Ajax-loader

Julia Donaldson könyvei a rukkolán


Julia Donaldson - Papírbabák
Lélegzetelállítóan ​gyönyörű mese egy kislányról és öt papírbabájáról.

Julia Donaldson - Szökjünk ​meg az óriásoktól!
Julia ​Donaldson legújabb regényében Behemanka, az óriáslány lemászik az égig érő paszulyon, hogy pár aranyos, élő játékot szerezzen magának az emberek – az igli engerek – földjén... Stephennek, Colette-nek és Poppynak, az óriások fogságába esett három gyereknek minden eszére és ügyességére szüksége lesz, hogy legyőzzék az elébük tornyosuló akadályokat, és hazajussanak. Ráadásul az óriások valami érthetetlen halandzsa nyelven karattyolnak körülöttük...

Julia Donaldson - Tüköry ​Léda és a varázscipő
Adél ​tükörképe egyszer csak életre kel. Ő Tüköry Léda hercegkisasszony, aki a félénk Adélt mindenféle mulatságos és hajmeresztő kalandba rángatja bele. Adél néha bosszankodik, hogy neki kell tartani a hátát utólag Léda rosszaságaiért, de Lédával az élet sose unalmas: akár a modoros balett-tanárnőt vicceli meg, akár rablókat leplez le hidegvérrel. Kisiskolásoknak, félénk és vagány lányoknak, kezdő olvasóknak ajánljuk Julia Donaldson fordulatos regényét.

Julia Donaldson - Zog, ​a sárkány
Zog ​kedves, szorgos, barátságos iskolás sárkány (a mi Süsünk távoli rokona is lehetne), aki szeretne mindenben a legjobb lenni - mégis, mindig minden balul sül el. Bereked, ha kiabálni kell, nekimegy a fának, amikor repülni tanulnak, meggyullad a szárnya, ha tüzet kell hányni. Mi lesz így Zoggal? Hogy lesz övé az aranyérem? Julia Donaldson és Axel Scheffler legújabb meséjét ismét Papp Gábor Zsigmond remek fordításában olvashatjuk.

Julia Donaldson - Tüköry ​Léda hercegkisasszony
Adél ​unalmas hétköznapjai egy csapásra véget érnek, amikor egy nap a fürdőszoba tükréből előbújik hasonmása, Tüköry Léda. Léda hajszálpontosan úgy néz ki, mint Adél, csak éppen sokkal nagyszájúbb, sokkal vagányabb, és állítólag igazi hercegkisasszony. Léda a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel, mindig bajba keveri Adélt, de az élet vele mégis nagyon mulatságos. Nélküle Adél nem jutna el barátnője uszodai szülinapjára, nem nyerne egy csomó ajándékot a vidámparkban, és az osztály rémeit, Répászky Petit és Rakacki Robit sem sikerülne megleckéztetnie. Julia Donaldson (A majom mamája, A legcsinosabb óriás, A Graffaló) fordulatos, humoros könyvét kezdő olvasóknak ajánljuk.

Julia Donaldson - Tüköry ​Léda és a repülő ló
Bár ​néha jó nagy bajba keverednek, vele minden érdekesebb, és a bajban mindig Adél mellett áll – egy igazi legjobb barátnő! A Tüköry Léda-sorozat harmadik és egyben utolsó kötetében a két lány a tengerparton nyaral, járnak a tengeri szörny barlangjában, kipróbálnak közösen sok-sok sportot, Léda kölcsönadja a kísértetté vált kutyáját Adélnak, és végül megpróbálja elkapni a Mikulást is. Kisiskolásoknak, félénk és vagány lányoknak ajánljuk Julia Donaldson humoros, izgalmas regényét. Ezt a könyvet 5-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Julia Donaldson - Monkey ​Puzzle
_“I’ve ​lost my mum!”_ _“Hush, little monkey, don’t you cry,_ _I’ll help you find her,” said Butterfly._ But somehow Butterfly keeps getting it wrong. Will Monkey ever find his mum? Also by Julia Donaldson and Axel Scheffler: The Gruffalo Winner of the Smarties Prize. "A modern classic." _Observer_

Julia Donaldson - Hippo ​Has A Hat
There's ​chaos in the clothes shop when the animals go on a glorious shopping spree. Zebra's zip is stuck and Toad's tracksuit is far too big, but Flamingo finds a stylish bag, and Caterpillar's shoes are really cool. You've never seen a fashion show like it!

Julia Donaldson - Boszi ​seprűnyélen - Óriás foglalkoztatókönyv
Van ​hely mindenkinek a seprűn, gyere velünk! Sok mindent találsz a könyvben ám: -játékokat -recepteket -rajzos és színezős feladatokat -kirakókat -rejtvényeket és rengeteg matricát!

Julia Donaldson - Bot ​Benő
Egy ​újabb Julia Donaldson - Axel Scheffler - Papp Gábor Zsigmond remeklés!

Julia Donaldson - Mackó ​levelei
Mackó ​levelet ír. Egyet, kettőt, hármat... Vajon ki kapja a leveleket? Nyisd ki az ablakokat és megtudod!

Julia Donaldson - The ​Snail and the Whale
This ​is the tale of a tiny snail, and a great big grey-blue humpback whale.

Julia Donaldson - The ​Gruffalo's Child
Julia ​Donaldson and Axel Scheffler team up again to create this funny and adorable sequel to The Gruffalo. One night, the Gruffalo’s child wanders into the woods to search for the Big Bad Mouse. But instead, she comes upon a small mouse in the woods . . . and decides to eat him! But wait, what is that? A shadow of a very large, scary creature falls on the ground. Could it be the Big Bad Mouse after all?

Julia Donaldson - Nyuszi ​álmos
Nyuszi ​rettentően álmos, de sehol nem talál egy helyet, ahol nyugodtan pihenhetne. Vajon ki nem hagyja aludni?

Julia Donaldson - Room ​on the Broom
The ​witch and her cat fly happily over forests, rivers and mountains on their broomstick until a stormy wind blows away the witch's hat, bow and wand. They are retrieved by a dog, a bird and a frog, and each animal asks for a ride on the broom. One after the next climbs on, until the broom is so heavy that it snaps in two! What will happen next as they tumble into a bog and meet a greedy dragon?

Julia Donaldson - A ​Graffaló
Az ​erdőben sétált egy barna egérke, ,meglátta egy róka: - Hm, jó lesz ebédre! Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval... A LEGNÉPSZERŰBB ANGOL MESÉBEN!

Julia Donaldson - Macskazene
„Volt ​egy utcazenész és egy cirmos macska, Ezt meg azt daloltak, s pengettek gitárt, Kiültek a térre egész álló napra, Gyűjtötték az aprót egy kockás kalapba, S felvidult mindenki, aki arra járt.” De Cirmos családot alapít és gazdája egyedül marad. Vagy mégsem? Szívmelengető történet Julia Donaldsontól, Axel Scheffler zseniális rajzaival, Papp Gábor Zsigmond fordításában.

Julia Donaldson - Stick ​Man
Stick ​Man lives in the family tree With his Stick Lady Love and their stick children three." But it's dangerous being a Stick Man. A dog wants to play with him, a swan builds her nest with him. He even ends up on a fire! Will he ever get back to the family tree?

Julia Donaldson - Malacbújócska
Tyúk ​és Malac bújócskáznak. Malac mindenkire rábukkan, csak éppen tyúkot nem találja. Segíts te is a keresésben, nyitogasd ki az ablakokat, hátha ott van valahol!

Julia Donaldson - The ​Troll
The ​Troll longs for a goat - but has to make do with fish for supper instead. Meanwhile, Hank Chief and his pirate crew are digging for treasure - but it seems they've sailed to the wrong island. Again. Watch the fun unfold as these two worlds collide in a richly inventive, gloriously comic tale from the creators of the highly acclaimed TYRANNOSAURUS DRIP.

Julia Donaldson - Boszi ​seprűnyélen
Süvölt ​a szél, közeledik a vihar, a boszi mégis útnak indul seprűjén. De jaj, a szél hol a kalapját, hol a masniját sodorja le! Még szerencse, hogy mindig akad egy segítőkész állat, aki megkeresi az elveszett holmit, és cserébe csak annyit kér: hadd üljön fel ő is a seprűnyélre. Vajon lesz elég hely mindegyiküknek?

Julia Donaldson - A ​legcsinosabb óriás
Gyuri ​a legrongyosabb óriás a városban. Minden vágya, hogy ő legyen a legcsinosabb, ezért egy nap szép új ruhákat vásárol magának. Gyuri, immár a legcsinosabb óriás, vidáman és büszkén indul hazafelé, útközben azonban különböző állatokkal találkozik, akiknek mind segítségre van szükségük... Hogy pontosan milyenre, és segít-e nekik Gyuri, kiderül Julia Donaldson és Axel Scheffler legújabb remekéből. A rímeket ismét Papp Gábor Zsigmond ültette át magyarra. A szerzőpárostól már megjelent: A majom mamája , Tölgyerdő meséi sorozat.

Julia Donaldson - A ​majom mamája
"– ​Elvesztettem a mamámat! Így szólt a pillangó: – Szegény majom! Ne sírjál, segítek én a bajon.” A bohókás pillangó lelkesen keresi, ki lehet a kicsi mamája - az elefánttól a denevérig. Mulatságos rímekkel bukdácsolunk át a dzsungelen, vissza majom mama karjaiba.

Julia Donaldson - A ​róka zoknija
Szegény ​róka reggel óta nem találja a zokniját. Segíts neki megkeresni! Nyisd ki az ablakokat, hátha éppen ott lapul a zokni!

Julia Donaldson - A ​Graffalókölyök
"A ​graffaló óvta csöppnyi csemetéjét, Kerülje a sűrű, sötét erdő mélyét. - De miért? De miért? - Mert nem veszed észre, S belefutsz a graffaló-faló egérbe." Vajon létezik a nagy graffaló-faló? Vagy a kis graffalókölyök eszén ugyanúgy túljár az egérke, mint az előző részben a graffalóén? A Donaldson-Scheffler páros újra remekel!

Julia Donaldson - A ​zsúfolt házikó
Bölcs ​öreg, segíts, mert zavar nagyon, hogy ilyen zsúfolt kis házban lakom. Mit tehet az ember, ha háza annyira zsúfolt, hogy tüsszenteni sem lehet? A könyvbeli bölcs öreg furcsa tanácsa: vidd be a tyúkot! Még mindig zsúfolt? Vidd be a kecskét, sőt, a malacot is! Hogy mi a megoldás? Kiderül Julia Donaldson mesekönyvéből!

Julia Donaldson - A ​Squash and a Squeeze
A ​little old lady thinks her house is a squash and a squeeze, but with the advice of a wise old man and the help of a few farmyard animals, she soon discovers that it's not as small as she thought. Perfect for classroom use, this extra-large edition includes activity ideas, and words and music for the Squash and a Squeeze Song.

Julia Donaldson - The ​Gruffalo
This ​rhythmic read-aloud par excellence follows a clever mouse on a walk through the deep dark wood, where he encounters several hungry inhabitants who want to make him their main course. Lacking size or strength as defenses, quick-witted Mouse instead taps the powers of his imagination to create the gruffalo, a "terrible creature with terrible claws, and terrible tusks in his terrible jaws." But will Mouse's frightful description be enough to ruin the appetites of his determined foes? After all, there's no such thing as a gruffalo. Oh, no??