Ajax-loader

John Peacock könyvei a rukkolán


John Peacock - A ​20. század ékszerei
A ​könyv időrendi sorrendben, gyönyörű rajzokkal mutatja be a XX. század ékszereit. Megtudhatjuk, hogy mikor, milyen melltűket, fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket gyűrűket stb. viseltek. 1900-1919-ig Melltűk és dísztűk - Fülbevalók - Mellig érő nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Kapcsok és csatok - Hajdíszek, fésűk és hajtűk - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek 1920-1939-ig Melltűk, brossok és klipszek - Fülbevalók - Nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Kapcsok és csatok - Kalapdíszek - Ruhadíszek - Vegyes ékszerek, és ékszerekkel díszített darabok - Férfiékszerek 1940-1959-ig Melltűk és klipszek - Fülbevalók, nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Kapcsok és csatok - Újdonság-jellegű ékszerek - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek 1960-1979 Melltűk - Újdonság jellegű brossok - Fülbevalók, nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek 1980-1999 Brossok, klipszek és dísztűk - Fülbevalók, nyakláncok és függők - Karkötők és karperecek - Gyűrűk - Vegyes ékszerek és ékszerrel díszített darabok - Férfiékszerek A XX. századbeli ékszerdivat és ékszerek fejlődésének áttekintő térképe. Tervezők és gyártó cégek tömör életrajza.

John Peacock - Nagy ​kosztümös könyv
A ​ruhadivat krónikája nagyjából négy évezred és számos kultúra történelmét foglalja magába. A kutatás és a könyv összeállítása során az volt az elgondolásom, hogy közérthető, képes kronológiát készítsek a nyugati divat fejlődésének fő irányvonaláról. A történelmi teljesség kedvéért az áttekintés a Kelet-Mediterrán területekkel indul. Azokat a fejezeteket, amelyek a késő tizenkilencedik és huszadik századról szólnak, az Amerikai Egyesült Államokból származó forrásanyaggal is kiegészítettem. E krónikának nem az a célja, hogy a nyugati világ divatjának tudományos tanulmánya legyen. Egészében véve arra törekedtem, hogy elkerüljem az etnikai vagy a nemzeti viseletből eredő öltözködési stílusokat.

John Peacock - 20th-Century ​Fashion
A ​detailed history and sourcebook of 20th-century fashion. From the styles of the early 1900s to those of today, John Peacock charts the development of women's fashion in all its aspects: couture wear, day wear, under-wear, leisure wear, evening wear, bridal wear and accessories. Fashion's greatest international designers and designs are all found here: Worth's visiting dresses, Poiret's and Chanel's suits, Balenciaga's classic gowns, Dior's New Look, Mary Quant's mini-dresses; right up to designs from Vivienne Westwood, Christian Lacroix, Calvin Klein and many others. Photography could never capture so faithfully the dazzling variety of these designs. John Peacock's research has allowed him to reproduce in detail their lines, shapes, weaves, pattems and colours. Arranged by decade, the pictures are accompanied by descriptions of each garment and accessory, including fabric, cut and pattem. The reference section includes a time-chart summarizing the development of fashion and dress-shapes, biographies of couturiers and designers, and a bibliography. John Peacock was for several years senior costume designer for BBC Television and is now Head of Costume for BBC, Pebble Mill, Birmingham. He has also written "Fashion Sketchbook 1920-1960" (1977) and "Costume 1066-1966" (1986), both published by Thames and Hudson.

John Peacock - Öltözékkiegészítők
A ​női- és a férfiöltözékek kiegészítőinek XX. századi változásai egyben a divat egészének története is. A szerző a könyvben olyan jellegzetes darabokat mutat be, amelyek bár egyediek, mégis jól illusztrálják egy-egy korszak ízlését és meghatározó stílusjegyeit. A könyvben a szerző minden egyes darabhoz társított évszámot is, így lépésről lépésre nyomon követhetjük a XX. század divatjának változásait. A könyv szinte harmadik kötetként illeszkedik a már megjelent Nagy kosztümöskönyv és a XX. század ékszerei c. könyvekhez.

Kollekciók