Ajax-loader

Bárdos Lajos könyvei a rukkolán


Bárdos Lajos - Gyöngyvirág
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balássy László - Bárdos Lajos - Bucsi László - Lukin László - Rajeczky Benjamin - Nagy Olivér - Perényi László - Maros Rudolfné Harmat Jerry - Pődör Béla - Harmat ​Artúr
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bárdos Lajos - Modális ​harmóniák
Teljességre ​és végleges érvényre a munka nem tart, mert tarthat számot. A témakör olyan gazdag és annyira feltáratlan, hogy egy ilyen első nekikészülés nem lehet több, mint kísérlet, anyaggyűjtés és előkészítő munka az utódok - bízzunk benne: a fiatal magyar zenetudósok - számára. Ha mégis lesz valamilyen haszna, azért köszönetet kell mondanom egykori tanáromnak, Kodály Zoltánnak, amiért annak idején a vokális területtel és a zeneelmélettel való foglalkozásra biztatott.

Bárdos Lajos - Ivasivka Mátyás - 101 ​magyar népdal
Bartók ​és Kodály országában a Magyar Cserkészszövetség hivatásának tartja az elmúlt évtizedek alatt elsorvasztott ősi zenei anyanyelvünk, magyar népdalaink széles körben való megszerettetését. A cserkészek összejöveteleken, kirándulásokon, táncházakban és tábortüzek fénye mellett sajátítják el a magyar népdalok ismeretét. Ivasivka Mátyás, a Magyar Cserkészszövetség zenei vezetője, kisebb változtatásokkal adja közre - és nem csak cserkészek részére - a Bárdos Lajos által 1929-ben szerkesztett, és immár kilencedik kiadásban megjelenő 101 magyar népdal című gyűjteményt.

Kollekciók