatásában. "Csoda csodát követ… elképesztő ez a könyv." - Los Angeles Times "Majipoor talán Silverberg legkáprázatosabb írói teremtménye, és egészen biztosan a modern SF legalaposabban kimunkált világa." - Booklist "Ha szereti az egzotikus, Ezeregyéjszaka-szerű történeteket, ez az önnek való könyv." - Washington Post Book World

Robert Silverberg - The ​Mountains of Majipoor
In ​the latest volume of the Majipoor chronicles, Prince Harpirias is sent on a mission to rescue an expedition of paleontologists. The scientists were taken prisoner while studying a barbaric race. The barbarians live in houses made of ice, don't wash and they expect Harpirias to sleep with the king's daughter, the genes of the civilized Majipoorians being much in demand. By the author of Lord Valentine's Castle.

Robert Silverberg - Gilgamesh ​the King
A ​thrilling retelling of the Epic of Gilgamesh, by one of the greatest storytellers of his generation Gilgamesh’s appetite for wine, women, and warfare is insatiable. As the King of Uruk, he oppresses his people and burdens his city. To temper his excesses, the gods create Enkidu, Gilgamesh’s equal, who becomes his greatest friend. Together they wander the kingdom as brothers, conquering demons until a cruel twist changes Gilgamesh’s path forever. Two parts god and one part man, Gilgamesh is mortal—a fate he now resolves to overcome, no matter what the price. And so he embarks on another journey, in pursuit of vengeance and the ultimate prize for a mortal king: eternal life.

Isaac Asimov - Robert Silverberg - Leszáll ​az éj
Lagash ​bolygó civilizációja nem ismeri az éjszakát. E világ egét számos hatalmas nap világítja be, a sötétség ősi mondákból ismert iszonyat csupán. Ám Lagashra is ráborul egyszer az alkonyi homály - és az ezt követő éjszaka nagyon kíméletlennek ígérkezik...

Robert Silverberg - Lord ​Valentine kastélya
Valentine ​egy napon arra ébred, hogy nem emlékszik a múltjára... Ám vándorlásai során az Álmok királya különös álmokkal gyötri, olyanokkal, amelyek azt sugallják, hogy ő Majipoor, a hatalmas bolygó igazi uralkodója, akit cselszövéssel távolítottak el trónjáról. Igaz-e az álom? Valentine a bizonyosságot keresi és ezért vállal minden veszélyt, kockázatot, kalandot. Majd a bizonyosság birtokában trónjának visszahódítására indul... A Lord Valentine kastélya fordulatos, vérbeli kalandregény, amelyet a mágia, a boszorkányság különös és megdöbbentő világa fűszerez.

Robert Silverberg - Conquerors ​from the Darkness
A ​thousand years in the future, the earth has been conquered by an alien race and covered by a single sea. Dovirr Stargan, who is disgusted with the servility of his life on the floating city of Vythain, longs to become one of the Sea-Lords, who roam the sea as powerful protectors of the cities. Dovirr gets his wish, but the return of the alien race brings unexpected and critically dangerous crises to his new life as he learns the real, sometimes terrible, significance of power.

Robert Silverberg - Capricorn ​Games
A ​woman attends a very strange party that includes a billionaire, a mind reader, a Byzantine Duke, and a man who has lived 1000 years, from whom she tries to find the secret to a long life. Contents: Ship-Sister, Star-Sister A Sea of Faces The Science Fiction Hall of Fame Ms. Found in an Abandoned Time Machine Ishmael in Love Getting Across The Dybbuk of Mazel Tov IV Capricorn Games Breckenridge and the Continuum

Robert Silverberg - Recalled ​to Life
When ​a nervous scientist from Beller Laboratories approached James Harker, asking him to introducde a new scientific discovery to the world, Harker had his own reasons for agreeing. The discovery was a reanimation process-- bringing the recently dead back to life. But Harker hadn't anticipated treachery within the ranks of the scientists working on the process, nor on the consternation and mounting hysteria when the news broke. James Harker faced the most demanding task of his life-- and he didn't know if he would live to see the results...

Robert Silverberg - Invaders ​from Earth
Ted ​Kennedy, advertising executive for the Ganymede Project, is made aware of a plan for genocide, for the murder of all the peaceful natives of Ganymede in furtherance of commerce...and it is his decision as to whether he collaborates with, facilitates this genocide or - by opposing it, by bringing the truth to the public - he risks not mere failure but utter destruction. Robert Silverberg's comment on his novel: ..."it involves a Madison Avenue hoax involving a nonexistent colony on Ganymede being worked up for political purposes, some sort of cynical disinformation campaign of the kind that was science fiction in l958 but is everyday news these days." Everyday news and, of course, the premise of the successful and frighteningly premonitory film, Wag the Dog.

Robert Silverberg - Öffnet ​den Himmel
Der ​Gott der Technik Zu Beginn des 22. Jahrhunderts ist es nicht die Wissenschaft, die die Menschheit vorantreibt, sondern die Religion. Noel Vorst hat Technik und Mythos zu einer neuen Religion verbunden. Doch die Bewegung ist gespalten. Die Harmonisten haben sich auf der Venus angesiedelt, deren Bewohner genetisch verändert wurden, damit sie auf unserem Nachbarplaneten überleben können. Trotz der Kolonien ist die interstellare Raumfahrt bisher unmöglich. Viele glauben, dass die Menschen die Sterne nur dann erreichen werden, wenn Vorster und Harmonisten wieder zusammenarbeiten. Doch die Kluft zwischen den Fraktionen scheint unüberbrückbar - bis es auf der Venus zu einem Zwischenfall kommt, der alles verändert ...

Robert Silverberg - Thorns
Duncan ​Chalk - entertainment industry mogul - fed his 600lb body steady diet of pain and suffering. He wanted to give the good people of the universe a new tragedy to watch on their videos. Minner Burris - starman - came back from Manipool whith his body horribly butchered by the planet's surgeons. He wanted a new, wholly human body. Chalk promissed it to him, if he co-operated. Lona Kelvin - 17-year-old virgin - was the mother of a hundred babies whom she only knew from photographs. She wanted a couple to raise herself. Chalk promised them to her, if she co-operated. Chalk, Minner, Lona... the greatest triangle. They knew what they wanted, but not what they needed. Only time would give them that.

Robert Silverberg - Muero ​por dentro
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Silverberg - Stepsons ​of Terra
For ​500 years the distant Terran colony of Corwin had no communication with Earth. But now the invincible war-horde of the Klodni was on the march and the long-forgotten planet desperately needed Earth's help. Baird Ewing was appointed ambassador, sent to get that help. But Earth ... Earth had degenerated into a decadent world of worthless pleasure seekers, and would never be able to give the aid that would save Corwin. Earth had nothing to offer, and Ewing had so little time -- the answer was right under his nose if he would only look ....

Robert Silverberg - Revolt ​on Alpha C
With ​a mighty twist, the Space Ship Garden lunges into overdrive and shoots out into space. Ahead lies Alpha C IV, eerie world of three suns. But the Carden arrives on Alpha C right in the thick of a revolution against Earth. Treason! Then young cadet Larry Stark finds himself caught up in the revolution on both sides.

Robert Silverberg - Up ​the Line
Being ​a Time Courier was one of the best jobs Judson Daniel Elliott III ever had. It was tricky, though, taking group after group of tourists back to the same historic event without meeting yourself coming or going. Trickier still was avoiding the temptation to become intimately involved with the past and interfere with events to come. The deterrents for any such actions were frighteningly effective. So Judson Daniel Elliott played by the book. Then he met a lusty Greek in Byzantium who showed him how rules were made to be broken...and set him on a family-history-go-round that would change his past and his future forever!

Robert Silverberg - To ​the Land of the Living
This ​fantasy novel is based on Silverberg's Hugo Award-winning novella "Gilagamesh in The Outback" and is a development of the premise that there is an afterworld. The warrior-king Gilgamesh's adventures take him into the afterworld realms of Prester John, Simon Magus, Walter Raleigh and Picasso.

Robert Silverberg - Muž ​v labyrintu
Vědecko-fantastický ​příběh muže, který se z důvodu své těžké nemoci dobrovolně rozhodl opustit Zemi a usadit se v opuštěném městě mrtvé planety. Kromě epického příběhu plného obvyklých nástrah a překážek se autor snaží na životním osudu svého hrdiny řešit problém etiky lidského života.

Robert Silverberg - The ​Silent Invaders
Abner ​Harris was sent to Earth on a mission of extreme urgency. The universe was in danger of enslavement by the Medlins, and the fight against them called for Harris to assume the disguise of a flesh-and-blood Earthman. But he discovered that the real villains of space were not the Medlins or the people of Earth: they were his own kind. Suddenly he was alone, alienated from his own race, hated by the Medlins, and an imposter on Earth. No matter what side he chose he'd be a traitor. Yet choose he must...or forever remain a man without a planet.

Kollekciók