Ajax-loader

Kovács Gábor könyvei a rukkolán


Farkas Bálint - Kovács Gábor - Király István - Turóczy Attila - Kőnig Tibor - Érsek Attila - Safranka Mátyás - Fülöp Dávid - Pellek Krisztián - Kiss Balázs - Windows Azure lépésről lépésre
A felhő a következő években gyökeresen átalakítja az informatikát. A számítási és adattárolási kapacitást közműként vesszük majd igénybe, és a tényleges használat alapján fizetünk érte. Hagyományos adatközpontunkat hosztolt erőforrásokkal egészítjük vagy váltjuk ki, alkalmazásainkat nem csak saját gépeinken vagy az ügyfél szerverein futtatjuk, de online is elérhetővé tesszük. A Windows Azure a Microsoft felhőplatformja. Kulcsrakész felhő-infrastruktúrát és -platformot nyújt az üzemeltetőknek és a fejlesztőknek. Ismerős technológiákra (Windows Server, .NET) épül, támogatja a népszerű nyílt forráskódú rendszereket (Linux, PHR stb.), és együttműködik az elterjedt menedzsment- és fejlesztőeszközökkel (pl. System Center, Visual Studio, Eclipse). A Windows Azure lépésről lépésre átfogó képet ad a platform képességeiről és könnyen követhető, gyakorlatias lépé seken keresztül vezet be a használatába.

Kovács Gábor - Ráncok ​és vonások
Vajon ​a verseknek is ugyanúgy jót tesz-e a pihenéssel töltött idő, mint a boroknak? Ebben a három kötetet tartalmazó könyvben, egyedi kivonatot kapunk szerelemről, hiányról, csalódásról, érzelmekről és az élet megannyi területéről, melyeket egy kamasz fiú élt meg. Szűrőjén keresztül belehelyezhetjük magunkat azokba a csodás, örömteli vagy éppen sötét, borús hangulatokba, melyeket átélt, de némelyik sokunk számára szintén ismerős lehet. Elgondolkodtató és megmosolyogtató gondolatok rímekbe szedve. Érzések és pillanatok tizenhét-tizennyolc év távlatából. Némelyikben érződik a karcosság, a kiforratlanság, de minden betűjében őszinte. Hagyja kicsit lélegezni, majd fogyassza élvezettel és mértékkel!

Kovács Gábor - Vétek György - Sör/téka
A habos, aranyló ital sokak kedvence. Éppen ezért Kovács Gábor - Vétek György szerzőpáros mindent összegyűjtött egy kötetbe, amit a sörről tudni érdemes.A sörfőzés története, majd országonkénti bemutatása, a helyi jellegzetességek, sörfőzdék és sörfajták felsorolásával Csehországtól Németországon át Írországig. Sörös praktikák és receptek, régi plakátok és sörcikkek, söröskorsó gyűjtemények. Részletesen foglalkozunk a honi sörgyártás múltjával és jelenével is. Nagy sörturnéra invitálunk mindenkit a világ körül! Egy jó pohár sör mellé a legjobb olvasmány!

Kovács Gábor - Fertőszögi Péter - Múzeum - Körút
A Magyar Nemzeti Múzeum és a Kogart közös kiadványa 150 év magyar festményeiről. Album.

Kovács Gábor - Kétélű kard
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Gábor - Szépség, ​öröm, egészség
Szépség, ​öröm, egészség, a boldogság e kategóriái az ember számára adottak a születés pillanatában. Később dől el, hogy életvitelével ki hogyan sáfárkodik örökségével, ki milyen mértékben távolodik el ettől a paradicsomi állapottól. Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden is semmi! A könyv szándéka az, hogy aki a kezébe veszi, átlapozza, elolvassa, annak a tudatában minél szorosabban kapcsolódjon egymáshoz a szépség, az öröm és az egészség fogalma. Érezze át mindenki, hogy egészség híján a szépség és az öröm sem érhető el. Az egészségesebb életmód nem anyagi kérdés, jómódú és kevésbé tehetős számára egyaránt elérhető. Mozgás, táplálkozás kultúra, a káros szenvedélyek, a dohányzás kerülése bárkit hozzásegít a teljesebb élethez. A könyvben ehhez található gyakorlati tanácsadás. Sokan azért nem változtatnak korábbi egészségtelen életmódjukon, mert ezt nem mondta nekik senki, vagy ha mondta, akkor annak feltételeit költségesnek, vagy elérhetetlennek hitték. Szeretnénk bebizonyítani, hogy az egészségesebb élet lehetősége ott van mellettünk, elérhető az otthonunkban, vagy annak a közelében. Vegyék meg ezt a könyvet fiatalok és már kevésbé fiatalok, barátok és párok egymásnak az örömszerzés szándékával! Üljön le együtt a család, költözzön harmónia a lelkekbe, amíg közösen lapozzák az oldalakat!

Kovács Gábor - Egy ​sas délutánja
Kovács ​Gábor (1958) verseinek varázslatos képi világa a hétköznapok tünékeny jelenségei mellett a különböző kultúrák látszólag eltérő hagyományaira utal vissza. Egyaránt érzékelteti az eleven, hamisítatlan élményt és az izzó szellemi hátteret. Erővel és mélységgel telített szemlélete egyszerre a keleti bölcsé és a nyugati gondolkodóé. Alkotói módszerét egy helyütt így jellemzi: "Csak azokra a szavakra figyelek, amelyek lélegeztetik tudatomat. A gondolatok forrása minden esetben rejtett, s nem közelíthető meg tudatosan. Tény, hogy bármi, amire az emberi figyelem irányul, képes alakot ölteni." Ajánlom e verseskötetet mindazoknak, akik szeretnek a sas hátán utazni. - Vadas Gyula

Kovács Gábor - Az ​utolsó kísértés
A ​kötetben szereplő írások mindegyike a hatalom problémájából kiindulva veszi szemügyre az éppen csak mögöttünk hagyott évszázad néhány politikai gondolkodóját és néhány politikai teóriáját.

Vétek György - Kovács Gábor - Sörtéka
A ​habos, aranyló ital sokak kedvence. Éppen ezért Kovács Gábor - Vétek György szerzőpáros mindent összegyűjtött egy kötetbe, amit a sörről tudni érdemes.A sörfőzés története, majd országonkénti bemutatása, a helyi jellegzetességek, sörfőzdék és sörfajták felsorolásával Csehországtól Németországon át Írországig. Sörös praktikák és receptek, régi plakátok és sörcikkek, söröskorsó gyűjtemények. Részletesen foglalkozunk a honi sörgyártás múltjával és jelenével is. Nagy sörturnéra invitálunk mindenkit a világ körül! Egy jó pohár sör mellé a legjobb olvasmány!

Cseuz Károly - Kovács Gábor - Sófalvy Ferenc - Állattenyésztés ​és takarmányozás I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Gábor - A ​lángoló Isten
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Baróti Szabolcs - Kovács Gábor - Évszakok ​sorsunk pusztáján
Harminc ​év szolgálat a Hortobágyon A parkőr és az író-riporter harminc évig járta és fényképezte együtt a pusztát. Amit felmutatnak róla: eddig példa nélkül álló mű, átfogó, elmélyült, intim és gazdag ábrázolása "az Isten homlokának". "Századok múltak el, és mi nem tudtuk: mit is birtokolunk tulajdonképpen. nem hagyta magát egykönnyen felfedezni, azt el kell ismernünk. Újabb és újabb idők jöttek, de a Hortobágy maradt vadvizekkel, nádasokkal szabdalt, áttekinthetetlen, mozdíthatatlan, meglábalhatatlan birodalomnak. Olykor magányos utazók tűntek felrajta, és fel-felvillantottak belőle valamit..."

Kovács Gábor - Dervistánc
"A ​szem filnyitása önkéntelen, miként az írás is, ha eleven. Fölkelni e jelre, nem az óracsörgésre, nem az ébresztésre. Nem tudni, amit tudni kell. Ez a versírás nyitva tartott ablaka." (Kovács Gábor) "A Te erőd nem a formai "cifrázásban", s nem a szokásos (európai) poétai eszköztár mesteri csillogtatásában, hanem a puritán szavakkal és a "szelíd percekkel" is kinyilvánítható (keleti) mögöttesben, gondolatiságban van. Azt is mondhatnám, hogy verseid nem a hivatalosak, hanem a választottak fülének szólnak." (Bertók László) "Nagyon tetszik a köteted, a legközelebb azok a verseid állnak hozzám, amelyek úgy "kelnek át önmagukon", hogy az átkelésen is még-már átkelőben vannak." (Koppány Márton)

Kovács Gábor - Gyógynövények
A ​gyógynövények ősidők óta az ember egészségének megőrzését --illetve visszaszerzését - szolgálják. Felhasznált fajaik száma a tudomány fejlődésével hol nőtt, hol csökkent, de tagadhatatlan, hogy mindig fontos szerepet töltöttek be az orvoslásban. Ma, amikor a gyógyszerkészítmények árától, szaporodó mellékhatásaitól, szintetikus voltától való idegenkedés egyre nagyobb méreteket ölt, figyelmünk újult érdeklődéssel fordul a természet gyógyszerei felé. Ez a kiadvány több mint 150 olyan növényt ismertet, amelyeknek hatóanyagait az ember a legkülönbözőbb módokon hasznosítja. Segítségével az olvasó betekintést nyer a természet patikájába és útmutatást kap, hogy könnyebben eligazodjék annak zsúfolt polcain.

Vétek György - Kovács Gábor - A ​sörök világa, a világok sörei
A ​sört - csakúgy, mint annyi mást - már milliószor elátkozták és milliószor dicsőitették. Egyes népek kultúrájában az istenek, másokéban a számkivetettek itala. Van, ahol alapvető élelmiszernek számít, és van, ahol üldöznivaló alkoholos italnak. Egy-két évszázada még nagyon sok helyen főzték kisüzemi vagy otthoni körülmények között, ma már inkább élelmiszeripari termék. Akárhogyis van, egy biztos: a sör nem csupán az élelmiszerek vagy az élvezeti cikkek egyike.

Kovács Gábor - Napsütötte ​eretnekségem
Az ​Egy sas délutánja című verseskötete (Duplex Kiadó, 1999) és Az özvegyégetés (Kelet Kiadó, 2008) című indiai hit- és szokásvilággal foglalkozó feldolgozása után harmadik könyvében esszék, karcolatok, interjúk olvashatók. Szerzőjük jellemzői: a konvencionálistól való távolságtartás, alkotói érzékenység, elmélkedésre való hajlam, a keleti kultúrákkal való elmélyült kapcsolat.

Kovács Gábor - Az ​özvegyégetés
A ​kötet az egyik évszázadok óta legkevésbé értett indiai hagyomány okait, a borzongató szertartás körülményeit, részleteit tárja elénk. Szemléleti változást, újfajta megközelítést ajánl a megértéshez. És lám, valóban megnyílik előttünk egy másik kultúra rejtett kapuja...

Kovács Gábor - Frankensteintől ​a zöldekig
Olyannyira ​megszoktuk, hogy már észre sem vesszük. A hiánya tűnik fel: amikor valami nem működik - nem indul be az autó vagy nem jelentkezik be a számítógép. Ilyenkor megdöbbenünk, mennyire függünk - kultúrkritikai éllel fogalmazva -, mennyire kiszolgáltatottak vagyunk... a technológiának persze, hiszen erről van szó. Ma már nehezen érthető a lelkesedés, amit a vonat vagy a repülőgép feltűnése váltott ki a kortársakból: az újabb és újabb technológiai eszközök megjelenése hatásosabban befolyásolja életünket, mint az évszakok vagy akár a nappalok és éjszakák váltakozása.

Kovács Gábor - Hogyan ​szokjunk le a dohányzásról?
Az ​emberiség egyik legelterjedtebb szenvedélye a dohányzás. Számos betegség, évente több millió ember halálának okozója világszerte. A pótolhatatlan egészségen és emberi életeken túl jelentős költség, egyén és társadalom számára egyaránt. A dohányosok többsége tervezi ugyan a leszokást, de sokan csak személyes tragédiákat követően jutnak el a komoly elhatározásig. Több sikertelen kísérlet előzheti meg az abbahagyást. De hát hogyan is lehet leszokni a dohányzásról? Könyvünk ebben kíván segíteni mindazoknak, akik szeretnének leszokni, vagy szeretnének segíteni ebben dohányos barátaiknak, rokonaiknak. Azoknak is érdekes információkat nyújt, akik egyszerűen csak többet szeretnének tudni a dohányzásról, bemutatja a dohányzás történetét, a dohány fajtáit, elterjedését a világon, a nikotinfüggőség kialakulását. Tényszerűen leírja a dohányfüst összetételét, mindazokat az ártalmakat és betegségeket, amelyeket okoz. A könyv természetesen válaszol a címben feltett kérdésre is, hogy jelenlegi tudásunk szerint hogyan lehet legsikeresebben leszokni a dohányzásról. Annak érdekében, hogy hitelesebb legyen, az olvasókhoz közelebb kerülhessen a szakember véleménye, ismert embereket, dohányzó és nemdohányzó művészeket, sportolókat is megkérdeztünk dohányzással kapcsolatos tapasztalataikról, véleményükről. Törőcsik Mari, Kulka János, Kemény Dénes, Gyurta Dani, Rúzsa Magdolna, Reviczky Gábor nyilatkoznak mások mellett erről a könyv lapjain. A kötet képanyagát a XX. század első felének legkiválóbb magyar grafikusművészei által készített - a kor szellemének és az akkori reklámigényeknek megfelelő - plakátok alkotják.

Kovács Gábor - Mágia ​és hit
A ​szerző sora veszi az okkultizmus újjáéledő és modern formáit - agykontroll, New Age, gnoszticizmus, szinkretista keleti vallások, homeopátia, inga és varázsvessző stb. -, s a Biblia, a Katolikus Egyház tanítására és a józan logikára támaszkodva megvilágítja ezek valódi mibenlétét, így nyújtva segítséget a hívő és imádkozó keresztény olvasónak a mágia felismerésében és leküzdésében.

Kovács Gábor - Zsolnai László - Magyar ​buddhisták
A ​"Magyar buddhisták" kötet interjúkat tartalmaz a hazai buddhizmus jeles képviselőivel. A beszélgetőpartnerek a következők: Farkas Pál (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola), Pressing Lajos (Buddhista Misszió Árya Maitreya Mandala Egyházközösség), Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház), Csöpel Láma (Magyarországi Karma-Kagyüpa Közösség), Dobosy Antal (A Tan Kapuja Zen Közösség), Agócs Tamás (tibetológus), Derdák Tibor (Dr. Ámbédkar Iskola), Tóth Andrea Beáta (Buddhista Vipassana Társaság), Farkas Attila Márton (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola), Karsai Gábor (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola), Kékesi Balázs (Bëlga könnyűzenei együttes), Cser Zoltán (A Tan Kapuja Buddhista Egyház), Takács László (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola), Galambos Péter (tantrikus és dzogcsen tanító), Horváth Zsófia (Buddha FM rádió), Sarkadi Nagy Martina (Magyarországi Karma-Kagyüpa Közösség), és Albu Mónika (mindfulness oktató). A kötet szerzői, Kovács Gábor és Zsolnai László (Budapesti Corvinus Egyetem) régóta foglalkoznak a buddhizmus közgazdasági kérdéseivel, ezért ők is megválaszolták az interjúalanyoknak feltett kérdéseket. Ezeket az öninterjúkat a kötet végén találja meg az olvasó. A kötet katalizálni szeretné a magyarországi buddhizmus fejlődését, hogy a Buddha nemes etikája hozzájárulhasson az emberek megszabadulásához és az együttérző, segítő társadalmi cselekvés elterjedéséhez.

Kovács Gábor - A ​Kunkápolnási-mocsár
Huszonöt ​éve szegődhettem először dr. Kovács Gáborhoz egyik pusztajáró útjára, és ha egy-egy szerencsés napom újabb közös hortobágyi megfigyelőúttal ajándékoz meg, tapasztalom, hogy a pusztában töltött négy évtized után is a felfedezés öröme vezeti a nyugdíjba vonulása után sem szűnő napi terepi útjain. Gábor számára sohasem csupán a felügyeletére és megóvására bízott, páratlanul értékes természetes élőhelyek és védett fajok sokasága volt a puszta, hanem munkájának, kint töltött napjainak és művészetének inspiráló forrása. A természetrajzi és helytörténeti kutatások és vizsgálódások tudományos alapossággal tárják fel a Kunkápolnási-mocsár világát, de az összegyűjtött, a puszta mélységes ismeretéből és szeretetéből fakadó hatalmas tapasztalatot elsősorban a fényképek közvetítik az Olvasó számára. A szikpadkák szigetvilágát elborító, friss tavaszi pusztai vizeket a végtelenben érintő és tovaúszó felhők játékát, vagy a didergő napkeltében útnak induló vadludakat az is megcsodálhatja, akinek a közvetlen élményszerzésre kerékpárral vagy gyalogosan nincsen módja. Megpillanthatjuk, milyen táplálékot visz fiókájának a fattyúszerkő, hogy a következő évben ismét népes kolóniája telepedhessen meg a Darvas-tó tündérrózsa-szőnyegén. És a képeken keresztül mindennek részesévé válva azt is megérthetjük, még inkább megérezhetjük, miért is kell védenünk és megőriznünk ezt a varázslatos természeti örökséget önmagunk és az utánunk érkezők számára. Az album fényképanyaga nem csupán dokumentálja egy csodálatos alföldi mocsár életközösségét, hanem láthatóvá teszi mindazt, ami csak a pusztával együtt élő ember számára tárul fel. A tájhoz fűződő erős érzelmi kötődés a forrása annak az egyéni látásmódnak, ami felfigyel a parányira és érzékeltetni képes a hatalmasat is. Ritka pillanatok bravúros rögzítése és a gyakori jelenségek egyedi, különleges észlelése a természeti valóságon túlmenő tartalmakat ad a képeknek, szabad utat engedve a szemlélő fantáziájának is. Vezesse a pusztát alázattal faggató és annak minden rezdülését ismerő Szerző alkotása az Olvasót a Kunkápolnási-mocsár vadvizein, rónáin és tisztásain át élményekben, ismeretekben és a Hortobágy ősi világa iránt érzett tiszteletben gazdagodva!

Vétek György - Kovács Gábor - Sörmentén ​- Bécs
Az ​élet legnagyobb kellemetlenségei közepette is vigasztalást lelhet az ember, ha pontosan tudja, hol és mikor csapolják a legjobb sert a városban. A mai embernek a nyála csuroghat azon "udvari" és "márciusi" serekért, amelyeket ősei olcsó pénzért bőven ittak alkonyattal meghitt korcsmákban, ahol kezet kellett fogni a sermérővel, mert oly jó ennivalókat adott az ital mellé. Alkonyattal tizenöt-húsz pohár sert megivott az egykedvű polgár, míg a távolból elmosódva hangzott a térzene, mint a céltalanul mozgalmas élet. Krúdy Gyula: Júniusi alkony A könyv készítői nemcsak a sörök barátainak ajánlják a művet, hanem minden olyan látogatónak, aki számára egy ország vagy város megismeréséhez hozzátartozik a helyi ételekés italok kipróbálása is. E kötettel folytatjuk útikalauz-sorozatunkat, amelyben "Sörmentén" szeretnénk bemutatni kedvenc italunk, a sör forrásait és fogyasztásának szentélyeit.

Vétek György - Kovács Gábor - Egyperces ​történetek a sörről
Ha ​érdeklik az olyan fontos kérdések a sörről, hogy mióta főz az emberiség sört, milyen cselekkel hamisították azt, hogy a nők hogyan viszonyulnak ehhez a férfiasnak tartott italhoz, hogy melyek az árpalé nevezetes városai, és mi minden történhet meg egy kocsmában, akkor nem hagyhatja ki ezt a könyvet, melyben kilencvennégy egyperces történet választ ad minderre. A rövid történetek olvashatóak buszon, villamoson, kocsmában egy sör mellett, vagy az ágyban lefekvés előtt; szép sorban és összevissza, de biztos, hogy az olvasó az ismereteit a sörről szórakozva gyarapíthatja.

Vétek György - Kovács Gábor - Sörmentén ​- Budapest
Úgy ​gondoljuk, egy várost legalább annyira meg lehet ismerni vendéglátóhelyei, mint mondjuk középületei, múzeumai, kulturális eseményei által. A kocsmák - ne féljünk nevén nevezni ezeket az intézményeket - ugyanis elsősorban a város lakóit és csak másodsorban a turistákat, a messziről jötteket szolgálják. Ezért változik a sörözők-borozók-éttermek-lokálok arculata, hangulata kerületenként: ahogy alkalmazkodik a közönség a vendéglátóhelyhez, úgy alkalmazkodik arculatával a kocsma is a környékhez. A globalizáció ezen a téren is érezteti hatását, "trendi" helyet ma már bárhol találhatunk, de az autentikus vendéglátás ma is saját környezetéről árulkodik. Könyvünk ezért - reményeink szerint sajátságos útikalauzként - ebből a nézőpontból igyekszik képet festeni fővárosunkról, lehetőség szerint minél többet mesélve Budapest többi arcáról is. A válogatás természetesen szubjektív, 70-80 vendéglátóhelyen keresztül nem lehet bemutatni a magyar főváros mintegy 8000, ilyen célt szolgáló kocsmáját, sörözőjét, pubját, caféját, éttermét, szállodai bárját, hogy a kifőzdéket, kávéházakat, presszókat és a kevés számban megmaradt talponállókat ne is említsük. Bevalljuk, némi elfogultság a sörök ügyében is vezetett bennünket: a város egyetlen működő sörgyára, a kőbányai, előnyt élvezett a válogatáskor. Arról nincs pontos adatunk, hogy melyik sörből mennyi fogy Budapesten, és azt sem kontrolláltuk, hogy melyik sörgyár hány kocsmában van jelen, mindössze némi lokálpatriotizmus vethető szemünkre, de azért a számottevő sörözők szerintünk említésre kerülnek könyvünk lapjain. Igyekeztünk úgy válogatni, hogy ne hiányozzanak régi, patinás helyek, elegáns éttermek, kisvendéglők és valódi sarki kocsmák is. Természetesen, hetvenöt másik helyet kiválasztva is meg lehetett volna írni ezt a könyvet, de azokat talán majd a következő kiadásban...

Kovács Gábor - Termőhelyismerettan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Baróti Szabolcs - Kovács Gábor - Sorspusztánk ​üzenetei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Gábor - Magyar ​Sörlexikon
A ​Magyar sörlexikon bemutatja a hazai sörgyártás történetét, a hazai márkákat. Színes illusztrációk teszik gazdagabbá.

Juhász Andrea - Képes Katalin - Kovács Gábor - Hégely Péter - A ​monori kistérség
A ​monori kistérség Pest megye dél-keleti részén helyezkedik el; a terület földrajzi szempontból sajátos kapcsolódási pontot jelent az Alföld és a Gödöllői dombság, illetve a főváros dél-keleti oldala és az Alföld között. A kistérség egész területe közúton jól megközelíthető.

Kollekciók