Ajax-loader

Peter Himmelhuber könyvei a rukkolán


Peter Himmelhuber - Melegágyak, növényházak, komposztérlelők, növénytartók
A praktikus sorozat jelen kötetében a bevezető témák (szakismeret - anyagismeret - szerszámismeret - alapvető munkafogások) után a sok színes képpel illusztrált gyakorlati példák következnek: termokomposztáló készítése - komposztáló fa raklapokból - dróthálóból készített szellős komposztáló - kis növényház előre gyártott elemekből - magaságy és hajtatóláda - magaságyás előre gyártott betonelemekből - beton növénytartók öntése házilag - többszintes virágpolc - dézsakert az erkélyen - keretes fóliaalagút készítése.

Peter Himmelhuber - Sziklakert
Kertünk ​növényei című könyvsorozatunk hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez és növényápoláshoz. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak.

Peter Himmelhuber - Almák, ​bogyós gyümölcsűek...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Himmelhuber - Metszés ​mindentudó
Hogyan ​metsszük helyesen a gyümölcs- és díszfákat, a rózsákat, valamint a kúszó- és az évelő növényeket? Ehhez gyűjtöttük össze a leggyakrabban előforduló kérdéseket és a gyakorlatban jól hasznosítható tanácsokat. A könyv könnyen áttekinthető, azonnali segítséget nyújt, tartalmazza a metszési technikák pontos leírását, és hogy mi a teendő a felmerülő problémák esetén. Egyszerű használata során a magyarázatok és a képes útmutatók garantálják a sikert, lépésről-lépésre.

Peter Himmelhuber - Vízikert
Kertünk ​növényei című könyvsorozatunk hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez és növényápoláshoz. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak.

Peter Himmelhuber - Kerti ​bútorok és díszítőelemek
A ​háztartásban is találhatók olyan kiszolgált eszközök - pl. öreg edények, kádak vagy vázák -, amelyek a kertben még jól hasznosíthatók. Sok a lakásban már nem használt és új darabokkal pótolt régi berendezési tárgy is új életet kezdhet a szabadban.

Peter Himmelhuber - Gyümölcsfák ​metszése
A ​szépen gondozott gyümölcsös kialakításához nagyon fontos a gyümölcsfák metszése. A könyv ehhez nyújt segítséget rengeteg javaslattal, ötlettel és gyakorlati tanáccsal. A megfelelő szerszámoktól kezdve a metszés szabályain keresztül a hibák kijavításáig. Ezután részletesen ismerteti a különféle gyümölcsfák metszését: alma, körte, birs, cseresznye és meggy, őszibarack, kajszi, bogyós gyümölcsök és egzotikus gyümölcsök.

Peter Himmelhuber - Növénytartó ​edények
A ​barkácsolás olyan hobbi, amellyel milliók töltik el hasznosan szabadidejüket. Legyen szó egy régi építésű házban lévő bérelt lakásról vagy akár saját négy fallal körülvett területünkről, némi ügyességgel és egy szakszerű útmutató birtokában egészen meglepő eredményeket érhetünk el, ha kisebb javításokra, műszaki és esztétikai célú felújításokra, esetleg átépítési vagy beépítési munkákra kerül sor.A barkácsolás ugyanakkor jó szórakozás is, megadja a jól végzett munka örömét, amelynek eredményét naponta láthatjuk és "csodálhatjuk"; általa pénzt takaríthatunk meg, nem utolsósorban pedig függetleníthetjük magunkat az iparosoktól, akikre bizony sokszor hetekig kell várni és esetleg akkor is hiába.A szaküzletekben, a barkács- és építőanyag-áruházakban az ezermester minden anyagot és szerszámot beszerezhet, amire szüksége van. A megfelelő szerszám és lelkesedés azonban még nem minden. Feltétlenül szükség van az alapos előkészítésre, és nélkülözhetetlenek azok az elemi szakismeretek, amelyek megmutatják, hogyan kell a munkát elvégezni, és mire kell annak során ügyelni.A Csináld Magad sorozat "Növénytartó edények" című kötete a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket. Az egyértelmű jelölésekkel azonnal felmérhető, hogy egy-egy műveletnél milyen nehézségi fokra, mekkora erőkifejtésre és időráfordításra kell számítanunk, milyen szerszámokra van szükségünk.

Peter Himmelhuber - Gyümölcsöskert
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Himmelhuber - Örökzöld ​kert
A ​Kertünk növényei című könyvsorozat hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez és növényápoláshoz. A könyv bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet, amelyeket a kezdő és haladó kertészek egyaránt sikerrel hasznosíthatnak.

Peter Himmelhuber - Előkertek, ​bejáratok és kocsibehajtók
Előkertek ​kialakítása; A belátás ellen védő és díszítő növények; Kerti utak és útburkolatok; Talaj megművelése és javítása; Fás növények ültetése; Gyep telepítése; Rózsaív készítése; Járólapok; Csigaágyás készítése.

Kollekciók