Ajax-loader

L. Kelemen Gábor könyvei a rukkolán


L. Kelemen Gábor - Városról ​városra
A ​színes képekkel illusztrált könyvecskében a világ legizgalmasabb helyeivel ismerkedhetünk meg - Párizstól Washingtonig, Delhitől Kairóig. A kötet térképeket és hasznos utazási tanácsokat is taralmaz.

L. Kelemen Gábor - Borgasztro
Bor ​utazás és gasztro riportkönyv receptekkel.

L. Kelemen Gábor - Forma-1 ​magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. Kelemen Gábor - Afrikai ​kalandtúra
A ​könyv afrikai szafariról szól, bemutatja a vadállatokat, hogyan élnek, mik a szokásaik. Utazási riport és ismeretterjesztő könyv egyben.

L. Kelemen Gábor - Nevetni ​a vesztesnek is szabad
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. Kelemen Gábor - Szigetvilág
A ​könyv a Föld 18 legszebb szigetét: Tenerife, Mallorca, Krk-sziget, Korfu, Rodosz, Szicília, Ciprus, Madeira, Írország, Maldív-szigetek, Srí Lanka, Fülöp-szigetek, Hawaii, Dominikai Köztársaság, Jamaica, Bahama-szigetek, Új-Zéland, Tahitit mutatja be térképekkel, hasznos tanácsokkal.

L. Kelemen Gábor - Négy ​évszak, öt földrész
A ​kötet egy útikalendárium. Segítséget nyújt ismeretterjesztő, riportos formában az olvasóknak az utazáshoz. Leírja, hogy melyik évszakban milyen országokat érdemes felkeresni, beszámol a világ legszebb üdülőparadicsomairól, s részletes időjárás-jelentést ad, hogy hol, mire lehet számítani. A téli, tavaszi, nyári és őszi szezon legizgalmasabb úti céljai közül nyolc országot részletesen bemutat. Külön összeállításban foglalkozik a világ 75 álomszigetével, nem felejtve el, hogy melyik idényben érdemes ezeket felkeresni, s fantasztikus szállodatoplistát közöl a legfrissebb adatok szerint azoknak, akik a legdrágább kategóriákat kedvelik, illetve akik a közép ár-kategóriát keresik.

L. Kelemen Gábor - Körutazás
A ​tartalomból: I. Európa: Athén - La Valetta - London - Barcelona - Prága; II. Ázsia: Bali - Bangkok - Hongkong - Tokió; III. Afrika: Mombasa - Port Louis - Sousse - Sun City; Észak-, Közép- és Dél-Amerika: Cancun - Las Vegas - Naples - Rio de Janeiro - Hawaii; IV. Óceánia és Ausztrália: Nadi - Rotorua - Sydney

L. Kelemen Gábor - Karib ​Szigetek
Trópusi ​naplemente… Fehér homokos partok… Világszínvonalú búvárterepek… Egzotikus ételek… Mézédes gyümölcsök… Csoki barna nők… Kisportolt férfiak… Tökéletes nyugalom… Évszázados kultúrák… Magával ragadó zene… Egy világ, ahol az élet ritmusa a ringató hullámokhoz illeszkedik! Ez nem is lehet más, mint a Karib-tenger világa. Bahama-szigetek, Jamaica, Barbados, Puerto Rico, Antigua, Curacao, Aruba, Dominika, Grenada, Guatemala, Kuba, Martnique, Mexiko/Cancun, St. Lucia, St. Marteen/St. Martin, Virgin-szigetek … Ezeket az édenkerteket megismerheti ön is, ha a velünk tart ezt a könyvet olvasva egy képzeletbeli kirándulásra. A végtelen tenger, a horizonton látható naplemente, a parti kirándulások egyre csak fokozzák az élvezeteket. Lovaglás Guatemala dzsungelében, 4x4 terepjárós kaland Barbadoson, búvárpipás merülés a mexikói Cancunban, golfozás a Cinnamon dombon Falmouthban, Jamaicában, rumkóstolás Dominikán, mélyvízi úszás delfinekkel a Bahamákon, búvárkodás Arubán, motorcsónakázás St. Lucián, vitorlázás St. Marteenben, gyümölcs kóstolás Grenadán, szivarozás Kubában, szörfözés Martinique-n, gyémánt vásárlás a Virgin-szigetekebn, napozás Arubán, séta a várban Puerto Ricoban… Mind olyan program, amit soha nem lehet feledni, ha egyszer megadatik, hogy átélhessük. A legjobb hatalmas tengerjáró hajóval körbejárni a karibokat, mert ezek minden nap egy új szigeten kötnek ki. Amíg vacsorázunk a fedélzeten, vagy kaszinózunk, esetleg a bárban koktélozunk, majd alszunk, addig a hajó elvisz minket minden éjjel álmaink újabb szigetére. Aki elolvassa ezt a könyvet, s megnézi a képeket, az biztosan kedvet kap ehhez a tengerentúli utazáshoz.

L. Kelemen Gábor - BorÁSZok
A ​bor megszépíti az ember életét. Jólesik egy baráti beszélgetés közben; egy borkóstolás szórakoztató, és a mindennapok fárasztó munkája után egy pohár bor elfogyasztása családi körben kellemes lezárása a napnak. E kötet hazánk negyven legsikeresebb bortermelőjét mutatja be.

L. Kelemen Gábor - Borutak
A ​színes zsebkönyvben minden hasznos információ megtalálható a hazai borutakkal kapcsolatban - tájak, termelők, borok bemutatása és jellemzése.

L. Kelemen Gábor - Álomvilág
Még ​1995-ben Egzotikus tájakon címmel csupa olyan országról készült riportjaimat gyűjtöttem csokorba, ahová a múltban ritkán juthattak el magyarok. Mivel igen sok iroda foglalkozik e távoli tájak útjainak szervezésével, s ugrásszerűen megnövekedett az érdeklődés az egzotikus helyek iránt, így sokaknak érdekes olvasmány volt ez a könyv, amelyben a riportokat egy-egy ország legfontosabb adatai, valamint az utazáshoz szükséges hasznos tanácsok egészítették ki, hiszen az Egzotikus tájakon című írásom hamar elfogyott. Ezen a sikeren felbuzdulva, a sajtóbemutatón megjelent újságírók pozitív cikkeit olvasva, a Tv-riportokat végignézve és a sok olvasói levélből erőt merítve, most az Egzotikus tájakon folytatását nyújtom át önöknek Alomvilág címmel. A második kiadás Európával kibővítve jelenik meg, hiszen a turisták többsége elsősorban a hazánkhoz közelebbi tájakat keresi fel, s ha már utazásra szánja a pénzét, nem árt egy-két jó tanács, merre induljon, hova menjen. Szerencsés csillagzat alatt születtem. Már kisiskolás koromban megérett bennem az elhatározás, hogy újságíró, riporter szeretnék lenni, aki a világ minden tájáról tudósít, s alighogy leérettségiztem, állást kaptam a Népsportnál. Annál a napilapnál, ahol a dolgozók munkaköri kötelessége volt külföldre elkísérni a különböző csapatokat, hogy az olvasók részletes beszámolót kapjanak, merre jártak, s milyen eredményt értek el kedvenceik. Tíz éven keresztül utaztam körbe a földet a magyar sport csillagaival, majd munkahelyet váltottam, s egy évtizeden át a Magyar Hírlap riportereként gyűjtöttem élményeket az öt földrészen, megpróbálva igazán sok kuriózumot találni a messzi tájakról szóló cikkeket kedvelőknek.

L. Kelemen Gábor - BorTúra
A ​könyv nem titkolt célja a kedvcsinálás, hogy a külföldi turizmusunk során tudatosan válasszunk úticélként borvidékeket. A tartalom: Napa Valley Kalifornia USA, British Columbia, Ontario - Kanada, Toszkána - Olaszország, Bordeaux, Burgundia, Champagne - Franciaország, Portó - Portugália, Pafosz és Limaszol régió Ciprus, Burgenland Ausztria, Katalánia - Spanyolország.

L. Kelemen Gábor - Üdülőparadicsomok
A ​színes, praktikus zsebkönyv a világ legizgalmasabb helyeit mutatja be az utazni vágyóknak. A Föld legkülönbözőbb helyein található, festői szépségű vidékekről bőséges leírásokat és hasznos információkat kaphatunk.

L. Kelemen Gábor - Kína
A ​164 oldalas, fényképekkel színesített útikönyv a Kína iránt érdeklődők és oda utazók számára nyújt hasznos információkat. A kiadvány 40 oldalas olimpiai melléklettel jelent meg!

L. Kelemen Gábor - Dél-Amerika
"... ​A kötet csak az amerikai kontinens déli részével foglalkozik, azon belül is kiemelve nyolc országgal, amelyek turisztikai szempontból fontosak. Stábunk több év alatt készítette el ezt a könyvet, hiszen mindig fontos, hogy egy útikönyvben személyes tapasztalatok is helyet kaphassanak, olyan riportos formában jussanak el az információk az olvasóhoz, amelyek hitelesen mutatják be az adott turistaközpontok életét...."

L. Kelemen Gábor - Deforma-1
VÁLLALKOZÁS ​MAGYAR MÓDRA - Többszázmilliós veszteség - Visszaélések - Csőd, csőd, csőd...

L. Kelemen Gábor - ÁllatVilág
Afrika ​tizenkét legizgalmasabb és legszebb állatát mutatjuk be, az elefántot, a zsiráfot, a gepárdot, a leopárdot, az oroszlánt, a vízilovat, a zebrát, az orrszarvút, a kafferbivalyt, az antilopot, a cerkóf majmot és a keselyűt. Plüss elefántot, felfújható zsiráfot, vagy éppen műanyag játékoroszlánt minden gyermek látott, sőt a legtöbbjük már az állatkertben is járt, ahol megcsodálhatta élőben a fenevadakat, de ebben a könyvben olyan fotókat látunk az afrikai szavanna lakóiról, amelyek a természetes környezetükben ábrázolják valemennyiüket.

L. Kelemen Gábor - Galápagosz-szigetek
A ​Galápagosz szigetek és állatvilágának bemutatása, az Amazonas őserdő és állatvilága.

L. Kelemen Gábor - Síparadicsomok
A ​könyvben bemutatott síközpontok: Ausztria: Obertauern - Göstling - Semmering - Gastein - Planner Alm - Salzburg - Heiligenblut - Zell am See/Kaprun - Kitzbühel; Olaszország: Valdaora - Cortina d'Ampezzo - Livigno; Szlovákia: Tátra Lomnic - Donovaly; Franciaország: Courchevel - Chamonix; Svájc: St. Moritz - Grindelwald - Davos/Klosters; Norvégia: Lillehammer; USA: Colorado

L. Kelemen Gábor - CsodaVilág
"Most ​az öt kontinens különleges szegleteibe szeretném elkalauzolni önöket. A Föld legszebb természeti kincseit, s egyedi építményeit szeretném bemutatni - csokorba gyűjtve. Végigcikázunk a világtérképen Francia Polinéziától kezdve Új-Zélandon és a Fidzsi-szigeteken át, Indonézián, Kínán és Indián keresztül, érintve az arab világ és Afrika különlegességeit, egészen a Falkland-szigetekig, és Dél-Amerika legalsó csücskéig, a Horn-fokig, a világ legutolsó lakott településéig, a Tűzföldön lévő Ushuaia városáig..."

L. Kelemen Gábor - Nyaralóhelyek
A ​2005. májusában terjesztésre került zsebkönyv a világ 21 legszebb nyaralóhelyét gyűjti csokorba. Ez a kiadvány azoknak szól, akik csak felhőtlenül ejtőzni szeretnének valami csodás paradicsomban messze a városok zajától. A szerényebb pénztárcájú és a tehetősebb turistáknak egyaránt kínál lehetőséget a könyv, s aki esetleg nem tud elutazni, az a kiadvány segítségével körbeutazhatja a Földet.

L. Kelemen Gábor - Ázsia
Vietnam ​- Kambodzsa- SriLanka - Japán - Szingapúr - Indonézia - Malajzia - Tajvan - Thaiföld - Kína Ebben a könyvben tíz ázsiai ország legérdekesebb látnivalóiról olvashatunk.

L. Kelemen Gábor - Gól ​a halál kapujában
A ​szerző az auschwitz-birkenaui haláltáborban szervezett futballcsapat egyetlen életben maradt tagjának, az 1944 nyarán Debrecenből elhurcolt Schwarz Sándornak a lágerbeli sportpályafutását mutatja be. Leírja, hogyan került az akkor még 32 éves fiatalember a halálraítélt tizenegy tagjai közé, kik voltak a sporttársai, hogyan készültek a mérkőzésekre, s miként zajlottak le a krematóriumok árnyékában rendezett összecsapások. Schwarz Sándornak és társainak a története rendkívül izgalmas, hiszen a halál torkában nem volt könnyű focizni. Ők nem lehettek fáradtak, nekik nem mehetett rosszul a játék, ők nem hibázhattak sorozatban, mint a szabad világ kedvtelésből játszó labdarúgói. Nekik győzniük kellett! Győzni mindenáron! Hiszen valamennyi mérkőzésük előtt gondosan az agyukba vésték, hogy a küzdelem elvesztéséért az életükkel kell fizetniük. Ez pedig nagy ár! A legnagyobb, ami létezik!

L. Kelemen Gábor - Pihenjen ​a világ legszebb tájain
Az ​útikönyv a világ minőségi turistaközpontjait, téli- és nyári üdülőhelyeit tárja az olvasók elé. Sok ember járja a világot, de gyakran nem is tudja, hogy milyen szép helyek, s fantasztikus szolgáltatásokat nyújtó vendéglátóegységek vannak, s milyen gyönyörű, élményekben dús kirándulásokat lehet tenni a különböző városokban, térségekben, ahol megfordul. Az exkluzív kivitelű könyv 70 ország 170 turistaparadicsomába kalauzol el, beleértve Budapestet is

Kollekciók