Ajax-loader

Alain Quesnel könyvei a rukkolán


Alain Quesnel - J. M. Ruffieux - J.J.Et Y.Chagnaud - Egyiptom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alain Quesnel - Indiánok
Emberek ​és állatok, fák és kövek, hegyek és folyók egyenrangú teremtményekként foglalták el helyüket az indiánok világában. Az emberek állatokká változhattak, az állatok emberekké. Medvék, kígyók és más vadak szövetséget köthettek, sőt házasodhattak is emberi lényekkel. Amerika őslakói a legszorosabb közelségben éltek az őket körülvevő természettel, és mélységesen tisztelték azt. Az emberiség képzeletét időtlen idők óta különös istenek, fantasztikus teremtmények népesítik be. A MÍTOSZOK ÉS LEGENDÁK című sorozat új kötete életre kelti történelmünk varázserejű hőseit, furcsa, torz állatait és titokzatos istenségeit.

Alain Quesnel - Görögök
Az ​istenek és istennők az Olümposz megközelíthetetlen csúcsáról szemlélték az embereket, és csodatetteikkel beavatkoztak életükbe. Egy oroszlánbőrbe öltözött óriás - hegyeket és völgyeket bejárva - legyőzte a rémítő szörnyeket, és mesés próbákat állt ki. A legnagyobb hősök küzdöttek elszántan a világ legszebb asszonyáért. Egyikük, Odüsszeusz, tíz esztendei tengeri bolyongás után tért vissza otthonába. E csodálatos történetek szájról szájra jártak a régi görögök között, de különös és izgalmas világuk bűvkörébe vonja napjaink emberét is.

Alain Quesnel - Egyiptom
A ​sivatag homoktengerében magasodik a nagy szfinx. Őrködik az ókori istenségek különböző világa, a több ezer éves egyiptomi civilizáció máig is rejtélyes emlékei fölött. Ismert és kevésbé ismert istenek elevenednek meg a történetekben: Amon-Ré, a végtelen hatalmú napisten, aki káprázatos fényével árasztja el a teret, s belefáradván a földi ügyekbe, Oziriszre hagyja Egyiptom trónját; Ízisz, az odaadó anya, a síron túl is hűséges hitves; Thot, a bölcs és tudós isten, akinek termékeny szelleme megalkotja a különféle emberi nyelveket, a számtant, a mértant, a csillagászatot, s még az idő mérésére is vállalkozik... Az emberiség képzeletét időtlen idők óta különös istenek, boldog vagy boldogtalan lovagok, fantasztikus teremtmények népesítik be. A MÍTOSZOK ÉS LEGENDÁK című sorozat új életre kelti történelmünk varázserejű hőseit, furcsa, torz állatait és titokzatos istenségeit.

Kollekciók