Ajax-loader

Karakai Imre könyvei a rukkolán


Karakai Imre - Kovács Ilona - Escale en France
A szerzők olyan tankönyvet állítottak össze, amely lehetővé tesz a francia beszélt nyelv gyors, aktív elsajátítását.

Bárdosi Vilmos - Karakai Imre - A ​francia nyelv lexikona
A ​francia nyelv lexikona közérthetően, bőséges példaanyaggal illusztrálva, újszerű módon, egymást betűrendben követő közel 900 szócikkben tartalmazza mindazokat a hasznos és érdekes információkat, amelyeket a francia nyelvről, használatának szabályairól és szabálytalanságairól tudni kell. A nyelvtani jelenségek teljes körű, kontrasztív módszerű tárgyalásán túl számtalan érdekes, izgalmas adalékkal is szolgál. A kötet szerzői Bárdosi Vilmos, az ELTE Francia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára és Karakai Imre, franciatanár, fordító, mindketten több sikeres nyelvkönyv, nyelvtan és szótár írói. E művüket középiskolásoknak és egyetemistáknak, magántanulóknak és tanfolyami hallgatóknak, franciatanároknak, továbbá mindazoknak ajánlják, akiket érdekel a francia nyelv

Karakai Imre - 220 ​francia nyelvtani gyakorlat megoldással
Könyvünk ​220 nyelvtani gyakorlatát középiskolásoknak, tanfolyami hallgatóknak és magántanulóknak egyaránt ajánljuk. E gyakorlatok lehetőséget adnak a francia nyelvtan folyamatos gyakorlására, ismétlésére, összefoglalására. "A tanulóknak azt tanácsolom - írja a szerző -, úgy tanulják e gyakorlatokat, mintha autóvezetést tanulnának: először nagyon figyeljenek az oktatóra - a könyvben szereplő megoldásokra -, s csak azután próbálják meg egyedül! Az oktató továbbra is üljön mellettük - vagyis a könyvben szereplő megoldásokkal rendre vessék össze saját mondataikat! Ne hagyják abba a tanulást akkor sem, amikor már tűrhetően megy: tegyenek még öt-hat tanulókört!"

Karakai Imre - Francia ​nyelvtan magyaroknak
E ​nyelvtankönyvet kortól és iskolai végzettségtől függetlenül mindenkinek ajánljuk, aki franciául tanul. A szerző, a Budapesti Francia Tájékoztatási Központ vezető nyelvtanára 20 éven át gyűjtötte tanítványai jellemző francianyelvi hibáit, s könyvében rendkívül egyszerűen, világosan mutatja be a francia nyelvtan szabályait, a magyar és a francia nyelvtani rendszer közti különbségeket. A FRANCIA NYELVTAN MAGYAROKNAK - minden kérdést a magyarból kiindulva tárgyal, - stílusa közérthető, szakzsargontól mentes, - beosztása egyszerű, könnyen áttekinthető, - részletes betűrendes mutatója és számozás rendszere lehetővé teszi a magyarázatok gyors visszakeresését.