Ajax-loader

Csizmadia László könyvei a rukkolán


Csizmadia László - Szelényi Károly - Mátraaljai borok könyve
A Mátraalján termelt boraink minőségének, hírnevének a megőrzése, védelme és a borfogyasztási kultúra emelése nemes feladat mindannyiunk számára. Az íróként is ismert Hamvas Béla szerint a gyöngyösi bor "...szépen kiöltözött bor. Minden megvan benne, ami a korrekt megjelenéshez szükséges. Ehhez képest jó vendéglátó is, kellemes társalgó, sokszor elmés." Mi, gyöngyösiek büszkék vagyunk arra, hogy a Mátraalja mindig is híres volt természeti szépségeiről, műemlékeiről, zamatos borairól és nem utolsósorban vendégszeretetéről. A Mátraalja dolgos-szorgos népéről a gyöngyösi származású Vahot Imre így ír a XIX. század elején: "Gyöngyösön születtem, a legeredetibb sajátságokkal bíró, tősgyökeres magyarságú, műveltebb palóc népfaj közt, mely amennyire szeret és bír dolgozni, különösen szőlőt mívelni, kapálni, annyira kedveli a mulatságot, dalt, táncot, bort, szerelmet, barátságot..."

Csizmadia László - 99 fürjrecept
TARTALOM A fürj húsának és tojásának tápértéke A fürjtojás felhasználása A fürjhús felhasználása Kiegészítő ételkomponensek Receptmutató Szakkifejezések

Csizmadia László - A ​vendéglátás ételei és tálalásuk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Dr. Oláh Péter - Felszolgálási ​ismeretek III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Sütemények, ​tészták könyve III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Sütés-főzés ​a szabadban és a hétvégi házban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hecker Walter - Csizmadia László - Lovardák, ​istállók tervezése, építése
Országunkban ​gomba módra nőnek ki a földből a lovasiskolák, fedett lovardák. Rendkívül fontos, hogy az építkezés ezen sajátos területén hiteles segítség, szakmai ismereteket tartalmazó könyv legyen a piacon. Az utolsó évtizedekben jelentős tudományos munkák jelentek meg a ló környezet iránti igényeiről, a lovak korszerű elhelyezéséről. Ezek alapján készült a Német Lovas Szövetség szakembereinek munkája, amelynek magyar fordítását adjuk az olvasó kezébe. A német fordítást lóhoz értő építész nézte át, egészítette ki.

Csizmadia László - A ​vendég előtti étel- és italkészítés művészete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Fricz Tamás - ifj. Lomnici Zoltán - Papp Miklós - Civilitika, ​a népfelség tudománya
A ​mai társadalmakban elengedhetetlen az erős civil szféra működése. Minden civil szervezet társadalmilag fajsúlyos problémák mentén szervezi saját célkitűzéseit, ezért fontos a támogatásuk. A civilitika fogalma kapcsán erre hívja fel a figyelmet e kötet is, amelyben a magyarországi civil társadalom fontos alakjai tesznek kísérletet arra, hogy tudományosan is meghatározzák a civil létmódot. A borítón Auguste Rodin _A gondolkodó_ című alkotása látható.

Csizmadia László - Thurnay Béláné - Hargitai György - Thurnay Béláné - Sütemények, ​tészták könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Dr. Oláh Péter - Felszolgálási ​ismeretek I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Szelényi Károly - Egri ​borok könyve
A ​könyv ismerteti az egri szőlőtermelés és borkészítés történetét, a város riolit-tufába vágott, mintegy 140 km hosszú pincerendszerének sajátosságait, a kialakított borpincék klímájának a bor kiforrására és érlelésére gyakorolt hatását, a borvidék fajtaösszetételét, borait, a borok gasztronómiában betöltött szerepét, az ételekhez és az alkalomhoz illő borválasztást, a konyhai felhasználást, bemutatja az egri borral készült ételeket, italokat, édességeket készítő vendéglátóhelyeket, áttekinti a bor és a vallás összefüggéseit, a szőlő és a bor ábrározását az Egerben található képzőművészeti alkotásokon, a bornak az egészségre gyakorolt hatását és borkóstolási és -vásárlási lehetőségeket.

Csizmadia László - Hargitai György - Párkányi Lászlóné - Sütemények, ​tészták könyve II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csizmadia László - Dr. Oláh Péter - Felszolgálási ​ismeretek II.
Az ​italok felszolgálásával indító kiadvány foglalkozik az étlap-, étrend- és árlapismerettel, valamint a rendezvények lebonyolításával. A fő témája természetesen az ételek felszolgálása, amit részletesen, ábrákkal illusztrálva mutat be. A felszolgáláson felül bemutatja azokat az alapvető ételkészítési ismereteket is, amelyek a vendéglátós tanulók számára nélkülözhetetlenek. Érdekes olvasmányokkal, kiegészítő anyagokkal színesítik a szerzők a kiadványt, a fejezetek végén pedig ellenőrző kérdések járulnak hozzá az anyag alapos elsajátításához.

Kollekciók