Ajax-loader

Felix R. Paturi könyvei a rukkolán


Felix R. Paturi - Manfred Brocks - A ​technika krónikája
Tárgyszavak ​tömören : mérnöki tudományok, technika általában technika általában, mérnöki tudományok műszaki tudományok egyetemes, nemzetközi nemzetközi, egyetemes történeti tárgyalásmód technikai tudományok műszaki tudományok történet történelmi megközelítés műszaki fejlesztés technikai fejlődés technológiai fejlődés tudományos-technikai forradalom innováció kutatás és fejlesztés történet történelmi megközelítés találmányok felfedezések szabadalmak védjegyek történet történelmi megközelítés ipartörténet technikatörténet

Felix R. Paturi - A ​világ nagy rejtélyei
Vajon ​a stonehenge-i kőfaragványok egy letűnt kultúráról árulkodnak? Ősi kelta szentély volt-e a színhely, vagy a csillagászati tájolásban játszott szerepet? Létezett-e a valóságban a mondabeli Atlantisz, vagy csupán a mítosz része? Hol kell keresnünk? Az Atlanti-óceánban? Vagy talán Helgoland közelében? És a Loch Ness-i szörny: a történelem előtti kor maradványa, vagy a turizmus menedzsereinek ügyes reklámfogása? Hogyan képesek az emberek izzó szénen járni? Milyen jelentést hordoznak a Húsvét-szigeten álló kőóriások? És mit jelképeznek a Korzikán kőbe faragott harcosok, jóllehet e földön évszázadokon át nem viseltek háborút? Vajon az Arthur-monda történelmi tényeken alapszik? Ki volt Gilgames, és ki Sába királynője? És ki volt Szemirámisz, a perzsa hercegnő, akit férje, a király a "függőkertekkel" megajándékozott? Felix R. Paturi egyike korunk legsikeresebb tudományos közíróinak. Elektrotechnikai, információelméleti és pszichológiai tanulmányokat végzett. Több mint hatvan országban megfordult, hogy műveihez kutatómunkát végezzen. A Világ nagy rejtélyei című kötete segítségével az olvasó sajátos utazást tehet téren és időn át. Felidézhet mítoszokat, titkokat - egy kalandokkal és rejtélyekkel teli világot.

Felix R. Paturi - A ​Föld krónikája
A ​Föld krónikája a Föld történetének gazdagon illusztrált dokumentuma, amely végigvezet bolygónk kialakulásától egészen a mai ember fellépését követő időkig. Mikor és hol keletkezett a földi élet? Miért haltak ki a dinoszauruszok? Hogyan éltek az ősemberek? A Föld krónikája, a legújabb tudományos kutatási eredményekre alapozva, átfogó bepillantást nyújt a természet fejlődéstörténete. A Föld krónikája 576 oldalán a következő ismeretanyagot nyújtja: - 35 naptár, 800 rövid eseményleírással; - 954 önálló cikk a geológia, a paleontológia, a botanika, a zoológia, az ökológia és az antropológia területeiről; - 12 áttekinthető cikk a földtörténet nagyobb időegységeiről; - 374, kifejezetten e kötet számára készült térkép, grafika és rekonstrukciós rajz; - 47 oldalnyi függelék szójegyzékkel, időtáblázatokkal és tárgymutatóval. A Föld krónikája szerzője Felix R. Paturi, akinek a természetről és a történelem előtti időkről már számos munkája megjelent. E kötet szerkesztésében tanácsadóként működtek közre: dr. Friedrich Strauch, a Münsteri Egyetem paleontológus professzora, és dr. Michael Herholz paleontológus. A Föld krónikája a páratlan "Krónika" sorozat újabb kötete. E sorozatról bővebbet a borító hátsó fülszövegében olvashatunk.

Kollekciók