Ajax-loader

Charles Bukowski könyvei a rukkolán


Charles_bukowski_hollywood
elérhető
34

Charles Bukowski - Hollywood
A ​Los Angeles-i Charles Bukowksi - lecsúszott figurák megörökítője, "amerikai slumok koszorús költője", a sokak szerint szerethető emberkerülő alkoholista - úgy látszik, csak érett regényíró korában jön rá, hogy Hollywood fénye talán csalóka kissé. Ha az olvasó ezt már régen gyanítja is, nem kell, hogy visszariadjon: akik kedvelik Bukowski brutálisan egyszerű stílusát, azok ezt a Hollywood című könyvben végtelen őszinteségével - s a szerzőtől nem is megszokott öniróniával - körítve élvezhetik. Úgy tetszhet, mintha a hollywoodi mozi- és pénzcsinálás világától viszolygó író maga is a gépezet részévé válna. Vagy mégsem?

Charles Bukowski - A ​kezdő
Charles ​Bukowski (1920 -1994) egy kicsit "kilóg" a XX. század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem harciaskodott. Önéletrajzi ihletésű regényeiben, amelyek főszereplője alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsba vágó humorral és sajátos bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumok nélküli életmódja miatt sokan rajongtak - és rajonganak - érte, de ő köszönte, nem kért ebből, sőt ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve ha azok nők voltak), az embereket, és főleg az írókat. Így az ő arcképe még véletlenül sem került műanyag poharakra, mint például Hemingwayé, a Key West-i Sloppy Joe's kocsma legkedveltebb törzsvendégéé. Charles Bukowski kívülálló volt, és az is maradt. A kezdő című, ismét erősen önéletrajz-szagú írásából végre megtudhatjuk, miért. A kezdő ugyanis Bukowski (illetve alteregója: Henry Chinaski) életének első huszonvalahány évéről szól, amiben egy gramm könyörület nem volt.

1743469_10152215925313050_492258521_n
elérhető
77

Charles Bukowski - Nők
Az ​1978-ban megjelent Nők a siker első éveinek története, és ugyancsak remekmű. Az író alteregója, Henry Chinaski immár nem kézbesítőként tengeti nyomorúságos életét, hanem sikeres íróként utazgat felolvasásokra, és közben persze iszik rendületlenül, másnaposan ébred, tovább iszik, és a változatosság kedvéért ismét másnaposan ébred. Hírnevének köszönhetően pedig immár a nők között is kedvére válogathat. Persze azért a Nők nem csak ennyi. A szerzőről készült egyik portréfilmben az interjú készítője azt találja mondani: "Aki olvassa a Nők című könyvét, annak az a benyomása támadhat, hogy önnek a nő csupán egy far meg két mell." Bukowski nevetve csóválja a fejét, és azt feleli: "Jaj, ne. Olvasta, és csak ennyit fogott fel belőle?... Maga elbaszott egy alak."

Posta
elérhető
71

Charles Bukowski - Posta
Charles ​Bukowski kívülálló volt és az is maradt. Élete első regénye, az 1971-ben megjelent Posta - amit állítólag három hét alatt írt - szintén ennek állít emléket. Többek között. A főhős, az író alteregója, Chinaski "tévedésből" elhelyezkedik a postánál, ahol permanens másnaposságtól szenvedve, kora reggel szortírozza és kézbesíti a leveleket, közben kölcsönösen alázzák egymást főnökeivel, az utcán nők és kutyák rontanak rá, szóval semmi izgalom, csak maga az élet... Nem szokványos regény egy nem szokványos amerikai szerzőtől.

Charles Bukowski - On Cats
'A cat is only ITSELF, representative of the strong forces of life that won't let go.' For Charles Bukowski there was something majestic and elemental about cats. He considered them to be sentient beings, whose searing gaze could penetrate deep into our being. Cats see into us; they are on to something. An illuminating portrait of one very special writer and a lifelong relationship with the animals he considered his most profound teachers, On Cats brings together Bukowski's reflections on the ruthless, resilient, indigent and endearing creatures he so admired.

Charles Bukowski - O ​amor é um cão dos diabos
Nesta ​coletânea que reúne poemas de 1974 a 1977, Bukowski reflete uma série de experiências próprias, objetos, lugares e pessoas (principalmente mulheres) que conheceu e esmiúça um mundo marginal, no qual o amor é regado a bebida e drogas e não obedece a regra alguma. A poesia de Bukowski – que se orgulhava de ter escrito seu primeiro poema aos 35 anos – é marcada por um realismo lírico, repleta de informações biográficas, cheia de humor cáustico e desencantado. O melhor poeta da América, na opinião de Jean-Paul Sartre, exercitou uma escrita de temática urbana, mostrando o pior da sociedade americana, utilizando uma linguagem direta, crua.

Charles Bukowski - You ​Get So Alone at Times That it Just Makes Sense
Charles ​Bukowski examines cats and his childhood in You Get So Alone at Times, a book of poetry that reveals his tender side. He delves into his youth to analyze its repercussions.

Charles Bukowski - The ​Most Beautiful Woman in Town
‘One ​of those writers whom each new reader discovers with a transgressive thrill’The New Yorker ‘Funny and sharp, observant, clever with details and honest’ Times Literary Supplement This collection of short stories propels the reader into the lowlife of America’s underworld, full of drunks, bums and gamblers, where sex and violence are everywhere and the most beautiful woman in town drinks and fights. Bukowski writes with brutal honesty and sardonic humour of the things he experienced in life; poverty, hard women and chronic hangovers. Charles Bukowski was one of America’s best-known and most prolific writers. During his lifetime he published more than forty-five books of poetry and prose including the novels Post Office (1971), Factotum (1975) and Pulp (1994), all available from Virgin Books.

Charles Bukowski - Erections, ​Ejaculations, Exhibitions, and General Tales of Ordinary Madness
These ​dirty and immortal stories appeared mainly in Underground newspapers, with Open City and Nola Express leading in the publication of them. Others have appeared in Evergreen Review, Knight, Pix, Berkeley Barb, Adam, and Adam Reader. With Bukowski, the votes are still coming in. There seems to be no middle ground - people seem either to love him or hate him. Tales of his own life and doings are as wild and weird as the very stories he writes. In a sense, Bukowski is a legend in his time...a madman, a recluse, a lover...tender, vicious...never the same...these are exceptional stories that come pounding out of his violent and depraved life...horrible and holy...you cannot read them and ever come away the same again.

Charles Bukowski - Macskák
Az ​amerikai irodalom egyik legsajátosabb figurája, Charles Bukowski annyira szerette a nőket, az alkoholt és a lóversenyzést, hogy kis túlzással csak róluk írt. Eddig talán csak elkötelezett rajongóinak tűnt föl, hogy ezek mellett másik nagy szerelme az életben a macska volt. Pontosabban a macskák, mert egy időben kilencet is tartott otthon. Nem pusztán szerette, hanem többnyire mozdulatlan eksztázisban, szenvtelen szenvedéllyel, tárgyilagos csodálattal szemlélte őket. Kötetünk a kultikus szerző macskákhoz írt műveit gyűjti egybe, de ezek a prózaversek, novella-, regény- és levélrészletek természetesen jóval túlmutatnak a macskák iránt érzett rajongáson, és ugyanúgy az élet lényegéről is szólnak, mint mindenkori írásai.

Charles Bukowski - South ​of No North
South ​of No North is a collection of short stories written by Charles Bukowski that explore loneliness and struggles on the fringes of society.

Charles Bukowski - Vegyes ​felvágott
Harry ​felnézett a kis pontokon keresztül az égre. Kék volt, és rohadt magas. Harry nézte az eget, és próbált valami értelmet találni. De nem jutott semmire. Nem érezte át az örökkévalóságot. Vagy Istent. De még az ördögöt sem. De az embernek előbb Istent kellett megtalálnia, hogy megtalálhassa az ördögöt. Ebben a sorrendben érkeznek. Harry nem szerette a súlyos gondolatokat. A súlyos gondolatok súlyos hibákhoz vezethettek. Aztán az öngyilkosságra gondolt de csak úgy mellékesen. Mint amikor a férfiak arra gondolnak, hogy vesznek egy pár cipőt. Az öngyilkossággal a legnagyobb gond az, hogy lehet, valami még rosszabbhoz vezet. Igazából leginkább egy jéghideg üveg sör jött volna jól neki, aminek oldalán gyönyörűen gyöngyözik a pára. A Vegyes felvágott Charles Bukowski életének utolsó évtizedében született novelláinak és verseinek gyűjteménye. A mű hozza a Bukowskitól megszokott, egyszerre megrázó, tragikus és vulgáris, egyszerre gyönyörű, lesújtó és felemelő, egyszerre életunt és életigenlő hangnemet, illetve a tőle megszokott stílust és minőséget. De nemcsak ezért ünneplendő, hanem azért is, mert nagyobbrészt versek szerepelnek benne, amiből Magyarországon eddig kevés jelent meg, és így elkezdhetünk ismerkedni Bukowskival, a költővel is.

Charles Bukowski - Play ​The Piano Drunk Like A Percussion Istrument Until The Fingers Begin To Bleed A Bit
"Play ​the Piano" introduces Charles Bukowski's poetry from the 1970s. He leads a life full of gambling and booze but also finds love. These poems are full of lechery and romance as he struggles to mature.

Charles Bukowski - Burning ​in Water, Drowning in Flame
Burning ​in Water, Drowning in Flame is poetry full of gambling, drinking and women. Charles Bukowski writes realistically about the seedy underbelly of life.

Charles Bukowski - Pulp
This ​is Charles Bukowski's brilliant, fantastical pastiche of a detective story. Packed with wit, invention and Bukowski's trademark lowlife adventures, it is the final novel of one of the most enjoyable and influential cult writers of the last century. Nicky Belane, private detective and career alcoholic, is a troubled man. He is plagued not just by broads, booze, lack of cash and a raging ego, but also by the surreal jobs he's been hired to do. Not only has been hired to track down French classical author Celine - who's meant to be dead - but he's also supposed to find the elusive Red Sparrow - which may or may not be real.

Charles Bukowski - Hollywood ​(angol)
Bukowski's ​alter ego, Henry Chinaski, returns, revelling in his eternal penchant for booze, women and horse-racing as he makes the precarious journey from poet to screenwriter. Based on Bukowski's experiences when working on the film Barfly, the absurdity and egotism of the film industry are laid bare in this deadpan, touching and funny glimpse into the endless negotiations and back-stabbings of La-la land. Hollywood is an irreverent roman - clef that serves up the beating heart of Hollywood with razor-sharp humour.

Charles Bukowski - The ​People Look Like Flowers At Last
the ​gas line is leaking, the bird is gone from the cage, the skyline is dotted with vultures; Benny finally got off the stuff and Betty now has a job as a waitress; and the chimney sweep was quite delicate as he giggled up through the soot. I walked miles through the city and recognized nothing as a giant claw ate at my stomach while the inside of my head felt airy as if I was about to go mad. it’s not so much that nothing means anything but more that it keeps meaning nothing, there’s no release, just gurus and self- appointed gods and hucksters. the more people say, the less there is to say. even the best books are dry sawdust. —from "fingernails; nostrils; shoelaces"

Charles Bukowski - Notes ​of a Dirty Old Man
'One ​day after the races, I sat down and wrote the heading NOTES OF A DIRTY OLD MAN, opened a beer, and the writing got done by itself ... Just sit by the window, lift the beer and let it come. Anything that wanted to arrive, arrived.' This collection of Bukowski’s columns for an underground LA newspaper epitomises his style of gritty realism. Writing as himself, or his alter-ego Henry Chinaski, Bukowski delves into America’s lowlife to eulogise life’s losers and antiheroes. Packed with violence, women, gambling and booze, Bukowski’s semi-autobiographical stories veer between hilarity and despair, as he extols the inherent beauty and futility of life. Charles Bukowski was one of America’s best-known and most prolific writers. During his lifetime Bukowski published more than forty-five books of poetry and prose including the novels Post Office (1971), Factotum (1975), Women (1978) and Pulp (1994), all available from Virgin Books.

Charles Bukowski - Post ​Office
Henry ​Chinaski is a lowlife loser with a hand-to-mouth existence. His menial post office day job supports a life of beer, one-night stands and racetracks. Lurid, uncompromising and hilarious, "Post Office" is a landmark in American literature. The new edition is augmented with an anecdotal introduction by the modern Welsh cult-literary author, Niall Griffiths - a writer who was working in a British post office when he first read Bukowski's "Post Office".

Charles Bukowski - Essential ​Bukowski: Poetry
Edited ​by Abel Debritto, the definitive collection of poems from an influential writer whose transgressive legacy and raw, funny, and acutely observant writing has left an enduring mark on modern culture. Few writers have so brilliantly and poignantly conjured the desperation and absurdity of ordinary life as Charles Bukowski. Resonant with his powerful, perceptive voice, his visceral, hilarious, and transcendent poetry speaks to us as forcefully today as when it was written. Encompassing a wide range of subjects—from love to death and sex to writing—Bukowski’s unvarnished and self-deprecating verse illuminates the deepest and most enduring concerns of the human condition while remaining sharply aware of the day to day. With his acute eye for the ridiculous and the troubled, Bukowski speaks to the deepest longings and strangest predilections of the human experience. Gloomy yet hopeful, this is tough, unrelenting poetry touched by grace. This is Essential Bukowski.

Charles Bukowski - Screams ​from the Balcony
This ​wonderful collection of letters chronicles Bukowski's life from his first days as a poet having meager success through his resignation from his postal job to pursue writing as his sole source of income. In between, the letters reveal in raw and uncensored fashion how a hard-drinking, hard-living man followed his own vision of poetic truth and artistic integrity. Earlier letters are written to the few editors, poets and admirers who had become aware of Bukowski's wild poetry. In them, we see the 40-year-old author struggling to make ends meet through an alcoholic stupor of which he is neither ashamed nor apologetic. We read of his thrill as his first book appears-- directly in the aftermath of the assassination of JFK. Even as his fame grows and his friends are convinced that he has made it, Bukowski remains in ill health and financial insecurity. The honesty, humor and lack of pretension in these letters make them a must for Bukowski fans and an engaging read for anyone interested in literary lives. Reproductions of letters and an afterword by Cooney round out the volume nicely.

Charles Bukowski - The ​Days Run Away Like Wild Horses Over the Hills
The ​Days Run Away Like Wild Horses is a book of poems written by Charles Bukowski for Jane, his first love. These poems explore a more emotional side to Charles Bukowski.

Charles Bukowski - A ​semmitől délre
Azok, ​akik eddig - nyilvánvalóan merő véletlenségből - még nem találkoztak Charles Bukowski műveivel most kivételesen szerencsés helyzetben vannak. A Cartaphilus kiadó Charles Bukowski-életműsorozatának legfrissebb darabja, A semmitől délre című novelláskötet történetei ugyanis kiválóan alkalmasak arra, hogy velük kezdjük meg a 20. század egyik legnagyobb írójával való ismerkedést. Kegyetlenül igazak, nevetségesen szörnyűek, fájdalmasan valóságosak és mindeközben valahogy mégis: egyszerűen felemelőek.

Charles Bukowski - Tales ​of Ordinary Madness
In ​these tales of ordinary madness, Charles Bukowski ingeniously mixes high and low culture, from prostitutes and the philosophy of Kant to despair and classical music, to create his modern dystopia. Inspired by D.H. Lawrence, John Fante and Hemingway, Bukowski’s writing is passionate, extreme and relentlessly realistic. These are angry yet tender, humorous and haunting portrayals of life in the underbelly of America. Charles Bukowski was one of America’s best-known and most prolific writers. During his lifetime he published more than forty-five books of poetry and prose including the novels Post Office (1971), Factotum (1975), Women (1978), and Pulp (1994) all available from Virgin Books.

Charles Bukowski - Jeder ​zahlt drauf
Sehnsucht ​nach Wärme - mit Zoff, Sixpacks und sinnlichen Frauen. Inhalt: - Satansbraten - Ein Arbeitstag - Das Leben eines Penners - Die Rache der Verdammten - Der Jockey - Action - Camus - Solzimer - Ruhm - Schlechte Nacht - Bring mir deine Liebe - Poeten unter sich - Blockiert - Entschuldigung - Rote Karte - Neunzehn Prozent - Höhenkoller - Spendier mir ne Handvoll Hühnerfutter - Der Sieger - Szenen einer Ehe - Kein Business - Nächtliche Tour - Nackter Wahnsinn

Charles Bukowski - Factotum
One ​of Charles Bukowski's best, this beer-soaked, deliciously degenerate novel follows the wanderings of aspiring writer Henry Chinaski across World War II-era America. Deferred from military service, Chinaski travels from city to city, moving listlessly from one odd job to another, always needing money but never badly enough to keep a job. His day-to-day existence spirals into an endless litany of pathetic whores, sordid rooms, dreary embraces, and drunken brawls, as he makes his bitter, brilliant way from one drink to the next. Charles Bukowski's posthumous legend continues to grow. Factotum is a masterfully vivid evocation of slow-paced, low-life urbanity and alcoholism, and an excellent introduction to the fictional world of Charles Bukowski.

Charles Bukowski - Shakespeare ​ilyet nem csinált
CHARLES ​BUKOWSKI rajongói most „három az egyben” formában vehetik magukhoz kedvenc írójukat. A SHAKESPEARE ILYET NEM CSINÁLT rendhagyó darabja az életműsorozatnak. Amellett, hogy a könyvet gyönyörű, beszédes fekete-fehér képekkel illusztrálták, és verseket is tartalmaz, a mű tényszerű beszámoló az író és barátnője 1978-as európai körútjáról, és itthon megjelent művei közül ez a „legvalósághűbb” lenyomat a szerző életéről.

Charles Bukowski - Sifting ​Through the Madness for the Word, the Line, the Way: New Poems
from ​"neither Shakespeare nor Mickey Spillane" young young young, only wanting the Word, going mad in the streets and in the bars, brutal fights, broken glass, crazy women screaming in your cheap room, you a familiar guest at the drunk tank, North Avenue 21, Lincoln Heights sifting through the madness for the Word, the line the way, hoping for a check from somewhere, dreaming of a letter from a great editor: "Chinaski, you don't know how long we've been waiting for you!" no chance at all.

Charles Bukowski - Egy ​vén kujon jegyzetei
Charles ​Bukowski Németországból vándorolt ki az Egyesült Államokba, ahol ismert íróvá vált, de a világsikert mégis Németország hozta meg a számára. Az elmúlt négy évben folyamatosan adják ki novelláit és regényeit, halála óta pedig művei sorra hódítják meg az európai országokat. Bukowski a beatnemzedék utáni korosztály egyik leghíresebb és leghírhedtebb írója. Nem véletlen, hogy könyveit Amerikában a beatirodalom nagy öregje, Ferlinghetti adja ki. Bukowski - csavargó! Ráadásul a legelvetemültebbek közül való. Büdös, hajléktalan szájhős, lecsúszott kocsmatöltelék. A lehető legvadabb és a lehető legintellektuálisabb - egy századvégi Jack London. Nőhajhász és szenvedélyes asszonyimádó, szajhagyötrő és futóbolond. A legnagyobb Amerika-gyűlölő amerikai, aki Amerika nélkül képtelen élni. Charles Bukowski - rendőrőrsök állandó lakója, házibulik kidobhatatlan vendége, akit - mégis! - csak akkor lehet kirakni, ha előtte hullarészegre itatják. Hősei is ilyenek, benne és általa megjelenik Amerika. Az a másik, amit alig ismerünk.

Charles Bukowski - Egy ​vén kujon további feljegyzései
A ​Vén kujon visszatért! Ugyanolyan slamposan, piásan, szabadszájúan és ugyanolyan bölcsen és szórakoztatóan, mint a Magyarországon először 1994-ben megjelent, majd 2014-ben újra kiadott, kultkönyvvé vált Egy vén kujon jegyzeteiben. Az Egy vén kujon további feljegyzései ennek a folytatása; az önéletrajzi írások egy újságban jelentek meg húsz éven át, és a további feljegyzéseknek köszönhetően további, magyarul eddig meg nem jelent fejezeteket, jeleneteket és történéseket ismerhetünk meg a XX. század egyik legegyénibb írójának életéből, valamint szűkebb és tágabb életteréből. Bukowskit olvasni pont olyan, mint sört inni: tudjuk, mire számíthatunk, ám újra és újra jóízűen fogyasztjuk, esünk tőle bódulatba és villanyozódunk fel tőle. Egészségükre!

Charles Bukowski - Forró ​vízi zene
Charles ​Bukowski (1920-1994) egy kicsit "kilóg" a XX. század amerikai irodalmából. Versei alapján a beatköltők közé sorolták, de ő soha nem harciaskodott. Önéletrajzi ihletésű műveiben, amelynek főszereplője általában alteregója, Henry Chinaski, nagyrészt az amerikai társadalom lecsúszott figuráiról írt, nyersen, őszintén, húsba vágó humorral és sajátos bölcsességgel. Alkoholista, napról napra élő, kompromisszumok nélküli életmódja miatt sokan rajongtak - és rajonganak - érte, de ő köszönte, nem kért ebből, sőt, ha lehetett, kerülte a rajongóit (kivéve, ha azok nők voltak), az embereket, és főleg az írókat. Charles Bukowskinak mára világszerte kultusza lett, beleértve Magyarországot is. És bár - első ránézésre - felháborító(nak tűnő) stílusa és életmódja miatt sokan viszolyogtak - és viszolyognak - tőle, hogyan is ne lenne kultusza egy olyan embernek, akinek még a sírján is ez áll: "Don't try", azaz: ne próbáld, csináld. A Cartaphilus Kiadó gondozásában megjelenő Charles Bukowski-életműsorozat második novelláskötete, a "Forró vízi zene" annyiban tér el "elődjétől", "A semmitől délre" című kötettől, hogy ebben a szokásosnál is több a humor. Az a fajta humor, ami a lét elviselhetetlen nehézségeit könnyedén át- (vagy meg)hágja, és egy pillanat alatt rántja ki az embert bármilyen lelki vagy testi nyomorból. Az a fajta humor, ami nélkül élni nemhogy nem lehet, de felesleges is.

Charles Bukowski - The ​Night Torn Mad With Footsteps
This ​collection of previously unpublished poems offers the author's take on squabbling neighbours, off-kilter lovers, would-be hangers-on, and the loneliness of a man afflicted with acute powers of observation. The tone is gritty and amusing, spiralling out towards a cock-eyed wisdom.

Kollekciók