Ajax-loader

Makay Béla könyvei a rukkolán


Makay Béla - Szabadtűzön
Halász-, ​vadász,- és pásztorételek - Receptek a Felső-Tisza vidékéról - A tűzrakás fortélyai - Milyen nyársat faragjunk? - A jó bogrács - 150 recept

Makay Béla - Kiss József - Népi ​gyógyítások Szatmárban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Makay Béla - Hegyen-völgyön
A ​Millennium alkalmából 2000-ben indítottuk el sorozatunkat. Eredeti tervünk az volt, hogy egy-egy művük kapcsán bemutassuk kiemelkedő vadászíróinkat, reprezentálva az elmúlt száz évet. Időközben kiderült, hogy mind a névsor, mind pedig a művek száma még ízelítőnek is kevés. A nagy sikerre és érdeklódésre való tekintettel folytattuk elkezdett munkánkat, és összeállítottuk immár harmadszor is a következő nyolc kötetet. Célunk továbbra is az, hogy megismertessük eleink vadászatait, azt a szellemiséget, amely a ma vadászának talán elavultnak tűnik, de mindenképpen tanulságos. Egész vadászati kultúránk ezekre a hagyományokra épült.

Makay Béla - Bográcsban, ​parázson
Halász-, ​vadász- és parasztételek. 218 recept a Felső-Tisza vidékéről.

Makay Béla - A ​Balaton tudományos tanulmányozásának eredményei III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Makay Béla - Fűvel-fával ​gyógyítás kézikönyve
Használati ​tanácsok, gyógynövények hatóanyagai, betegségek gyógymódjai, fényképmelléklet.

Makay Béla - Verőfényben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Makay Béla - Gyógyítás ​fűvel-fával
Gyakorlati ​tanácsok gyógynövénnyel gyógyítóknak. A gyógynövények ismerete olyan régi, mint az emberiség története. A beteg ember gyógyulást keresve ösztönösen mindig a természethez nyúlt. Napjainkban a gyógynövények ismét reneszánszukat élik. Nem véletlen tehát, hogy a gyógyászatban igen elterjedt a gyógyteák, a különböző gyógytermékek használata. Fontos, hogy a házipatikánk részét képezzék azok a gyógynövények, amelyek ártalmatlanok, ugyanakkor szervezetünk számára fontosak és nélkülözhetetlenek bizonyos betegségekben, és azok prevenciójában. Ehhez ad segítséget ez a könyv, amely nem tudományos céllal készült, de tudományos alapokra épült, és a mindennapi emberek számára közérthető leírását adja a gyógyító hatású növényeknek.

Kollekciók