Ajax-loader

Joseph D. Pistone könyvei a rukkolán


Joseph D. Pistone - Donnie ​Brasco - Halálos játszma
Donnie ​Brasco különleges ügynök ezúttal a lousianai Julepben teszi próbára a szerencséjét, ugyanis megbízatása értelmében az ügyleteit egy illegális kaszinó leple mögött bonyolító orosz maffiával veszi fel a harcot. A baj csak az, hogy előtte már egy másik ügynök is megpróbálkozott ugyanezzel, csakhogy nem tért vissza élve. Donnie egy rég halott bankrabló személyazonosságát magára öltve állást szerez a kaszinóban, és egyre feljebb tornássza magát a ranglétrán. Az akció sikere azonban kétségessé válik, mert mind nagyobb a veszélye annak, hogy fény derül Donnie valós kilétére, ugyanakkor ott liheg a nyakában a kíméletlen orosz bérgyilkos, aki szent küldetésének tekinti, hogy bezsebelje a Donnie fejére kitűzött félmilliós vérdíjat. Az események felgyorsulnak, és Donnie-nak minden erejét és ravaszságát latba kell vetnie, ha ép bőrrel meg akarja úszni a kalandot.

Joseph D. Pistone - Donnie ​Brasco - Ingovány
Egy ​FBI-ügynök Floridában nagy bajba sodródik, amikor egy lehetséges korrupciós botrány szálait próbálja kibogozni. Donnie Brascót küldik a megmentésére, de már csak a lány holttestét találja meg, ráadásul olyan hurrikán éri utol, melyben csaknem ő maga is otthagyja a fogát. A meggyilkolt ügynök unokafivérének adja ki magát, azután követi a nyomokat Florida bűzös mocsárvidékére, ahol olyan őserdei gengszterbandába boltik, amely egy hajszálnyival sem kevésbé veszélyes, mint a maffiavezérek, akik vérdíjat tűztek ki a fejére...

Joseph D. Pistone - Donnie ​Brasco - Borotvaélen
Donnie ​Brasco New Yorkban fedett ügynökként a La Guardia repülőtéren dolgozik, egy csempészhálózatba igyekszik beférkőzni. A repülőtéren azonban ütközet bontakozik ki a már régebben berendezkedett olasz maffia és az újonnan jött orosz gengszterek között. Donnie kereszttűzbe kerül. És mintha ez nem lenne elég, valódi kilétét felfedi egy megátalkodott maffiózó, aki még a "régi szép időkből" ismeri Donnie-t. Arra kényszeríti, hogy mindenről beszámoljon neki, amit megtud az oroszokról - s az FBI számára végzett tevékenységéről is. S Donnie nemcsak azért teljesíti a kívánságát, hogy saját életét mentse, hanem mert elrabolták a lányát, hogy így biztosítsák az "együttműködését". Hogy megmentse a kislányt, borotvaélen kell táncolnia a szövevényes gengszterháborúban.

Joseph D. Pistone - Richard Woodley - Fedőneve: ​Donnie Brasco
Joseph ​D. Pistone FBI-ügynök pályafutásának az addigi leghosszabb és legveszélyesebb fedett akcióját hajtotta végre, amikor ékszertolvajként, Donnie Brasco néven beépült a New York-i alvilágba. Évekkel az akció befejezése után úgy döntött, könyvet ír a maffiával kapcsolatos emlékeiről, a katonák, az üzletfelek, a "kormányosok" és a főnökök világáról. A Fedőneve: Donnie Brasco bemutatja a nagymenők igazi világát - széles tablót ad erkölcsi törvényeikről és árulásaikról, feleségeikről, barátnőikről és szeretőikről, tömött pénztárcájukról és piszkos üzleteikről. Dermesztő az a kép, amely bemutatja, milyen szabályok szerint működik a szervezett alvilág. Bizonyára sokan emlékeznek Johnny Depp és Al Pacino remeklésére az 1997-ben forgatott Fedőneve: Donnie Brasco című filmben. Az igaz történeten alapuló sztori sokadszor bizonyította be, hogy a valóság sokszor felülmúlja a fikciót, a képzeletet. Joseph D. Pistone különleges ügynök Donnie Brasco fedőnéven 1977-ben beépült az alvilág legveszélyesebb bűnözői közé. Húsz éven át gyűjtötte a bizonyítékokat a New York-i Bonanno családról, melyek végül több mint 200 vádemeléshez és több mint 100 ítélethez vezettek. A maffia 500000 dolláros vérdíjat tűzött ki Joseph D. Pistone fejére. A jelenleg titkos személyazonossággal, ismeretlen helyen élő ügynök négy kötetben meséli el életének nem mindennapi történetét. Az első kötetet archív fotók teszik még hitelesebbé, különlegesebbé.

Kollekciók