Ajax-loader

David Taylor könyvei a rukkolán


Nyak
elérhető
0

David Taylor - A ​nyakék
Az ​írónak ebben az újabb kötetében két detektívregény kapott helyet. Mindkettő főszereplője Peter Whatmore, a londoni magánnyomozó, aki a Yardon szerzett korábbi tapasztalatait felhasználva különböző rejtélyek kibogozására vállalkozik. Az első írás színhelye a varázslatos Nápolyi-öböl, magával a várossal és a tengerrel, s egyik főszereplője a rendkívül csinos Caterina, aki rossz társaságba keveredett vagy éppen...De hát ez az a rejtély, aminek kibogozásával Caterina édesapja megbízza a magánnyomozót. Találja meg az eltűnt lányát, és hozza haza. Whatmore jó nyomon van, a lány közelébe is férkőzik, de az események gyorsabban peregnek...Most már be kell vonni a rendőrséget, sőt a különleges osztagot is. A másik, a kötetnek is címet adó írás színhelye a Kanári-szigetek. Egy gazdag vendégek számára létesült magánszanatórium, amelynek lakója egy rejtélyes idős hölgy is, aki különleges indiai gyémántból készült nyakéket visel. A nyakék sokmindenkinek feltűnik, míg egyszer egy kártyacsata alkalmával rejtélyes körülmények között nyoma vész. Megérkezik a magánnyomozó is, hogy megoldja a rejtélyt, s megtalálja a nyakéket, de egy gyilkosság szükségessé teszi a rendőrség bevonását. Folyik a nyomozás, de a rejtély megoldása a magánnyomozóra marad...

David Taylor - Going Wild
Have you ever .. . . .. swum with a killer whale? . . . had to deal with escaped rattlesnakes in the middle of Manchester? . . . transported two elephants and giraffes through rush-hour Madrid? . . . treated a capuchin monkey addicted to egg-flip? . . . searched for replacement performers for a flea circus? David Taylor has and, whether his patient is a malevolent tiger in the Black Forest or a near-blind zebra foal in Kenya, his adventures as a wildlife vet are always fast-moving and brimming with humour. This book covers the change in the author's career from dealing with domesticated animals to the more challenging problems of treating only wild animals. In his own words, he became 'a medical carpetbagger, a vagrant veterinarian-in-a-suitcase, here today and gone tomorrow when a gorilla hiccupped in Paris'. Like his previous books, Zoovet and Doctor in the Zoo, Going Wild is hilariously funny, often touching, and always full of fascinating details about David Taylor's very special patients.

David Taylor - You ​& Your Dog
A ​fully illustrated guide to dog care, packed with detailed practical information on every aspect of keeping your pet healthy, happy, and in good condition. Every popular breed shown in full-color photos.

David Taylor - A ​türelmes elefánt
In ​The Patient Elephant Taylor tells the extraordinary, hilarious, heart warming and tragic tales that have cropped up during his 'beastly' life. He tells of the connection between rare seals and Colonel Gadaffi's missiles, of criminals hiding drugs in cat litter, of root treatments on elephants with toothache, of dolphins with dyspepsia and much, much more.

Susie Hodge - David Taylor - Művészet
Ez ​az enciklopédia nagyszerű összefoglalása a festészet, a szobrászat és a fotózás történetének a barlangrajzoktól a hatvanas évek pop-artjáig. Elsősorban gyerekek számára készült, megtanít arra, hogyan kezdjünk el nézni egy művészeti alkotást, és ismerteti a különböző korszakok jellemző technikáit is (pl. tempera, olaj stb.). Olyan alapvető kézikönyv, ami megmagyarázza a művészeti alapfogalmakat, épp ezért nemcsak gyerekek számára ad hasznos információkat. Segít abban, hogy eligazodjunk a képzőművészet világában, és egy kicsit más szemmel tudjuk a műalkotásokat nézni.

David Taylor - Uraim, ​a gyilkos én vagyok
Reggel ​fél hét van. Másfél óra múlva véget ér az ügyelet. A gyilkossági csoportnak nem volt kemény éjszakája. Néhány szokásos eset. Késelések a külvárosban és a Sohóban; közel a Yardhoz, a Victoria pályaudvaron egy nő a kiinduló vonat alá esett vagy lökték; egy féltékenységi dráma Chelsea-ben; egy öngyilkosság vagy talán gyilkosság - méreggel. Más lényegében nem is történt. Dave Robson csak az utóbbi esetnél volt kint a helyszínen, így viszonylag pihenten várja a szolgálat végét.

David Taylor - A ​macskák titkos élete
A ​macska egyéniség. Puhább és szőrösebb, mint a teknősbéka, de könnyebb vele szót érteni, és nem lohol folyton a nyomodban, mint ősellensége, a kutya. A macska játékos és igen jó ízlésű állat. Kedvenc formája a gömb, nem eszik meg akármit, és a végletekig tisztaságmániás. A kutyával ellentétben, nem szeret bele a gazdájába, viszont ha elesettnek látja, féltő gondoskodással ápolja. Ősi ösztönei, ügyessége és elképesztő kecsessége teszik ezt az amúgy haszontalan, ráadásul lehengerlően önző állatot az ember egyik legkedvesebb háziállatává.

David Taylor - Hogyan ​lettem állatkerti orvos
David ​Taylor egyike a kevés számú független állatorvosoknak, akik egzotikus állatok gyógyítására specializálódtak; állatkertek, delfináriumok, szafari parkok állandó tanácsadója. Könyvében izgalmasan írja le a sokrétű munkája közben szerzett élményeit, tapasztalatait. Mi a teendő, ha... ... a puma lenyeli a gombolyag spárgát? ...az óriáskígyó szorosan egybeöleti az orvost tulajdonosával, egy sztriptíztáncosnővel? ...a frissen kifogott delfinkölyök lélegzetét visszatartva próbál öngyilkos lenni? ...két vadszamarat kell befogni az Amszterdam közeli, csatornákkal szabdalt óriás mezőkön? ...kétezerötszáz kilométerre tizenkét, túlérett őszibarackkal teletömött zsiráf a végét járja? ...véletlenül rájön, hogy lelkiismeretlen emberek hogyan használják fel a tevéket a bűn futáraiként? ...megtudja, az ártalmatlan tengeritehenet azért tartják fogságban, mert könnyei növelik a férfiak szerelmi képességeit? Ilyen és még számos különös problémával kellett D. Taylornak szembenéznie, amikor vadállatok orvoslásával kezdett foglalkozni. Humoros történetei sohasem öncélúak, mindig az állatok megmentése, gyógyítása, körülményeik jobbítása a cél.

David Taylor - Én ​és a kutyám
Az ​Én és a kutyám nélkülözhetetlen kézi könyv minden - gyakorló vagy reménybeli - kutyatulajdonosnak, de hasznos munkaeszköz a tenyésztők számára is. A nemzetközi hírű állatorvos szerző nem egyszerűen "használati utasítást" ad négylábú kedvenceihez: mondandójának alfája és ómegája, hogy a kutyának létszükséglet az ember, de az embernek is ritkán akad hűségesebb kísérője, kezesebb segítője, megértőbb barátja, mint az okosan nevelt és szeretettel gondozott kutya. - 70 kutyafajta bemutatása színes képek segítségével, a hivatalos fajtaszabvány szerint - Betegápolás, egészségvédelem: egyszerű diagnosztikai folyamatábrák, útmutató a gyakoribb "kutyabajok" otthoni gyógykezeléséhez - Sok száz hasznos tanács a kutya kiválasztásához, kiismeréséhez, tanításához, etetéséhez, elhelyezéséhez, szőrzetének ápolásához

David Taylor - Kisállatok ​kézikönyve
Ez ​az átfogó útmutató a legnépszerűbb kisállatok tartásához bővelkedik szakértő gyakorlati tanácsokban a nyulak, tengerimalacok, hörcsögök, futóegerek, egerek és patkányok tartásának terén. A mindennapi gondoskodás minden aspektusa tárgyalásra kerül, s így a könyv nélkülözhetetlen a kisállatokat tartó családok...

David Taylor - Arany ​kutyakönyv
Gyönyörû ​kivitelû, szakszerû, átfogó könyv a kutyákról. Minden kutyabarát örömét leli benne, sot valószínû, hogy új híveket is szerez e kedves állatoknak. A szerző kiváló brit állatorvos, aki családtagnak tekinti a kutyát, és úgy mutatja be az ember legjobb barátját, hogy az állat és gazdája harmonikusan

David Taylor - Én ​és a cicám
Az ​ÉN ÉS A CICÁM minden macskatulajdonos és tenyésztő nélkülözhetetlen kézikönyve. A nemzetközi híró állatorvos szerző nem egyszerűen "használati utasítást" ad négylábú kedvenceinkhez: mondandójának alfája és omegája, hogy a macskának létszükséglet az ember, de az embernek is ritkán akad megértőbb barátja, mint az okosan nevelt és szeretettel gondozott cica. A legismertebb, legközkedveltebb macskafajták bemutatása színes képek segítségével, a hivatalos fajtaszabvány szerint. Betegápolás, egészségvédelem: egyszerű diagnosztikai folyamatábrák, útmutató a gyakoribb "macskabajok" otthoni gyógykezeléséhez. Sok száz hasznos tanács a cica kiválasztásához, kiismeréséhez, tanításához, etetéséhez, elhelyezéséhez, szőrzetének ápolásához.

David Taylor - A ​kutyák titkos élete
A ​kutya az ember legjobb barátja - szoktuk mondani mi, emberek. De vajon így van ez fordítva is? Itt az idő, hogy megismerjük ezt a különös lényt, aki önmagunkra tanít minket, akinek az egész világot jelentjük, s aki akár az élete árán is megvédi azt. Akinek a szemébe nézni annyi, mint tükörbe nézni, aki előbb ismeri a gondolatainkat, mint ahogy azok megfogalmazódnának bennünk, aki valóban képes feltételek nélkül szeretni minket. Kutyanyelvlecke embereknek!

David Taylor - Vadállatok ​orvosa
David ​Taylor egyike a kevés számú független állatorvosoknak, akik egzotikus állatok gyógyítására specializálódtak; állatkertek, delfináriumok, szafari parkok állandó tanácsadója. Könyvében izgalmasan írja le a sokrétű munkája közben szerzett élményeit, tapasztalatait. Néhány epizód a műből: Hogyan sikerült akupunktúrával meggyógyítani a reumás zsiráfot? Hogyan "tiszteli" meg a tigris és az oroszlán a manikűröző orvost? Hogyan csináljunk Loch Ness-i szörnyet, ha a valóságban nincs? A gorillabébik is felnőnek, de mit tegyen a szegény állatorvos, ha jól megtermett páciensei továbbra is ragaszkodnak a dajkáláshoz? Marseille autóáradatában - a repülőtértől az állatkertig - szédületes iramban száguld a motorkerékpárján Henri, a csimpánz, a hátsó ülésen a szerző. Túlélte. - S még számtalan érdekes történet, melyek biológiai szempontból is tanulságosak. Mélységesen humánus alapállású, lenyűgöző szaktudású orvos és kitűnő író dr. Taylor. Humoros történetei sohasem öncélúak, mindig az állatok megmentése, gyógyítása, körülményeik jobbítása a cél.

David Taylor - Arany ​macskakönyv
Magyarországon ​még sohasem jelent meg ilyen gyönyörű kiállítású, szakszerű, átfogó könyv a macskákról. Minden macskabarát örömét leli majd benne, sőt valószínű, hogy kötetünk új híveket is szerez ezeknek a kedves állatoknak. A könyv csaknem száz macskafajtát mutat be egy-egy oldalpáron - teljes részletességgel, gazdagon illusztrálva. A külön e kötet számára készült fényképeken minden fajta legjellemzőbb testtartását és „arckifejezését” láthatjuk. A kísérőszöveg tájékoztat a fajta történetéről, az állat természetéről, testi felépítéséről és egyéniségének legjellegzetesebb vonásairól. Az Arany macskakönyv azonban nem éri be ennyivel, hanem sok-sok gyakorlati tanácsot is nyújt. Lépésről lépésre ismerteti meg az Olvasóval a macskatartás alapvető tudnivalóit a kölyökmacskakortól az öregségig, s beavat a tenyésztés, a szoktatás és a macskaegészségügy mesterfogásaiba is.

Kollekciók