Ajax-loader

Robert Ludlum könyvei a rukkolán


Robert Ludlum - Indián ​kommandó
Ludlumot ​ezúttal nem kell komolyan venni: úgy döntött, hogy megírja a maga „péhovardos" regényét, amelyben egyetlen csöpp vért sem ontanak, hacsak nem tömegverekedés közben. De még a hősök életére leselkedő maffiózókat és egyéb, állami és maszek bérgyilkosokat is úgy teszi ártalmatlanná Hawkins tábornok és utcai verekedőkből toborzott maroknyi elitgárdája, hogy életben maradjanak... Közben pedig Hawkins folytatja Don Quijote-harcát egy indián törzsért, a wopotamikért, akiket a kormányzat tagjai olykor csak „tatamiknak" neveznek, a végén mégis el kell ismerniük, hogy nemcsak léteznek, hanem jogaik is vannak. Az olvasó pedig (a számtalan, vérfagyasztó Fantom-kaland után) lazíthat egy kicsit.

Robert Ludlum - The ​Parsifal Mosaic
Michael ​Havelock's world died on a moonlit beach on the Costa Brava. He watched as his partner and lover, Jenna Karats, double agent, was efficiently gunned down by his own agency. There was nothing left for him but to quit the game, get out. Until, in one frantic moment on a crowded railroad platform in Rome, Havelock saw his Jenna alive. From then on, he was marked for death by both U.S. and Russian assassins, racing around the globe after his beautiful betrayer, trapped in a massive mosaic of treachery created by a top-level mole with the world in his fist—Parsifal.

Robert Ludlum - Nimród ​maffia
James ​Barbour Matlock - villódzik a név a számítógép képernyőjén -, egyetemi tanár. Ő Washington első számú jelöltje egy bonyolult titkos akció végrehajtása, egyúttal a szinte biztos halálra. Az arctalan titkosszolgálati bürokraták mit sem törődnek azzal, hogy esetleg Matlock barátnőjét is feláldozzák, a professzort pedig a kegyetlen terror útvesztőjébe taszítják. Őket csak egy dolog érdekli: hogy beleférkőzzenek az egyre veszélyesebben terjeszkedő Nimród maffia soraiba, s erre a feladatra Matlock a legmegfelelőbb ember. Hogy miért? A magyarázat megdöbbentő, kíméletlen... és halálos. A jelszó: Nimród A törvény: Venerare omerta, ha beszélsz meghalsz!

Robert Ludlum - Csak ​tanú ne maradjon!
Hosszú ​hetekig vezette az amerikai bestsellerlistát ezzel a regényével Robert Ludlum, aki mindmáig a legnépszerűbb lektűrírók egyike. Ludlumnak nem ez az egyetlen regénye, mely a második világháborúban játszódik, de alighanem ez a legeredetibb, mint ahogy igazán " eredeti" az ötlet is, amely részint az amerikai titkosszolgálat, részint a Gestapo berkeiben vetődött fel, s amely kétségtelenül az egész háború legcinikusabb akciójává vált. 1944-ben ugyanis mind a náci hadvezetőségnek, mind az amerikai főparancsnokságnak súlyos gondjai támadtak. Egyrészt Peenemündében, a Keleti-tenger mellékén, ahol a német "csodafegyver", ,a V-2 közvetlenül a befejezés előtt állt, elfogyott a speciális ipari gyémántkészlet; másrészt a normandiai partraszállást előkészítő szövetséges légi főparancsnokság (az érdekelt amerikai konszernek üzleti ellenállása miatt) nem tudta megoldani egy döntő fontosságú repülőgépműszer előállítását, és ez az egész inváziós hadműveletet veszélybe sodorta. Ekkor született meg a "nagy tipp". Mivel mind a két fél rendelkezik azzal, amire a másik rászorul - cseréljenek! Az akció üzleti bonyolítását Rhinemann, a bankár vállalta, a technikai lebonyolítást pedig az amerikai titkosszolgálat egyik tapasztaltabb tisztjére, David Spauldingra bízták. Csakhogy sem Rhinemann, sem Spaulding nem tudott arról, hogy a nácik és az amerikaiak a csereüzleten kívül abban is megállapodtak, hogy a csereüzletet végrehajtó személyeket egytől egyig elteszik láb alól. CSAK TANÚ NE MARADJON! A mit sem sejtő Spaulding egy véletlen esemény nyomán döbben rá arra, hogy valójában mi is vár reá...

Robert Ludlum - Hölgykommandó
Hatalmas ​tömeg gyűlt össze a Szent Péter téren. Hívők ezrei várták izgatottan, hogy a Szentatya megjelenjen az erkélyen, és áldón kinyújtsa feléjük a kezét. Elmúlt a böjt, a szakadatlan imádságok ideje. A szürkületben megszólaló harangok már San Gennaro ünnepét fogják hirdetni. Az áldást osztó pápa eközben merőben szokatlan tanácsokat kér a Harlemből származó ifjú titkárától. Az olvasó számára hamarosan gyanússá válik, hogy Őszentsége körül nincs minden rendben. A háttérben egy, az amerikai hadseregből könnyelműen és megbocsáthatatlanul kiebrudalt, legendás hírű tábornok áll. Karizmatikus, bár kissé szabadszájú és kemény fickó, akinek baklövéseit csupán Kínában 4000 év börtönnel óhajtják büntetni, nem is említve a többi ázsiai országban elkövetett rakoncátlanságait. Hogy mi köze egymáshoz e két nem mindennapi személyiségnek, erről szól ez a váratlan fordulatokban gazdag, fergeteges humorú könyv, Robert Ludlumnak, A fantom szerzőjének újabb regénye.

Robert Ludlum - A ​Chancellor kézirat
Természetes ​halál... vagy gyilkosság? Hogyan ért véget J. Edgar Hoover élete? Valóban fenyegető veszélyt jelentenének Amerikára nézve az egykori FBI-főnök botrányokkal teletűzdelt, magánjellegű fejlegyzései? Egy magas beosztású, befolyásos emberekből álló, titkos csoport, az Inver Brass tagjai mindenesetre így látják. Elhatározzák, hogy eltüntetnek minden nyomot és tanút - rövid úton, csendben, ügyelve a látszatra. Az egyetlen akadály Peter Chancellor, a sikeres regényíró, aki olyan információk birtokába jut, melyek mellett minden korábbi regénye ártatlan tündérmesének tűnik. Halálos versenyfutás indul meg az író és a titkos szervezetek között... Erőszak, rettegés, terror övezi pártharcukat, melynek végén csupán egyetlen vészterhes dokumentum marad sértetlen: A Chancellor kézirat.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - A ​Hádész faktor
Három ​ember gyors egymásutánban, érthetetlen módon meghal az Egyesült Államokban. Halálukat soha nem tapasztalt tüneteket elődidéző, ismei vírus okozza, amely előtt tehetetlenül állnak a tudósok, köztük Sophia Russell, az amerikai hadsereg fertőző betegségekkel foglalkozó kutatóintezetének munkatársa. Sophiának azonban támad egy bizonytalan ötlete, s tovább is lépne, de a vírus őt sem kíméli.Vőlegénye, Jon smith orvos-alezredes egy rég nem látott baráttól szűkszavú figyelmeztetést kap: meneküljön, mert életveszélyben van. A figyelmeztetést rögtön megmagyarázhatatlan támadások követik. Egy rejtélyes, kimeríthetetlen er-forrásokkal rendelkező erő tör az életére, az amely Sophia halálát is okozta. Smith egyszerre válik üldözötté és üldözővé. Félelem és düh hajtja, menteni igyekszik magát, s kideríteni, miért, ki miatt veszítette el szerelmét. Áthatolhatatlannak tűnő falak veszik körül, próbálkozásai kudarcot vallanának, ha nem lennének a barátai: Marty az autista számítógépes zseni és Howell , a rejtélyes öreg brit, a SAS kommandó egykori tisztje...

Robert Ludlum - Az ​Osterman-víkend
John ​Tanner a Standard Mutual tévétársaság hírszerkesztőségi igazgatója a szokásos kellemes hétvégére készül legközelebbi barátaival. A CIA azonban tudomására hozza, hogy a három jól ismert házaspár valamelyike - de lehet, hogy mindegyike - ellenséges szovjet ügynök, egy Omega fedőnevű akció fanatikus végrehajtója. Ettől a pillanattól kezdve Tanner és családja borzalmas események - terror, félelem, erőszak és mészárlás - középpontjában találja magát. Tanner a megdöbbentő végkifejletig maga sem tudja eldönteni, ki a megbízható barát és ki a halálos ellenség... Amit Robert Ludlum ír, az sohasem történt meg, de az olvasó úgy érzi, bármikor megtörténhet. A mű Nyugat-Európában és a tengerentúlon több millió példányban jelent meg.

Robert Ludlum - Az aquitániai hadművelet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Ludlum - The ​Osterman Weekend
In ​a quiet suburban town a strange assortment of men and women gather for a momentous weekend. Meanwhile in Zurich, Moscow and Washington, the time machine is already ticking. But countermeasures are in motion. In Washington, John Tanner bets his life in a gamble to destroy the menacing conspiracy that hangs over us all. "Shattering...it will cost you the night and the cold hours of the morning!" (Cincinnati Enquirer)

Robert Ludlum - Patrick Larkin - The ​Lazarus Vendetta
For ​the past three decades Robert Ludlum's bestselling novels have been enjoyed by hundreds of millions of readers worldwide and have set the standard against which all other thrillers are measured. His Covert-One series has been among his most beloved creations and now comes the latest thrilling novel in the series. The Lazarus Movement, the dominant force in the eco-conscious, "anti-technology" protest movement, has sent rumblings down the halls of the world's intelligence agencies. Led by a mysterious, never-seen figure known only as Lazarus, this increasingly prominent group is believed by some to be preparing a bold strike. When an attack on a nano-technology research facility leaves thousands dead--- protestors and scientists alike---from what appears to be a cloud of inadvertently released but gruesomely deadly nanobots, pandemonium reigns. Lt. Col. Jon Smith is activated by Covert-One to find and uncover the truth about Lazarus where all others have failed. As Smith slowly uncovers the deadly underpinnings of the group, he soon learns that the Lazarus Movement is only the very tip of the iceberg in a deadly scheme that threatens billions of lives and will forever change the nature of the world itself.

Robert Ludlum - A ​Matlock papírok
James ​Barbour Matlock - villódzik a név a számítógép képernyőjén - egyetemi tanár. Ő Washington első számú jelöltje egy bonyolult titkos akció végrehajtására, egyúttal a szinte biztos halálra. Az arctalan titkosszolgálati bürokraták mit sem törődnek azzal, hogy esetleg Matlock barátnőjét is feláldozzák, a professzort pedig a kegyetlen terror útvesztőjébe taszítják. Őket csak egy dolog érdekli: hogy beférkőzzenek az egyre veszélyesebben terjeszkedő Nimród maffia soraiba, s erre a feladatra Matlock a legmegfelelőbb ember. Hogy miért? A magyarázat megdöbbentő, kíméletlen... és halálos.

Robert Ludlum - Das ​Janson-kommando
Er ​gründete seine eigene Einheit – jetzt kommt ihr härtester Einsatz Paul Janson ist nicht länger für die Regierung als Geheimagent und Attentäter aktiv, sondern hat sich gemeinsam mit der hochbegabten Scharfschützin Jessica Kincaid selbstständig gemacht. Allerdings übernimmt er nur Missionen, von denen er glaubt, dass sie dem Wohl der Menschheit dienen. Sein neuester Auftrag: Er soll einen von afrikanischen Piraten entführten Mediziner befreien. Doch das Unternehmen misslingt und Janson begreift, dass er mitten in den größten Schwierigkeiten steckt.

Robert Ludlum - Holcroft ​szövetség
Szokatlanul ​kezdődik a történet. Még tart a második világháború, amikor egy német tengeralattjáróba több száz gyereket (csecsemőtől 13 éves korig) zsúfolnak be, majd ismeretlen helyre szállítják őket. Teszik mindezt egy alaposan kigondolt terv részeként. Az ötlet néhány náci tiszt fejében fogalmazódott meg, akik szerint a Vezér nem volt elég kíméletlen és elszánt, ezért majd ők a harmadik világháborúval megmutatják, hogyan kell leigázni a világot. Összegyűjtötték tehát a több ezer, orvosilag ellenőrzött, teljesen egészséges árja gyereket és titokban a világ különböző országaiba szállították, majd hosszú évek kemény és kegyetlen nevelésével olyan közkatonákká képezték őket, akik vakon engedelmeskednek minden felsőbb parancsnak. Ha tervük sikerül, 20-30 év elteltével az egész világot behálózó, a társadalom minden rétegében jelenlévő, a gazdasági, politikai, katonai és polgári életbe beépült emberek ezrei várják az utasításokat. Ők a „nap gyermekei”, akik ha kell, kiirtják saját családjukat, s hasonló könnyedséggel végeznek fegyvertársaikkal is. A pénzügyi hátteret az a 780 millió dollár biztosítja, ami egy svájci bankszámlán pihen, és amit a második világháború alatt emberek és országok kifosztásával gyűjtöttek össze a nácik. A jókora vagyon felszabadításához azonban három aláírás szükségeltetik. Itt csöppen a történetbe Noel Holcroft, a jó nevű építész. Apja végrendeletének értelmében Svájcba indul – holmi papírokat aláírni. Ekkor még nem tudja, ki is volt az igazi apja, és természetesen fogalma sincs a rá váró feladatról – így a veszélyről sem. Pedig ellenfelei már felkészülten várják, halálát ugyanolyan alaposan eltervezték, mint a vagyon további sorsát. Hogy ne legyen olyan egyszerű a helyzet, feltűnik egy másik szervezet is, amely bár nem rendelkezik akkora erőforrásokkal, mint a „Sonnenkinderek”, azért lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni Holcroftnak (aki egyedül nem jutna messzire). A befejezés ennek megfelelően eléggé nyitott, s bizony jópáran meghalnak, mire eljutunk az utolsó oldal aljára. Végezetül: Ludlum eme korai regénye rendkívül izgalmas és érdekfeszítő. Az olvasó többször úgy érzi, le kellene tennie, félbe kéne hagynia. A kíváncsiság azonban minden alkalommal erősebbnek bizonyul, s így továbbra is izgulhatunk a jó győzelméért, a pénz sorsáért. A befejezés minden előzetes elképzelést megcáfol, már csak ezért is érdemes elolvasni a könyvet. Érdekes elképzelés a nácik háború utáni terveiről.

Robert Ludlum - The ​Icarus Agenda
Colorado ​Congressman Evan Kendrick is trying to live out his term quietly when a political mole reveals his deepest secret: Kendrick was the anonymous hero who freed the hostages held by Arab terrorists in the American embassy in Masqat, and then silently disappeared. Now, brought into the light, Kendrick is a target, pursued by the terrorists he once outwitted. Together with the beautiful woman who saved his life, Kendrick enters a deadly arena where the only currency is blood, where frightened whispers speak of violence yet to come, and where the fate of the free world may ultimately rest in the powerful hands of a mysterious figure known only as the Mahdi.

Robert Ludlum - Holcroft ​küldetése I-II.
"A ​Brit Titkosszolgálat egyik régi emberének, Peter Baldwinnak, elmetszették a torkát New Yorkban. Utoljára a fiával beszélt. Egy Graff nevű férfit meggyilkoltak Rióban: a fia előtte megfenyegette. A Karibi-szigeteken ma meghalt egy építőmérnök, akinek szintén elmetszették a torkát. Bizalmas üzeneteket továbbított Noel Holcroftnak Riótól Párizsig, mindenhová. Holnap reggel egy Miles nevű New York-i nyomozót fognak meggyilkolni a nyílt utcán..." Az őt jelenleg foglalkoztató ügy dossziéjának tartalmát kissé megváltoztatjuk, a tárgya azonban Változatlan marad: Noel Holcroft. Noel lelki nyugalma szempontjából talán jobb is lenne, ha inkább megölnénk. AZ életét már úgyis tönkretette. - Von Tiebolt még magasabbra emelte a pisztolyt, azután lassan kinyújtotta a karját, és megcélozta az asszony fejét. - Láthatja, Mrs. Holcroft, minket nem lehet megállítani. Mindenütt ott Vagyunk."

Robert Ludlum - The ​Apocalypse Watch
A ​premier name in thrillers for nearly a quarter of a century returns with a supercharged novel of the Brotherhood of the Watch, true inheritors of Hitler's Third Reich. While he's working covertly to break open a neo-Nazi organization, a CIA operative's cover is blown, but he manages to escape with a list of the group's secret supporters--high-ranking officials in the U.S. and its allies.

Robert Ludlum - Gayle Lynds - The ​Hades Factor
A ​homeless man in Boston, an Army major in California, and a teenage girl in Atlanta all die suddenly and painfully—each a victim of a hitherto unknown, fast-acting viral agent. Col. Jonathon Smith, a combat doctor attached to the United States Army Research Institute of Infectious Disease assigned to investigate the virus, is first warned off by a shadowy FBI contact, then barely survives an attempt on his life. Not knowing where to turn or whom to trust, Smith assembles a private team to aid his search for the truth behind the deadly virus—a quest that leads them to the darkest corners of the world. Written by Robert Ludlum with acclaimed suspense writer Gayle Lynds, Robert Ludlum’s The Hades Factor will thrill and delight his legions of fans.

Robert Ludlum - Philip Shelby - The ​Cassandra Compact
For ​over thirty years, Robert Ludlum has been acknowledged as the master of international suspense and intrigue. With an unbroken string of bestsellers in nearly every country around the world, his books have been read by hundreds of millions of readers. In 2000, Ludlum managed to raise the bar yet again with his widely acclaimed bestsellers The Prometheus Deception and The Hades Factor, the first novel in his exciting Covert-One series. Now Covert-One is back, in a novel that could only have come from the imagination of the world's greatest storyteller. Lt. Colonel Jon Smith, currently working as a medical researcher, is contacted by a Russian colleague with an urgent request that they meet in Venice in ten days. When they meet, however, his colleague is killed almost instantly in a hail of automatic gunfire but not before he passes on to Smith the vital intelligence -- someone is out to steal Russia's store of the smallpox virus. Completely eradicated, smallpox is the deadliest of viruses and could well cause an epidemic of unheard of proportions should it be unleashed on the population at large. Smith, with the help of his colleagues at Covert-One, must prevent the virus from being stolen. But his adversaries are several steps ahead of him and now he must find and stop the conspirators before they unleash Armageddon upon the world.

Robert Ludlum - Ikarusz ​hadművelet
Evan ​Kendrick képviselő minden vágya, hogy békés munkával töltse ki megbízatása idejét - mígnem egy ártatlan véletlen folytán legféltettebb titka lepleződik le a nyilvánosság előtt... Ő volt az a rejtélyes ismeretlen Maszkatban, aki halálmegvető bátorsággal kiszabadította az amerikai követségről az arab terroristák túszait, majd vakmerő akcióját végrehajtva, nyomtalanul eltűnt. S most hirtelen eleven célponttá vált az arabok számára. Vissza kell térnie a gyilkos arénába, ahol mindenért vérrel kell fizetni, ahol rettegve elsuttogott szavak adják hírül a fenyegető terror közeledtét, s ahol Kendrick élete egy titokzatos, nagy hatalmú ismeretlen, a Mahdi kezében van.

Robert Ludlum - Ultimátum
David ​Webb már öt éve éli az egyetemi történelemtanárok nyugalmas életét családjával egy maine-i kisvárosban, amikor hitelen megjelenik valami a múltjából, valami nagyon fenyegetõ - pontosabban nem is valami, hanem valaki. Valaki, aki ellen David Webb tehetetlen lenne, ezért visszavedlik még egyszer a Fantommá, Jason Bourne-ná, aki most már nemcsak a feleségéért harcol, hanem kisgyermekéért is. És nagyon reméli, hogy ez a harc lesz a végsõ, és mindent erre az egy lapra tesz fel. Megkezdõdik a gyilkos és véres hajsza két kontinensen át, két elsõosztályú bérgyilkos próbál egyedül maradni a porondon, mindkét oldalon hullanak az ártatlan (vagy éppen egyáltalán nem ártatlan) áldozatok, míg végre elérkezik a leszámolás pillanata. Jason Bourne - és szellemi atyja, Ludlum - ezúttal sem tagadja meg önmagát.

Robert Ludlum - The ​Matlock Paper
James ​Barbour Matlock is a Vietnam veteran and college professor - but now the US government have an assignment for him. They want him to investigate what seems to be a large-scale dope and prostitution business; and they'll go to any lengths to find the answers they need. cares for most are under threat. Would he have accepted the job if he'd known just what it would mean? the perfect man for the job - for a reason that is deadly, violent and extremely disturbing...

Robert Ludlum - Kiáltás
A ​Dunstone nevű, pénzügyi-gazdasági nemzetközi konglomerátum fel akarja építeni birodalma fővárosát, és választása a karib-tengeri kis szigetre, Jamaicára, annak is legnehezebben járható, északi dzsungelére esik. A terv készen áll, pénz, hatalom van hozzá elegendő, és megvalósítását csupán egy dolog akadályozza. Hogy pontosan mi, azt sem Dunstone, sem a felszámolására törekvő brit titkosszolgálat nem tudja. Egy nevet ismernek csupán - Halidon -, s azt sejtik, hoy a név óriási erőt, szinte korlátlan pénzeszközöket rejt. Hogy egyetlen emberét, vagy szervezetét, arról még csak elképzelése sincs senkinek. A Halidon létezik, hat, de kapcsolatba lépni vele lehetetlen. Vagy mégis? Alexander McAuliffra, a Dunstone-tól és ellenfeleitől is megbízást vállaló neves amerikai geológusra vár a feladat, hogy választ adjon erre a kérdésre, s kiderítse, ki és mi a Halidon, mik a szándékai. A páratlanul izgalmas politikai kalandregények mestere, Robert Ludlum még álnéven, Jonathan Ryderként adatta ki ezt a könyvet, amelynek helye méltán ott van a legsikeresebb Ludlum-művek között.

Robert Ludlum - A ​Fantom ultimátuma
David ​Webb már öt éve éli az egyetemi történelemtanárok nyugalmas életét családjával egy maine-i kisvárosban, amikor hitelen megjelenik valami a múltjából, valami nagyon fenyegetõ – pontosabban nem is valami, hanem valaki. Valaki, aki ellen David Webb tehetetlen lenne, ezért visszavedlik még egyszer a Fantommá, Jason Bourne-ná, aki most már nemcsak a feleségéért harcol, hanem kisgyermekéért is. És nagyon reméli, hogy ez a harc lesz a végsõ, és mindent erre az egy lapra tesz fel. Megkezdõdik a gyilkos és véres hajsza két kontinensen át, két elsõosztályú bérgyilkos próbál egyedül maradni a porondon, mindkét oldalon hullanak az ártatlan (vagy éppen egyáltalán nem ártatlan) áldozatok, míg végre elérkezik a leszámolás pillanata. Jason Bourne – és szellemi atyja, Ludlum – ezúttal sem tagadja meg önmagát.

Robert Ludlum - A ​Sigma-szerződés
Benjamin ​Hartman, egy amerikai befektetési tanácsadó cég vezetője nagyon megörül, amikor Zürichben járva összetalálkozik rég nem látott egyetemista társával. Ezért aztán óriási meglepetés a számára, amikor az egykori barát fegyvert ránt, hogy megölje, s ezzel elkezdődik számára a szörnyű hajsza...

Robert Ludlum - Gayle Lynds - A ​Párizs opció
A ​tudományos világban általánosan elterjedt vélemény szerint még évek kellenek hozzá, hogy valaki megalkosson egy működőképes, a szilikonalapúnál nagyságrendekkel gyorsabb és nagyobb erejű DNS-komputert. És mégis, a csendes-óceáni Diego Garcia amerikai támaszpont radarernyőiről teljes öt percre eltűnnek a környéken járőröző repülőgépek, és nem tud magyarázatot adni rá senki. Az USA nyugati részén leáll az áramellátás, és minden távközlési összeköttetés, ennek összes tragikus következményével. Washington kezdetben egy szokatlanul ügyes hackerre - számítógépkalózra - gyanakszik, a hivatalos közleménye is erről szól, de a szakemberek tudják, hogy csak egy DNS-számítógép képes előidézni ilyen méretű zavarokat...

Robert Ludlum - Az ​Aquitánia hadművelet
"Ludlum ​olyan nemzetközi szövevényt alkot, amelyben összefonódik a mai terrorizmus és a múlt történelme, a második világháború, Vietnam és a közel-keleti válság: Converse nem legendás kémhős, hanem csupa ideg, robbanásra kész hús-vér alak. Nemcsak azt nem tudjuk, mi vár rá, de azt sem, hogy ő maga hogyan reagál... A szerző többre törekedett, mint puszta szórakoztatásra. Regénye nagyon népszerű lesz." "Nonstop cselekmény, és minden fejezet befejezése továbbolvasásra sarkall... Ludlum csúcsformában... holtbiztos sikerkönyv."

Robert Ludlum - The ​Prometheus Deception
Robert ​Ludlum is the acknowledged master of suspense and international intrigue. For over thirty years, in over twenty international bestsellers, he has a set a standard that has never been equaled. Now, with the Prometheus Deception, he proves that he is at the very pinnacle of his craft.Nicholas Bryson spent years as a deep cover operative for the American secret intelligence group, the Directorate. After critical undercover mission went horribly wrong, Bryson was retired to a new identity. Years later, his closely held cover is cracked and Bryson learns that the Directorate was not what it claimed - that he was a pawn in a complex scheme against his own country's interests. Now, it has become increasingly clear that the shadowy Directorate is headed for some dangerous endgame - but no one knows precisely who they are and what they are planning. With Bryson their only possible asset, the director of the CIA recruits Bryson to find, reinfiltrate, and stop the Directorate. But after years on the sidelines, Bryson's field skills are rusty, his contacts unreliable, and his instincts suspect.With everything he thought he knew about his own life in question, Bryson is all alone in a wilderness of mirrors - unsure what is and isn't true and who, if anyone, he can trust - with the future of millions in the balance.

Robert Ludlum - The ​Scarlatti Inheritance
Her ​weapons: Money and Power. Her target: The most dangerous man in the world—her son. Elizabeht Wyckman Scarlatti has a plan—a desperate, last-minute gamble—designed to save the world from her own son, Ulster, an incalculably dangerous man who is working under the name of Heinrich Kroeger: Unless she can stop him, he is about to give Hitler's Third Reich the most powerful triumph on earth.

Robert Ludlum - A ​Bourne-rejtély
Egy ​francia halászhajó legénysége félhalott férfit ment ki a tengerből. Az idegen amnéziában szenved, és a testében lévő golyókon és egy csípőjébe ültetett svájci bankszámlaszámon kívül semmije sincs. Nem tudja, ki ő és honnan jött, de hamarosan kivételes tehetséget árul el az önvédelem, a keleti harcművészetek és a nyelvek terén. Mindez pedig sokatmondóan veszélyes múltat sejtet. Hősünk összezavarodottan és kimerülten hozzálát, hogy kiderítse, ki is ő valójában, és hogyan sodródott ilyen veszélybe. A zürichi széffiók tartalma, ha lehet, még az előzményeknél is zavarba ejtőbb. Duzzadó bankszámla és egy név: Jason Bourne, valamint utasítás, hogy vegye fel a kapcsolatot a Treadstone nevű New York-i céggel. Hogy mindez mit jelent, az Bourne számára is rejtély. Senkit nem ismer, őt azonban rendre felismerik, de úgy tűnik, hogy nem a jóakaróiba botlik úton-útfélen. Fokozódó paranoiája teljesen indokolt, valóban üldözik őt, sőt az életére törnek. A regény korábban _A FANTOM_ címen is megjelent.

Robert Ludlum - The ​Bourne Identity (Penguin Readers)
The ​man has been shot many times. Who wants to kill him, and why? The man can't remember. As he begins to learn about his past, he becomes even more confused. Does he have a future? Or will he be killed before he knows who - or what - he really is?

Robert Ludlum - The ​Bourne Identity
Jason ​Bourne. He has no past. And he may have no future. His memory is blank. He only knows that he was flushed out of the Mediterranean Sea, his body riddled with bullets. There are a few clues. A frame of microfilm surgically implanted beneath the flesh of his hip. Evidence that plastic surgery has altered his face. Strange things that he says in his delirium -- maybe code words. Initial: "J.B." And a number on the film negative that leads to a Swiss bank account, a fortune of four million dollars, and, at last, a name: Jason Bourne. But now he is marked for death, caught in a maddening puzzle, racing for survival through the deep layers of his buried past into a bizarre world of murderous conspirators -- led by Carlos, the world's most dangerous assassin. And no one can help Jason Bourne but the woman who once wanted to escape him.

Kollekciók