Ajax-loader

Erle Stanley Gardner könyvei a rukkolán


Erle Stanley Gardner - Az ​alázatos zsaroló esete
Bedford ​pontosan tudta, mi a teendő ilyen helyzetben. Ki kell rúgnia a kis embert, vagy jól helybenhagyni és átadni a rendőrségnek. Azt kellene mondania: "Csak rajta! Csináljon, amit akar! Zsarolók tőlem nem kapnak egy vasat se!" Vagy behúzni a csőbe: felhívni a rendőrséget, elmagyarázni a dolgot az illetékesnek, valaki olyannak, aki megígéri, hogy diszkréten kezeli az ügyet. Tudta, hogyan intézik az ilyesmit. Elrendeznék, hogy megjelölt pénzt adhasson neki, aztán letartóztatnák, és azzal vége. De vajon csakugyan vége? Ott lapul a háttérben az a titokzatos Delbert...

Erle Stanley Gardner - A ​fuldokló kacsa esete
Két ​szőke nő és legalább három barna, egy közel húsz éve lezajlott gyilkossági ügy, két vadonatúj gyilkosság, no és végül, de nem utoljára, a fuldokló kacsa - vajon elég ez Perry Masonnek, a híres védőügyvédnek egy újabb "eset"-re? A kaliforniai milliomoslánynak és a gyilkosságért felakasztott férfi fiának szerelmét és házasságát fenyegető akadályok rábírhatják-e Masont, hogy szakmai hírnevét és személyes biztonságát kockáztatva beavatkozzék egy több mint kétes ügybe? Ne csüggedj, Olvasó: a legendás hírű ügyvéd (bájos titkárnője, Della Street, és a gólyalábú detektív, Paul Drake társaságában) ezúttal is méltó marad hírnevéhez - és még a kacsa életét is sikerül megmentenie!

Erle Stanley Gardner - A ​menekülő főnővér esete
"A ​nő szenvedélyes mozdulattal Mason fölé hajolt, és megcsókolta. - Hogyan tudnám én ezt magának megköszönni! - Öntsünk tiszta vizet a pohárba! - mondta dühösen Mason. - Semmit, érti, egy megveszekedett vasat sem találtam a széfben, és ahogy ez az ügy kinéz, jobb lenne szépen elfelejteni, hogy átléptem annak a lakásnak a küszöbét. - Természetesen, Mr. Mason. Értem én, mennyire szükséges most a titoktartást. De mégis, nem lett volna jobb bezárni a széfet, és a helyére tenni a falborítást meg a festményt? - Minden bizonnyal jobb lett volna, csak éppen nem akartam megbolygatni a bizonyítékokat. - Miféle bizonyítékokat? - Nem tudom, és mivel nem tudom, nem kockáztattam. De egyvalamit tudok: gyilkoságszagot érzek."

Erle Stanley Gardner - Az ​álmos moszkitó esete
"Velma ​egyszer csak felriadt. Nincs mese, gondolta, ki kell rakni a szobából ezt a nyavalyás moszkitót. fogta a zseblámpáját, s várta, hogy a moszkitó ismét rákezdjen. Fölhangzott a különös zümmögés, Velma azonnal zseblámpát gyújtott. Csönd... Lekattintotta a zseblámpát, és a sötétben az ablakhoz lépdelt... Az ablak nyitva volt. Velma anélkül, hogy meggondolta volna, mit tesz, fölrántotta a sötétítő függönyt, zseblámpájával célba vette a gyanús árnyékot, és megnyomta a kapcsolót. Élesfehér fénykéve hasított bele a holdvilág olvadt ezüstjébe. A nagy lencséjű lámpa erős fénycsóvája hajszállal a guggoló ember mellé világított. Velma ráirányította a nyalábot. És akkor két kékes közepű, narancssárga villanás a sötétségből, két éles, száraz csattanás a holdfényes táj békéjében, és Velma feje fölött két revolvergolyó ütötte át az ablakot."

Erle Stanley Gardner - A ​félszemű tanú esete
Dramatis ​Personae Perry Mason - szerepe az ügyben egy rémült asszony telefonhívásával kezdődik Pierre - az Aranyliba főpincére Medford D. Carlin - különleges ízlésű, különc agglegény Della Strett - Perry Mason titkárnője, aki tudja, hogy főnöke mibe keveredett Paul Drake - ő nyomoz Mason minden ügyében - ezt gyakran megbánja Tragg hadnagy - a Városi Gyilkossági Csoport tagja - mogorva, becsületes és illetékes Myrtle Fargo - alibije túl átlátszó ahhoz, hogy egyetlen bíróság is komolyan vegye Arthman D. Frago - ingatlanügynök, aki feltűnő buzgalommal igyekszik megszabadulni házától Celinda Gilson - saját bevallása szerint ő a "másik nő" Mrs. Ingram - kitartóan állítja, hogy lánya, Myrtle az igazat mondja Mrs. Newton Maynard - mint a vád koronatanúja, önelégülten bízik abban, hogy nincs az a rafinált ügyvéd, aki megfogja Dr. Carlton B. Radcliff - optikus, aki nagyon büszke a munkájára és a megvesztegethetetlenségére Hamilton Burger - az államügyész, aki biztos abban, hogy Mason ezúttal szamárságot csinált

Erle Stanley Gardner - A ​rettegő örökösök esete
Sejtelme ​sem volt róla, hogy került kábítószer a bőröndjébe. Azt sem értette, hogy azon nyomban ott termett egy fotós, hogy lekapja a sajtó számára, amint döbbenten bámul a nyomozóra. Nem fogta fel, mi történik vele, ám abban nem volt kétsége, kihez kell fordulnia. Perry Mason valóban nem késlekedik. Megjelenik a rendőrségen, azonnal kitűzeti a tárgyalást és szabadlábra helyezteti Virginiát. Így van ez a szerző vagy hetven bűnügyi regényében és tévéfilmjében. Perry mason elkápráztatja a közönséget meglepő ötleteivel, tévedhetetlen logikájával. Ezúttal is kibogozza a bonyolult szálakat, melyek a kábítószeres ügytől a dúsgazdag asszony autóbalesetéhez vezetnek.

Erle Stanley Gardner - A ​szerencsés lányok esete
- ​De maga ugye bevallotta, Mr. Mason, hogy hamis nyilatkozatot adott a rendőrségnek? - Valóban bevallottam. - És ez nem bűntett? - Nem. Az ember annyiszor hazudhat a rendőrségnek vagy bárki másnak, ahányszor akar. Ha azért hazudik, hogy fedezzen egy gyilkost, akkor valóban bűnt követ el. Ha eskü alatt hazudik, akkor hamis tanúvallomást tesz. De ebben az esetben, uraim, a hazugság a gyilkos lépre csalását szolgálta. - De nem vállalt ezzel kockázatot? - Uraim, én mindig kockázatot vállalok. Én így szoktam játszani. Szeretem a kockázatot.

Erle Stanley Gardner - A ​sánta kanári esete
"- ​Milyen ügyben jött hozzám? A nő lesütötte a szemét. Habozott. - A kanáriról van szó? - kérdezte Mason. - Dehogy! - mondta gyorsan a nő. - Nem a kanáriról! - Rendes szokása, hogy kanárit visz magával? A nő idegesen fölnevetett. - Ugyan, dehogy! Nem értem, miért tulajdonít ekkora fontosságot a kanárinak? - Azért, mert ritka az olyan ügyfelem, aki kanárival érkezik az irodámba." Perry Masont csak a rejtélyes kanári bírja rá, hogy elvállalja a közönséges válópernek látszó ügyet. De hamarosan rájön, hogy megérzése nem csalt: hullától nem lehet elválni, márpedig Walter Prescott vérbe fagyva, holtan fekszik a hálószobájában. Gyilkosának felderítésében a kanárinak is jelentős szerep jut, s így közvetve abban is, hogy Perry Mason végre megkéri Della Street kezét, és világ körüli útra indul.

Erle Stanley Gardner - A ​baglyok nem pislognak
Donald ​Lam Los Angeles-i nyomozót azzal a feladattal bízza meg egy New York-i ügyvéd magát megnevezni nem akaró kliense nevében, hogy New Orleansban keressen meg egy Roberta Fenn nevű fotómodellt, aki valójában Edna Cutler; egy asszony, aki azért bujkál volt férje elől, mert anyagi okokból nem akar beleegyezni a hivatalos válásba. Detektívünk egy napon belül megtalálja a lányt, aki azonban ismét villámgyorsan eltűnik, miután lakásán titokzatos gyilkosság történik. Annál több oka van az eltűnésre, mert, mint a továbbiakban kiderül, néhány éve már gyilkossági ügybe keveredett. A szálak egyre kuszábbak, a szereplők egyre gyanúsabbak, az indítékok homályban maradnak. Hősünk szívós kitartással, vaslogikával, leleménnyel addig nyomoz tovább a saját szakállára, magát is ugyancsak kínos, nehezen kimagyarázható és súlyosan fenyegető helyzetekbe hozva, amíg sikerül megakadályoznia egy kettős gyilkossági kísérletet, és ezzel lelepleznie az évek óta működő bűnszövetkezeteket és az elkövetett tettek valódi indítékait.

Erle Stanley Gardner - A ​morcos lány esete
Frances ​Celane szép, fiatal és gazdag. Ez utóbbi körülmény azonban nemhogy megkönnyítené életét: megoldhatatlannak tünő probléma elé állítja az örökösnőt. Választania kell szerelme és pénze között - és ő természetesen egyikről sem mondana le szívesen. Vajon gyilkosságra is vetemedik-e a bájos Frances, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon? Ez a fogas kérdés vár megoldásra a regény lapjain, és bizony Perry Masonnek, a zseniális védőügyvédnek nem csekély fejtörést okoz ez az "eset"... Az E. S. Gardner-könyvek kedvelőit, Perry Mason híveit ezúttal sem éri csalódás - de természetesen a végkifejletig számos, hihetetlennél hihetetlenebb fordulatot kell még végigizgulniuk.

Erle Stanley Gardner - Az ​elbűvölő kísértet esete
Egy ​gazdag drágakő-kereskedő család megkéri Perry Masont, a híres-nevezetes ügyvédet, hogy képviselje a család fekete báránykájának, a tündérszép Eleanor Corbinnak érdekeit. A báránykára eleinte csupán az a panasz, hogy egy Los Angeles-i parkban, holdfénynél, meglehetősen hiányos öltözékben lejt csábtáncot a szerelmeskedő autósok szeme láttára, később azonban az is kiderül, hogy a parkban egy hullát is talált a rendőrség, ráadásul éppen a tündérszép Eleanor hűtlen vőlegényének - vagy talán férjének? - földi maradványait... Sok megoldhatatlannak látszó rejtélyt földerített már Perry Mason, a zseniális ügyvéd-detektív, sok reménytelennek látszó "eset" evezett a segítségével boldog révbe. Vajon az elbűvölő kísértet esete nem bizonyul-e kemény diónak még a felülmúlhatatlan Perry Mason számára is? Sikerül-e megfejtenie az arckrémes tégelybe rejtett drágakövek titkát? Kiderül-e a... No de ne rontsuk el a kedves Olvasó mulatságát! Olvassa csak el "Az elbűvölő kísértet eseté"-t - a végén minden fogas kérdésre megtalálja a választ!

Erle Stanley Gardner - A ​molyrágta nerc esete
"Elvették ​a fegyverét, aztán mentek vagy tizenöt kilométert kifelé a városból. Ő még mindig a kocsi alján feküdt, amikor a pisztolyát a fejéhez szorították - és kész. Közvetlen közelről... Senki nem tudja, hol lőtték le. Feltehetően a száguldó autóban. Aztán kidobták. Még azzal sem bajlódtak, hogy megálljanak egy pillanatra, csak kinyitották az ajtót és kihajították, hogy koppant az aszfalton, mint valami csomag, és minden koppanásnál vérfolt maradt az úton. Az autó továbbment."

Erle Stanley Gardner - A ​művészi csapda esete
"- ​Nem próbálta kicserélni a pisztolyt? - Nem. - Nem kísértette a gondolat? - Eszembe jutott. - Ilyen esetben - tette hozzá Mason - az ember tényleg nem tudja, mit tegyen. Ha kicseréli a fegyvert, másokat hoz kellemetlen helyzetbe, hiszen csak akkor tudnák azt vallani, hogy kicserélték a pisztolyt, ha elfednék saját bűnös ismereteiket. Az egész tervük arra épül, hogy rábírják egy első hallásra hihetetlennek hangzó történet előadására. Kétségbeesett kísérletre, hogy kimagyarázza, miért is van a birtokában a gyilkos fegyver, na meg a részvényesek listája, melyet biztosan valahogy elvett Rose Calverttől. Ha ehhez még hozzáveszi, hogy más névre szóló postát kért, felment abba a szobába, melyben később a holttestet megtalálták, kulccsal jutott be - máris kész egy marha szép kis szándékos emberölési ügy."

Erle Stanley Gardner - Top of The Heap
When the beautiful girlfriend of a notorious gangster vanishes, the last man to be seen with her needs an alibi – and fast. Enter Donald Lam of the Cool & Lam detective agency. Donald tracks down the two women with whom his client claims to have spent the night and the client declares the case closed. But it’s not. Something about his client’s story doesn’t add up, and Donald can’t resist the temptation to keep digging. Before he knows it, he’s dug up connections to a mining scam, an illegal casino, and a double homicide – plus an opportunity for an enterprising private eye to make a small fortune, if he can just stay alive long enough to cash in on it!

Erle Stanley Gardner - Der vertauschte Casanova
Charles Sabin bittet Perry Mason um Hilfe. Sein Vater Fremont C. Sabin wurde in seiner Jagdhütte ermordet aufgefunden. Fremont Sabin war ein reicher Sonderling der gerne, gekleidet wie ein einfacher Angestellter und nur begleitet von seinem Papagei, mit dem Wohnmobil durch das Land fuhr und mit den Leuten sprach. Perry Mason stößt auf zahlreiche Spuren: das Telefon der Jagdhütte wurde abgehört, der Papagei war vertauscht worden und dann stellte sich heraus, dass Fremont C. Sabin vor einer Woche geheiratet hatte. Merkwürdig, denn er war doch schon verheiratet

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Lonely Heiress
Marilyn ​Marlow has inherited a good deal of money from her mother. But the money originated with another will—that of her mother’s wealthy employer. Now his relatives are contesting the will, and it’s Rose Keeling, the key witness to its signing, whose mind they'll need to sway. When Rose is murdered, sleuthing lawyer Perry Mason must navigate a twisted case involving a personal ad that casts a cloud of suspicion over his client, Miss Marlow, in this mystery in Edgar Award–winning author Erle Stanley Gardner’s classic, long-running series, which has sold three hundred million copies and serves as the inspiration for the HBO show starring Matthew Rhys and Tatiana Maslany.

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Green-Eyed Sister
A ​tale of two sisters, family fortune, and murder: “Millions of Americans never seem to tire of Gardner’s thrillers” (The New York Times). Beautiful Sylvia Bain Atwood is overseeing her ailing father’s estate while her sister serves as his caregiver. But their father’s fortune has shadowy roots—and now one of his creditors is blackmailing the family. When the situation escalates to murder, defense lawyer Perry Mason will have his hands full in this mystery in Edgar Award–winning author Erle Stanley Gardner’s classic, long-running series, which has sold three hundred million copies and serves as the inspiration for the HBO show starring Matthew Rhys and Tatiana Maslany.

Erle Stanley Gardner - Perry ​Mason és a gyilkos csapda esete
E ​könyv írója, Erle Stanley Gardner az amerikai bűnügyi regényírás páratlan mestere, minden idők legismertebb krimiírója, aki több mint egy évszázaddal ezelőtt született. Eredetileg büntető jogász volt, s emellett 146 regényt írt. Történetei háromszáz millió példányban keltek el világszerte. Filmek, televíziós sorozatok jelzik ma sem csökkenő népszerűségét. Zseniális munkáit az állandó fordulatokra és a lebilincselő szövevényességre építi. Történetei merészek, agyafúrtak és mindig tartogatnak meglepetéseket... igazi krimi-hagyományokon alapulnak. Mostani regényének főhőse Jerry Conway, a Kaliforniai és Texasi Általános Fejlesztési és Feltárási Társaság elnöke, akit ellenlábasa ki akar túrni az elnöki székből oly módon, hogy maga mellé állítja a részvényesek többségét. A részvényesek bizalmáért folytatott harcban Conway ellen mindent megpróbálnak. Zsarolást, lejáratást, rágalmazást, de amikor egy gyilkosság gyanúját terelik rá, Conway Perry Masonhöz fordul. Az ügyvéd kalandos, agyafúrt nyomozás árán jut el a kézenfekvő, de megdöbbentő igazsághoz.

Erle Stanley Gardner - The ​Case Of The Silent Partner
Successful ​florist Mildred Faulkner finds that the flower business is no bed of roses when arch-competitor Harry Peavis secretly buys stock in her small, family-owned business. To keep from being muscled out of her own company, Mildred goes to Perry Mason. But the legal eagle is stymied when Mildred's company is plundered by her brother-in-law to pay off gambling debts. The money trail leads to a nightclub hostess and her boss. When both are found dead, the trail of evidence leads back to Mildred.

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Troubled Trustee
A ​talented but overprotective young man has his hands full as trustee of the inheritance of a beautiful blonde but very naive young woman. But his love and her money don't mix. Why would he embezzle a quarter of a million dollars from his client "for her own good?" Perry Mason may be able to prove, in fact, that his client is no embezzler--but what happens when murder rears its head?

Erle Stanley Gardner - Az ​áruló kör
Erle ​S. Gardner, aki nagyszerű detektívregényeiben többnyire Perry Masont, a híres védőügyvédet teszi meg főhősnek, néha ott­hagyja a nagyvárost és csendes kisvárosba helyezi át színhelyét, ahol Douglas Selby kerületi ügyésznek juttatja a főszerepet. Selby hasonló bravúrral és ügyességgel oldja meg a szinte lehetetlennek látszó rejtélyeket, mint ebben a történetben is, amelynek középpontjában egy vérfoltos öltöny áll. Eb­ből kiindulva a bűnök egész lavinájáról rántja le a lepelt. Ennek a mesterien fel­épített detektívregénynek befejezése még a legmerészebb képzelőtehetséggel biró ol­vasóban is meglepetést kelt.

Erle Stanley Gardner - A ​dadogó professzor
Erle ​Stanley Gardner (1889-1970) amerikai író. Ügyvédként kezdte pályáját, először Kaliforniában a mexikói és a kínai kisebbség érdekeit védi, majd egy nagy társaság jogi képviselője lesz. 1921-től ismét ügyvédként dolgozik. 1923-tól álneveken kriminovellákat ír, 1933-ban jelenik meg az első igazi Gardner-krimi a The Case of the Velvet Claus (Bársonyos karmok). Haláláig Gardner 130 detektívregényt írt, szinte nagyüzemi módszerekkel: magnóra diktálta történeteit hat gépírónő gépelte felváltva. 1968-ban elvette titkárnőjét Agnes Jean Berthellt, akiben nem nehéz felismerni Della Street alakját. 1961-ben az amerikai krimiírók nagymesterükké választották. Gardner leghíresebb mesterdetektívjei: Perry Mason, az ügyvéd (80 kötet, 6 film- és 200 tévéváltozat), a Bertha Cool-Donald Lam detektívpáros (ezeket a könyveket Gardner A. A. Fair álnéven írta), s végül a The D. A. Stories-sorozat Doug Selby ügyésztől. A Guinessrekordok könyve szerint Gardner minden idők legsikeresebb detektívregényszerzője, a Biblia és Mao-Cetung művei után az ő könyvei keltek el a legnagyobb - becslések szerint 321 milliós - példányszámban.

Erle Stanley Gardner - A ​házmester macskájának esete
A ​legnépszerűbb, legtermékenyebb és az egyik legszínvonalasabb amerikai detektívregény-szerző. Központi hőse Perry Mason, a Los Angeles-i védőügyvéd, aki a rendőrséggel dacolva, elsősorban brilliáns keresztkérdés-technikájával sorozatban megszégyeníti a hivatalos szerveket, s leleplezi az igazi bűnösöket. Segítőtársai: talpraesett titkárnője, Della Street és Paul Drake, a Drake-féle detektíviroda vezetője. Ellenfelei: Hamilton Burger, a kerületi ügyész és a nehézfelfogású Tragg hadnagy.

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Buried Clock
After ​catching his shady son-in-law, Jack Hardisty, in the act of embezzling, wealthy banker Vincente Blane plans to hang him out to dry. Then murder turns Blane’s restful mountain retreat into Hardisty’s final resting place. When the evidence points to wronged wife Millicent, her father makes a point of calling in Perry Mason. And it’s up to the legendary legal eagle to unravel the case’s most baffling mystery: a buried clock at the murder scene. But as time runs short, the ticking of the clock sounds more and more like the rattling of family skeletons that everyone wants silenced…

Erle Stanley Gardner - A ​guruló csontok esete
Perry ​Mason legújabb esetének főszereplői különös társaságot alkotnak: Alden Leeds, az idősödő milliomos, Emily Milicant, a nála jóval fiatalabb menyasszonya, Ned Barkler, akivel együtt járták végig az alaszkai hómezőket, továbbá Leeds családjának számos tagja, akik az örökségre várnak. Valamint amire senki nem számított: két gyilkosság, amelyeket harminchárom év választ el egymástól...

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Lazy Lover
MURDER ​WITH COMPLICATIONS When Perry Mason receives two mysterious checks from Lola Allred, a woman he's never heard of, he smells trouble. A visit from Lola's husband reveals that she has run away with her daughter's boyfriend—a key witness in an ongoing lawsuit. The mystery deepens when the bank finds that one of the checks is forged. Yet when homicide finally does rear its head, even the unexpected victim isn't as surprised as Perry Mason.

Erle Stanley Gardner - A ​csendes társ
Ez ​is Perry Mason, a híres védőügyvéd esetei közül való. Ezúttal azonban az ő tüneményes esze is megtorpan a különös bonyodalmak előtt, holott kezdetben mindössze arról van szó, hogy a szép és okos Miss Mildreth, egy virágüzlet tulajdonosa Mason tanácsát kéri, nehogy egy konkurrens kiforgassa üzletéből. Az egyszerű eset körül csakhamar váratlan és megdöbbentő bűnesetek torlódnak. Revolver, méreg, titok­zatos szövetkezet, kétéletü emberek, meg­magyarázhatatlan rejtelmek árnyéka soka­sodik és Perry Mason már nem csak ügy­véd, hanem elszánt, harcos résztvevő lesz, s maga is bűnözőnek látszik a rendőrség szemében. De amikor már minden a feje tete­jére áll, boszorkányos furfangja mindenki ámulatára megoldja a kaotikus bonyodalmat.

Erle Stanley Gardner - The ​D.A. Calls It Murder
Doug ​Selby starred in nine novels, beginning with "The D.A.Calls it Murder" which traces Selby's investigation into the mysterious death of a clergyman at the Madison Hotel. Selby suspects foul play although the signs point to suicide.

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Half-Wakened Wife
In ​the dead of night, a thick fog lies over the black waters. You are aboard a fancy yacht full of fancy people who loathe one another. Suddenly you hear… A scream! A splash! A shot! The fateful cry, “Man Overboard!” And the next thing you know, you find yourself clutching a beautiful woman wearing only a flimsy nightgown. In her hands she holds a gun. That’s the predicament in which Perry Mason suddenly finds himself. But that’s only the beginning. Things happen speedily and this woman finds herself in a court of law accused of murder. Perry Mason is the only person in the world to believe that she is innocent. So what does the grateful woman do? She fires him. Things are not as they seem.

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Rolling Bones
Years ​ago Alden Leeds found a rich vein of gold in the Klondike. Now his greedy relatives fear he's planning to throw his fortune away on a gold-digging spouse, Emily Milicant. So to prevent the two from joining in holy matrimony, they commit their affluent kin to a sanitarium on a trumped-up charge. Then Leeds escapes, only to end up in the company of Emily's blackmailing brother, John, a manufacturer of fixed dice, rolling bones that always come up seven. But when John is murdered--with Leeds's fingerprints found all over the apartment--Perry Mason must crack a baffling case before his client bumps from the nut house to the jail house. . .

Erle Stanley Gardner - Különös ​tanú
Fremont ​C. Sabin multimilliomost, aki szenvedélyes horgász volt, holtan találják halászkunyhójában. A bűntény kiderítésével, a rendőrségtől függetle­nül, Perry Mason, a híres védőügyvéd is foglalkozik és az egyre bonyolultabb és szövevényesen elágazó bűnügy kö­rülményeit a nála megszokott bra­vúrnál is frappánsabban tisztázza iz­galmas események sodrában. Rendkí­vül érdekes detektívtörténet, amely Erle S. Gardnernek, az elismert, ki­váló leleményességgel dolgozó szerző­nek egyik legsikerültebb alkotása.

Erle Stanley Gardner - The ​Case of the Dangerous Dowager
Perry ​Mason lives on -- and on -- in the perennially popular courtroom classics that put legal thrillers on the map. Case closed

Kollekciók