Ajax-loader

Petra Casparek könyvei a rukkolán


Petra Casparek - Erika Casparek-Türkkan - Csibefalatok
A ​szakácskönyv minden receptjét először 1000 háztartásban kipróbálták. Az így összegyűjtött tapasztalatokat, tippeket dolgozták fel neves mesterszakácsok. A recepteket étvágygerjesztő fotók illusztrálják. A könyv pontos adatokat közöl a különböző ételek tápanyagértékéről, elkészítési idejéről, valamint arról is, melyik ételhez milyen ital való. A kötetben ügyesen használható fűszertáblázat is található.

Petra Casparek - Erika Casparek - Csalafinta ​saláták
Saláták ​minden mennyiségben! Az ecet, olaj, mustár és más fűszerek adják meg salátáink egyéni jellegét. Fedezzük fel, válasszuk ki a nekünk leginkább tetszőt: legyen az egy egyszerű, de mégis különleges fejes saláta, mint a mezei saláta tökmagolajjal, vagy az igen kedvelt "klasszikusok" egyike, mint a svájci sajtsaláta, a meleg krumplisaláta vagy a Waldorf-saláta; ám könnyen lehet, hogy valamelyik szokatlan kreáció mellett döntünk majd, amilyen például a dinnyés garnélasaláta a napfényes Floridából vagy a heringsaláta céklával a hűvös Skandináviából. És hogy az édesszájúak se maradjanak ki a jóból, végezetül számos finom gyümölcssaláta közül is válogathatunk. A könnyen követhető receptek bármilyen alkalomra elkészíthetők, a legkülönlegesebb ízlést is kielégítik, és pénztárcánkat sem terhelik meg túlságosan. A lelkes hobbiszakácsok hasznos ötletei arról tanúskodnak, hogy a receptek továbbfejleszthetők, alakíthatók, a hozzávalók helyettesíthetők. 1000 konyhában próbálták ki.

Petra Casparek - Erika Casparek-Türkkan - Sütemények ​cukorbetegeknek
Saját ​készítésű torták, sütemények kávéhoz vagy teához, aprósütemények, kekszek - mindezt megtalálják könyvünkben a cukorbetegek, de azok is, akik szeretnének takarékosan bánni a cukorral és a kalóriákkal. Nemcsak kész recepteket, ötleteket is adunk a mindennapokra. Legyen morzsás, almás vagy túrós sütemény, dióval, gyümölccsel, csokoládéval díszített finomságok vagy sós kekszek: itt mindenki talál kedvére valót, ráadásul nemcsak finomat, hanem egészségeset is. Az egész család és a vendégek egyaránt szívesen fogják fogyasztani őket.

Petra Casparek - Saláták ​nagykönyve
A ​saláta sokoldalú fogás, amely mindig sikert arat. Kínálhatjuk étvágygerjesztő előételként uzsonnára, laktató főfogásként húsételek mellé vagy frissítő desszertként. Könyvünk nemcsak közkedvelt klasszikus saláták receptjeit ismerteti, hanem számos új összeállítást is közöl, amelyekkel változatossá tehetjük étrendünket. A receptek közt bárki megtalálhatja az ízlésének, igényeinek, időbeosztásának és az alkalomnak leginkább megfelelőt. Ezerarcú zöldsaláták, nyers és párolt zöldségsaláták, tésztasaláták, rizzsel és magvakkal dúsított saláták, hússzárnyas-, hal-, kagylósaláták és természetesen gyümölcssaláták közül válogathatunk. Emellett elsajátíthatjuk a salátakészítés fortélyait és mindent megtudhatunk, amit a legkülönfélébb hozzávalókról tudni kell.

Kollekciók