Ajax-loader

Maurice Leblanc könyvei a rukkolán


Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin Herlock Sholmes ellen
Maurice ​Leblanc (1864-1941): francia író, újságíró. 1907-ben indította útjára Arsène Lupin-sorozatát, amellyel a bűnügyi irodalom egyik klasszikusává vált. Hősét valóságos személyről mintázta (de nem egy magyar szélhámosról, mint korábban hitték). Arsène Lupin zseniális kalandor, rokonszenves, "úri" betörő, legyőzhetetlen hős, aki a társadalmon kívül állva, saját erkölcsi törvényei szerint él és oszt igazságot. Bűncselekményeit az író csínytevésnek szelídíti, illetve jogosnak tünteti fel egy olyan morál szemszögéből nézve, amelyet Lupin - egy bankárral beszélve - így fogalmaz meg: "én a lakásokban lopok, te a tőzsdén". Leblanc színdarabot is írt Arsène Lupin címmel, amelyet már 1909-ben bemutatott a budapesti Vígszínház is.

Maurice Leblanc - A pokoli csapda, A vörös selyemkendő
Arsène Lupin, a cilinderes, monoklis úri nyomozó ismét színre lép. „A pokoli csapdá”-ban Dugrival urat a lóversenyen meglopják, elviszik egész vagyonát, mind az ötvenezer frankot, mire a szerencsétlen férfiú bánatában revolverrel főbe lövi magát. Az ügyben nyomozó Ganimard felügyelő Lupinre gyanakszik. A pénz ugyan meglesz, de az öngyilkosság valódi okát csak az egyébként ártatlan Arsène Lupin éles észjárása deríti ki. „A vörös selyemkendő”-ben ugyancsak Ganimard felügyelő nyomoz. Az áldozat egy asszony, akit több késszúrással megsebesítettek, s eközben addig fojtogatták, míg be nem állt a halál. A szemtanúk egy monoklis férfira gyanakszanak, aki – szokás szerint – feltűnően hasonlított Lupinre. Lupint zsenialitása ezúttal sem hagyja cserben, előbb tisztázza magát, majd kinyomozza a gyilkosság tettesét.

Maurice Leblanc - 813
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Les ​aventures d'Arsène Lupin
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Az ​úri betörő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Az ​üvegdugó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - A ​piros hetes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin - Asszony bárddal / A vizesüveg
Ezt ​a két kalandot egykor maga Arsène Lupin mesélte el nekem, és azt állította róluk, hogy a barátjával, Rénine herceggel estek meg. E sorok írója, tekintettel a történetek hőseinek viselkedésére, gesztusaira, illetve jellemére, képtelen eldönteni, hogy a két hasonló barát közül valójában ki volt a főszerepló. Arsène Lupinnek köztudottan élénk a fantáziája, s nemcsak arra képes, hogy letagadja néhány kalandját, de arra is, hogy magának tulajdonítson némelyeket, holott a hősük nem ő volt. Ítéljen az olvasó.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin bizalmas vallomásai
Ami ​az angoloknak Sherlock Holmes, az a franciáknak Arsne Lupin, azzal az aprócska különbséggel, hogy a legendás angol detektív kortársa kifogástalan gentleman ugyan, de mégiscsak egy zseniális betörő. Arsne Lupin szülőatyja Maurice Leblanc (18641941) kortársa volt Sir Arthur Conan Doyle-nak, és hőse, Lupin nagyjából húsz regényben és számtalan novellában bosszantotta az arra rászolgáló gazdagokat. A szociálisan érzékeny, sármos és szoknyabolond bűnözőt Leblanc egy Marius Jacob nevű anarchista betörőről mintázta, aki mintegy 150 alkalommal hatolt be fényűző palotákba de sosem ártott a szerinte hasznos foglalkozást űző gazdagoknak, például építészeknek, tudósoknak vagy orvosoknak , a zsákmány nagy részét pedig a rászorulóknak adta. Maurice Leblanc valamennyi regénye bő választékot kí­nál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben is igen gazdag. Aki örömét leli a klasszikus detektívtörténetekben, ezúttal sem fog csalódni.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin kalandjai
Ami ​az angoloknak Sherlock Holmes, az a franciáknak Arséne Lupin, azzal az aprócska különbséggel, hogy a legendás angol detektív kortársa kifogástalan gentleman ugyan, de mégiscsak egy zseniális betörő. Arséne Lupin szülőatyja Maurice Leblanc (1864-1941) kortársa volt Sir Arthur Conan Doyle-nak, és hőse, Lupin nagyjából húsz regényben és számtalan novellában bosszantotta az arra rászolgáló gazdagokat. A szociálisan érzékeny, sármos és szoknyabolond bűnözőt Leblanc egy Marius Jacob nevű anarchista betörőről mintázta, aki mintegy 150 alkalommal hatolt be fényűző palotákba - de sosem ártott a szerinte hasznos foglalkozást űző gazdagoknak, például építészeknek, tudósoknak vagy orvosoknak -, a zsákmány nagy részét pedig a rászorulóknak adta. Maurice Leblanc valamennyi regénye bő választékot kínál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben is igen gazdag. Aki örömét leli a klasszikus detektívtörténetekben, ezúttal sem fog csalódni.

Maurice Leblanc - A ​szőke hölgy
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maurice Leblanc - Les ​Aventures d'Arsène Lupin (Lire en français facile)
Arsène ​Lupin, l'intrépide gentleman cambrioleur, se lance de nouveaux défis. En quête de précieux joyaux et de chasses au trésor captivantes, il devra réseoudre de redoutables énigmmes et déjouer les pièges de ses plus farouches ennemis, l'inspecteur Ganimard et célèbre détective Herlock Sholmes...

Maurice Leblanc - L'Aiguille ​creuse
Lors ​d'un cambriolage, Arsène est blessé et un homme assassiné. Il est soigné en secret par la nièce de la victime, Mademoiselle de Saint-Véran, dont il tombe amoureux. Ensemble, ils s'enfuient, simulant leur mort. Mais Isidore Beautrelet, lycéen surdoué et détective amateur, ne croit pas une seconde à la mort d'Arsène et se lance à sa recherche. Coïncidence étrange, le document de l'Aiguille creuse a disparu. En effet, il s'agit du plan d'un domaine secret dans lequel le couple décide de se réfugier. Rempli de tableaux et de richesses de toutes sortes, c'est là qu'ont séjourné les rois de France. Arsène décide de léguer tous ces trésors au Louvre. Découverts, Mademoiselle de Saint-Véran est tuée alors qu'ils s'enfuyaient. Arsène part, seul avec sa douleur.

Maurice Leblanc - Kivájt ​tű
A ​zseniális betörőt, Arséne Lupint jó ismeri a magyar közönség, moziban is, tévében is csodálhattuk páratlan \"mutatványait\". Arséne Lupin nem holmi jöttment, alkalmi betörő, hanem a \"szakma\" kiváló mestere, nyomozó legyen a talpán, aki őt becserkészi, utoléri, nyakon csípi... Ezúttal is alaposan feladja a leckét: úgy tüntet el négy eredeti Rubens-képet az ódon családi kastélyból, hogy neki is, a képeknek is teljesen nyomuk vész, s ráadásul egyre-másra haláloznak el az ügy fő-, al- és mellékszereplői. A kibogozhatatlannak tűnő rejtélyek sorozatát végül is egy amatőr, egy 17 éves diák fejti meg, az egyetlen, aki elég fürge és elég csavaros észjárású ahhoz, hogy felvegye a versenyt az állandóan alakját és fizimiskáját váltogató, bújócskát játszó \"nagymesterrel\". Maurice Leblanc regénye bő választékot kínál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben és igen gazdag, mindenki élvezettel olvashatja.

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin, gentleman cambrioleur
Arsène ​Lupin, gentleman-cambrioleur est le premier recueil de l’abondante série des Arsène Lupin, grand classique de la littérature policière française. Arsène Lupin, cambrioleur de génie, défie la police et les bourgeois du Paris de la Belle époque. S’il sait porter secours aux plus pauvres et aux demoiselles en détresse, il y trouve toujours son intérêt et n’a pas d’équivalent quand il s’agit de débrouiller les situations les plus inextricables. De Ganimard à Herlock Sholmès, ce premier volume de la série des Arsène Lupin donne le ton de la série, et captive le lecteur. Sur 7 histoires, se construit la légende du Gentleman-cambrioleur, un des (anti)héros préféré des Français ! Amateurs de mystères, attention ! Ce livre vous entraîne dans un univers d’intrigues et d’énigmes ! Serez-vous à la hauteur du plus grand cambrioleur de la littérature ?

Maurice Leblanc - Arsène ​Lupin, a nők lovagja
Ami ​az angoloknak Sherlock Holmes, az a franciáknak Arsène Lupin, azzal az aprócska különbséggel, hogy a legendás angol detektív kortársa kifogástalan gentleman ugyan, de mégiscsak egy zseniális betörő. Arsène Lupin szülőatyja Maurice Leblanc (1864 –1941) kortársa volt Sir Arthur Conan Doyle-nak, és hőse, Lupin nagyjából húsz regényben és számtalan novellában bosszantotta az arra rászolgáló gazdagokat. A szociálisan érzékeny, sármos és szoknyabolond bűnözőt Leblanc egy Marius Jacob nevű anarchista betörőről mintázta, aki mintegy 150 alkalommal hatolt be fényűző palotákba – de sosem ártott a szerinte hasznos foglalkozást űző gazdagoknak, például építészeknek, tudósoknak vagy orvosoknak –, a zsákmány nagy részét pedig a rászorulóknak adta. Maurice Leblanc valamennyi regénye bő választékot kínál izgalmakban, váratlan fordulatokban, és emellett szellemben, kellemben is igen gazdag. Aki örömét leli a klasszikus detektívtörténetekben, ezúttal sem fog csalódni.

Maurice Leblanc - Az ​aranyszemű asszony
"Dolores ​fölegyenesedett és hevesen szólt: - Hogy hívják? ... Louis de Malreich!... L és M.... Hiszen emlékszik erre a monogramra.... Ó, ne kérdezzen tovább!... Ez a szörnyűséges titok!... És elvégre nem ez a fontos... A fontos, hogy a bűnös megvan... Ő a bűnös... ezt én mondom magának... Védekezett-e, mikor szemtől-szembe megvádoltam? Akár ez a neve, akár más, nem védekezett. Ő a tettes... ő a tettes.... ő gyilkol... ő szúrt... a tőrrel... az acéltőrrel... Ó, ha mindent elmondhatnék!... Louis de Malreich.... Ó, ha lehetne beszélnem!.... Ideges vergődésben vonaglott a pamlagon, keze görcsösen szorította Lupin kezét, és alig hallható szavakat nyöszörgött: - Védjen meg!... Legyen a pártfogóm!... Maga az egyetlen... Ó, ne hagyjon el!... Milyen szerencsétlen vagyok!... Micsoda kínok!... Ez maga a pokol!.... Lupin ránézett az asszonyra, sokáig nézte, és magában kérdezte, vajon miféle titok lappanghat szép homloka mögött, miféle titok emésztheti ezt a titokzatos lelket?" A regényben a bűnügy és a hozzákapcsolódó nyomozás mellett uralkodó szerepet játszanak a szatíra és a kaland, a titokzatos és fantasztikus elemek, a váratlan és szellemes fordulatok.

Maurice Leblanc - Cagliostro ​grófnő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók