Ajax-loader

Kovács Attila könyvei a rukkolán


Horváth György - Kovács Attila - Nagy Attila - Papp Tibor - Sinkovics Ede - Virág Gábor - Symposion 1995/2
Az újvidéki Symposion folyóirat 1995/2. száma, többek között Latzkovits Miklós, Hász Róbert, Aaron Blum, Szilasi László, Hazai Attila, Hannah Arendt és Bence Erika írásaival.

Gellérhegyi József - Kovács Attila - Mező Béla - Pálinszki Antal - Sallai Ernő - Rádió ​és televízió szakismeretek II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ivasivka Mátyás - Kovács Attila - Pécsi ​Concerto
Fejezetek ​Pécs zenetörténetéből - Világhírű külföldi, magyar és helyi zeneszerzők kapcsolata Péccsel és Baranyával. "A Pécsi Concerto" című kötet Pécs város zenei életének múltját és jelenét mutatja be: megismerhetjük a kezdeteket jelentő egyházi zenét és az első jelentős zeneszerzőket, a város szimfonikus és fúvószenekari hagyományát, operaéletét, a pécsi kórusmuzsika és a zeneoktatás történetét. A szerzőpáros a zenei műhelyek, emlék- és koncerthelyek mellett száma veszi a pécsi kötődésű előadóművészeket, kamaraegyütteseket és zeneszerzőket is. E különleges zenetörténeti műben részletesen olvashatunk nyolcvanhét világhírű külföldi, magyar és helyi zeneszerző Péccsel és Baranyával való kapcsolatáról: a jól ismert klasszikus és romantikus zeneszerzők mellett a legnagyobb 20. századi komponisták éppen úgy szerepelnek benne, mint kortárs magyar szerzők. A könyvet kétlemezes MP3-as formátumú CD-melléklet egészíti ki, melyen a pécsi zenei élet elmúlt fél évszázadának legjelesebb dokumentumai -Kodály Zoltán, Ernster Dezső, Horváth Mihály, Takács Jenő, Lamberto Gardelli és mások felvételei- és a közelmúlt immár patinás zenei értékei szólalnak meg.

Kovács Attila - Don ​Stoud és a Karpe Die Pentho
Don ​Stoud, a magányos harcos kalandozásai, a Play by Mail szabályai szerint kerültek papírra, majd könyvformában a polcra.

Kovács Attila - Micsoda ​költözés!
Nemrég ​Szilasvárra költöztünk, de micsoda költözés volt! Megismerkedtem egy lánnyal, akit nem zavar a sok kérdés, sőt neki is van egy csomó. Aztán nyomoznunk kellett, mert minden jel arra mutatott, hogy nélkülünk meglógnak a bűnösök. Rejtőzködés, megfigyelés, üldözés, menekülés, közben éjsötét rejtélyek és igazi detektívmunka! (Ami nem könnyű, annyit elárulok!) (Főleg ha közben az öcsédre is vigyáznod kell!) Micsoda nyár volt! Az első nyarunk a Pipacs utcában.

Kovács Attila - Velencei-tó, ​Velencei-hegység
A ​kiadvány egységben ábrázolja tavat és a hegységet, beleértve a korábban katonai területként fungáló északi részeket is. A méretarány és a térképi tartalom egyaránt megfelel a gyalogos, biciklis és vízi turizmus feltételeinek. A térképen szereplő földrajzi koordináták lehetővé teszik a kiadvány használatát a műholdas navigációs rendszerekben (GPS kompatibilitás). A képekkel illusztrált információs szöveg (geológia, flóra, fauna, történelem, nevezetességek, látnivalók) jól kiegészíti a térkép tartalmát.

Kovács Attila - Gyógyítás ​és megelőzés
A ​hadseregek és a honvédelem életében kezdetektől fogva kiemelt figyelmet fordítottak a csapatok megfelelő egészségügyi hátterének és ellátásának kialakítására és biztosítására, mára pedig az egészségügy a katonai műveletek egyik legfontosabb tényezőjévé vált. Ezzel az albummal is szeretnénk kifejezni elismerésünket a magyar katonaorvosok és az MH HEK szakembereinek és munkatársainak, akik eredményesen végzik az egész Magyar Honvédségre kiterjedő egészségügyi felvilágosító, megelőző, gondozó, kutató és gyógyító munkát, a szakállomány képzését és a katonai missziók felkészítését és ellátását.

Kovács Attila - Szekvenciák ​1974-1994
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Attila - Doktor ​bácsi meséi
Ki ​gondolná, hogy a mese gyógyít! Akkor is, ha a szülő, nagyszülő mesél a gyengélkedő gyereknek, elvonva figyelmét a fájdalmakról, de még inkább akkor, ha az orvos mond mesét a betegnek, ahelyett hogy injekciós tűkkel szurkálná vagy keserű porokat, tablettákat etetne vele. Kovács Attila doktor bácsija ilyen orvos. Mesepatikájaban mindenféle nyavalyára, bajra akad orvosság-mese. Varázserejű meséi betegeknek, egészségesnek egyaránt használnak, s az a nagyóvodás, kisiskolás, aki nem csak unaloműzésből hallgatja vagy olvassa őket, hanem tanul is belőlük, könnyebben elkerüli a bajt, ellenállóbb lesz az újabb betegségekkel szemben. A Doktor bácsi meséiből készült válogatást Kelemen István kedves, vidám rajzai díszítik.

Gerle János - Kovács Attila - Makovecz Imre - A ​századforduló magyar építészete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gellérhegyi József - Kovács Attila - Mező Béla - Pálinszki Antal - Sallai Ernő - Rádió ​és televízió szakismeretek I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tejfalussy Béla - Kovács Attila - Magyar ​hokisztori
A ​magyar jégkorong több mint 80 éves története során jó néhány érdekes, izgalmas pillanattal szolgált a sportág szerelmesei számára. A MAGYAR HOKISZTORI, amely nem hiányozhat egyetlen igazi sportrajongó polcáról sem, ezeket a sikereket — és kudarcokat — dolgozza fel időrendben. A könyvet a személyes visszaemlékezéseken kívül a magyar jégkorongsport legnagyobb alakjainak - többek között Pásztor György, Kercsó Árpád, id. Ocskay Gábor, Ancsin János, Szuper Levente - kommentárjai, valamint számos, még meg nem jelentetett fotó színesítik.

Kovács Attila - Heizer-Kiss Zsófia - Reklámadó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Attila - Szintetikus ​szekvenciák, 1968-1995
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Attila - Az ​átalakuló plasztikusság... / Művészet és matematika... / Alapelvek és következtetések...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Attila - Misur György - Nanovfszky György - Samu Mihály - A ​Polgár és a Hatalom
Jogtudós, ​történész, közgazdász, politológus, diplomata gondolatai, megfigyelései, tudományos tanulmányok és elemzések válogatása ennek a kis kötetnek a tartalma. Külön-külön születtek meg, mégis teljes gondolkodási egységben kezelik államhatalom és polgár viszonyát, nem rejtve el, hogy ebben az elsőbbséget a természet gyermekének, az alkotó, szuverén, szabad, s ügyeinek igazgatására képes Polgárnak adják. Kimutatják, hogy ettől a Polgártól elvettek jogokat, amelyeket már a római birodalom idején is birtokolt, s a megfosztásának máig tartó folyama pártok által elfoglalt államok működési zavaraihoz, teljesítményének csökkenéséhez, sőt bűnökhöz is vezet. Felszólítást is megfogalmaztak: "A pártok lépjenek vissza kizárólagos hatalmi helyzetükből!", aminek a támogatására felkérték a Köztársaság Elnökét is, akinek a reagálása az ügyre nézve természetesen kedvező. A kötet tartalma nem moralizálás és panaszkultúra, hanem propozitív jelleget ölt. Korszakváltási, paradigmaváltási programot fogalmaz meg kidolgozott elérési és eljárási utakkal, aminek középponti gondolata részvételi demokrácián alapuló "Okosparlament" megalkotása. Valójában erre szolgáló kézikönyv is lett. A négy szerző e kötet létrehozására magát "Próféta Közéleti Műhely"-nek elnevező informális és szabad értelmiségi eszmecserékből vált ki, amelyek helyszíne a Szent Gellért téri Próféta Ház Galériája. Természetesen tudják, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában, de ismerik a latin mondást is: Nomen est Omen!

Harnócz Gyula - Kovács Attila - A ​légtér kecskeméti őrzői
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók