Ajax-loader

Melody Beattie könyvei a rukkolán


Melody Beattie - Ne ​függj senkitől!
Mi ​is pontosan a társfüggőség, és ki a társfüggő? Társfüggő az a személy, aki engedi, hogy hasson rá egy másik ember viselkedése, s aki rögeszmésen uralni kívánja ezt a valakit. A saját közérzetét a társáétól teszi függővé. Olyan ember, aki következetesen és minden erejével azon van, hogy kikényszerítse a történéseket - a szeretet nevében. A taktikák különböznek, a cél azonban egy és ugyanaz: rábírni másokat, hogy azt tegyék, amit mi akarunk, és úgy viselkedjenek, ahogyan mi elképzeljük. Társfüggő az is, aki egy olyan súlyosan beteg, zavart, ellátásra szoruló vagy szenvedélybeteg emberrel él elkötelezett kapcsolatban, akinek a viselkedése/állapota befolyásolja az életét, ugyanakkor megszállottan irányítani akarja ennek a személynek a viselkedését. A társfüggőség betegség, amit gyógyítani kell, ugyanis akkor sem múlik el magától, ha a kiváltó oka megszűnik. A társfüggőség megrögzött gondolkodási, érzelmi és viselkedési rendszer, amely önmagunkban és azzal kapcsolatban alakul ki, aki fájdalmat okoz - önpusztító dolog! Meg kell érteni: mindenki csak saját magáért felelős. Az emberek úgy éreznek, ahogyan érezni akarnak, azt gondolják, amit gondolnak; azt teszik, amit hitük szerint tenniük kell; s csupán akkor változnak meg, ha belül készen állnak a változásra. Az egyetlen ember, akit valaha is megváltoztathatunk - saját magunk. Az egyetlen ember, akit jogunk van irányítani - mi magunk vagyunk. A Ne függj senkitől! című kötet tanulságos esettörténeteivel, személyes kommentárjaival, gyakorlataival és tesztjeivel érthetően, nyíltan tárgyalja ezt a zavarba ejtő témát. A labirintusból kikerülve szabadság, egészség és boldogság várhat az egykor társfüggő emberekre.

Melody Beattie - Codependent ​No More
Is ​someone else's problem your problem? If, like so many others, you've lost sight of your own life in the drama of tending to someone else's, you may be codependent--and you may find yourself in this book--Codependent No More. The healing touchstone of millions, this modern classic by one of America's best-loved and most inspirational authors holds the key to understanding codependency and to unlocking its stultifying hold on your life. With instructive life stories, personal reflections, exercises, and self-tests, Codependent No More is a simple, straightforward, readable map of the perplexing world of codependency--charting the path to freedom and a lifetime of healing, hope, and happiness. Melody Beattie is the author of Beyond Codependency, The Language of Letting Go, Stop Being Mean to Yourself, The Codependent No More Workbook and Playing It by Heart.

Melody Beattie - 365 ​nap 365 meditáció I-II.
365nap ​365 meditáció Sok terhet cipelsz? Tele van a zsákod? Tedd le! Ürítsd ki! - Engedd el a múlt dédelgetve őrzött fájdalmait, amitől függsz, aminek hatalma van feletted! - Jelöld ki a határaidat, mondj nemet! - Lépésről lépésre vedd kezedbe saját életed irányítását! - Tanulj meg örülni! - Bízz magadban és a Fennsőbb erőben, mely mindannyiunkról gondoskodik! Csak egy-egy lapot olvass el minden nap, és a dolog működni fog!

Kollekciók