Ajax-loader

Lux Alfréd könyvei a rukkolán


Ó Júlia - Lux Alfréd - Álomfejtés régi idők álmoskönyveiből
"Az álmok az emberi élet legcsodálatosabb jelenségei közé tartoznak. Álmainkban új világba kerülünk, ahol minden megtörténhet velünk. A hétköznapi világból átkerülünk a mesék világába. Ha a Tisztelt Olvasó bepillantást kíván nyerni az álomvilág biológiai rejtelmeibe is, kérjük lapozza át könyvünk függelékét is, ahol az álom-tevékenység néhány orvosi vonatkozásáról olvashat."

Lux Alfréd - Macska ​az asztalfőn
Mata ​Hari, a kismacska békésen napozik a konyhaablakban, de egyszer csak keservesen nyávog egyet, és rémülten elmenekül. Valaki meglőtte a szemközti házból, légpuskával. Az egész család felháborodik a galádságon, az újságíró apa cikket is ír az efféle kegyetlenkedés ellen. A merénylő, az elkényeztetett kamasz pedig még erőszakoskodással is tetézi a tettét. Peti és Dóra megtanulják-e vajon, hogyan kell törődniük "valakivel"? Meglakol-e a gaztett elkövetője? Helyreáll-e otthon a megbillent egyensúly? Erről szól ez az érdekes és szép regény.

Lux Alfréd - Éjszakai ​dolgozatjavítás
Mi ​történik éjszaka az iskola folyosóin, a tanári szobában és a szertárakban? Megbízhat-e egy általános iskolás a gimnazistákban? És fordítva? És egyáltalán: kiben bízhat meg egy tizenéves? Tudnak-e hallgatni a szülők, a testvérek vagy a tanárok, netán a lányok, azaz pontosabban: tud-e hallgatni egy lány? A tanár is olyan ember, mint a többi? Van-e zsiványbecsület? Mi a besúgás, és mi a kötelesség? Milyen a gyáva ember, és gyáva-e, aki fél? Megtorlás legyen-e büntetés? A nyolcadikos Bogyó nem mindig képes tüstént megfelelni azokra a kérdésekre, de az olvasónak talán sikerül, ha vele együtt végigéli a kisvárosi iskola zaklatott napjait, és megpróbál részt venni a nyomozásban.

Lux Alfréd - Átokfajzat
Olivért ​talán már a bölcsödében, de legkésőbb az óvodában így szólították: "Te átokfajzat!" Azóta is környezetének réme, legyen az család, lakótelep vagy iskola. Kifogyhatatlan ötleteivel mindenkinek az idegeire megy, pedig... Nos, ez a bökkenő! Pedig nagyon is jól tanul. Az iskola nincs hát valami könnyű helyzetben, amikor meg akar tőle szabadulni. Egyetlen tanár akad csupán az egész tantestületben, aki a bőrébe nem férő magamutogatást nem kívánja a kapun kívül rekeszteni, hanem megpróbál kellő szerepet biztosítani ennek a már-már kezelhetetlennek látszó "önmegvalósítónak". Mi lesz a sorsa ennek a ritka jó eszű diáknak? Rájönnek-e: Olivér nemhogy nem haszontalan kölyök, hanem az iskola egyik legértékesebb növendéke? Erről szól ez a nagyon izgalmas, érdekes és tanulságos regény.

Kollekciók