Ajax-loader

Aba Iván könyvei a rukkolán


Covers_72705
elérhető
0

Aba Iván - Honárulók
1848-49 ​tele. Tolnai Gáspár jobbágy származású katolikus pap, Hám János honáruló hercegprímás írnoka az időjárás viszontagságaival dacolva, az ellenséges frontvonalon áttörve, ezer veszély közepette igyekszik Debrecenbe, hogy a forradalmi kormány előtt leleplezze urának, Hám Jánosnak forradalomellenes mesterkedéseit. Hosszú utat kellett megtennie Gáspár papnak, míg elszánta magát erre a tettre és a honáruló prímás engedelmes szolgájából a magyar szabadságharc katonája lett. Aba Iván - a Szegedi boszorkányok és más történelmi regények ismert szerzője - érzékletesen ábrázolja Gáspár pap emberi felszabadulását, Zsuzska és a szabadság iránti szenvedélyes szerelmét, melyért az életével kellett fizetnie Haynau börtönében.

Aba Iván - Budapest ​- Gyöngyös-Mátra
Útikalauz ​Gyöngyös és Mátra vidékének feltérképezéséhez budapesti indulással. Panoráma kiadó gondozásában, Magyarország írásban és képben c. sorozat részeként.

Aba Iván - Ákos László - Erdők ​országa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aba Iván - Budapest ​- Tokajhegyalja-Sárospatak
Útikalauz ​Tokajhegyalja és Sárospatak vidékéhez budapesti kiindulással. Panoráma kiadó gondozásában, Magyarország írásban és képben c. sorozat részeként.

Aba Iván - A ​vásárhelyi remete
Bolyai ​János életregénye

Aba Iván - A ​szegedi boszorkányok
Néhány ​nemzedékkel előtt még sok egyszerű ember hitte, hogy léteznek az ördöggel cimboráló boszorkányok, akik éjfélkor seprűnyélen a Gellérthegyre szállnak, nappal meg öregasszony vagy macska képében "szemükkel megrontják a gyereket", vagy ártanak a tehén tejének, de azok a láthatatlan erők is bennük testesülnek meg, amelyektől idegesen megáll a ló alkonyatkor az úton. Aba Iván regénye a boszorkányhitet, s az 1728-ban Szegeden lezajlott utolsó magyarországi boszorkánypört örökíti meg. Az ügyben szemben álló erők persze szövevényesek: vallásos hit, cinizmus, haladó gondolkozás, közösségi érdek és kicsinyes egyéni szempont keveredik a nagy perben, amelynek nem csupán azok az áldozatai, akik végül is máglyára kerülnek, mert az ördöggel cimboráltak, és eladták az esőt a törökök császárának".

Kollekciók