Ajax-loader

Ruth Rendell könyvei a rukkolán


Ruth Rendell - Gyilkosság ​a kriptában
"Mint ​minden hónap utolsó keddjén, szokás szerint ma is elindultam, hogy kiseperjem, a kriptát és virágot tegyek Mrs. Viola Monfort sírjára. Az ajtót zárva találtam, erősen be volt szorulva. Csak szerszámmal tudtam kifeszíteni. Amikor sikerült kinyitnom, lementem a lépcsőn, és láttam, hogy egy lány holtteste fekszik Mrs. Viola Monfort és James Monfort kapitány koporsója között. Borzasztóan megdöbbentem. Ezen a helyen várná az ember a lekevésbé, hogy egy hullát talál."

Ruth Rendell - Keresztrejtvény
"... ​nézte Verát, amint lejött a lépcsőn, a tükör elé állt, és festeni kezdte a szemét. Kozmetika. Remek szó a keresztrejtvénybe, nem emlékezett rá, hogy valaha is találkozott volna vele. KOZMETIKA: >>a világűr erkölcsöse<<. - Mindent kidobtál? - erőltetett nyugalmat a hangjára. - A ruhát kivéve. Azokat elvitte valaki a rendőrségre. Stanleyt kiverte a veríték. - Hogy hová? - Mrs Alltarnak, tudod, a lelőtt rendőr özvegyének gyűjtöttek. ...Stanley egész testében remegett, de megpróbálta felvázolni a keresztrejtvényt. Beírta a KOZMETIKÁ-t, aztán az E betűn át, hogy RENDŐR. Lehet, hogy az a nő nem is akart semmit, az is lehet, hogy Moxley nem célzott semmire. De mi van akkor, ha elejtett pár célzást a rendőrségen, és azért küldték ide ezt a nőt, mert... Mit tudnak kiolvasni Maud ruháiból? Lehet, hogy elemzik rajtuk a verejtéknyomokat, és kiderül, hogy magas volt a vérnyomása, vagy hogy szaharint szedett, vagy hogy nem szedett Mollanoidot. A RENDŐR R betűjén át beírta: ORVOSSZAKÉRTŐ. De az is lehet, hogy elmennek a drogériába, és megtudják, hogy egy férfi, akire illik az ő személyleírása, rengeteg szaharint vett... Aztán kiássák Maudot. A sebhely már eltűnhetett a fejéről. Aztán valószínűleg felboncolják, és a gyomrában szaharint találnak. De Mollanoidot nem. Maud március óta nem szedte."

Ruth Rendell - A ​festett ördög
Edward ​Carnaby ciánkálit akar vásárolni - vajon csakugyan darazsak ellen? A kérdés Patrick Selby temetése után röppen fel a kisvárosi pletyka szárnyán. Patrickot éppen a darazsak csípték össze a házukban rendezett születésnapi partyn. Erős nyugtatóval aludt el, és nem ébredt fel többé. A halottkém szívelégtelenséget állapít meg - néhányan azonban gyilkosságra gyanakszanak. Annyi bizonyos, hogy Patrick Selby volt a környék leggazdagabb és legkevésbé közkedvelt lakója. Halála a születésnapi összejövetel nem egy résztvevőjének nagy megkönnyebbülés. A legkevésbé dr. Greenleaf, a környékbeli orvos akar hinni a gyanúsításoknak, de egyre-másra olyan tényezők jutnak a tudomására, amelyeknek végül is kénytelen utánajárni, és így akarva-akaratlanul a megfejtés nyomára bukkan. Ruth Rendell, a sikeres angol detektívregényírónő ebben a detektív nélküli történetben finom eszközökkel, az angol kisváros lakóinak és légkörének eleven rajzával ébreszti fel, irányítja és elégíti ki titoknyomozó érdeklődésünket

Ruth Rendell - Lehull ​a lepel
HÁTBORZONGATÓ ​KRIMINOVELLÁK Ruth Rendell a legjobb bűnügyi írók közé tartozik. Első novellája 1964-ben jelent meg, azóta népszerűsége és olvasótábora folyamatosan növekszik. Munkássága elismeréseképpen tíz jelentős kitüntetésben is részesült. A Rejtélyes-művek Amerikai Írói Társulattól három Edgerds-díjat kapott, valamint magáénak tudhatja, a Krimiírók Aranytőr Díját is. Tulajdonosa a Nemzeti Könyvdíj Művészeti Tanácsa elismerésének éppúgy, mint a Sunday Times Irodalmi Díjának. 1991-ben a Krimiírók Cartier Gyémánt Díját a műfaj gazdagításában játszott egyedülálló szerepéért kapta meg. A Lehull a lepel című novellagyűjtemény Ruth Rendell tíz legizgalmasabb, legvérfagyasztóbb írásait tartalmazza!

Ruth Rendell - Kegyetlen ​hollók
A ​környék kisvárosi középiskoláiban a felsős lányok közt különös jelvény jön divatba: hollótestű, asszonyarcú élőlényt ábrázol. A fiatalok persze mindig szívesen díszitik magukat effélékkel, Wexford felügyelő mégis furcsállja, hogy a nyomozás során egyre-másra ugyanezzel találkozik. Talán jelképez valamit? És vajon mit? Nem hitte volna egyébként, hogy nyomoznia kell ebben az ügyben. Csak szívességből hallgatta meg Joy Williams beszámolóját arról, hogy a férje eltűnt. Wexford biztosra vette, hogy nő van a dologban. Ami azt illeti, volt is, csak éppen... Ruth Rendell, a Démon képében és A festett ördög szerzője sorra nyeri a detektívregényekkel megnyerhető irodalmi díjakat, nemcsak hazájában, Angliában - ahol egy tizenhatodik századi vidéki udvarházban él -, hanem az Egyesült Államokban is.

Ruth Rendell - Démon ​képében
Ráhullt ​a lámpa fénye, megvilágította üres szemét: azután megtört a fény, s az árnyak játéka félelmet rajzolt az arcára. Arthur nem moccant, de esküdni mert volna, hogy a lány megmozdult. Nincsen számára irgalom, nincs menekvés, semmi sincs, csak a repedezett, pókhálós, ég felé meredő téglafal a háta mögött. A zseblámpából homályosan világító, sarki utcalámpa lett. Hirtelen ötlettel kioltotta. Tökéletes csönd, tökéletes sötét. A lány kereket akart oldani. Így kell lennie, mert a fal felé tapogatózva nem találta sehol. Megérintette a nyirkos téglát, s egy csöppnyi víz pergett le az ujjai között. A fal mentén tapogatott előre a lány után, most már nyögött, hangosan, rekedten zihált. Végre megérintette a ruháját, és keze felkúszott hideg nyakára. Melegnek és puhának érezte, mint Bridget O'Neillét. Honnan szakadt fel ez a fojtott, fuldokló kiáltás? A lány hangja volt vagy az övé? - Ezúttal a nyakkendőjével fojtotta meg. Addig csavarta, amíg megfájdult a keze.

Ruth Rendell - Thirteen Steps Down
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ruth Rendell - Piranha ​to Scurfy and Other Stories
Nine ​short stories and two novellas deal with a variety of themes - some macabre, some vengeful, some mysterious...

Ruth Rendell - The ​Face of Trespass
He ​had been a promising young novelist when he met Drusilla. Their affair was now over, but the slide into violence had just begun.

Ruth Rendell - A ​Dark-Adapted Eye
A ​Dark-Adapted Eye - a prize-winning crime classic by bestselling author Barbara Vine Winner of the Crime Writers' Association Gold Dagger Award 'A rich, complex and beautifully crafted novel' P.D. James 'Compulsively readable ... a carefully devised plot unfolded with the most cunning art. Wilkie Collins and Dickens would have admired it' Sunday Times Like most families they had their secrets . . . And they hid them under a genteelly respectable veneer. No onlooker would guess that prim Vera Hillyard and her beautiful, adored younger sister, Eden, were locked in a dark and bitter combat over one of those secrets. England in the fifties was not kind to women who erred, so they had to use every means necessary to keep the truth hidden behind closed doors - even murder. 'Brilliantly plotted. Vine is not afraid to walk down the mean streets of the mind and can build up an almost tangible atmosphere of menace and unease' Daily Telegraph 'Will linger in your memory long after you have closed the book. A first-rate novel' Washington Post A Dark-Adapted Eye is modern classic. If you enjoy the crime novels of P.D. James, Ian Rankin and Scott Turow, you will love this book. Barbara Vine is the pen-name of Ruth Rendell. She has written fifteen novels using this pseudonym, including A Fatal Inversion and King Solomon's Carpet which both won the Crime Writers' Association Gold Dagger Award. Her other books include: A Dark Adapted Eye; The House of Stairs; Gallowglass; Asta's Book; No Night Is Too Long; In the Time of His Prosperity; The Brimstone Wedding; The Chimney Sweeper's Boy; Grasshopper; The Blood Doctor; The Minotaur; The Birthday Present and The Child's Child.

Ruth Rendell - End ​In Tears
The ​twentieth book to feature the classic crime-solving detective, Chief Inspector Wexford. A lump of concrete dropped deliberately from a little stone bridge over a relatively unfrequented road kills the wrong person. The young woman in the car behind is spared. But only for a while... A few weeks later, George Marshalson lives every father's worst nightmare: he discovers the murdered body of his eighteen-year-old daughter on the side of the road. As a man with a strained father-daughter relationship himself, Wexford must struggle to keep his professional life as a detective separate from his personal life as husband and father. Particularly when a second teenage girl is murdered - a victim unquestionably linked to the first - and another family is shattered...

Ruth Rendell - Murder ​Being Once Done
The ​seventh book to feature the classic crime-solving detective, Chief Inspector Wexford. It seems fitting that the final resting place of a girl's body should be in a graveyard. But this is no peaceful burial. This is a brutal murder scene. Under strict orders from his doctor to indulge in no criminal investigation, Wexford is sent to London for a break away from the pressures of the Kingsmarkham police force. But then he discovers that his nephew Howard is heading the investigation into the macabre murder of Loveday Morgan, whose body was found abandoned in Kenbourne Cemetery. Despite opposition from Howard and his team, Wexford is drawn to the case. And when he unearths Loveday's connection to a religious cult whose leader was imprisoned for sexual absue, he relentlessly pursues this sinister new lead...

Ruth Rendell - A ​nimfa
"Philip ​gyűlölte az erőszak minden formáját. Imádta a gyönyörű dolgokat... Ilyen volt a kertjében álló kőszobor, Flora és barátnője, Senta. A fehér bőrű, ezüst hajú, szépséges Senta, aki a megtévesztésig hasonlított a kőszoborra. A szenvedélyes, lenyűgöző Senta, aki azért könyörgött Philipnek, hogy szerelmét valaki meggyilkolásával bizonyítsa be számára..."

Ruth Rendell - No ​Man's Nightingale
The ​woman vicar of St Peter's Church may not be popular among the community of Kingsmarkham. But it still comes as a profound shock when she is found strangled in her vicarage. Inspector Wexford is retired, but he retains a relish for solving mysteries especially when they are as close to home as this one is. So when he's asked whether he will assist on the case, he readily agrees. But why did the vicar die? And is anyone else in Kingsmarkham in danger? What Wexford doesn't know is that the killer is far closer than he, or anyone else, thinks.

Ruth Rendell - Master ​of the Moor
The ​Vangmoor was a dark, forbidding place. One victim had been found there with her face disfigured and her hair shorn close to the scalp. Then a second woman disappeared on the moor, and a sense of dread gripped the 50 local men who searched for her. Someone was watching; was it the killer?

Ruth Rendell - Collected ​Stories
Three ​classic Ruth Rendell stories: Means of Evil, The Fallen Curtain and The Fever Tree. Ruth Rendell is unequalled in her ability to weave stories that challenge our preconceptions and prejudices. From Wexford and Burden's investigation of a wife's apparent suicide, with all the evidence pointing to the husband in Means of Evil to the unsettling psychology behind a man's friendship with a boy in The Fallen Curtain and the paranoia that plagues two people who no longer know how to trust, in The Fever Tree.

Ruth Rendell - Live ​Flesh
After ​ten years in prison for shooting -- and permanently crippling -- a young policeman, Victor Jenner is released to a strange new world and told to make a new life for himself. It's hard to fill the days, but at least there's one blessing -- he was never convicted for all those rapes he committed. Then Victor meets David, the policeman he shot all those years ago, and David's beautiful girlfriend, Clare. And suddenly Victor's new life is starting to look an awful lot like the old one . . .

Ruth Rendell - A ​Sleeping Life
Rhoda ​Comfrey's death seemed unremarkable; the real mystery was her life. In A Sleeping Life, master mystery writer Ruth Rendell unveils an elaborate web of lies and deception painstakingly maintained by a troubled soul. A wallet found in Comfrey's handbag leads Inspector Wexford to Mr. Grenville West, a writer whose plots revel in the blood, thunder, and passion of dramas of old; whose current whereabouts are unclear; and whose curious secretary--the plain Polly Flinders--provides the Inspector with more questions than answers. And when a second Grenville West comes to light, Wexford faces a dizzying array of possible scenarios--and suspects--behind the Comfrey murder. Brilliantly entertaining, exceptionally crafted, A Sleeping Life evokes the dark realities, half-truths, and flights of fancy that constitute a life.

Ruth Rendell - The ​Veiled One
The ​fourteenth book to feature the classic crime-solving detective, Chief Inspector Wexford. Concealed by a shroud of dirty brown velvet, looking like a heap of rags, the woman's dead body lay between a silver Escort and a dark-blue Lancia. In the desolate shopping centre car park, Wexford has been too preoccupied to notice anything out of the ordinary - only the teenage girl in the red car, driving past him rather too fast. It was Burden who called him at home with the grim news later that evening: the woman had been attacked from behind, perhaps with a thin length of wire. But before Wexford can delve any deeper into this curious murder, he, too, faces death... Can Burden solve this mysterious crime without the help of his worldly Chief Inspector?

Ruth Rendell - Not ​in the Flesh
The ​twenty-first book to feature the classic crime-solving detective, Chief Inspector Wexford. Searching for truffles in a wood, a man and his dog unearth something slightly less savoury - a human hand. The corpse, as Chief Inspector Wexford is informed later, has lain buried for ten years or so, wrapped in a purple cotton sheet. The post mortem can not reveal the precise cause of death. The only clue to solving this mysterious murder is a crack in one of the dead man's ribs. Wexford knows it will be a difficult job to identify the dead body. Although it covers a relatively short period of time, the police computer stores a long list of missing persons. People disappear at an alarming rate - hundreds each day. And then, only about twenty yards away from the woodland burial site, in the cellar of a disused cottage, another body is found. The detection skills of Wexford, Burden and the other investigating officers of the Kingsmarkham Police Force are tested to the utmost to discover whether the murders are connected and to track down whoever is responsible.

Ruth Rendell - From ​Doon With Death
From ​Doon With Death is Ruth Rendell's first novel in her highly popular Chief Inspector Wexford series. No one believed Mr. Parsons' fears for his missing wife. Until two days later, she was discovered in the woods, her face swollen and her clothes damply clinging to her lifeless body. With no useful witnesses and a victim known only for her mundane life, Chief Inspector Wexford has only one clue — a lipstick found at the scene. To find the killer, Wexford must first discover a motive. Because what he can't understand, is how such an unassuming woman became the victim of such a passionate and violent crime.

Ruth Rendell - 13 ​Steps Down
A ​classic Rendellian loner, Mix Cellini is superstitious about the number 13. Living in a decaying house in Notting Hill, Mix is obsessed with 10 Rillington Place, where the notorious John Christie committed a series of foul murders. He is also infatuated with a beautiful model who lives nearby - a woman who would not look at him twice. Mix's landlady, Gwedolen Chawcer is equally reclusive - living her life through her library of books. Both landlady and lodger inhabit weird worlds of their own. But when reality intrudes into Mix's life, a long pent-up violence explodes.

Ruth Rendell - Blood ​Lines
Ruth ​Rendell now delivers an all-new collection of long- and short-story mysteries. As always with Rendell, these stories of mystery and wrongdoing shine their light into the dark places of the human psyche.

Ruth Rendell - Put ​On By Cunning
Sir ​Manuel Camargue's death was ruled Misadventure, yet in spite of himself, Chief Inspector Wexford has niggling doubts. Sir Manuel Camargue, one of the greatest flautists of his time, was dead. An old man, ankle-deep in snow, he lost his foothold in the dark, slipping into water to be trapped under a lid of ice. Only a glove remained to point where he lay, one of its fingers pointing up out of the drifts. There's nothing Chief Inspector Wexford likes better than an open-and-shut case. They're so restful. And yet there are one or two niggling doubts — and the disturbing return of Camargue's daughter, now a considerable heiress, after an absence of nineteen years. Is Wexford going to listen to that nagging inner voice of his? And if he does, what exactly does he plan to do?

Ruth Rendell - The ​Secret House Of Death
Louise ​North doesn't care what the neighbors think. She lets her lover leave his car just outside her house in broad daylight, telling everyone a cockamamie story about him being a central heating salesman. Still, it's a shock when she's found shot dead, covered by the equally dead body of the "salesman." Now Susan Townsend -- the Norths' next-door neighbor, who discovers the bodies -- must help Louise's husband, Bob, get back on his feet. But is she helping a neighbor . . . or a murderer?

Ruth Rendell - A ​Judgement in Stone
Four ​members of the Coverdale family died in the space of 15 minutes on St Valentine's Day. Eunice Parchman, the housekeeper, shot them down on that Sunday evening while they were watching opera on television, and was arrested two weeks later. But the tragedy neither began nor ended there.

Ruth Rendell - Portobello
Ruth ​Rendell is widely considered to be crime fiction’s reigning queen, with a remarkable career spanning more than forty years. Now, in Portobello, she delivers a captivating and intricate tale that weaves together the troubled lives of several people in the gentrified neighborhood of London’s Notting Hill. Walking to the shops one day, fifty-year-old Eugene Wren discovers an envelope on the street bulging with cash. A man plagued by a shameful addiction—and his own good intentions—Wren hatches a plan to find the money’s rightful owner. Instead of going to the police, or taking the cash for himself, he prints a notice and posts it around Portobello Road. This ill-conceived act creates a chain of events that links Wren to other Londoners—people afflicted with their own obsessions and despairs. As these volatile characters come into Wren’s life—and the life of his trusting fiancée—the consequences will change them all. Portobello is a wonderfully complex tour de force featuring a dazzling depiction of one of London’s most intriguing neighborhoods—and the dangers beneath its newly posh veneer.

Ruth Rendell - Lopott ​élet
"Egyszer ​vonaton utaztak együtt, Benet úgy tizennégy éves lehetett. Csak ők ketten ültek a kupéban, és Mopsa le akarta szúrni egy konyhakéssel. Vagyis inkább fenyegette vele. Benet előzőleg törte is a fejét, vajon anyja miért hozott magával ekkora kézitáskát, méghozzá pirosat, ami egyáltalán nem illett a ruhájához. Mopsa kiabált, kacagott, összevissza beszélt, azután megint eltette a táskájába a kést. De addigra Benet már holtra rémült. Fejvesztetten meghúzta a vészféket. A vonat megállt, valamennyi érdekeltnek roppant kellemetlensége támadt, Benet apja pedig dühös volt, és komoran szomorú. Benet jóformán el is felejtette az egészet. De az emlék igen élesen visszatért, miközben Mopsát várta a Heathrow-n… És megpróbálta nem gyűlölni az anyját." Ruth Rendell Lopott élet című, egyik legismertebb regényének középpontjában olyan anya-gyermek kapcsolatok állnak, amelyek igencsak eltérnek az átlagostól. A történet két család mindennapjaiba nyújt bepillantást, akiknek életét egy kisgyermek elvesztése teljesen megváltoztatja. Az olvasónak pedig rá kell döbbennie, hogy néha nem is olyan könnyű ítéletet mondani… A Partvonal Kiadó Robert Bloch Pszicho című regénye mellett ezzel a szövevényes történettel indítja útjára Pszichokrimi sorozatát.

Ruth Rendell - The ​Bridesmaid
Philip ​Wardman, an ordinary young man, sports one eccentricity: a neurotic fear of violence and death. Like Ferdinand, he likes to smell the flowers, particularly those in his mother's garden, where stands a statue of the goddess Flora, who over time has come to represent all the female virtues.Imagine Philip's consternation when, at his sister's wedding, he encounters a living incarnation of the marble Flora: Senta Pelham, an actress happily contemptuous of conventional morality. She comes to him that night.But Senta has a dark side. Where death frightens Philip, it fascinates her. She proposes a wicked test: to prove his love he needs to kill."Vintage Rendell. Shrewd psychological insight, irresistible narrative force...a true member of that small family of great living authors." --Scott Turow

Ruth Rendell - The ​Lake of Darkness
A ​Ruth Rendell mystery, first published in 1980. Martin Urban wins the pools and decides to help those less fortunate. Finn also comes into money and wants to help people - but only if the price is right. The good intentions of the one become fatally entangled with the macabre madness of the other.

Ruth Rendell - Talking ​to Strange Men
Safe ​houses and secret message drops, double crosses and defections - it sounds like the stuff of sophisticated espionage, but the agents are only schoolboys engaged in harmless play. But John Creevey doesn't know this. To him, the messages he decodes with painstaking care are the communications of dangerous and evil men, and as he comes face to face with the fact of his beloved wife Jennifer's defection, he begins to see a way to get back at the man she left him for. And soon the schoolboys are playing more than just a game.

Ruth Rendell - The ​Crocodile Bird
When ​her mother, Eve, tells Liza that she must leave their remote home, the gatehouse of a country mansion, Liza is terrified. Although seventeen years of age, she has never been on a bus or a train, has never played with a child of her own age. She has almost no knowledge of a world described by her mother as evil and destructive. Their strange, enclosed life together is over because Eve has killed a man. And he is not the first. With 100 pounds in cash, Liza is cast adrift. However, she is not alone. There is one particular secret that she has kept from her mother - her love affair with a young man who worked in the big house. With him, gradually Liza learns about the world, about herself, and must come to terms with the possibility that the murderous violence of her mother may be present in her.

Kollekciók