Ajax-loader

Jeffrey Robinson könyvei a rukkolán


Jeffrey Robinson - Pénzmosoda
A ​kábítószer-kereskedelem Nyugat-Európában és Észak-Amerikában már olyan méreteket öltött, hogy az Amerikában véletlenszerű mintavétellel elvégzett törvényszéki laborvizsgálatok kimutatták, hogy gyakorlatilag minden forgalomban lévő amerikai dolláron mikroszkópikus kokainnyomok találhatók. A pénzmosás a világ harmadik legnagyobb üzletága. Leleplezése során Jeffrey Robinson feltárja: - kik a szereplők, - hogyan tüntetnek el milliárdokat, - hova tűnik a pénz - és miért nem áll feltétlenül a bankárok, ügyvédek, könyvelők vagy akár a világ legtöbb kormányának érdekében, hogy megálljt parancsoljon neki?

Jeffrey Robinson - Grace, ​Monaco hercegnője
Aki ​csak ismerte, nagy szeretettel emlegette Grace monacói hercegnőt, aki Grace Patricia Kelly néven született Philadelphiában. Egy igazi álomtörténet kelt életre az ötvenes években, amikor III. Rainier monacói herceg feleségül vette a gyönyörű Grace Kellyt, az Oscar-díjas hollywoodi filmszínésznőt. Ők lettek a korszak álompárja, a bulvársajtó kedvencei, s ez egészen 1982-ig, a hercegnő tragikus haláláig tartott. Ebből az életrajzi könyvből nemcsak Grace amerikai éveit ismerhetjük meg, hanem azt is, hogy milyen fontos feladatot látott el a Monacói Hercegségben, és milyen gonddal és szeretettel nevelte három gyerekét.

Jeffrey Robinson - Manipulátorok
Jeffrey ​Robinson New York-i író, tizenöt sikerkönyv szerzője. A Manipulátorokban aprólékosan, ugyanakkor sok humorral elemzi a reklámok világát. Megmutatja, hogy ez a többmilliárd dolláros globális iparág hogyan használja fel a különböző tudományágak eredményeit, hogy hatékonyabban befolyásoljon minket, fogyasztókat. Megtudhatjuk például - miért használnak piros és rózsaszín fényeket a gyorséttermekben, - hogyan érik el, hogy a gyerekek kiverjék a hisztit az áruházakban, - hogyan használják a frissen sült kenyér illatát a biztosítási és ingatlanügynökök, - hogyan gyűjtenek adatokat rólunk, - mire való a törzsvásárló-kártyánk, - hogyan alakítja át életünket és a reklámok világát az internet A Manipulátorok a kis- és nagykereskedők, a reklámszakemberek és mindazok kézikönyve, akiknek valamit – terméket vagy szolgáltatást – valahogyan el kell adniuk. A Manipulátorok érdekes olvasmány mindenkinek, aki már vásárolt életében. Tippeket ad, hogyan érhetjük el, hogy kevesebbszer csábítsanak olyasmi megvételére, amire semmi szükségünk nincsen.

Jeffrey Robinson - Brigitte ​Bardot két élete
„Asszony ​vagyok, mint akárki más. Van két fülem, két szemem, orrom és szájam. Érzek és gondolkodom, s mindezek mellett feleség és anya vagyok. De a lelkem mintha már nem volna az enyém. Sztárnak lenni, számomra olyan, mintha egy varázsló inasa volnék. Iszonyatos. Nem élhetek úgy, ahogyan szeretnék." Mindezt 1960-ban írta le Brigitte Bardot, minden idők egyik legünnepeltebb filmcsillaga, a férfiak álma, nők millióinak irigyelt példaképe. A szex-szimbólum, aki a lelke mélyén mindig gyerek maradt. Aki egyébre sem vágyott, csak nyugalomra és szeretetre. 39 évesen fordított hátat a filmezésnek és a világnak. Ekkor kezdődött második élete, amely nem kevésbé izgalmas, mint az első, csak másról szól. Állatvédelemről, beteg emberek megsegítéséről. Jeffrey Robinson az első, s valószínűleg az utolsó, akinek Bárdot föltárta élete titkait. Akinek sikerült bevennie a „Bardot Erődöt", a sztár megközelíthetetlen házát - és lelkét. A könyv nemcsak Brigitte-et szólaltatja meg, hanem férjeit, szeretőit, rokonait, kollégáit, a fodrászát, a kertészét, a postását is. Tőlük és egy sor sosem publikált családi fotóból tudhatjuk meg, ki is Brigitte Bardot. Az igazi.

Kollekciók