Ajax-loader

Varga Gábor könyvei a rukkolán


Bálint Dezső - Varga Gábor - Hálózati ​ismeretek
Ez ​a könyv mindenekelőtt azt a tananyagot öleli fel, ami a számítógép szoftverüzemeltető szakképesítés megszerzéséhez az ilyen tanfolyamokon résztvevő hallgatók által ismert kell, hogy legyen. A korábban megjelent könyvekhez hasonlóan ez a könyv is úgy mutatja be a szükséges ismereteket, hogy azok valóban platform semlegesen legyenek felhasználhatók, a képzés során alkalmazott számítógépektől és programoktól függetlenül. Épp emiatt vált szükségessé az is, hogy ennél a műnél még inkább elkülönüljön egymástól az elmélet és a gyakorlat. Az elméleti ismeretek között tárgyaljuk a legfontosabb hálózati alapfogalmakat, mint például a hálózat definíciója, topológiája, hálózat kiépítésben alkalmazható elemek és berendezések, a gyakorlati ismeretek között pedig kontrét hálózati operációs rendszereket, valamint sor kerül a hálózati összeköttetésben álló számítógépeken működő programok ha nem is tejleskörű, minden részletre kiterjedő ismertetésére, de inkább érintőlegesen bemutatjuk az igen elterjedten alkalmazott software-eket. Az utóbb megjelent adatbázis-kezelés tankönyv elveit követve kimondottan annak érdekében, hogy még inkább segíthessük a szakmai vizsgára való felkészülést a könyvben szerepeltetjük mindazokat a kérdéseket, amelyek ennek a témakörnek a kapcsán szerepelhetnek a vizsgázók által megoldott írásbeli feladatlapokon, az e vizsgák alapanyagául szolgáló OKSZi gondozásában megjelent Feladatbank elnevezésű kiadvány kérdései közül. Ez a könyv korántsem úgy készült, hogy kézikönyvként kontrét szoftverhez vagy szoftverekhez adjon útmutatást a felhasználók számára, bár megjelennek benne hálózati összeköttetésnél alkalmazott programok is, a cél inkább az ilyen programok közti eligazodás és a lényeges fogalmak pontos definiálása.

Varga Gábor - Reform ​desszertek
Varga ​Gábor legutóbbi, Desszert szerelem című könyve azért vált rövid idő alatt az olvasók kedvencévé, mert a precíz leírások és a fázisfotók azok számára is megkönnyítették a különféle finomságok elkészítését, akik korábban kevésbé voltak járatosak a kelt, az égetett vagy éppen a kevert tészták, és az édességek világában. Ebben a kötetében a hazai cukrász világ immár emblematikus figurája az egészségtudatos sütemények, desszertek és péksütemények felé veszi az irányt. Hét fejezetben, több mint 70 recepten keresztül mutatja be, hogy a hagyományos sütemények helyett létezik egészséges, és finom alternatíva mindenkinek! Méghozzá úgy, hogy az egyaránt megfeleljen az 21. századi, egészségtudatos ember igényeinek, és azoknak is, akiknek valamilyen betegség vagy ételérzékenység okán fokozottan oda kell figyelniük arra, milyen alapanyagokkal dolgoznak a konyhában. A finomságok között vannak egyszerű rágcsálnivalók, de percek alatt elkészíthető meglepően elegáns desszertek is.

Varga Gábor - Desszert ​szerelem
Varga ​Gábor fiatal cukrász, a Gourmandia című nagysikerű könyv szerzője második kötetéből bárki megtanulhat igazán finom édességeket készíteni úgy, hogy garantáltan sikerélménye lesz közben. A precíz leírások és a fázisfotók megkönnyítik a munkát még azok számára is, akik eddig esetleg kevésbé voltak jártasak a kelt, az égetett vagy a kevert tészták világában. Nyugodtan bízzák magukat Gáborra, kövessék receptjeit pontról-pontra, és meglátják, hamarosan Önök is desszert-mesterekké válhatnak.

Varga Gábor - Gourmandia
A ​Varga Gábor által szerkesztett, méltán népszerű és sokak számára már bizonyosan ismerősen csengő gasztronómiai oldal a www.desszert.eu esszenciáját tarthatja kezében az olvasó. A sok külföldi adaptált kiadvány mellett végre egy magyar jellegzetességgel íródott desszertes könyv, amelyben a legismertebb hazai édességek - mint a máglyarakás, vagy a vargabéles - elkészítését is profi módon elsajátíthatjuk lépésről lépésre a fotók és leírások segítségével. De ha igazi cukrász remekek elkészítésére vágyunk, akkor is nagyszerű választás a könyv, mert a francia csokitorta, vagy a különleges zöld teás körteszeletek receptje ugyancsak megtalálható.

Schmidt Gábor - Varga Gábor - Famutató
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók