Ajax-loader

Ruth Rendell könyvei a rukkolán


Ruth Rendell - Démon ​képében
Ráhullt ​a lámpa fénye, megvilágította üres szemét: azután megtört a fény, s az árnyak játéka félelmet rajzolt az arcára. Arthur nem moccant, de esküdni mert volna, hogy a lány megmozdult. Nincsen számára irgalom, nincs menekvés, semmi sincs, csak a repedezett, pókhálós, ég felé meredő téglafal a háta mögött. A zseblámpából homályosan világító, sarki utcalámpa lett. Hirtelen ötlettel kioltotta. Tökéletes csönd, tökéletes sötét. A lány kereket akart oldani. Így kell lennie, mert a fal felé tapogatózva nem találta sehol. Megérintette a nyirkos téglát, s egy csöppnyi víz pergett le az ujjai között. A fal mentén tapogatott előre a lány után, most már nyögött, hangosan, rekedten zihált. Végre megérintette a ruháját, és keze felkúszott hideg nyakára. Melegnek és puhának érezte, mint Bridget O'Neillét. Honnan szakadt fel ez a fojtott, fuldokló kiáltás? A lány hangja volt vagy az övé? - Ezúttal a nyakkendőjével fojtotta meg. Addig csavarta, amíg megfájdult a keze.

Ruth Rendell - Keresztrejtvény
"... ​nézte Verát, amint lejött a lépcsőn, a tükör elé állt, és festeni kezdte a szemét. Kozmetika. Remek szó a keresztrejtvénybe, nem emlékezett rá, hogy valaha is találkozott volna vele. KOZMETIKA: >>a világűr erkölcsöse<<. - Mindent kidobtál? - erőltetett nyugalmat a hangjára. - A ruhát kivéve. Azokat elvitte valaki a rendőrségre. Stanleyt kiverte a veríték. - Hogy hová? - Mrs Alltarnak, tudod, a lelőtt rendőr özvegyének gyűjtöttek. ...Stanley egész testében remegett, de megpróbálta felvázolni a keresztrejtvényt. Beírta a KOZMETIKÁ-t, aztán az E betűn át, hogy RENDŐR. Lehet, hogy az a nő nem is akart semmit, az is lehet, hogy Moxley nem célzott semmire. De mi van akkor, ha elejtett pár célzást a rendőrségen, és azért küldték ide ezt a nőt, mert... Mit tudnak kiolvasni Maud ruháiból? Lehet, hogy elemzik rajtuk a verejtéknyomokat, és kiderül, hogy magas volt a vérnyomása, vagy hogy szaharint szedett, vagy hogy nem szedett Mollanoidot. A RENDŐR R betűjén át beírta: ORVOSSZAKÉRTŐ. De az is lehet, hogy elmennek a drogériába, és megtudják, hogy egy férfi, akire illik az ő személyleírása, rengeteg szaharint vett... Aztán kiássák Maudot. A sebhely már eltűnhetett a fejéről. Aztán valószínűleg felboncolják, és a gyomrában szaharint találnak. De Mollanoidot nem. Maud március óta nem szedte."

Ruth Rendell - A ​festett ördög
Edward ​Carnaby ciánkálit akar vásárolni - vajon csakugyan darazsak ellen? A kérdés Patrick Selby temetése után röppen fel a kisvárosi pletyka szárnyán. Patrickot éppen a darazsak csípték össze a házukban rendezett születésnapi partyn. Erős nyugtatóval aludt el, és nem ébredt fel többé. A halottkém szívelégtelenséget állapít meg - néhányan azonban gyilkosságra gyanakszanak. Annyi bizonyos, hogy Patrick Selby volt a környék leggazdagabb és legkevésbé közkedvelt lakója. Halála a születésnapi összejövetel nem egy résztvevőjének nagy megkönnyebbülés. A legkevésbé dr. Greenleaf, a környékbeli orvos akar hinni a gyanúsításoknak, de egyre-másra olyan tényezők jutnak a tudomására, amelyeknek végül is kénytelen utánajárni, és így akarva-akaratlanul a megfejtés nyomára bukkan. Ruth Rendell, a sikeres angol detektívregényírónő ebben a detektív nélküli történetben finom eszközökkel, az angol kisváros lakóinak és légkörének eleven rajzával ébreszti fel, irányítja és elégíti ki titoknyomozó érdeklődésünket

Ruth Rendell - Kegyetlen ​hollók
A ​környék kisvárosi középiskoláiban a felsős lányok közt különös jelvény jön divatba: hollótestű, asszonyarcú élőlényt ábrázol. A fiatalok persze mindig szívesen díszitik magukat effélékkel, Wexford felügyelő mégis furcsállja, hogy a nyomozás során egyre-másra ugyanezzel találkozik. Talán jelképez valamit? És vajon mit? Nem hitte volna egyébként, hogy nyomoznia kell ebben az ügyben. Csak szívességből hallgatta meg Joy Williams beszámolóját arról, hogy a férje eltűnt. Wexford biztosra vette, hogy nő van a dologban. Ami azt illeti, volt is, csak éppen... Ruth Rendell, a Démon képében és A festett ördög szerzője sorra nyeri a detektívregényekkel megnyerhető irodalmi díjakat, nemcsak hazájában, Angliában - ahol egy tizenhatodik századi vidéki udvarházban él -, hanem az Egyesült Államokban is.

Ruth Rendell - Gyilkosság ​a kriptában
"Mint ​minden hónap utolsó keddjén, szokás szerint ma is elindultam, hogy kiseperjem, a kriptát és virágot tegyek Mrs. Viola Monfort sírjára. Az ajtót zárva találtam, erősen be volt szorulva. Csak szerszámmal tudtam kifeszíteni. Amikor sikerült kinyitnom, lementem a lépcsőn, és láttam, hogy egy lány holtteste fekszik Mrs. Viola Monfort és James Monfort kapitány koporsója között. Borzasztóan megdöbbentem. Ezen a helyen várná az ember a lekevésbé, hogy egy hullát talál."

Ruth Rendell - Thirteen Steps Down
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ruth Rendell - Shake ​Hands For Ever
The ​murder of Angela Hathall was extremely well planned. The only clue left was a single fingerprint with an L-shaped scar. The detective in charge, Reg Wexford, suspects that Angela's husband Robert Hathall killed his wife. But one question troubles Wexford most of all. Who is the mysterious women Wexford is sure Hathall is seeing? Does she have an L-shaped scar on her finger?

Ruth Rendell - The ​Keys to the Street
Set ​in and around London's Regents Park, where the city's wealthiest, poorest, kindest, and most vicious citizens all cross paths, this newest novel by the Edgar and Gold Dagger-winning author of Crocodile Bird tells of the deadly thanks a young woman risks receiving in return for an act of selfless generosity.

Ruth Rendell - Going ​Wrong
The ​dark, good-looking Guy is from a council flat. Leonora has a mews house in Holland Park, and her mother doesn't care for Guy - or the way he makes his money. His obsession with Leonora increases, even after they have grown apart, until eventually it creates in him a murderous madness.

Ruth Rendell - A ​nimfa
"Philip ​gyűlölte az erőszak minden formáját. Imádta a gyönyörű dolgokat... Ilyen volt a kertjében álló kőszobor, Flora és barátnője, Senta. A fehér bőrű, ezüst hajú, szépséges Senta, aki a megtévesztésig hasonlított a kőszoborra. A szenvedélyes, lenyűgöző Senta, aki azért könyörgött Philipnek, hogy szerelmét valaki meggyilkolásával bizonyítsa be számára..."

Ruth Rendell - The ​Monster in the Box
The ​Monster in the Box is the latest addition to Ruth Rendell’s "masterful" (Los Angeles Times) Inspector Wexford series. In this enthralling new book, Rendell, "the best mystery writer in the English-speaking world" (Time), takes Inspector Wexford back to his first murder case—a woman found strangled in her bedroom. Outside the crime scene, Wexford noticed a short, muscular man wearing a scarf and walking a dog. The man gave Wexford an unnerving stare. Without any solid evidence, Wexford began to suspect that this man—Eric Targo—was the killer. Over the years there are more unsolved, apparently motiveless murders in the town of Kingsmarkham. Now, half a lifetime later, Wexford spots Targo back in Kingsmarkham after a long absence. Wexford tells his longtime partner, Mike Burden, about his suspicions, but Burden dismisses them as fantasy. Meanwhile, Burden’s wife, Jenny, has suspicions of her own. She believes that the Rahmans, a highly respectable immigrant family from Pakistan, may be forcing their daughter, Tamima, into an arranged marriage—or worse.

Ruth Rendell - The ​St. Zita Society
Life ​on Hexam Place appears orderly on the outside: drivers take their employers to and from work, dogs are walked, flowers are planted in gardens. But beneath this tranquil veneer, this quintessentially London world of servants and their masters is set to combust. Henry, the handsome valet to Lord Studley, is sleeping with both the Lord’s wife and his university-age daughter. Montserrat, the Still family’s lazy au pair, assists Mrs. Still in keeping secret her illicit affair with a television actor—in exchange for pocket cash. June, the haughty housekeeper to a princess of dubious origin, tries to enlist her fellow house-helpers into a “society” to address complaints about their employers. Meanwhile, Dex, the disturbed gardener to several families on the block, thinks a voice on his cell phone is giving him godlike instructions—commands that could imperil the lives of all those in Hexam Place.

Ruth Rendell - The ​Babes in the Wood
With ​floods threatening both the town of Kingsmarkham and his own home and no end to the rain in sight, Chief Inspector Wexford already has his hands full when he learns that two local teenagers have gone missing along with their sitter, Joanna Troy. Their hysterical mother is convinced that all three have drowned, and as the hours stretch into days Wexford suspects a case of kidnapping, perhaps connected with an unusual sect called the Church of the Good Gospel. But when the sitter’s smashed-up car is found at the bottom of a local quarry–occupied by a battered corpse–the investigation takes on a very different hue. The Babes in the Wood is Ruth Rendell at her very best, a scintillating, precise and troubling story of seduction and religious fanaticism–and murder.

Ruth Rendell - Adam ​and Eve and Pinch Me
Jock ​Lewis was supposed to have died in that terrible train crash at Paddington. Minty, his girlfriend, received a letter from Great Western telling her so. But, curiously, the police haven’t been in touch. And Jock has borrowed all her savings . . . Zillah also got a letter from the railway company, informing her that her husband, Jerry Leach, was dead. Something about the letter struck her as suspicious, but she chooses not to mention her doubts to the up-and-coming Conservative Member of Parliament who has just proposed a marriage of convenience . . . Fiona, a successful banker, met Jeff Leigh before the Paddington crash in August. Although he never seemed to have a job, and borrowed money from her, she is utterly devoted to him—and can’t understand why he suddenly has disappeared . . . As this novel gets under way, it is not immediately apparent how the lives of these women might be connected, or how they may figure into a series of vicious stabbing deaths that have shocked and terrified the citizens of London. With consummate skill, Ruth Rendell pulls the colorful strands of this harrowing story ever tighter, increasing the tension page by page.

Ruth Rendell - Talking ​to Strange Men
Safe ​houses and secret message drops, double crosses and defections - it sounds like the stuff of sophisticated espionage, but the agents are only schoolboys engaged in harmless play. But John Creevey doesn't know this. To him, the messages he decodes with painstaking care are the communications of dangerous and evil men, and as he comes face to face with the fact of his beloved wife Jennifer's defection, he begins to see a way to get back at the man she left him for. And soon the schoolboys are playing more than just a game.

Ruth Rendell - A ​Sleeping Life
Rhoda ​Comfrey's death seemed unremarkable; the real mystery was her life. In A Sleeping Life, master mystery writer Ruth Rendell unveils an elaborate web of lies and deception painstakingly maintained by a troubled soul. A wallet found in Comfrey's handbag leads Inspector Wexford to Mr. Grenville West, a writer whose plots revel in the blood, thunder, and passion of dramas of old; whose current whereabouts are unclear; and whose curious secretary--the plain Polly Flinders--provides the Inspector with more questions than answers. And when a second Grenville West comes to light, Wexford faces a dizzying array of possible scenarios--and suspects--behind the Comfrey murder. Brilliantly entertaining, exceptionally crafted, A Sleeping Life evokes the dark realities, half-truths, and flights of fancy that constitute a life.

Ruth Rendell - Master ​of the Moor
The ​Vangmoor was a dark, forbidding place. One victim had been found there with her face disfigured and her hair shorn close to the scalp. Then a second woman disappeared on the moor, and a sense of dread gripped the 50 local men who searched for her. Someone was watching; was it the killer?

Ruth Rendell - The ​Girl Next Door
The ​dazzling new novel from Ruth Rendell. When the bones of two severed hands are discovered in a box, an investigation into a long buried crime of passion begins. And a group of friends, who played together as children, begin to question their past. 'For Woody, anger was cold. Cold and slow. But once it had started it mounted gradually and he could think of nothing else. He knew he couldn't stay alive while those two were alive. Instead of sleeping, he lay awake in the dark and saw those hands. Anita's narrow white hand with the long nails painted pastel pink, the man's brown hand equally shapely, the fingers slightly splayed.' Before the advent of the Second World War, beneath the green meadows of Loughton, Essex, a dark network of tunnels has been dug. A group of children discover them. They play there. It becomes their secret place. Seventy years on, the world has changed. Developers have altered the rural landscape. Friends from a half-remembered world have married, died, grown sick, moved on or disappeared. Work on a new house called Warlock uncovers a grisly secret, buried a lifetime ago, and a weary detective, more preoccupied with current crimes, must investigate a possible case of murder. In all her novels, Ruth Rendell digs deep beneath the surface to investigate the secrets of the human psyche. The interconnecting tunnels of Loughton in THE GIRL NEXT DOOR lead to no single destination. But the relationships formed there, the incidents that occurred, exert a profound influence -- not only on the survivors but in unearthing the true nature of the mysterious past.

Ruth Rendell - Piranha ​to Scurfy and Other Stories
Nine ​short stories and two novellas deal with a variety of themes - some macabre, some vengeful, some mysterious...

Ruth Rendell - Murder ​Being Once Done
The ​seventh book to feature the classic crime-solving detective, Chief Inspector Wexford. It seems fitting that the final resting place of a girl's body should be in a graveyard. But this is no peaceful burial. This is a brutal murder scene. Under strict orders from his doctor to indulge in no criminal investigation, Wexford is sent to London for a break away from the pressures of the Kingsmarkham police force. But then he discovers that his nephew Howard is heading the investigation into the macabre murder of Loveday Morgan, whose body was found abandoned in Kenbourne Cemetery. Despite opposition from Howard and his team, Wexford is drawn to the case. And when he unearths Loveday's connection to a religious cult whose leader was imprisoned for sexual absue, he relentlessly pursues this sinister new lead...

Ruth Rendell - The ​Crocodile Bird
When ​her mother, Eve, tells Liza that she must leave their remote home, the gatehouse of a country mansion, Liza is terrified. Although seventeen years of age, she has never been on a bus or a train, has never played with a child of her own age. She has almost no knowledge of a world described by her mother as evil and destructive. Their strange, enclosed life together is over because Eve has killed a man. And he is not the first. With 100 pounds in cash, Liza is cast adrift. However, she is not alone. There is one particular secret that she has kept from her mother - her love affair with a young man who worked in the big house. With him, gradually Liza learns about the world, about herself, and must come to terms with the possibility that the murderous violence of her mother may be present in her.

Ruth Rendell - The ​Best Man To Die
The ​fourth book to feature the classic crime-solving detective, Chief Inspector Wexford. A man and his daughter lie dead after a car accident. Strangely, no other car was involved and no cause has been found. Wexford's only option is to wait and hope that the one surviving victim - the mother, Mrs Fanshawe - regains consciousness. But when she finally awakens six weeks later, Wexford's attention has already been distracted by a new and very violent case. Walking by the canal that same morning, Wexford discovered the bloody body of Charlie Hatton. The two cases are obviously unrelated, although something is bothering Wexford and he can't work out why or what. But just as he begins to wonder whether there could in fact be a connection, the unexpected occurs: the Fanshawe daughter, believed to be killed in the accident, appears at her mother's beside very much alive...

Ruth Rendell - The ​Secret House Of Death
Louise ​North doesn't care what the neighbors think. She lets her lover leave his car just outside her house in broad daylight, telling everyone a cockamamie story about him being a central heating salesman. Still, it's a shock when she's found shot dead, covered by the equally dead body of the "salesman." Now Susan Townsend -- the Norths' next-door neighbor, who discovers the bodies -- must help Louise's husband, Bob, get back on his feet. But is she helping a neighbor . . . or a murderer?

Ruth Rendell - 13 ​Steps Down
A ​classic Rendellian loner, Mix Cellini is superstitious about the number 13. Living in a decaying house in Notting Hill, Mix is obsessed with 10 Rillington Place, where the notorious John Christie committed a series of foul murders. He is also infatuated with a beautiful model who lives nearby - a woman who would not look at him twice. Mix's landlady, Gwedolen Chawcer is equally reclusive - living her life through her library of books. Both landlady and lodger inhabit weird worlds of their own. But when reality intrudes into Mix's life, a long pent-up violence explodes.

Ruth Rendell - Put ​On By Cunning
Sir ​Manuel Camargue's death was ruled Misadventure, yet in spite of himself, Chief Inspector Wexford has niggling doubts. Sir Manuel Camargue, one of the greatest flautists of his time, was dead. An old man, ankle-deep in snow, he lost his foothold in the dark, slipping into water to be trapped under a lid of ice. Only a glove remained to point where he lay, one of its fingers pointing up out of the drifts. There's nothing Chief Inspector Wexford likes better than an open-and-shut case. They're so restful. And yet there are one or two niggling doubts — and the disturbing return of Camargue's daughter, now a considerable heiress, after an absence of nineteen years. Is Wexford going to listen to that nagging inner voice of his? And if he does, what exactly does he plan to do?

Ruth Rendell - A ​New Lease Of Death
It's ​impossible to forget the violent bludgeoning to death of an elderly lady in her home. Even more so when it's your first murder case. Wexford believed he'd solved Mrs. Primero's murder fifteen years ago. It was no real mystery. Everyone knew Painter, her odd-job man, had done it. There had never been any doubt in anyone's mind. Until now. Henry Archery's son is engaged to Painter's daughter. Only Archery can't let the past remain buried. He wants to prove Wexford wrong and in probing into the lives of the witnesses questioned all those years ago, he stirs up more than old ghosts.

Ruth Rendell - Sötéthez ​szokott szem
„Egyikünk ​sem olyan normális, mint ahogy hinné vagy mutatná.” _Pszicho_ Ahogy a legtöbb családnak, a Hillyardoknak is megvannak a maguk titkai. Az egyik a fiatal és gyönyörű Eden Hillyard halálához vezet… Faith nagynénjét, Vera Hillyardot kötél általi halálra ítélik húga, Eden brutális meggyilkolásáért. Hogy miért tette? Ezt a kérdést a döbbenet közepette fel sem teszik. Faith évtizedekkel később egy újságíró kérésére kiforgatja a családi fiókokat, hogy együtt jöjjenek rá a miértre és a hogyanra. A nővérek, Vera és Eden kapcsolata mindig is amolyan se veled-se nélküled viszony volt, melyben a kísértés, a kapzsiság, a féltékenység és a szeretet elemei elegyedtek. Ráadásul ketten osztoztak egy súlyos titkon. És ahogy a tisztázó pillantás felfedi a részleteket, egyre világosabbá válik, hogy a teljes igazság az élőkre is kihatással lesz. Ruth Rendell legsikeresebb pszichokrimijében a gyilkos személyét nem lengi körbe homály, a „miért tette?” kérdése azonban a válaszok sötét szövevényéhez vezet – és az igazi bűnös talán nem is az, akinek a kötél a nyakára került. A regény minden létező krimiirodalmi elismerést besöpört az Arany Tőrtől az Edgar-díjig. A Partvonal Kiadó ezzel a kötettel folytatja _Pszichokrimi_ sorozatát.

Ruth Rendell - Lopott ​élet
"Egyszer ​vonaton utaztak együtt, Benet úgy tizennégy éves lehetett. Csak ők ketten ültek a kupéban, és Mopsa le akarta szúrni egy konyhakéssel. Vagyis inkább fenyegette vele. Benet előzőleg törte is a fejét, vajon anyja miért hozott magával ekkora kézitáskát, méghozzá pirosat, ami egyáltalán nem illett a ruhájához. Mopsa kiabált, kacagott, összevissza beszélt, azután megint eltette a táskájába a kést. De addigra Benet már holtra rémült. Fejvesztetten meghúzta a vészféket. A vonat megállt, valamennyi érdekeltnek roppant kellemetlensége támadt, Benet apja pedig dühös volt, és komoran szomorú. Benet jóformán el is felejtette az egészet. De az emlék igen élesen visszatért, miközben Mopsát várta a Heathrow-n… És megpróbálta nem gyűlölni az anyját." Ruth Rendell Lopott élet című, egyik legismertebb regényének középpontjában olyan anya-gyermek kapcsolatok állnak, amelyek igencsak eltérnek az átlagostól. A történet két család mindennapjaiba nyújt bepillantást, akiknek életét egy kisgyermek elvesztése teljesen megváltoztatja. Az olvasónak pedig rá kell döbbennie, hogy néha nem is olyan könnyű ítéletet mondani… A Partvonal Kiadó Robert Bloch Pszicho című regénye mellett ezzel a szövevényes történettel indítja útjára Pszichokrimi sorozatát.

Ruth Rendell - Tigerlily's ​Orchids
When ​Stuart Font throws a housewarming party, he invites all the residents of his new building—among them, three flippant young girls, a lonely spinster, a man with a passion for classical history, and a woman determined to drink herself to death. He definitely does not want his girlfriend, Claudia, in attendance, as he would also have to invite her lawyer husband. But careful planning can only get a person so far. As it turns out, this party will be one everyone remembers. Meanwhile, living in a town house opposite Stuart’s building, in reclusive isolation, is a young, beautiful Asian woman known as Tigerlily. As though from some strange urban fairy tale, she emerges infrequently to exert a terrible spell. In Tigerlily’s Orchids, Ruth Rendell has written a darkly humorous and psychologically thrilling novel about the eccentric inhabitants of a London terrace—about the secrets they keep, and what they will do to hide them.

Ruth Rendell - Collected ​Stories
Three ​classic Ruth Rendell stories: Means of Evil, The Fallen Curtain and The Fever Tree. Ruth Rendell is unequalled in her ability to weave stories that challenge our preconceptions and prejudices. From Wexford and Burden's investigation of a wife's apparent suicide, with all the evidence pointing to the husband in Means of Evil to the unsettling psychology behind a man's friendship with a boy in The Fallen Curtain and the paranoia that plagues two people who no longer know how to trust, in The Fever Tree.

Ruth Rendell - A ​fátylas özvegy
Wexford ​felügyelő nem sokkal a bevásárlóközpont zárórája előtt ér a parkolóba, hogy hazamenjen. Rendőr lévén, közben szinte ösztönösen figyel mindenre: a kirakatokra, a vevőkre. Mégsem veszi észre a függönnyel letakart hullát, noha már csak három kocsi áll a parkolóházban. A felügyelő gondolatait más foglalkoztatja: színésznő lányának országos feltűnést keltő közszereplése és magánélete. Aztán otthon, a házuk előtt felrobban a lány autója, a felügyelő megsérül, házuk összedől. Van-e összefüggés a parkolóbeli holttest és a robbanás között? Ketten indulnak különböző nyomokon. Mindenhol titkokba, fájdalmakba, rejtett indulatokba ütköznek. Ki talál rá az igazi megoldásra? Wexford felügyelő vagy munkatársa, Burden?

Ruth Rendell - No ​Man's Nightingale
The ​woman vicar of St Peter's Church may not be popular among the community of Kingsmarkham. But it still comes as a profound shock when she is found strangled in her vicarage. Inspector Wexford is retired, but he retains a relish for solving mysteries especially when they are as close to home as this one is. So when he's asked whether he will assist on the case, he readily agrees. But why did the vicar die? And is anyone else in Kingsmarkham in danger? What Wexford doesn't know is that the killer is far closer than he, or anyone else, thinks.

Kollekciók