Ajax-loader

Hajdu Ferenc könyvei a rukkolán


Hajdu Ferenc - Ugri
Mesélni ​szép. És mesét mondani és mesét hallgatni jó. Az író-nagyapa Ugri veréb történetét, kalandjait szájtátva, tágra nyílt szemmel hallgatta Zsófia, Norbert és Zsombor – a három unoka. A szeretnivaló, buksi kismadár – szinte hétköznapi, tehát izgalmas kalandjai során – sok mindent megtanul saját hibájából és segítõkész, szeretetreméltó állat-barátaitól. No meg rá kell jönnie: vannak neki ártani akarók is. Megismerhetjük gonosz Zérézt, a kicsiny tollasokra vadászó „gyíkbõrût”, Unuhot, a bölcs, „fordítottan” élõ baglyot – és még számtalan állatkát, akik valahogy sajátosan emlékeztetnek az embergyerekekre és a felnõttekre… Szóval ilyen ez a varázslatos mesevilág: mondani jó, hallgatni jó, és olvasni is nagyon élvezetes.

Hajdu Ferenc - Vezérfonal ​a neuroanatómiához
Az ​egyetemek anatómiaoktatásában a neuroanatómia előkelő helyet foglal el. Ez kivétel nélkül érvényes az összes magyar orvosegyetemre – és nem utolsó sorban a Semmelweis Egyetemre –, ahol évtizedeken keresztül Szentágothai János professzor tevékenysége és személyisége határozta meg a neuroanatómia oktatását, valamint kutatását. Hajdu Ferenc sokéves oktatói tapasztalata alapján olyan vezérfonalat kíván a hallgatók kezébe adni, amely a tárgy gyakorlati követelményein alapul, és az anatómiavizsgára való felkészülést segíti a neuroanatómiai követelmények rövid összefoglalásával. Az átdolgozott kiadást a szerző kiegészítette a perifériás idegrendszerrel, mivel mind a szigorlatra való felkészülésben, mind a gyakorló orvosi tevékenységben a perifériás idegrendszer ismerete legalább olyan fontos, mint a központi idegrendszeré. A Vezérfonal 1990 óta német, 1991 óta magyar nyelven is a hallgatóság rendelkezésére áll. Ezen időszak bizonyítja, hogy hasznos segítséget nyújt a könyv az anatómiai szigorlati felkészüléséhez, sőt a neurológiához is.

Hajdu Ferenc - Ablakból ​a fák
"Mi ​a fenét csináltak a lábammal? Elégették. Minden bizonnyal elégették. Szerves részévé vált a légtérnek. Látok egy felhőt: lehet, hogy furcsa alakjában magában hordoz némi részecskét belőlem...? Már beszéltem erről Áginak. Széken ült mellettem, egészen közel. Jól láttam, őszül, és szarkalábak vannak a szeme körül. Azt mondta, hülye vagyok, és később megkérdezte, miért nem írok meg mindent őszintén Gabikának. Én pedig válasz helyett megint a lábamról beszéltem, a kertről meg egy csomó egészen más dologról, mint ahogy magamban is százfelé kalandozom, csak ne kelljen arra a levélre és egyáltalán semmi olyasmire gondolnom. A nővérem türelmesen végighallgatott, nem szólt közbe, és semmit nem kérdezett, csak a végén ismételte meg - kissé megtoldva -, hogy én nagyon hülye vagyok."

Hajdu Ferenc - Füvek ​némasága
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hajdu Ferenc - Rések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hajdu Ferenc - Van ​még
„Hajdu ​Ferenc … minden eddiginél érettebb eszközeit és poétikai arculatát mutatja. Fokozottabban erénye lett a tömörség, kis helyen ellentmondásos érzelmeket, világérzeteket tud megjelentetni” – írta szerzőnk költészetéről néhány esztendeje Tandori Dezső. Nos, ez a versvilág továbbra is hordozza említett ismérveit, ugyanakkor sűrűbbé, szikárabbá, olykor talán személyesebbé vált. Hangütése pátoszmentesen tudósít hétköznapi (és fogyó) életünk örömeiről, gondjairól, miközben esztétikai és gondolati élményt nyújtva múltból és jelenből fon lehetséges jövőt.

Hajdu Ferenc - Somogyi György - Szövettani ​gyakorlatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók