Ajax-loader

Pat Conroy könyvei a rukkolán


Pat Conroy - South ​of Broad
Leopold ​Bloom King has been raised in a family shattered—and shadowed—by tragedy. Lonely and adrift, he searches for something to sustain him and finds it among a tightly knit group of high school outsiders. Surviving marriages happy and troubled, unrequited loves and unspoken longings, hard-won successes and devastating breakdowns, as well as Charleston, South Carolina’s dark legacy of racism and class divisions, these friends will endure until a final test forces them to face something none of them are prepared for. Spanning two turbulent decades, South of Broad is Pat Conroy at his finest: a masterpiece from a great American writer whose passion for life and language knows no bounds.

Pat Conroy - A ​tenger zenéje
A ​regény főhőse Jack McCall, dél-carolinai férfi, Rómában él kislányával. Évekkel ezelőtt felesége öngyilkos lett Amerikában, ezért költözött a férfi Európába, azzal az elhatározással, hogy soha többé nem tér vissza szülőföldjére. Egy váratlan találkozás azonban felbolygatja a múltat, az "átkozott szép" gyerekkort, amikor a négy legkülönfélébb származású fiú tizenévesként életre szóló barátságot kötött egymással, szüleik ellenzése ellenére - családjuk egyformán tragikus háttere hozta össze őket. Pat Conroy hangvétele hasonlatos Irwin Shaw-éhoz vagy Styron-éhoz: a kamasz fiúk egy életre szóló, meghatározó élményéből születik meg nála is a fiaikat vetélytársnak tekintő brutális apák figurája.

Pat Conroy - Az ​utolsó tánc
A ​Tenger zenéje című első könyvben Rómában él a történetet elmesélő főhős: McCall. Azt hiszi, élete felesége öngyilkosságával lezárult, egyetlen feladata már csak az a világban, hogy félárva kislánya életében az anyát is pótolja. A drámai fordulatot az jelenti, hogy Dél-Carolinában élő édesanyja leukémiában megbetegszik. Fiúi kötelessége minden fogadalma ellenére hazaszólítja. Így aztán kislányát sem tudja már hermetikusan elzárni a tragikus élményektől. Az amerikai kisvárosban a gyerekkori barátságok és szerelmek más szereplőinek zaklatott sorsa is kiderül. Van, aki börtönben ül, van, aki öngyilkos lett, van, aki örökre hátat fordított egykori önmagának: mindegyikük élete "kész regény". Ám egyszer csak kiderül, soha nem lehet szándékosan lezárni a történetet, a szálak az ember akarata ellenére továbbszövődnek, régi érzelmek újra felhorgadnak, megkezdett párbeszédek eljutnak a tanulságig. Az élet mindig meghozza a továbbélés vágyát. Amit felesége írt búcsúlevelében, megtörténtté válik: Vegyél feleségül egy szép nőt, Jack, de ne olyan szépet, hogy ne akarj visszajönni hozzám. Remélem, csinos, és remélem, ugyanúgy fogja szeretni Leát, ahogy én szerettem volna... Lelkem utolsó kiáltásával és halhatatlan szerelmemmel megparancsolom neked, hogy vegyél el egy mesés asszonyt, de mondd el neki, hogy én vittelek táncba. Mondd el neki, hogy az utolsó táncot nekem ígérted!

Pat Conroy - Beach ​Music
Jack ​McCall, an American living in Rome with his daughter, is trying to find peace after the recent trauma of his wife's suicide, but his search for solitude is disturbed when a telegram from a family member summons Jack back to South Carolina to be with his ailing mother. He begins to explore his past and all its demons, as well as a new mystery: His sister-in-law and two school friends invite Jack to help them track down another classmate who went underground as a Vietnam protester and never resurfaced. As Jack begins a journey that encompasses the past and the present in both Europe and the American South, he also begins a quest that will lead him to shocking truths—and ultimately to catharsis, acceptance and maturity.

Pat Conroy - A ​nagy Santini
"Bull ​a mellkasát verve felordított - ez vagyok én, Santini. A Nagy Santini. Fortuna katonája. Ravenel ördöge. A halál minisztere. A legjobb vadászpilóta az egész Tengerészgyalogságnál." A történet főszereplője Bull Meecham, az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogságának ezredese, Pat Conroy lerobbanékonyabb hőse, egy hőse, egy férfi , akit gyűlölnöd kellene, de mégis egy férfi, akit szeretni fogsz. Bull mindene a tengerészet, vadászpilóta, a felhők királya, s erős kézzel uralkodik családján is. Lilian a felesége igazi déli szépség, az ő higgadtsága nélkül nyughatatlan fiai igazi bajkeverők lennének.

Pat Conroy - The ​Prince of Tides
Pat ​Conroy has created a huge, brash thunderstorm of a novel, stinging with honesty and resounding with drama. Spanning forty years, this is the story of turbulent Tom Wingo, his gifted and troubled twin sister Savannah, and their struggle to triumph over the dark and tragic legacy of the extraordinary family into which they were born.

Pat Conroy - Hullámok ​hercege
A ​könyv egy családi kapcsolat hátterét boncolgatja kegyetlen alapossággal. A megfásult szülők lelki sebeit átörökítik gyermekeikre, és egyéb megrázkódtatások is megkeserítik a Wingo gyermekek életét. Mindezeken túl persze a Hullámok hercege egy gyönyörű szerelmi történet is, melyben egymásra talál egy férfi és egy asszony, szülő és gyermek, testvér és nővér... mindazok, akik eddig csak önmagukat szerették.

Kollekciók