Ajax-loader

Ezópusz könyvei a rukkolán


Ezópusz - Ezópusz ​meséi
Amikor ​Ezópusz először mondta el meséit az ókori görögöknek, nem gondolhatott arra, hogy évszázadokkal később azok még mindig nagyon népszerűek lesznek mind a fiatalok, mind az idősek körében. Jóllehet, maga Ezóousz soha nem írta le a meséit, mások felismerték, hogy az emberek milyen érdekesnek találják azokat, és ezért leírták a szerzőjüknek. Aztán, a múlt században újra felfedezték az eredeti meséket és azokat rajzokkal tették teljessé a Viktória-korabeli gyermekek számára. Ez a csodálatos kiadvány megtartja a viktoriánus mesék klasszikus vonzerejét, de oly módon, hogy szórakoztatásul szolgál a mai korok gyermekei számára is. a viktoriánus fametszetek és rajzok stílusa időtlen minőséget ad az olyan meséknek, mint A núl és a teknős, A róka és a gólya vagy A városi egér és a mezei egér. a mesék ugyanolyan szórakoztatóak és tanulságosak a mai gyerekek számára, mint a múlt századi Anglia és - évezredekkel ezelőtt - az ókori Görögország gyermekei számára

Ezópusz - 100 ​Ezópusz-mese
Ezópusz ​meséin szemmel láthatólag nem fog az idő. Hiába telt el keletkezésük óta több ezer év, a történetek ma is megszívlelendő tanulságokkal bírnak. A ravasz róka, a büszke oroszlán vagy a rátarti csóka kalandjait olvasva sok mindent megtudhatunk az emberi gyarlóságról, önzetlenségről és becsületességről, a humoros illusztrációk pedig remekül kiegészítik, új nézőpontból láttatják e régi klasszikusokat.

Ezópusz - A ​nyúl és a teknős... és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ezópusz - Pádár Éva - Jean de La Fontaine - Mesebeli ​Kerekerdő
La ​Fontaine és Ezópusz meséit átdolgozta: Pádár Éva Réges-régen minden állat együtt éldegélt a mesebeli Kerekerdőben. Abban az időben még a leopárdnak hófehér bundája volt, az állatok azon versengtek, melyikük a legokosabb, a farkas pedig birokra kelt az oroszlánnal, hogy ő lehessen az állatok királya. Róluk és barátaikról olvashatsz tanulságos történeteket ebben a mesekönyvben, és gondolatban bejárhatod a csodálatos Kerekerdőt. Könyvünk a Mesél a Kerekerdő kis formátumú változata.

Kollekciók