Ajax-loader

Robert Ludlum könyvei a rukkolán


Robert Ludlum - Csak ​tanú ne maradjon!
Hosszú ​hetekig vezette az amerikai bestsellerlistát ezzel a regényével Robert Ludlum, aki mindmáig a legnépszerűbb lektűrírók egyike. Ludlumnak nem ez az egyetlen regénye, mely a második világháborúban játszódik, de alighanem ez a legeredetibb, mint ahogy igazán " eredeti" az ötlet is, amely részint az amerikai titkosszolgálat, részint a Gestapo berkeiben vetődött fel, s amely kétségtelenül az egész háború legcinikusabb akciójává vált. 1944-ben ugyanis mind a náci hadvezetőségnek, mind az amerikai főparancsnokságnak súlyos gondjai támadtak. Egyrészt Peenemündében, a Keleti-tenger mellékén, ahol a német "csodafegyver", ,a V-2 közvetlenül a befejezés előtt állt, elfogyott a speciális ipari gyémántkészlet; másrészt a normandiai partraszállást előkészítő szövetséges légi főparancsnokság (az érdekelt amerikai konszernek üzleti ellenállása miatt) nem tudta megoldani egy döntő fontosságú repülőgépműszer előállítását, és ez az egész inváziós hadműveletet veszélybe sodorta. Ekkor született meg a "nagy tipp". Mivel mind a két fél rendelkezik azzal, amire a másik rászorul - cseréljenek! Az akció üzleti bonyolítását Rhinemann, a bankár vállalta, a technikai lebonyolítást pedig az amerikai titkosszolgálat egyik tapasztaltabb tisztjére, David Spauldingra bízták. Csakhogy sem Rhinemann, sem Spaulding nem tudott arról, hogy a nácik és az amerikaiak a csereüzleten kívül abban is megállapodtak, hogy a csereüzletet végrehajtó személyeket egytől egyig elteszik láb alól. CSAK TANÚ NE MARADJON! A mit sem sejtő Spaulding egy véletlen esemény nyomán döbben rá arra, hogy valójában mi is vár reá...

Robert Ludlum - Indián ​kommandó
Ludlumot ​ezúttal nem kell komolyan venni: úgy döntött, hogy megírja a maga „péhovardos" regényét, amelyben egyetlen csöpp vért sem ontanak, hacsak nem tömegverekedés közben. De még a hősök életére leselkedő maffiózókat és egyéb, állami és maszek bérgyilkosokat is úgy teszi ártalmatlanná Hawkins tábornok és utcai verekedőkből toborzott maroknyi elitgárdája, hogy életben maradjanak... Közben pedig Hawkins folytatja Don Quijote-harcát egy indián törzsért, a wopotamikért, akiket a kormányzat tagjai olykor csak „tatamiknak" neveznek, a végén mégis el kell ismerniük, hogy nemcsak léteznek, hanem jogaik is vannak. Az olvasó pedig (a számtalan, vérfagyasztó Fantom-kaland után) lazíthat egy kicsit.

Robert Ludlum - Az ​Osterman-víkend
John ​Tanner a Standard Mutual tévétársaság hírszerkesztőségi igazgatója a szokásos kellemes hétvégére készül legközelebbi barátaival. A CIA azonban tudomására hozza, hogy a három jól ismert házaspár valamelyike - de lehet, hogy mindegyike - ellenséges szovjet ügynök, egy Omega fedőnevű akció fanatikus végrehajtója. Ettől a pillanattól kezdve Tanner és családja borzalmas események - terror, félelem, erőszak és mészárlás - középpontjában találja magát. Tanner a megdöbbentő végkifejletig maga sem tudja eldönteni, ki a megbízható barát és ki a halálos ellenség... Amit Robert Ludlum ír, az sohasem történt meg, de az olvasó úgy érzi, bármikor megtörténhet. A mű Nyugat-Európában és a tengerentúlon több millió példányban jelent meg.

Robert Ludlum - A ​Chancellor kézirat
Természetes ​halál... vagy gyilkosság? Hogyan ért véget J. Edgar Hoover élete? Valóban fenyegető veszélyt jelentenének Amerikára nézve az egykori FBI-főnök botrányokkal teletűzdelt, magánjellegű fejlegyzései? Egy magas beosztású, befolyásos emberekből álló, titkos csoport, az Inver Brass tagjai mindenesetre így látják. Elhatározzák, hogy eltüntetnek minden nyomot és tanút - rövid úton, csendben, ügyelve a látszatra. Az egyetlen akadály Peter Chancellor, a sikeres regényíró, aki olyan információk birtokába jut, melyek mellett minden korábbi regénye ártatlan tündérmesének tűnik. Halálos versenyfutás indul meg az író és a titkos szervezetek között... Erőszak, rettegés, terror övezi pártharcukat, melynek végén csupán egyetlen vészterhes dokumentum marad sértetlen: A Chancellor kézirat.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - A ​Hádész faktor
Három ​ember gyors egymásutánban, érthetetlen módon meghal az Egyesült Államokban. Halálukat soha nem tapasztalt tüneteket elődidéző, ismei vírus okozza, amely előtt tehetetlenül állnak a tudósok, köztük Sophia Russell, az amerikai hadsereg fertőző betegségekkel foglalkozó kutatóintezetének munkatársa. Sophiának azonban támad egy bizonytalan ötlete, s tovább is lépne, de a vírus őt sem kíméli.Vőlegénye, Jon smith orvos-alezredes egy rég nem látott baráttól szűkszavú figyelmeztetést kap: meneküljön, mert életveszélyben van. A figyelmeztetést rögtön megmagyarázhatatlan támadások követik. Egy rejtélyes, kimeríthetetlen er-forrásokkal rendelkező erő tör az életére, az amely Sophia halálát is okozta. Smith egyszerre válik üldözötté és üldözővé. Félelem és düh hajtja, menteni igyekszik magát, s kideríteni, miért, ki miatt veszítette el szerelmét. Áthatolhatatlannak tűnő falak veszik körül, próbálkozásai kudarcot vallanának, ha nem lennének a barátai: Marty az autista számítógépes zseni és Howell , a rejtélyes öreg brit, a SAS kommandó egykori tisztje...

Robert Ludlum - Nimród ​maffia
James ​Barbour Matlock - villódzik a név a számítógép képernyőjén -, egyetemi tanár. Ő Washington első számú jelöltje egy bonyolult titkos akció végrehajtása, egyúttal a szinte biztos halálra. Az arctalan titkosszolgálati bürokraták mit sem törődnek azzal, hogy esetleg Matlock barátnőjét is feláldozzák, a professzort pedig a kegyetlen terror útvesztőjébe taszítják. Őket csak egy dolog érdekli: hogy beleférkőzzenek az egyre veszélyesebben terjeszkedő Nimród maffia soraiba, s erre a feladatra Matlock a legmegfelelőbb ember. Hogy miért? A magyarázat megdöbbentő, kíméletlen... és halálos. A jelszó: Nimród A törvény: Venerare omerta, ha beszélsz meghalsz!

Robert Ludlum - Hölgykommandó
Hatalmas ​tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren. Hívők ezrei várták izgatottan, hogy a Szentatya megjelenjen az erkélyen, és áldón kinyújtsa feléjük a kezét. Elmúlt a böjt, a szakadatlan imádságok ideje. A szürkületben megszólaló harangok már San Gennaro ünnepét fogják hirdetni. Az áldást osztó pápa eközben merőben szokatlan tanácsokat kér a Harlemből származó ifjú titkárától. Az olvasó számára hamarosan gyanússá válik, hogy Őszentsége körül nincs minden rendben. A háttérben egy, az amerikai hadseregből könnyelműen és megbocsáthatatlanul kiebrudalt, legendás hírű tábornok áll. Karizmatikus, bár kissé szabadszájú és kemény fickó, akinek baklövéseit csupán Kínában 4000 év börtönnel óhajtják büntetni, nem is említve a többi ázsiai országban elkövetett rakoncátlanságait. Hogy mi köze egymáshoz e két nem mindennapi személyiségnek, erről szól ez a váratlan fordulatokban gazdag, fergeteges humorú könyv, Robert Ludlumnak, A fantom szerzőjének újabb regénye.

Robert Ludlum - The ​Parsifal Mosaic
Michael ​Havelock's world died on a moonlit beach on the Costa Brava. He watched as his partner and lover, Jenna Karats, double agent, was efficiently gunned down by his own agency. There was nothing left for him but to quit the game, get out. Until, in one frantic moment on a crowded railroad platform in Rome, Havelock saw his Jenna alive. From then on, he was marked for death by both U.S. and Russian assassins, racing around the globe after his beautiful betrayer, trapped in a massive mosaic of treachery created by a top-level mole with the world in his fist—Parsifal.

Robert Ludlum - A ​Scarlatti örökség
A ​pénznek nincs szaga - de a Scarlattiak vagyona körül valami bűzlik. És egy különleges ügyosztály különleges ügynöke ki is szagolja, micsoda: előbb csak whisky, azután puskapor, no és vér, egyre több vér... Vajon meg lehet-e állítani egy nagyon gazdag és velejéig romlott embert, aki mindenki fölött állónak képzeli magát, és ezt az egész világnak be akarja bizonyítani? Mire képes egy szerelmes és mindenre elszánt férfi? Hogyan befolyásolja egyéni sorsuk a háborúk és a világpolitika alakulását?

Robert Ludlum - A ​szenátor
Andrew ​Trevayne egy ragyogó képességű, megvesztegethetetlen multimilliomos, aki korábban államtitkár volt, s ma a legbefolyásosabb amerikai alapítvány kurátora. Indulni akar az elnökválasztáson, de időközben előbukkan egy titkos szervezet, amelynek csápjai a Fehér Háztól a maffiáig kígyóznak. A szervezet tagjai kongresszusi képviselők, milliárdosok, akik adják-veszik a kongresszusi helyeket, s az elnöki széket is megpályázzák. Előtűnik egy világ, tele titkokkal, konspirációval, árulással. Ebben a félelmetes világban mérhetetlen hatalmú emberek szövetkeznek arra, hogy végrehajtsák az évszázad összeesküvését. E mitikus erőkkel szemben egyetlen ember, Andrew Trevayne száll szembe, ahol a tét nem pusztán az élete, hanem az emberiség jövője. Ez egy olyan lebilincselő történet, ahol Trevayne vagy meghal, vagy... aki olvasta Robert Ludlum könyveit, gyaníthatóan tudja a választ.

Robert Ludlum - Az aquitániai hadművelet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Ludlum - The ​Apocalypse Watch
A ​premier name in thrillers for nearly a quarter of a century returns with a supercharged novel of the Brotherhood of the Watch, true inheritors of Hitler's Third Reich. While he's working covertly to break open a neo-Nazi organization, a CIA operative's cover is blown, but he manages to escape with a list of the group's secret supporters--high-ranking officials in the U.S. and its allies.

Robert Ludlum - The ​Scorpio Ilusion
Amaya ​Bajaratt is beautiful, elusive, deadly—and she has set in motion a chilling conspiracy that a desperate government cannot stop. An accomplished assassin and mistress of disguise and deception, she has set in motion the boldest act of terrorism yet conceived. Tyrell Hawthorne was a naval intelligence officer—one of the best—until the rainswept night in Amsterdam when his wife was murdered, an innocent victim of the games spies play. Since then he's been sailing charters in the islands. Now he's called out of retirement for one last assignment. For Hawthorne is the only man alive who can track down the world's most dangerous terrorist. Now, with his life and the life of the President hanging in the balance, Hawthorne must follow Amanya's serpentine trail, a path of seduction, betrayal, an instant death. Racing from a millionaire recluse's fortress to the social whirl of Palm Beach and from the Oval Office to treacherous Caribbean waters, Hawthorne will uncover a sinister network of well-placed men and women who exist to help this consummate killer—and the shattering truth behind the Scorpio Illusion.

Robert Ludlum - Patrick Larkin - The ​Lazarus Vendetta
For ​the past three decades Robert Ludlum's bestselling novels have been enjoyed by hundreds of millions of readers worldwide and have set the standard against which all other thrillers are measured. His Covert-One series has been among his most beloved creations and now comes the latest thrilling novel in the series. The Lazarus Movement, the dominant force in the eco-conscious, "anti-technology" protest movement, has sent rumblings down the halls of the world's intelligence agencies. Led by a mysterious, never-seen figure known only as Lazarus, this increasingly prominent group is believed by some to be preparing a bold strike. When an attack on a nano-technology research facility leaves thousands dead--- protestors and scientists alike---from what appears to be a cloud of inadvertently released but gruesomely deadly nanobots, pandemonium reigns. Lt. Col. Jon Smith is activated by Covert-One to find and uncover the truth about Lazarus where all others have failed. As Smith slowly uncovers the deadly underpinnings of the group, he soon learns that the Lazarus Movement is only the very tip of the iceberg in a deadly scheme that threatens billions of lives and will forever change the nature of the world itself.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - The ​Paris Option
For ​30 years, Robert Ludlum's novels have set the standard for the finest in international intrigue and suspense. With an unbroken string of bestsellers in almost every country in the world, Robert Ludlum's books have been enjoyed by hundreds of millions of readers, and are widely acknowledged as classics in the field. Now, after the bestselling Covert-One novels The Hades Factor and The Cassandra Compact comes the third thrilling novel in the series - The Paris Option. A fiery explosion in the dark of night shatters one of the laboratory buildings in Paris's esteemed Pasteur Institute. Among the dead is Emile Chambord, one of the leaders in the global race to create a molecular - or DNA - computer. Unfortunately, Professor Chambord kept the details of his work secret, and his notes were apparently destroyed in either the bomb blast or the raging fire that followed. The scientific community does not expect a workable DNA computer to be developed for years. But suddenly U.S. fighter jets disappear from radar screens for a full five minutes, and there's no explanation. Utilities across the Western states cease functioning, and all telecommunications abruptly stop, with devastating consequences. This is not the work of a clever hacker, although Washington, worried about a panic, assures the public it is. Only the enormous power and speed of a DNA computer could have caused such havoc. Under the cover of visiting his friend Marty Zellerbach, who was severely injured when the Pasteur lab was destroyed, Covert-One agent Jon Smith flies to Paris to search for the connection between the Pasteur explosion and the forces now wielding the computer. Following a trail that leads him across two continents, Smith uncovers a web of deception that threatens to wreck havoc and forever reshape the world.

Robert Ludlum - The ​Tristan Betrayal
In ​the fall of 1940, the Nazis are at the height of their power - France is occupied, Britian is enduring the Blitz and is under the threat of invasion, America is neutral, and Russia is in an uneasy alliance with Germany. Stephen Metcalfe, the younger son of a prominent American family, is a well-known man about town in occupied Paris. He's also a minor asset in the U.S.'s secret intelligence forces in Europe. Through a wild twist of fate, it falls to Metcalfe to instigate a bold plan that may be the only hope for what remains of the free world. Now he must travel to wartime Moscow to find, and possibly betray, a former love - a fiery ballerina whose own loyalties are in question - in a delicate dance that could destroy all he loves and honors.

Robert Ludlum - Eric van Lustbader - The ​Bourne Deception
Jason ​Bourne's nemesis Arkadin is still hot on his trail and the two continue their struggle, reversing roles of hunter and hunted. When Bourne is ambushed and badly wounded, he fakes his death and goes into hiding. In safety, he takes on a new identity, and begins a mission to find out who tried to assassinate him. Meanwhile, an American passenger airliner is shot down. Bourne's search for the man who shot him intersects with the search for the people that brought down the airliner, leading him into one of the most deadly and challenging situations he has ever encountered. With the threat of a new world war brewing, Bourne finds himself in a race against time to uncover the truth and find the person behind his assault, all the while being stalked by his unknown nemesis...

Robert Ludlum - A ​gandolfói út
"Hatalmas ​tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren. Hívők ezrei várták izgatottan, hogy a Szentatya megjelenjen az erkélyen, és áldón kinyújtsa feléjük a kezét. Elmúlt a böjt, a szakadatlan imádságok ideje. A szürkületkor megszólaló harangok már San Gennaro ünnepét fogják hirdetni." Az áldást osztó pápa eközben merőben szokatlan tanácsokat kér ifjú titkárától. Az olvasó számára hamarosan gyanússá válik, hogy Őszentsége körül nincs minden rendben. A háttérben egy, az amerikai hadseregből kiebrudalt, legendás hírű tábornok áll. Kissé szabadszájú és kemény fickó, akinek "baklövéseit" csupán Kínában 4000 év börtönnel büntetnék. Hogy mi köze egymáshoz e két személyiségnek, erről szól a regény.

Robert Ludlum - The ​Ambler Warning
On ​Parrish Island, off the coast of Virginia, lies a psychiatric facility. Far from prying eyes, it is a government-run hospital for former intelligence employees in possession of highly classified information. Former Consular Operations agent Hal Ambler is one of these patients whose mind is filled with secrets of state—and is considered such a security risk that he is kept heavily medicated and closely watched. But there’s one critical difference between Ambler and the other patients—Ambler isn’t crazy. Now he must find a way to escape the facility, find out who put him there, and uncover the truth of who he was…and why someone is willing to risk everything to see him dead.

Robert Ludlum - Eric van Lustbader - The ​Bourne Betrayal
Two ​months after Jason Bourne's second wife has dies, he learns that Martin Lindros, his only friend in the CIA, went missing in Africa where he was tracking shipments of yellowcake uranium. After Bourne finds him, Martin returns to the U.S., but only after he persuades Bourne to go to Odessa to penetrate the clandestine world of terrorist money men there. In Odessa, Bourne is hampered by confusing flashes of memories. He becomes convinced that they're false, but who planted them and why? And how can he function if he can't rely on his own memories? Eventually, Bourne figures out that the man he saved in Africa isn't his friend but a double, a terrorist intent on sending Bourne off on a wild goose chase while he himself steals U.S. intelligence and uses the information to coordinate an attack against a major U.S. city using nuclear devices. The double, continuing to pose as Martin Lindros, orders a world-wide sanction against Bourne. Now, Bourne must fight off attempts on his life, track down uranium, and stop terrorists from launching an even more devastating attack against the U.S.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - The ​Hades Factor
A ​homeless man in Boston, an Army major in California, and a teenage girl in Atlanta all die suddenly and painfully—each a victim of a hitherto unknown, fast-acting viral agent. Col. Jonathon Smith, a combat doctor attached to the United States Army Research Institute of Infectious Disease assigned to investigate the virus, is first warned off by a shadowy FBI contact, then barely survives an attempt on his life. Not knowing where to turn or whom to trust, Smith assembles a private team to aid his search for the truth behind the deadly virus—a quest that leads them to the darkest corners of the world. Written by Robert Ludlum with acclaimed suspense writer Gayle Lynds, Robert Ludlum’s The Hades Factor will thrill and delight his legions of fans.

Robert Ludlum - Philip Shelby - A ​Kasszandra-szerződés
Az ​emberiség egyik legősibb ellenségét, az évezredeken át milliókat elpusztító himlőt a XX. század végére sikerült siralomházba küldeni -, a vírust, amely előidézi, kiirtották, kivéve két lefagyasztott mintát, amelyet az Egyesült Államok és Oroszország egy-egy szigorúan védett laboratóriumában tárolnak. Megőriztünk belőle egy adagot arra való hivatkozással, hogy nem akarunk eltörölni egy létformát, valójában azonban azért, mert nem tudtuk, nem lesz-e rá valamikor szükségünk - mondja a regény egyik szereplője, és szavai profétikus jóslatnak bizonyulnak. Legyőzhetetlen fegyverre vágyó amerikai katonák, koldusszegény Oroszország, amelyben minden eladó, és egy már-már a bomlottsággal határos nagyravágyó, a pénzért, a hatalomért és hírnévért bármire képes tudós elme - ennyi kell ahhoz, hogy a lefagyasztott rém kiszabaduljon, és az emberiséget minden korábbinál halálosabb veszély fenyegesse. Egy amerikai barátainak fontos hírt átadni akaró menekülő orosz tudóst Velencében, a nyílt utcán megölnek. A Biopparat nevű, szigorúan őrzött orosz laboratóriumból himlőminta tűnik el, a felszálláshoz készülődő Discovery amerikai űrrepülőgép legénységének egyik kulcsfontosságú tagja gyilkossággá fajuló rablótámadás áldozata lesz Washingtonban. Mi kapcsolja össze ezeket az eseményeket, ki áll mögöttük, s hogyan lehet megakadályozni, hogy egy ellenszer nélküli mutáns himlőtörzset birtokolva rettegésben tartsa az emberiséget. A válasz megtalálása és a veszély elhárítása a Hádész-faktorból már ismerős John Smith orvosezredesnek, nyugalmazott brit kommandós barátjának, Peter Howellnek és segítőiknek jut. Letehetetlen, mint a legtöbb Ludlum-regény, melynek érdekességét még fokozza az a körülmény, hogy ezt a könyvét közösen írta a más könyveiből már ismert, kitűnő Philip Shelbyvel.

Robert Ludlum - A ​Matarese leszámolás
Brandon ​Alan Scofield a CIA egykori mesterügynöke számára a Matarese-klán már csak emlék. Nyugodtan él egy karib-tengeri szigeten feleségével, Antoniával, minden kapcsolatot megszakítva a nemzetközi hírszerzés, titkosszolgálatok sokszor kegyetlen világával. Oroszországban azonban meghal egy idős asszony, a spanyolországi Costa Solon, Londonban, Long Islandon és Monacóban pedig gyors egymásutánban meggyilkolnak egy-egy embert. Nyom nincs, a rendőrség tehetetlen, de két haldokló kimond egy szót - Matarese -, és Scofield nyugodt világa kis idő múlva már romokban hever. Hiába próbál szabadulni tőle, a múlt belékapaszkodik, visszahúzza és nem tehet mást, újból föl kell vennie a harcot az egész világot romlással fenyegető, egyszer legyőzöttnek hitt rémületes szervezettel. Scofield és segítői - Cameron Pryce CIA-ügynök, Leslie Monroe, az amerikai hadsereg alezredese, Frank Shilds, a CIA és Geoffrey Waters a brit MI-5 főnöke - a semmiből indulnak el, s lépésről lépésre kell összerakniuk egy új, emberek millióit szolgasorsra ítélő, világméretű gazdasági összeesküvés mozaikkockáit, leszámolni az új életre kelt Mataresevel és megállítani a végzetes visszaszámlálást... Robert Ludlum, a politikai kalandregény műfajának legnagyobb öregje ezúttal is elképesztően izgalmas mesterművet alkotott.

Robert Ludlum - The ​Holcroft Covenant
The ​Fourth Reich is waiting to arise—and the only man who can stop it is about to sign its birth certificate. In 1945 the children of the Third Reich were secretly hidden all over the world, to be concealed until they came of age in the 1970s, at which point $780 million would be waiting in a Swiss bank. But all of these elaborate plans need an unsuspecting outsider to set them in motion: Noel Holcroft, the American son of a high-ranking Nazi officer. He has just been shown an incredible document known as the Holcroft Covenant. If he signs, he will inadvertently deal a serious blow to an already fragile world—and authorize his own death warrant.

Robert Ludlum - A ​Matlock papírok
James ​Barbour Matlock - villódzik a név a számítógép képernyőjén - egyetemi tanár. Ő Washington első számú jelöltje egy bonyolult titkos akció végrehajtására, egyúttal a szinte biztos halálra. Az arctalan titkosszolgálati bürokraták mit sem törődnek azzal, hogy esetleg Matlock barátnőjét is feláldozzák, a professzort pedig a kegyetlen terror útvesztőjébe taszítják. Őket csak egy dolog érdekli: hogy beférkőzzenek az egyre veszélyesebben terjeszkedő Nimród maffia soraiba, s erre a feladatra Matlock a legmegfelelőbb ember. Hogy miért? A magyarázat megdöbbentő, kíméletlen... és halálos.

Robert Ludlum - The ​Scarlatti Inheritance
Her ​weapons: Money and Power. Her target: The most dangerous man in the world—her son. Elizabeht Wyckman Scarlatti has a plan—a desperate, last-minute gamble—designed to save the world from her own son, Ulster, an incalculably dangerous man who is working under the name of Heinrich Kroeger: Unless she can stop him, he is about to give Hitler's Third Reich the most powerful triumph on earth.

Robert Ludlum - A ​Prométeusz-összeesküvés
Nicolas ​Brysonnak, a Direktorátus nevű rejtélyes, kormányzati ellenőrzésen kívül álló titkosszolgálat mesterügynökének élete darabokra hullik. Tizenöt év sikeres szolgálat után eltávolítják az ügynökségtől, imádott felesége minden magyarázat nélkül elhagyja, nyomtalanul kivonul az életéből. Bryson a cserepekből megpróbál új életet összerakni, ám öt év múlva, amikor úgy tűnik, sikerült, felbukkan valaki, akitől megtudja, hogy annyiszor megsiratott, régi élete egyetlen hatalmas csalás volt. Másnak dolgozott, mint hitte, tizenöt év kemény munkája egészen más célt szolgált, mint szerette volna, felesége sem az volt, akinek tűnt, sőt ő maga is más, mint akinek kamaszkora óta hiszi magát. Bryson elindul hát, hogy felderítse, kik, milyen szervezet áll az egész létét megkérdőjelező csalás mögött, s eközben az addig megszokottnál is gyilkosabb veszélyekkel kell szembenéznie. Sötétben tapogatózva, lépésről-lépésre jut közelebb az igazsághoz, s amikor azt hiszi, célhoz ért, arról is kiderül, hogy csalás. Semmi és senki nem az körülötte, mint aminek, akinek látszik, csak egy biztos: kutatása hatalmas erőknek parancsoló, világméretű befolyásra törekvő emberek érdekeit sérti, akik mindent megtesznek azért, hogy félreállítsák az útból. A világot eközben minden korábbinál véresebb, értelmetlen terrorista merényletek rázzák meg. Mire rájön, mi a kapcsolat az egymástól látszólag független tények között, s mi köti őket saját életéhez, Bryson azt is megérti, mi az emberi szabadság, a magánélet autonómiája ellen szőtt Prométeusz-összeesküvés lényege.

Robert Ludlum - Vaskoporsó
A ​Fantom (A Bourne-rejtély) szerzője ebben a regényében is felvonultatja mindazokat az erényeket, amelyek a világ egyik legnépszerűbb legolvasottabb írójává tették őt. Titkosszolgálatok, papok, szerzetesek, ügynökök, partizánok tucatjait mozgatva bonyolítja az eseményeket, mindezt egy család három generációjának, pontosabb nagyapa-apa-ikerfiúk sorsának szálára fűzve. Maga a történet egy titokzatos vaskoporsó megszerzése körüli bonyodalmakból épül fel - a láda olyan ősrégi iratokat, "dokumentumokat" tartalmaz amelyek, ha napvilágra kerülnének, felforgatnák az egész világot...

Robert Ludlum - Eric van Lustbader - The ​Bourne Ascendancy
Jason ​Bourne is one of the most popular and compelling characters in contemporary fiction. Originally created by bestselling author Robert Ludlum, the Jason Bourne series was later adapted into films that have become modern classics. Now, New York Times bestselling writer Eric Van Lustbader carries on Jason Bourne's story with a new novel about the rogue secret agent who has lost his memory . . . THE BOURNE ASCENDANCY In this thrilling and absorbing new novel Jason Bourne is faced with an impossible mission. He has been hired to impersonate a high-level government minister at a political summit meeting in Qatar, shielding the minister from any assassination attempts. Suddenly, armed gunmen storm the room, killing everyone but Bourne. Their target, however, isn't the minister Bourne impersonates....it is Bourne himself. Kidnapped and transported to an underground bunker, Bourne finds himself face-to-face with an infamous terrorist named El Ghadan ("Tomorrow"). El Ghadan holds as his captive Soraya Moore, former co-director of Treadstone, and a close friend to Bourne, along with her two year old daughter. Meanwhile, the President of the United States is in the midst of brokering a historic peace treaty between the Israelis and the Palestinians-an event that El Ghadan is desperate to prevent. He demands that Bourne carry out a special mission: kill the President. If Bourne refuses, Soraya and her daughter will die. Bourne must make a monstrous choice: save Soraya and her daughter, or save the President.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - Altman-kód
A ​sanghaji kikötőben egy fotós titokban felvételeket készít egy hajó berakodásáról. A fiatalembert brutálisan megölik, fényképezőgépét összetörik. Két héttel később az amerikai haditengerészet egy fregattja követni kezdi a kínai teherhajót, melynek úti célja Irak, és a gyanú szerint biológiaifegyver-előállításhoz szükséges alapanyagokat szállít. Castilla elnök nem engedheti, hogy a hajó Baszrába érjen, ugyanakkor azt sem engedélyezheti, hogy emberei a hajó fedélzetére lépjenek és átkutassák, hisz Kína ezt nyílt provokációnak tekintené, és esetleg visszalépne az oly régóta tető alá hozni kívánt emberi jogi egyezmény aláírásától. Jon Smith ezredesre ez egyszer könnyű feladat vár: a Covert-One egy másik ügynökétől át kell vennie az eredeti rakományjegyzéket Tajvanon, majd eljuttatnia az elnökhöz. Ám az események váratlan fordulatot vesznek, amikor ismeretlenek rajtuk ütnek, megszerzik a fontos dokumentumot és megölik a másik ügynököt, akinek csupán arra van ideje, hogy tájékoztassa: Castilla biológia apja feltehetően még él, ötven éve kínai börtönökben sínylődik. Smith ezután versenyt fut az idővel, hogy kiderítse az igazságot a titkos, akár újabb világháborút is kirobbantani képes szállítmányról, valamint az öreg amerikai rabról. A szálak a legfelsőbb kínai politikai körökbe vezetnek…

Robert Ludlum - Matarese ​klán
Korzika ​vad hegyei között egy őrült elme által kitervelt, a század elején elkövetett szörnyű tömeggyilkosság áldozatai nyugszanak. Sokkoló, a két szuperhatalom közvetlen konfrontációjának veszélyével fenyegető merénylet áldozata előbb az Egyesült Államok vezérkari főnökei egyesített bizottságának elnöke, majd a szovjet rakétaprogram egyik atyja. Mi köze a korzikai, Guillaume de Matarese által létrehozott, mindenki tudomása szerint már nem működő egykori politikai bérgyilkos szervezetnek az újabb gyilkosságokhoz? Miért halnak meg sorban a Matarese Tanács örökösei? Ki és miért akarja káoszba dönteni, a nukleáris katasztrófa veszélyének kitenni a világot? Ahhoz, hogy a kibogozhatatlannak tűnő rejtélyek megoldódjanak, két férfira, két halálos ellenségre van szükség. Brandon Scofieldnak az amerikai, és Alekszandr Talejnyikovnak, a szovjet hírszerzés szuperügynökének nincs más választása, mint félretenni személyes bosszúvágyát, összefogni a gyűlölt ellenséggel, hogy Korzikán, a Szovjetunión, Németországon, Olaszországon, Párizson és Londonon át az Egyesült Államokba visszajutva feltárják a nemcsak őket, hanem az általuk hitt értékeket is pusztulással fenyegető világméretű összeesküvést, megoldják a "Matarese-kör" rejtélyét, s leszámoljanak kitervelőivel. Nincs más kiút számukra, mint elfogadni a tényt, hogy csak egymásra számíthatnak - ők, az ősellenségek. Robert Ludlum, a politikai kalandregények mestere, legkiválóbb erényeit vonultatja fel ebben a sodró lendületű, rendkívül izgalmas történetben, amely már az első lapjain megragadja, és a szerzőre jellemző dupla csavaros végkifejletig nem is engedi lankadni az olvasó figyelmét.

Robert Ludlum - The ​Chancellor Manuscript
Inver ​Brass—a group of high-minded and high-placed intellectuals who see a monstrous threat to the country in Hoover's unethical use of his scandal-ridden private files. They decide to do away with him—quietly, efficiently, with no hint of impropriety. Until best-selling thriller writer Peter Chancellor stumbles onto information that makes his precious books like harmless fairy tales. Now Chancellor and Inver Brass are on a deadly collision course, spiraling across the globe in an ever-widening arc of violence and terror. Hurtling toward a showdown that will rip Washington's intelligence community apart—leaving only one damning document to survive . . .

Kollekciók