Ajax-loader

Vizi E. Szilveszter könyvei a rukkolán


Vizi E. Szilveszter - Altrichter Ferenc - Nyíri Kristóf - Pléh Csaba - Agy ​és tudat
A _Kognitív ​Szeminárium_ sorozatban hazai szerzőknek a megismeréstudomány témájában írt munkái jelennek meg. A kognitív kutatás szakmaközi terület, így többek között pszichológusok, filozófusok, biológusok, orvosok tanulmányai kapnak helyet a sorozatban. Jelen kötet a 2001 áprilisában megrendezett, _Agy és tudat_ című interdiszciplináris fórumon elhangzott előadásokat tartalmazza. Az illusztrációkkal, jegyzetekkel és bibliográfiával kísért írások – többek közt _A magasabb idegműködés elvei,_ _A filozófusok és a test_ és a _Kognitív rendszerek szerveződése és szétesése_ témája köré szerveződnek.

Vizi E. Szilveszter - Ádám Veronika - Fazekas Valéria - Aranybánya ​ez az ország
Klebelsberg ​Kuno zsenialitása révén a 20. század elejétől bevezették az iskolákban a természettudományos oktatást, kötelezővé tették a matematikát és a fizikát. Az ő áldozatos munkájának m,ég mindig érezzük az eredményeit. Pedig azzal vádolták annak idején, hogy üres pajta fölé épít tetőt. Mert Trianon után a kolozsvári és pozsonyi egyetemet az anyaországba költöztette.... Még mindig aranybánya ez az ország. Bárhol járok a világban, mindenhol fiatal kutatókat kérnek tőlem. Ugyanis jó hírünk van. Tudják, hogy a magyarok kreatívak, kötelességtudóak, nagy munkabírásúak. Az elmúlt évek nagy drámája, hogy a javak Magyarországon nem az értékrend szerint kerültek szétosztásra. De ezt még helyre lehet hozni. Még mindig van feltámadás. Az újrakezdésre még mindig van lehetőség.

Vizi E. Szilveszter - Humán ​farmakológia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erdő Péter - Schweitzer József - Vizi E. Szilveszter - Hit, ​erkölcs, tudomány
Manréza ​sorozatunk harmadik kötete az ország szellemi, lelki egészsége szempontjából igen aktuális, és egyben "örök" kérdésekkel foglalkozik. A beszélgetésekben fölmerülő témák mindenkit foglalkoztatnak, nem közömbösek mindennapi életünk, emberi kapcsolataink szempontjából. Akik a könyvben megszólalnak, országunk szellemi és lelki életének legilletékesebbjei közé tartoznak: az esztergomi bíboros, prímás, érsek, a Magyar Püspöki Kar elnöke, az ország nyugalmazott főrabbija, és a Magyar Tudományos Akadémi elnöke, s túlzás nélkül kijelenthető: Európa-szerte elismert tudósok, gondolkodók. A következő oldalakon az olvasó bepillantást nyerhet a beszélgetőpartnerek családi, emberi hátországába is, s hogy az élet miként készítette föl őket országos feladatukra.

Kollekciók