Ajax-loader

Maurice Leblanc könyvei a rukkolán


Maurice Leblanc - A pokoli csapda, A vörös selyemkendő
Arsène Lupin, a cilinderes, monoklis úri nyomozó ismét színre lép. „A pokoli csapdá”-ban Dugrival urat a lóversenyen meglopják, elviszik egész vagyonát, mind az ötvenezer frankot, mire a szerencsétlen férfiú bánatában revolverrel főbe lövi magát. Az ügyben nyomozó Ganimard felügyelő Lupinre gyanakszik. A pénz ugyan meglesz, de az öngyilkosság valódi okát csak az egyébként ártatlan Arsène Lupin éles észjárása deríti ki. „A vörös selyemkendő”-ben ugyancsak Ganimard felügyelő nyomoz. Az áldozat egy asszony, akit több késszúrással megsebesítettek, s eközben addig fojtogatták, míg be nem állt a halál. A szemtanúk egy monoklis férfira gyanakszanak, aki – szokás szerint – feltűnően hasonlított Lupinre. Lupint zsenialitása ezúttal sem hagyja cserben, előbb tisztázza magát, majd kinyomozza a gyilkosság tettesét.

Maurice Leblanc - Edgar Jepson - Arsène ​Lupin
Germaine ​de Gournay-Martin, daughter of a very upper class family, just bought the castle Charmerace, and will finally, after seven years of engagement, be wedding penniless former owner, Jacques, Duke of Charmerace. Conversations quickly turn to the recent exploits' of Arsène Lupin who did not hesitate to fly all collections of paintings by his future stepfather, for the viewer suspects quickly, Charmerace and Lupin are one.

Maurice Leblanc - The ​Three Eyes
A ​scientist makes televisual contact with three-eyed Venusians.

Maurice Leblanc - A ​szőke hölgy
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin házassága
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Az ​aranyszemű asszony
"Dolores ​fölegyenesedett és hevesen szólt: - Hogy hívják? ... Louis de Malreich!... L és M.... Hiszen emlékszik erre a monogramra.... Ó, ne kérdezzen tovább!... Ez a szörnyűséges titok!... És elvégre nem ez a fontos... A fontos, hogy a bűnös megvan... Ő a bűnös... ezt én mondom magának... Védekezett-e, mikor szemtől-szembe megvádoltam? Akár ez a neve, akár más, nem védekezett. Ő a tettes... ő a tettes.... ő gyilkol... ő szúrt... a tőrrel... az acéltőrrel... Ó, ha mindent elmondhatnék!... Louis de Malreich.... Ó, ha lehetne beszélnem!.... Ideges vergődésben vonaglott a pamlagon, keze görcsösen szorította Lupin kezét, és alig hallható szavakat nyöszörgött: - Védjen meg!... Legyen a pártfogóm!... Maga az egyetlen... Ó, ne hagyjon el!... Milyen szerencsétlen vagyok!... Micsoda kínok!... Ez maga a pokol!.... Lupin ránézett az asszonyra, sokáig nézte, és magában kérdezte, vajon miféle titok lappanghat szép homloka mögött, miféle titok emésztheti ezt a titokzatos lelket?" A regényben a bűnügy és a hozzákapcsolódó nyomozás mellett uralkodó szerepet játszanak a szatíra és a kaland, a titokzatos és fantasztikus elemek, a váratlan és szellemes fordulatok.

Maurice Leblanc - Asszony ​bárddal / A vizesüveg
Ezt ​a két kalandot egykor maga Arsène Lupin mesélte el nekem, és azt állította róluk, hogy a barátjával, Rénine herceggel estek meg. E sorok írója, tekintettel a történetek hőseinek viselkedésére, gesztusaira, illetve jellemére, képtelen eldönteni, hogy a két hasonló barát közül valójában ki volt a főszerepló. Arsène Lupinnek köztudottan élénk a fantáziája, s nemcsak arra képes, hogy letagadja néhány kalandját, de arra is, hogy magának tulajdonítson némelyeket, holott a hősük nem ő volt. Ítéljen az olvasó.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin, a nők lovagja
Ami ​az angoloknak Sherlock Holmes, az a franciáknak Arsène Lupin, azzal az aprócska különbséggel, hogy a legendás angol detektív kortársa kifogástalan gentleman ugyan, de mégiscsak egy zseniális betörő. Arsène Lupin szülőatyja Maurice Leblanc (1864 –1941) kortársa volt Sir Arthur Conan Doyle-nak, és hőse, Lupin nagyjából húsz regényben és számtalan novellában bosszantotta az arra rászolgáló gazdagokat. A szociálisan érzékeny, sármos és szoknyabolond bűnözőt Leblanc egy Marius Jacob nevű anarchista betörőről mintázta, aki mintegy 150 alkalommal hatolt be fényűző palotákba – de sosem ártott a szerinte hasznos foglalkozást űző gazdagoknak, például építészeknek, tudósoknak vagy orvosoknak –, a zsákmány nagy részét pedig a rászorulóknak adta. Maurice Leblanc valamennyi regénye bő választékot kínál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben is igen gazdag. Aki örömét leli a klasszikus detektívtörténetekben, ezúttal sem fog csalódni.

Maurice Leblanc - Nyolcat ​üt az óra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Az ​odvas tű titka
Egy ​vidéki kastélyban a ház népe szörnyű zajra ébred, a gróf titkárát meggyilkolták. A nyomok betörésre utalnak, ám minden a helyén van. Miféle betörő követ el gyilkosságot, hogy aztán ne lopjon el semmit? Az első nyomozó a helyszínen Isidore Beautrelet, egy éles eszű kamasz, aki álszakállal igyekszik leplezni fiatalságát. Bár a többi nyomozó nem veszi komolyan, ő bukkan először az úri betörő, Arséne Lupin nyomára. Mint kiderül, Lupin a legértékesebb tárgyat üldözi, amelyet volt alkalma ellopni: az odvas tűt, mely királyról királyra öröklődött és olyan titkot rejt, mely véget vethet a köztársaságnak. Lupin terveit még senkinek nem sikerült megakadályoznia, de talán most Beautreleté a kezdők szerencséje. Maurice Leblanc klasszikus krimije most új, modern fordításban jelenik meg.

Maurice Leblanc - Kivájt ​tű
A ​zseniális betörőt, Arséne Lupint jó ismeri a magyar közönség, moziban is, tévében is csodálhattuk páratlan \"mutatványait\". Arséne Lupin nem holmi jöttment, alkalmi betörő, hanem a \"szakma\" kiváló mestere, nyomozó legyen a talpán, aki őt becserkészi, utoléri, nyakon csípi... Ezúttal is alaposan feladja a leckét: úgy tüntet el négy eredeti Rubens-képet az ódon családi kastélyból, hogy neki is, a képeknek is teljesen nyomuk vész, s ráadásul egyre-másra haláloznak el az ügy fő-, al- és mellékszereplői. A kibogozhatatlannak tűnő rejtélyek sorozatát végül is egy amatőr, egy 17 éves diák fejti meg, az egyetlen, aki elég fürge és elég csavaros észjárású ahhoz, hogy felvegye a versenyt az állandóan alakját és fizimiskáját váltogató, bújócskát játszó \"nagymesterrel\". Maurice Leblanc regénye bő választékot kínál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben és igen gazdag, mindenki élvezettel olvashatja.

Maurice Leblanc - Les ​aventures d'Arsène Lupin
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - A ​névtelen leány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Les ​Aventures Complètes d'Arsène Lupin
Ce ​livre numérique présente "Les Aventures Complètes d'Arsène Lupin (L'édition intégrale de 23 œuvres)" avec une table des matières dynamique et détaillée. Notre édition a été spécialement conçue pour votre tablette/liseuse et le texte a été relu et corrigé soigneusement. Ce livre contient la série Arsène Lupin qui compte 19 romans et 4 recueils de nouvelle. Arsène Lupin parue en 1905, il présente la particularité de se grimer, se maquiller, se déguiser ou même se transformer selon le personnage qu'il incarne. Néanmoins, au naturel, il s'agit, semble-t-il, d'un personnage plutôt élancé, de belle allure et d'une force peu commune, liée à son entraînement. Il fait montre de ses talents dans de nombreuses aventures qui se suivent chronologiquement et ont pour cadre la France de la Belle Époque puis, plus brièvement, celle des Années Folles. Sa répulsion à tuer et son respect des femmes le rendent fort sympathique pour un large public jusqu'à aujourd'hui. Maurice Leblanc est un écrivain français (1864-1941), à Perpignan. Auteur de nombreux romans policiers et d’aventures, il est le créateur du célèbre personnage d’Arsène Lupin, le gentleman-cambrioleur.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin versus Herlock Sholmes
LeBlanc's ​creation, gentleman thief Arsene Lupin, is everything you would expect from a French aristocrat -- witty, charming, brilliant, sly . . . and possibly the greatest thief in the world. In this classic tale, Lupin comes up against the only man who may be able to stop him . . . no less than the great British gentleman-detective Herlock Sholmes! Who will emerge triumphant?

Maurice Leblanc - 813
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - L'Aiguille ​creuse
Lors ​d'un cambriolage, Arsène est blessé et un homme assassiné. Il est soigné en secret par la nièce de la victime, Mademoiselle de Saint-Véran, dont il tombe amoureux. Ensemble, ils s'enfuient, simulant leur mort. Mais Isidore Beautrelet, lycéen surdoué et détective amateur, ne croit pas une seconde à la mort d'Arsène et se lance à sa recherche. Coïncidence étrange, le document de l'Aiguille creuse a disparu. En effet, il s'agit du plan d'un domaine secret dans lequel le couple décide de se réfugier. Rempli de tableaux et de richesses de toutes sortes, c'est là qu'ont séjourné les rois de France. Arsène décide de léguer tous ces trésors au Louvre. Découverts, Mademoiselle de Saint-Véran est tuée alors qu'ils s'enfuyaient. Arsène part, seul avec sa douleur.

Maurice Leblanc - The ​Extraordinary Adventures of Arsène Lupin, Gentleman-Burglar
Maurice-Marie-Emile ​Leblanc (1864-1941) was a French novelist and writer of short stories, known primarily as the creator of the fictional gentleman thief and detective Arsène Lupin, often described as a French counterpart to Conan Doyle's creation Sherlock Holmes. The first Arsène Lupin story appeared in a series of short stories serialized in the magazine Je Sais Tout, starting in No. 6, dated 15 July 1905. Clearly created, at editorial request, under the influence of, and in reaction to, the wildly successful Sherlock Holmes stories, the roguish and glamorous Lupin was a surprise success and Leblanc's fame and fortune beckoned. In total, Leblanc went on to write twenty-one Lupin novels or collections of short stories. The character of Lupin might have been based by Leblanc on French anarchist Marius Jacob, whose trial made headlines in March 1905; it is also possible that Leblanc had also read Octave Mirbeau's Les 21 Jours d'un Neurasthénique (1901), which features a gentleman thief named Arthur Lebeau. Leblanc also wrote two notable science fiction novels: Les Trois Yeux (1919) and Le Formidable Evènement (1920).

Maurice Leblanc - Les ​Aventures d'Arsène Lupin (Lire en français facile)
Arsène ​Lupin, l'intrépide gentleman cambrioleur, se lance de nouveaux défis. En quête de précieux joyaux et de chasses au trésor captivantes, il devra réseoudre de redoutables énigmmes et déjouer les pièges de ses plus farouches ennemis, l'inspecteur Ganimard et célèbre détective Herlock Sholmes...

Maurice Leblanc - Az ​üvegdugó
Amikor ​Arsène Lupinék betörnek Daubrecq képviselő lakásába, hiba csúszik a bűnözők számításába, és egy holttestet hagynak maguk után, Lupin két társa pedig a rendőrség kezére kerül. Az egyikük bűnös a gyilkosságban, a másik ártatlan, és mindkettőre kivégzés vár. Lupin versenyt futva az idővel mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza az igazságszolgáltatás tévedését, és a nyomozás során többek között egy agyafúrt zsarolóval akad dolga, valamint egy palack üreges üvegdugójában elrejtett dokumentummal, amely nyilvánosságra kerülve nagyon sok politikus életét képes tönkretenni. Maurice Leblanc világhírű krimisorozatának ötödik kötete most új fordításban jelenik meg.

Maurice Leblanc - Harminc ​koporsó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Cagliostro ​grófnő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin utolsó szerelme
1921 ​decembere. Miközben Arsene Lupin egy észak-párizsi negyedben szegény gyermekek oktatásának szenteli idejét, „eredeti” hivatásáról sem feledkezhet meg. Egy titokzatos csoport Lupin dédapja, Napóleon egykori tábornoka könyvét akarja ellopni - egy könyvet, amely nemzetközi válságot okozhat. A felkészült rablóbanda bármire képes célja elérése érdekében - még arra is, hogy veszélybe sodorja Cora de Lerne, a híres gavallér betörő első, egyben utolsó szerelmének életét. Maurice Leblanc Arsene Lupin utolsó kalandjait 1936-ban kezdte írni, a publikálásig azonban hetvenöt évet kellett várni; a szerző stroke-ját, majd 1941-es hirtelen halálát követően az Arsene Lupin utolsó szerelmét egy nagy bézs vászonmappában „felejtették”. Ármánykodás, hamis nyomok, szerelem és szenvedély - a Lupin-kalandok minden jól ismert jegye megjelenik ebben a fordulatokkal teli történetben, amely ezúttal a nemzetközi kémjátszmák világába viszi el Arsene Lupint és az olvasókat.

Maurice Leblanc - Az ​úri betörő
A ​Maurice Leblanc által teremtett úri csirkefogó, Arséne Lupin az álcázás mestere és ravasz szélhámos, akitől az ártatlanoknak és a szegényeknek nincs mitől tartania - a gazdagoknak és hatalmasoknak annál inkább. A mestertolvaj ma is szórakoztató, szellemes párbeszédekkel és bonyolult cselszövésekkel teli kalandjai óriási hatást gyakoroltak a krimi zsánerére, és méltán nevezhetők a műfaj klasszikusainak.

Maurice Leblanc - A ​pokoli csapda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - A ​813-as szám rejtélye
Milyen ​célból érkezett Rudolf Kesselbach, a multimilliomos gyémántkereskedő Párizsba? Miért akarta előkeríteni Pierre Leducöt, a főváros alvilágának egyik figuráját? Mit jelent a gyémántkereskedő egyik dobozán szereplő 813-as szám? Többek között ezekre a kérdésekre kell választ találnia a rendőrségnek és Arsène Lupinnek, miután Kesselbachot kirabolva, holtan találják hotelszobájában, mellette a híres úri betörő névjegykártyájával. Minden jel arra utal, hogy Lupin a tettes, pedig egy titokzatos, feketébe öltözött alak is járja a főváros utcáit... Maurice Leblanc különösen csavaros krimije most új, teljes fordításban jelenik meg.

Maurice Leblanc - The ​Confessions of Arsene Lupin
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin contre Herlock Sholmès
Quand ​le fameux Sherlock Holmes (renommé Herlock Sholmès suite à une plainte de Sir Arthur Connan Doyle) se frotte à Arsène Lupin, le lecteur ne peut que se réjouir. Alors qu’Herlock Sholmès rumine toujours sa vengeance face à un Arsène Lupin qui l’a humilié à Paris, l’occasion de le poursuivre se présente avec l’affaire de la Dame Blonde. Devant l’incapacité de l’inspecteur Ganimard à résoudre l’affaire du diamant bleu, c’est au détective Anglais qu’il revient d’attraper l’insaisissable Lupin, et de lever le mystère de cette Dame Blonde, complice de Lupin omniprésente sur ces affaires. Et que dire de ce second duel, épique, entre les deux maîtres, autour de la Lampe Juive. Lupin pourra-t-il tenir tête à ce détective Anglais connu de par le monde pour son exceptionnelle intelligence ? Amateurs de mystères, attention ! Ce livre vous entraîne dans un univers d’intrigues et d’énigmes ! Serez-vous à la hauteur du plus grand cambrioleur de la littérature ?

Maurice Leblanc - A ​srapnel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin, az úri betörő
Új, ​modern fordításban! A Maurice Leblanc által teremtett úri csirkefogó, Arsène Lupin az álcázás mestere és ravasz szélhámos, akitől az ártatlanoknak és a szegényeknek nincs mitől tartania – a gazdagoknak és hatalmasoknak annál inkább. A mestertolvaj ma is szórakoztató, szellemes párbeszédekkel és bonyolult cselszövésekkel teli kalandjai óriási hatást gyakoroltak a krimi zsánerére, és méltán nevezhetők a műfaj klasszikusainak. Arsène Lupin legjobb történetei most új, modern fordításban olvashatók.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin kalandjai
Ami ​az angoloknak Sherlock Holmes, az a franciáknak Arséne Lupin, azzal az aprócska különbséggel, hogy a legendás angol detektív kortársa kifogástalan gentleman ugyan, de mégiscsak egy zseniális betörő. Arséne Lupin szülőatyja Maurice Leblanc (1864-1941) kortársa volt Sir Arthur Conan Doyle-nak, és hőse, Lupin nagyjából húsz regényben és számtalan novellában bosszantotta az arra rászolgáló gazdagokat. A szociálisan érzékeny, sármos és szoknyabolond bűnözőt Leblanc egy Marius Jacob nevű anarchista betörőről mintázta, aki mintegy 150 alkalommal hatolt be fényűző palotákba - de sosem ártott a szerinte hasznos foglalkozást űző gazdagoknak, például építészeknek, tudósoknak vagy orvosoknak -, a zsákmány nagy részét pedig a rászorulóknak adta. Maurice Leblanc valamennyi regénye bő választékot kínál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben is igen gazdag. Aki örömét leli a klasszikus detektívtörténetekben, ezúttal sem fog csalódni.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin, gentleman cambrioleur
Arsène ​Lupin, gentleman-cambrioleur est le premier recueil de l’abondante série des Arsène Lupin, grand classique de la littérature policière française. Arsène Lupin, cambrioleur de génie, défie la police et les bourgeois du Paris de la Belle époque. S’il sait porter secours aux plus pauvres et aux demoiselles en détresse, il y trouve toujours son intérêt et n’a pas d’équivalent quand il s’agit de débrouiller les situations les plus inextricables. De Ganimard à Herlock Sholmès, ce premier volume de la série des Arsène Lupin donne le ton de la série, et captive le lecteur. Sur 7 histoires, se construit la légende du Gentleman-cambrioleur, un des (anti)héros préféré des Français ! Amateurs de mystères, attention ! Ce livre vous entraîne dans un univers d’intrigues et d’énigmes ! Serez-vous à la hauteur du plus grand cambrioleur de la littérature ?

Kollekciók