Ajax-loader

Robert Ludlum könyvei a rukkolán


Robert Ludlum - A ​Scarlatti örökség
A ​pénznek nincs szaga - de a Scarlattiak vagyona körül valami bűzlik. És egy különleges ügyosztály különleges ügynöke ki is szagolja, micsoda: előbb csak whisky, azután puskapor, no és vér, egyre több vér... Vajon meg lehet-e állítani egy nagyon gazdag és velejéig romlott embert, aki mindenki fölött állónak képzeli magát, és ezt az egész világnak be akarja bizonyítani? Mire képes egy szerelmes és mindenre elszánt férfi? Hogyan befolyásolja egyéni sorsuk a háborúk és a világpolitika alakulását?

Robert Ludlum - The ​Gemini Contenders
Salonika, ​Greece; December 1939. In the dead of night, a clandestine order of monks embarks on a desperate mission: to transport a mysterious vault to a hiding place high in the Italian Alps. Its sinister contents, concealed for centuries, could rip apart the Christian world. Now, as the Nazi threat marches inexorably closer, men both good and evil will be drawn into a violent and deadly hunt, sparking a relentless struggle that could forever change the world as we know it.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - A ​Hádész faktor
Három ​ember gyors egymásutánban, érthetetlen módon meghal az Egyesült Államokban. Halálukat soha nem tapasztalt tüneteket elődidéző, ismei vírus okozza, amely előtt tehetetlenül állnak a tudósok, köztük Sophia Russell, az amerikai hadsereg fertőző betegségekkel foglalkozó kutatóintezetének munkatársa. Sophiának azonban támad egy bizonytalan ötlete, s tovább is lépne, de a vírus őt sem kíméli.Vőlegénye, Jon smith orvos-alezredes egy rég nem látott baráttól szűkszavú figyelmeztetést kap: meneküljön, mert életveszélyben van. A figyelmeztetést rögtön megmagyarázhatatlan támadások követik. Egy rejtélyes, kimeríthetetlen er-forrásokkal rendelkező erő tör az életére, az amely Sophia halálát is okozta. Smith egyszerre válik üldözötté és üldözővé. Félelem és düh hajtja, menteni igyekszik magát, s kideríteni, miért, ki miatt veszítette el szerelmét. Áthatolhatatlannak tűnő falak veszik körül, próbálkozásai kudarcot vallanának, ha nem lennének a barátai: Marty az autista számítógépes zseni és Howell , a rejtélyes öreg brit, a SAS kommandó egykori tisztje...

Robert Ludlum - Csak ​tanú ne maradjon!
Hosszú ​hetekig vezette az amerikai bestsellerlistát ezzel a regényével Robert Ludlum, aki mindmáig a legnépszerűbb lektűrírók egyike. Ludlumnak nem ez az egyetlen regénye, mely a második világháborúban játszódik, de alighanem ez a legeredetibb, mint ahogy igazán " eredeti" az ötlet is, amely részint az amerikai titkosszolgálat, részint a Gestapo berkeiben vetődött fel, s amely kétségtelenül az egész háború legcinikusabb akciójává vált. 1944-ben ugyanis mind a náci hadvezetőségnek, mind az amerikai főparancsnokságnak súlyos gondjai támadtak. Egyrészt Peenemündében, a Keleti-tenger mellékén, ahol a német "csodafegyver", ,a V-2 közvetlenül a befejezés előtt állt, elfogyott a speciális ipari gyémántkészlet; másrészt a normandiai partraszállást előkészítő szövetséges légi főparancsnokság (az érdekelt amerikai konszernek üzleti ellenállása miatt) nem tudta megoldani egy döntő fontosságú repülőgépműszer előállítását, és ez az egész inváziós hadműveletet veszélybe sodorta. Ekkor született meg a "nagy tipp". Mivel mind a két fél rendelkezik azzal, amire a másik rászorul - cseréljenek! Az akció üzleti bonyolítását Rhinemann, a bankár vállalta, a technikai lebonyolítást pedig az amerikai titkosszolgálat egyik tapasztaltabb tisztjére, David Spauldingra bízták. Csakhogy sem Rhinemann, sem Spaulding nem tudott arról, hogy a nácik és az amerikaiak a csereüzleten kívül abban is megállapodtak, hogy a csereüzletet végrehajtó személyeket egytől egyig elteszik láb alól. CSAK TANÚ NE MARADJON! A mit sem sejtő Spaulding egy véletlen esemény nyomán döbben rá arra, hogy valójában mi is vár reá...

Robert Ludlum - Hölgykommandó
Hatalmas ​tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren. Hívők ezrei várták izgatottan, hogy a Szentatya megjelenjen az erkélyen, és áldón kinyújtsa feléjük a kezét. Elmúlt a böjt, a szakadatlan imádságok ideje. A szürkületben megszólaló harangok már San Gennaro ünnepét fogják hirdetni. Az áldást osztó pápa eközben merőben szokatlan tanácsokat kér a Harlemből származó ifjú titkárától. Az olvasó számára hamarosan gyanússá válik, hogy Őszentsége körül nincs minden rendben. A háttérben egy, az amerikai hadseregből könnyelműen és megbocsáthatatlanul kiebrudalt, legendás hírű tábornok áll. Karizmatikus, bár kissé szabadszájú és kemény fickó, akinek baklövéseit csupán Kínában 4000 év börtönnel óhajtják büntetni, nem is említve a többi ázsiai országban elkövetett rakoncátlanságait. Hogy mi köze egymáshoz e két nem mindennapi személyiségnek, erről szól ez a váratlan fordulatokban gazdag, fergeteges humorú könyv, Robert Ludlumnak, A fantom szerzőjének újabb regénye.

Robert Ludlum - Nimród ​maffia
James ​Barbour Matlock - villódzik a név a számítógép képernyőjén -, egyetemi tanár. Ő Washington első számú jelöltje egy bonyolult titkos akció végrehajtása, egyúttal a szinte biztos halálra. Az arctalan titkosszolgálati bürokraták mit sem törődnek azzal, hogy esetleg Matlock barátnőjét is feláldozzák, a professzort pedig a kegyetlen terror útvesztőjébe taszítják. Őket csak egy dolog érdekli: hogy beleférkőzzenek az egyre veszélyesebben terjeszkedő Nimród maffia soraiba, s erre a feladatra Matlock a legmegfelelőbb ember. Hogy miért? A magyarázat megdöbbentő, kíméletlen... és halálos. A jelszó: Nimród A törvény: Venerare omerta, ha beszélsz meghalsz!

Robert Ludlum - A ​Chancellor kézirat
Természetes ​halál... vagy gyilkosság? Hogyan ért véget J. Edgar Hoover élete? Valóban fenyegető veszélyt jelentenének Amerikára nézve az egykori FBI-főnök botrányokkal teletűzdelt, magánjellegű fejlegyzései? Egy magas beosztású, befolyásos emberekből álló, titkos csoport, az Inver Brass tagjai mindenesetre így látják. Elhatározzák, hogy eltüntetnek minden nyomot és tanút - rövid úton, csendben, ügyelve a látszatra. Az egyetlen akadály Peter Chancellor, a sikeres regényíró, aki olyan információk birtokába jut, melyek mellett minden korábbi regénye ártatlan tündérmesének tűnik. Halálos versenyfutás indul meg az író és a titkos szervezetek között... Erőszak, rettegés, terror övezi pártharcukat, melynek végén csupán egyetlen vészterhes dokumentum marad sértetlen: A Chancellor kézirat.

Robert Ludlum - The ​Parsifal Mosaic
Michael ​Havelock's world died on a moonlit beach on the Costa Brava. He watched as his partner and lover, Jenna Karats, double agent, was efficiently gunned down by his own agency. There was nothing left for him but to quit the game, get out. Until, in one frantic moment on a crowded railroad platform in Rome, Havelock saw his Jenna alive. From then on, he was marked for death by both U.S. and Russian assassins, racing around the globe after his beautiful betrayer, trapped in a massive mosaic of treachery created by a top-level mole with the world in his fist—Parsifal.

Robert Ludlum - A ​Skorpió illúzió I-II.
"Ha ​eljutsz az Egyesült Államokba, egy másik szervezettel fogsz együttműködni. Figyelni fognak, próbára tesznek, és ha sikerül meggyőznöd őket, hogy önálló, titkos fegyver vagy, s őket nem fenyegeted, fölveszik veled a kapcsolatot, beléphetsz a tagjaik sorába. A legtitkosabb körökben úgy ismerik őket: a Skorpiók..." És Amaya Bajaratt, a gyönyörű, csábító nő, a mindenre elszánt, szakszerűen kiképzett "gyilkos fegyver" elindul, hogy végrehajtsa a legvakmerőbb terroristaakciót, amit ember csak kitervelhetett. Kémszervezetek sora lép ellenakcióba, de a végzetet csupán egyvalaki állíthatja meg. Egy férfi, akinek elszámolnivalója van a világ összes terroristájával...

Robert Ludlum - Az ​Osterman-víkend
John ​Tanner a Standard Mutual tévétársaság hírszerkesztőségi igazgatója a szokásos kellemes hétvégére készül legközelebbi barátaival. A CIA azonban tudomására hozza, hogy a három jól ismert házaspár valamelyike - de lehet, hogy mindegyike - ellenséges szovjet ügynök, egy Omega fedőnevű akció fanatikus végrehajtója. Ettől a pillanattól kezdve Tanner és családja borzalmas események - terror, félelem, erőszak és mészárlás - középpontjában találja magát. Tanner a megdöbbentő végkifejletig maga sem tudja eldönteni, ki a megbízható barát és ki a halálos ellenség... Amit Robert Ludlum ír, az sohasem történt meg, de az olvasó úgy érzi, bármikor megtörténhet. A mű Nyugat-Európában és a tengerentúlon több millió példányban jelent meg.

Robert Ludlum - Indián ​kommandó
Ludlumot ​ezúttal nem kell komolyan venni: úgy döntött, hogy megírja a maga „péhovardos" regényét, amelyben egyetlen csöpp vért sem ontanak, hacsak nem tömegverekedés közben. De még a hősök életére leselkedő maffiózókat és egyéb, állami és maszek bérgyilkosokat is úgy teszi ártalmatlanná Hawkins tábornok és utcai verekedőkből toborzott maroknyi elitgárdája, hogy életben maradjanak... Közben pedig Hawkins folytatja Don Quijote-harcát egy indián törzsért, a wopotamikért, akiket a kormányzat tagjai olykor csak „tatamiknak" neveznek, a végén mégis el kell ismerniük, hogy nemcsak léteznek, hanem jogaik is vannak. Az olvasó pedig (a számtalan, vérfagyasztó Fantom-kaland után) lazíthat egy kicsit.

Robert Ludlum - Az aquitániai hadművelet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Ludlum - The ​Janson Directive
Retired ​US agent Paul Janson, a top man in corporate security, is lured back to the old game by a personal debt of loyalty. Peter Novak, billionaire and revered peacemaker, gets captured when Muslim revolutionaries topple an island democracy in the Indian Ocean--and within days will be beheaded. Janson sets up a near-impossible "exfiltration" operation to pull Novak from his massively guarded prison, and against all the odds seems on the very brink of success when a shockingly unexpected disaster casts doubt on everything that's happened so far. Janson needs all his wealth, competence and tradecraft to stay alive through the international shenanigans that follow, with his old US agency and another shadowy organisation both hell-bent on terminating him. He barely escapes a well-laid trap in Greece, becomes the target for world-class snipers in London, lands in the middle of a pitched battle with assault weaponry across the roofs of Amsterdam, meets further mayhem in Hungary, and ends up in the USA for a Bond-like chase sequence, incredible reversals, and a final razor-edge showdown in the United Nations building. Meanwhile there are flashbacks--vitally important, it emerges--to Janson's horrific experience 30 years before in Vietnam. At every stage Ludlum offers ingenious escapes, cunning ploys, and increasingly sophisticated means of evasion or assassination. With luck, detective skill, and help from a gorgeous female who's a crack shot, Janson painfully reaches the heart of the mystery. Fast-moving, clever, and violent--though occasionally going a fraction over the top--The Janson Directive delivers all the goods we expect from Robert Ludlum.

Robert Ludlum - The ​Apocalypse Watch
A ​premier name in thrillers for nearly a quarter of a century returns with a supercharged novel of the Brotherhood of the Watch, true inheritors of Hitler's Third Reich. While he's working covertly to break open a neo-Nazi organization, a CIA operative's cover is blown, but he manages to escape with a list of the group's secret supporters--high-ranking officials in the U.S. and its allies.

Robert Ludlum - The ​Tristan Betrayal
In ​the fall of 1940, the Nazis are at the height of their power - France is occupied, Britian is enduring the Blitz and is under the threat of invasion, America is neutral, and Russia is in an uneasy alliance with Germany. Stephen Metcalfe, the younger son of a prominent American family, is a well-known man about town in occupied Paris. He's also a minor asset in the U.S.'s secret intelligence forces in Europe. Through a wild twist of fate, it falls to Metcalfe to instigate a bold plan that may be the only hope for what remains of the free world. Now he must travel to wartime Moscow to find, and possibly betray, a former love - a fiery ballerina whose own loyalties are in question - in a delicate dance that could destroy all he loves and honors.

Robert Ludlum - The ​Bourne Identity (Penguin Readers)
The ​man has been shot many times. Who wants to kill him, and why? The man can't remember. As he begins to learn about his past, he becomes even more confused. Does he have a future? Or will he be killed before he knows who - or what - he really is?

Robert Ludlum - The ​Holcroft Covenant
The ​Fourth Reich is waiting to arise—and the only man who can stop it is about to sign its birth certificate. In 1945 the children of the Third Reich were secretly hidden all over the world, to be concealed until they came of age in the 1970s, at which point $780 million would be waiting in a Swiss bank. But all of these elaborate plans need an unsuspecting outsider to set them in motion: Noel Holcroft, the American son of a high-ranking Nazi officer. He has just been shown an incredible document known as the Holcroft Covenant. If he signs, he will inadvertently deal a serious blow to an already fragile world—and authorize his own death warrant.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - The ​Altman Code
When ​word reaches the President of the United States that a Chinese cargo ship is transporting chemicals to a rogue nation intent on creating new biological weapons, the president knows he must act quick to obtain the proof he needs. Covert-One agent Jon Smith is sent to rendezvous in Taiwan with another agent who has acquired the ship's true manifest. But before Smith can get the document, he is ambushed, the second agent is murdered, and the evidence is destroyed. Smith escapes with only his life and a verbal message-the president's biological father is still alive, held prisoner by the Chinese for fifty years. As the mysterious ship draws closer to its end port, Smith is losing time in uncovering the truth about the vessel and its cargo-a truth that probes the secrets of the Chinese ruling party, the faction in Washington working to undermine the elected government, and the international cabal who is thrusting the world to the brink of war...

Robert Ludlum - Eric van Lustbader - The ​Bourne Ascendancy
Jason ​Bourne is one of the most popular and compelling characters in contemporary fiction. Originally created by bestselling author Robert Ludlum, the Jason Bourne series was later adapted into films that have become modern classics. Now, New York Times bestselling writer Eric Van Lustbader carries on Jason Bourne's story with a new novel about the rogue secret agent who has lost his memory . . . THE BOURNE ASCENDANCY In this thrilling and absorbing new novel Jason Bourne is faced with an impossible mission. He has been hired to impersonate a high-level government minister at a political summit meeting in Qatar, shielding the minister from any assassination attempts. Suddenly, armed gunmen storm the room, killing everyone but Bourne. Their target, however, isn't the minister Bourne impersonates....it is Bourne himself. Kidnapped and transported to an underground bunker, Bourne finds himself face-to-face with an infamous terrorist named El Ghadan ("Tomorrow"). El Ghadan holds as his captive Soraya Moore, former co-director of Treadstone, and a close friend to Bourne, along with her two year old daughter. Meanwhile, the President of the United States is in the midst of brokering a historic peace treaty between the Israelis and the Palestinians-an event that El Ghadan is desperate to prevent. He demands that Bourne carry out a special mission: kill the President. If Bourne refuses, Soraya and her daughter will die. Bourne must make a monstrous choice: save Soraya and her daughter, or save the President.

Robert Ludlum - The ​Bourne Ultimatum
It ​all starts with a cat-and-mouse chase at a Baltimore funfair. The Jackal, Jason Bourne's age-old antagonist, is back - and so too are the faceless watchers whose destiny it is to avenge and destroy. Forced out of an idyllic retirement, Jason Bourne must leave his wife and children to face his enemy - and confront the secret society of Medusa, a relic of war, now seeking ultimate power in peacetime. Jason Bourne has been the assassin before. Older now, he longs for peace with his family, but the Jackal puts all peace in jeopardy - whilst Medusa reaches from the war-torn past into the vulnerability of today...

Robert Ludlum - The ​Matarese Circle
The ​Matarese Circle are the Corsican Brotherhood. Terrifying killers, their power could plunge the world into chaos and destruction within two years. Only two rival spies - and one mysterious woman - can stop them. Brandon Scofield, CIA, and the West's most professional assassin, and Vasili Taleniekov, former KGB, now wanted by the Politburo. They share a genius for espionage - and a life of terror and explosive violence. Sworn enemies, Scofield and Taleniekov have vowed to terminate each other, but now they must become allies. Because only they possess the brutal skills and ice-cold nerves vital to destroy an international circle of killers: the Matarese . . .

Robert Ludlum - Patrick Larkin - Lazarus-vendetta
A ​valaha józanul gondolkodó, békés környezetvédők vezette globalizációellenes mozgalom vezetői sorban tűnnek el nyom nélkül. A Santa-fében működő Teller Intézet nanotechnológiai részlegében bekövetkező szörnyű baleset a környezetért küzdő tüntetők életét követeli. Valóban baleset történt, vagy a Lazarus Mozgalom vezetője képes feláldozni saját híveit, hogy a már bomlottsággal határos elméjében megszületett álmot megvalósítsa? A CIA, az FBI és az amerikai katonai hírszerzés kudarcot vall, képtelen a titokzatos, magát csak Lazarusnak nevező személy vagy csoport nyomára bukkanni. A világ különböző részein emberek százezrei válnak áldozatává a gyilkos nanoszerkezeteknek, politikai szövetségesei pedig kezdenek Amerika ellen fordulni. A hatalmas felfordulásban pedig egyre bizonyosabbá válik, hogy mindez még csak a kezdet, hogy Lazarus, aki mindvégig a háttérből mozgatja a szálakat, valami szörnyű dologra készül. A Covert One vezetője új megbízást ad a Hádész-faktorból és a Kasszandra-szerződésből már ismerős Jon Smithnek. Az orvos ezredesre és két barátjára, az MI6 nyugalmazott kommandósára, Peter Howellre és Randi Russell CIA-ügynökre vár a feladat, hogy megtalálják és leleplezzék a titokzatos Lazarust, és elejét vegyék annak, hogy végrehajtsa szörnyű tervét, amely emberek milliárdjainak életét veszélyezteti, és akár örökre megváltoztathatja a földi életet.

Robert Ludlum - Parsifal ​mozaik
Michael ​Havelock számára egy holdsütötte Costa Brava-tengerparton összedőlt a világ. Saját ügynökségének emberei a szeme láttára lőtték szitává társát és szerelmét, Jenna Karast. Havelock úgy érzi, hogy végleg ki kell szállnia a játékból. Egészen addig, amíg egy zsúfolt római pályaudvar nyüzségésben meg nem pillantja Jennát - élve. Havelock abban a pillantaban céltáblává változik: amerikai és szovjet bérgyilkosok üldözik, ő menekül, s közben hajszolja Jennát, a szépséges árulót, így lesz egyre inkább foglya egy sötét csalásokból, árulásokból kirakott mozaiknak, amelyet egy nagyhatalmú, titokzatos férfi alakít kénye-kedve szerint: Parsifal.

Robert Ludlum - Patrick Larkin - The ​Lazarus Vendetta
For ​the past three decades Robert Ludlum's bestselling novels have been enjoyed by hundreds of millions of readers worldwide and have set the standard against which all other thrillers are measured. His Covert-One series has been among his most beloved creations and now comes the latest thrilling novel in the series. The Lazarus Movement, the dominant force in the eco-conscious, "anti-technology" protest movement, has sent rumblings down the halls of the world's intelligence agencies. Led by a mysterious, never-seen figure known only as Lazarus, this increasingly prominent group is believed by some to be preparing a bold strike. When an attack on a nano-technology research facility leaves thousands dead--- protestors and scientists alike---from what appears to be a cloud of inadvertently released but gruesomely deadly nanobots, pandemonium reigns. Lt. Col. Jon Smith is activated by Covert-One to find and uncover the truth about Lazarus where all others have failed. As Smith slowly uncovers the deadly underpinnings of the group, he soon learns that the Lazarus Movement is only the very tip of the iceberg in a deadly scheme that threatens billions of lives and will forever change the nature of the world itself.

Robert Ludlum - Eric van Lustbader - The ​Bourne Sanction
Jason ​Bourne needs to regain his life as David Webb so he accepts an invitation from his beloved mentor, Dominic Specter, to join the linguistics department at Georgetown. It's a relief to leave the Bourne identity behind, but Jason soon finds himself in a life-or-death confrontation where every move might be his last. Specter tells him that a former student and son of his old friend was killed by Muslim extremists known as the Eastern Brotherhood. Their leader is a man named Semian Icoupov, and he must be stopped because his next terrorist target is believed to be right here in America. While Jason is busy pursuing Icoupov in Russia, he's become a target himself. Inside CI, a battle is brewing for control over the agency. In order to show the incompetence of its current director, two Pentagon operatives plan to accomplish what CI never could--hunt Bourne down and destroy him.

Robert Ludlum - The ​Road to Omaha
"A ​very funny book... no character is minor: they're all hilarious." —Houston Chronicle. In The Road To Gandolfo, Robert Ludlum introduced us to the outrageous General MacKenzie Hawkins and his legal wizard, Sam Devereaux, whose plot to kidnap the Pope spun wildly out of control into sheer hilarity. Now Ludlum's two wayward heroes return with a diabolical scheme to right a very old wrong — and wreak vengeance on the (expletive deleted) who drummed the hawk out of the military. Their outraged opposition will be no less than the White House. Byzantine Treachery. Discovering a long-buried 1878 treaty with an obscure Indian tribe, the hawk — a.k.a. Chief Thunder Head — hatches a brilliant plot that will ultimately bring him and his reluctant lawyer Sam before the Supreme Court. Their goal: to reclaim a choice piece of American real estate — the state of Nebraska. Which just happened to the headquarters of the U.S. Strategic Air Command! Will they succeed against the powers that be? Will the Wopotami tribe ever have their day in the Supreme Court? From the Oval Office to the Pentagon, all the president's men are outfitted, until it rests with CIA Director Vincent "Vinnie the Bam-Bam" Mangecavallo to cut Sam and Hawk off at the pass. And only one thing is certain: Robert Ludlum will keep us in nonstop suspense and side-splitting laughter-through the very last page.

Robert Ludlum - The ​Cry of Halidon
Alex ​McAuliff has received an offer he can’t refuse: two million dollars for a geological survey of Jamaica. All Dunstone Limited requires is his time, his expertise, and his absolute secrecy. No one—not even McAuliff’s handpicked team—can know of Dunstone’s involvement. But British Intelligence is aware of the deal, and they’ve let Alex in on a secret of their own: The last survey team Dunstone dispatched to Jamaica vanished without a trace. Now it’s too late to turn back. Alex already knows about Dunstone—which means he knows too much. From the moment he lands in Jamaica, Alex is a marked man. On an island paradise where a beautiful woman might be a spy and every move could be his last, Alex’s only clue to survival is a single mysterious word: Halidon.

Robert Ludlum - Ambler ​figyelmeztetés
Az ​emberiség belépett a huszonegyedik századba. A huszadik század Amerika százada volt. A mérhetetlen ipari és gazdasági fejlődés nagyhatalommá tette, megfellebbezhetetlen a szava a világ alakításában. De vajon így lesz ez a huszonegyedik században is? A szocializmus összeomlott, Európában és másutt is hódít a globalizmus, a határok átjárhatóvá válnak. De Kína, az alvó óriástigris ébredezik. Elképesztő ütemű fejlődésnek indult, benyomul a világpiacra, és vélhetően át akarja venni a vezető szerepet. A nagy kérdés: kié lesz a huszonegyedik század? Kínáé? És mit tesz Amerika? Ölbe tett kézzel vár? Vagy lépést vált? És merre?

Robert Ludlum - The ​Bancroft Strategy
Agent ​Todd Belknap has been cut loose after an operation goes badly wrong. But when his best friend and fellow agent is abducted in Lebanon, and the government refuses to help, Belknap decides to take matters into his own hands. Meanwhile, Andrea Newton gets an unexpected call - she has been left six million dollars by a cousin she's never met. But there's one condition: she must agree to sit on the board of the Newton foundation, a charitable organisation run by the family patriarch, Paul Newton. Having never even met the family, Andrea is intrigued. But the foundation appears less and less benign the more deeply involved she gets...And what exactly is their involvement with the 'Genesis', a mysterious group working to destabilise the geopolitical balance at the risk of millions of lives? As events escalate, Todd and Andrea must form an uneasy alliance if they are to uncover the truth behind 'Genesis' - before it's too late.

Robert Ludlum - Trisztán ​árulása
OLYKOR ​EGY ZSENIÁLIS CSEL MEGVÁLTOZTATHATJA A TÖRTÉNELEM MENETÉT. 1940 ősze - a nácik hatalmuk csúcsán: Franciaország megadta magát, Nagy-Britannia még küzd, de sejthetően nem sokáig tart már ki, az USA semleges, a Szovjetunió megnemtámadási szerződést írt alá Németországgal. E vészterhes időben Stephen Metcalfe, egy prominens amerikai család kisebbik fia az aranyifjak életét éli a nácik által elfoglalt Párizsban. A bálokról bálokra járó, szoknyabolond fiatalemberről senki sem sejti, hogy tagja egy titkos kémhálózatnak - amelyre váratlanul lecsap az SS. Miután a csoportját felszámolták, Metcalfe-nak menekülnie kell. Most, hogy egyedül maradt, őrá hárul, hogy végrehajtson egy végtelenül bátor és veszélyes feladatot. Családi összeköttetéseit kihasználva jut el Moszkvába, ahol felveszi a kapcsolatot régi kedvesével, a Nagyszínház prímabalerinájával. Miközben üldözői ott lihegnek a sarkában és a háborús helyzet a krízisponthoz közeledik, Metcalfe a nő segítségével nekilát, hogy megvalósítsa a tervet, amely milliók sorsára lehet befolyással - a bukás beláthatatlan következményekkel járna.

Robert Ludlum - A ​gandolfói út
"Hatalmas ​tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren. Hívők ezrei várták izgatottan, hogy a Szentatya megjelenjen az erkélyen, és áldón kinyújtsa feléjük a kezét. Elmúlt a böjt, a szakadatlan imádságok ideje. A szürkületkor megszólaló harangok már San Gennaro ünnepét fogják hirdetni." Az áldást osztó pápa eközben merőben szokatlan tanácsokat kér ifjú titkárától. Az olvasó számára hamarosan gyanússá válik, hogy Őszentsége körül nincs minden rendben. A háttérben egy, az amerikai hadseregből kiebrudalt, legendás hírű tábornok áll. Kissé szabadszájú és kemény fickó, akinek "baklövéseit" csupán Kínában 4000 év börtönnel büntetnék. Hogy mi köze egymáshoz e két személyiségnek, erről szól a regény.

Robert Ludlum - The ​Sigma Protocol
American ​investment banker Ben Hartman arrives in Zurich for a ski holiday, the first time he's been back to Switzerland since his twin brother died there in a tragic accident four years earlier. But his arrival triggers something far more sinister than his brother's fate. When Ben chances upon Jimmy Cavanaugh, an old college friend, Cavanaugh promptly pulls out a gun and tries to kill him. In a matter of minutes, several innocent bystanders are dead - as well as Cavanaugh - and Ben has barely managed to survive. Plunged into an unspeakable nightmare, Hartman suddenly finds himself on the run. Department of Justice field agent Anna Navarro is being stalked around the world by a relentless killer, managing to survive the killer's attacks only by a combination of luck, skill, and her own quick wits. These attacks are somehow related to her current assignment: investigating the sudden - and seemingly unrelated - deaths of a number of very old men throughout the world. The only thing that connects them is a file in the CIA archives, over a half-century old, marked with the same puzzling code word: Sigma. But someone or something is always seemingly one step ahead of her, the survivors are rapidly dwindling, and her own life is in ever-increasing danger. Brought together by accident, Ben and Anna soon realize that their only hope for survival lies with each other. Together they race to uncover the diabolic secrets long hidden behind the code word Sigma, secrets that threaten everything they think they know about themselves, everything they believed true about their friends and families, and everything they were ever taught about history itself. For behind Sigma lies a vast deception that is finally coming to fruition, and the fate and future of the world is in their hands.

Kollekciók