Ajax-loader

Donna Leon könyvei a rukkolán


Donna Leon - Suffer the Little Children
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Donna Leon - Verschwiegene ​Kanäle
Ein ​Fall, der Brunetti näher geht als jeder andere: der vermeintliche Selbstmord eines Jugendlichen, so alt wie sein eigener Sohn. Ein Fall auch, der in eine unheimliche Welt führt: hinter die verschlossenen Tore der Kadettenschule von San Martino.

Donna Leon - Das ​goldene Ei
Für ​Patta ermittelt Brunetti diesmal nur pro forma, doch Paola ist unerbittlich: Sie will wissen, was für ein Mensch der Tote war, der bei den Brunettis in der Nachbarschaft umgekommen ist. Dabei sieht alles - zunächst - nach einem Unfall aus. Niemand will etwas gewusst haben. Doch auch Nichtstun kann zum Verhängnis führen. Brunettis privatester Fall.

Donna Leon - Ein ​Sohn ist uns gegeben
Gonzalo ​Rodríguez de Tejeda - ursprünglich aus Spanien stammend - hat im Kunsthandel ein Vermögen gemacht. Nun verbringt er seinen Lebensabend in Venedig. Was kommt dann? Soll die rigide Familie, die mit seinem freizügigen Lebenswandel noch nie einverstanden war, seine Schätze erben? Oder wer ist der Auserwählte? Brunettis Schwiegervater fürchtet, seinem Freund Gonzalo könne Übles zustoßen. Der Commissario soll helfen - und verläuft sich beinahe in den Abgründen des menschlichen Herzens.

Donna Leon - Roberta Pianaro - El ​sabor de Venecia
La ​comida juega un papel muy importante en las novelas de Donna Leon. En este volumen Roberta Pianaro invita a los lectores a adentrarse en la cocina de Brunetti para aprender cómo se preparan esas deliciosas recetas que Paola Brunetti cocina para su familia. Aquí están los secretos de la pasta favorita de los Brunetti (los penne rigate), el famoso pastel de manzana de Paola, la fórmula de la lasaña que cocina la madre de Brunetti, el plato favorito de Donna Leon (risotto de zucca) y los mejores y más apetitosos clásicos de la auténtica cocina italiana. Todas las recetas italianas vienen acompañadas de textos inéditos de Donna Leon, en los descubrimos la destreza culinaria de la autora, paseamos por los mercados de Venecia y conocemos los secretos de un pescador de la zona, entre muchas otras sorpresas que nos deparan esta sabrosas páginas.

Donna Leon - Das ​Gesetz der Lagune
Nach ​dem Tod von zwei Fischern sind alle im Dorf so verschlossen wie verdorbene Vongole. Der Commissario gibt dennoch nicht auf. Den Amtsweg ist Brunetti noch nie gegangen, doch diesmal bringen seine Methoden die halbe Questura in Gefahr.

Donna Leon - Stille ​Wasser
Schwächeanfall ​in der Questura. Das Räderwerk des Alltags hat Brunetti zermürbt. Krankgeschrieben, soll sich der Commissario in der Lagune von Venedig erholen. Wie wunderbar, einmal nicht Verbrechern hinterherzujagen, sondern in ländlicher Idylle seine Gedanken mit den Wolken ziehen zu lassen! Doch zwischen Bienen und Blumen kommt er einem größeren Fall als je zuvor auf die Spur.

Donna Leon - Az ​aranytojás
Velencébe ​beköszönt az ősz, és úgy tűnik, Brunetti felügyelőre csupa kisstílű ügyek megoldása vár, amikor felesége kérése váratlanul felkelti az érdeklődését. Paola azt állítja, hogy a közelben kisegítőkét dolgozó fiatalember rejtélyes körülmények között halt meg. Brunetti nyomozni kezd, és ugyancsak meglepődik, amikor kiderül, a fiúnak nem hogy jogosítványa, útlevele és hitelkártyája, de születési anyakönyvi kivonata sincs. Mintha sosem létezett volna. Minél több titok kerül napvilágra, a felügyelő annál inkább gyanakszik, hogy egy helybéli arisztokrata családnak köze lehet a rejtélyes halálesethez. De ki kívánhatta egy szelíd, ártalmatlan, együgyű fiú vesztét? Donna Leon, amint mindannyiunk szívéhez közel álló főhőse, Brunetti felügyelő, nem tud betelni Velence szépségével, pedig nagyon jól tudja, hogy a sok gyönyörűség mögött mennyi érdek, csalás, korrupció és mocskos üzleti praktika rejtőzik. Történetei nem egyszerű bűnügyi regények. Mindegyikben arra figyelmeztet, hogy jobban figyeljünk közvetlen környezetünkre és a benne élőkre.

Donna Leon - Death ​and Judgment
In ​Death and Judgment, the fourth novel in Donna Leon's best selling Commissario Guido Brunetti series, a truck crashes and spills its dangerous cargo on a treacherous road in the Italian Dolomite Mountains. Meanwhile, a prominent international lawyer is found dead aboard an intercity train bound for Venice. Brunetti suspects a connection between the two tragedies. Digging deep for an answer, he stumbles upon a seedy Venetian bar that holds the key to a crime network that reaches far beyond the laguna. But it will take another violent death in Venice before Brunetti and his colleagues can get to the bottom of what is behind the horrific events.

Donna Leon - Das ​Mädchen seiner Träume
Ein ​Mädchen treibt tot im Canal Grande und wird von niemandem vermisst. Brunetti aber geht die Elfjährige bis in die Träume nach. Aus einem venezianischen Palazzo kommt sie nicht, wohl aber aus einer Roma-Wagenburg auf dem Festland …

Donna Leon - Végzetes ​áradás
Az ​elhúzódó velencei tél fagyos nyirkossága amúgy sincs jó hatással Brunetti felügyelőre, amikor megtudja, hogy egy korábbi bűnügyben megismert barátját, az amerikai művészettörténész-nőt csaknem halálra verték az ünnepelt operaénekesnő házában. Kik voltak a tettesek? Mi volt a céljuk? Meg akarták ölni a nőt, vagy csak rá akartak ijeszteni? A kérdések csak szaporodnak, ahogy a vízszint egyre emelkedik a város körül, és amire elönti a tereket és az utcákat, a Doge-palotában holtan találnak egy férfit. A felügyelő a baljós áradatban gázolva ered a bűnügy nyomába, hogy az összegubancolódó szálakat végül kibogozza. Donna Leon regényeinek titka a helyszín varázsában és a ravasz, művelt, széplelkű felügyelő, Brunetti vonzerejében rejlik. De az írónő ezúttal nem a turisták napsütötte Velencéjébe vezeti el az olvasót, hanem a tél elmúltát feszülten váró városba, ahol a tavasz beköszönte előtt még el kell viselni az utcákat és a tereket elárasztó vizet, az acqua altát. Szerelmi csalódás, csalás, árulás, hamisítás és a maffia szépelgő bája – elsőrendű hozzávalók egy jó krimihez. – The Sunday Times (London)

Donna Leon - Felsőbb ​körök
Commissario ​Guido Brunettinek ezúttal a saját háza táján akadnak gondjai, pontosabban emeleti lakásukkal, amelyről kiderül, hogy nincs nyilvántartásba véve a földhivatalnál. A bürokrácia arctalan gépezete akár el is bontathatja fejük fölül a családi hajlékot. Ráadásul a hírt hozó fiatal hivatalnokot nemsokára holtan találják, s ha mindez nem lenne elég, a felügyelő főnökének fiát tetten érik, amint kábítószert árul. Brunettinek ismét alá kell merülnie Velence „szennycsatornáiba”, hogy annak félig rejtett, uzsorásoktól, gyilkosoktól, kábítószeresektől hemzsegő, valamint emberi rosszindulatokból és félelmekből táplálkozó világából felszínre hozza az igazságot, s a körülményekhez képest megfelelő döntéseket foganatosítson. Közben kiderül, hogy mindenhol akadnak barátok, s a felsőbb körök sincsenek közelebb az éghez.

Donna Leon - Halál ​idegenben
Valóban ​kiirthatatlan a korrupció? A harangok ötöt kondulnak, galambok csipegetnek Colleoni lovas szobrának talapzata körül, a lagúna fodrozódó vize lágyan ringatja a kikötött csónakokat. Úgy tűnik, békés reggelre virrad Velence. A derűs nyugalmat azonban hátborzongató esemény rendíti meg, amikor egy fiatal férfi holttestét emelik ki a város bűzös csatornájából. Minden nyom rablógyilkosságra utal. Talán túlságosan is sok a meggyőző nyom, ami még gyanakvóbbá teszi az immár régi velencei ismerősünkké vált Brunetti felügyelőt, a szövevényes bűnügyek megoldásának mesterét. Úgy tűnik, valaki valahol fáradságot nem kímélve igyekszik megdönthetetlen bizonyítékokkal a „megfelelő” mederbe terelni a nyomozást. De rosszul ítéli meg Brunetti felügyelőt... Miközben Donna Leon a fanyar humorú comissarióval bogoztatja a bonyodalmas bűntény szálait, Velence különös világának rejtelmeibe is elkalauzolja a krimirajongó olvasót, aki megint megtudhat valami újat a lagúnák városáról.

Donna Leon - Vérző ​kövek
Egy ​hideg karácsony előtti éjszakán Velencében meggyilkolnak egy fekete férfit. Az áldozat afrikai bevándorló, aki számos sorstársával együtt letelepedési engedély nélkül táskákat árul: nagy divatmárkák silány másolatait. Minden jel arra mutat, hogy bandák közötti leszámolásról van szó, és a nyomozás csaknem abba is marad, ám Brunetti felügyelőnek kételyei támadnak az egyszerűnek tűnő üggyel kapcsolatban. Minél több részlet derül ki a gyilkosságról, a nyomozó annál biztosabb abban, hogy az események háttérben sokkal többről van szó. Donna Leon Velencéje ismét új, ismeretlen és izgalmas arcát mutatja be, ráadásul mindig tartogat valami meglepetést számunkra. A vízi város mindennapi forgataga legalább annyira magával ragadó, mint a különös bűnügy felgöngyölítésének története.

Donna Leon - Földből ​vétettünk
Guido ​Brunetti felügyelő nap mint nap kisebb-nagyobb bűnügyekkel foglalkozik, nem ér a végére a fojtogató korrupciós eseteknek, vagy a rengeteg turista okoz számára fejtörést. Bár Velencében élhet, a világ egyik legszebb városában, folyamatosan állnia kell a próbát. Amikor egy drogkereskedő kihallgatásán csaknem olyat tesz, amit később megbánna, érzi, hogy pihenésre van szüksége. Úgy dönt, elkíséri feleségét a lagúna egyik szigetére, ahol evezéssel, sétával és olvasással tölti majd az időt. Így is történik egészen addig, amíg a nyaraló tulajdonosa, a magányos, özvegy méhész el nem tűnik egy hirtelen jött viharban. Nincs mit tenni, Brunetti, kénytelen félbeszakítani jól megérdemelt pihenését, ha ki akarja deríteni, mi történt a férfival, akit nagyon is megkedvelt. Donna Leon ezúttal a Velencéhez közeli festői Sant' Erasmo szigetére viszi el olvasót.

Donna Leon - Sanft ​entschlafen
Brunetti ​hat nicht viel zu tun, als sein Chef im Urlaub ist und Venedig erst allmählich aus dem Winterschlaf erwacht. Doch da beginnen die Machenschaften der Kirche sein Berufs- und Privatleben zu überschatten: Suor Immacolata, die aufopfernde Pflegerin von Brunettis Mutter, ist nach dem unerwarteten Tod von fünf Patienten aus ihrem Orden ausgetreten. Sie hegt einen schrecklichen Verdacht.

Donna Leon - In ​Sachen Signora Brunetti
Es ​beginnt mit einem Telefonanruf am frühen Morgen. Im kühlen venezianischen Frühdunst ist ein Akt von Vandalismus verübt worden. Bald allerdings muß Commissario Brunetti feststellen, daß der Täter kein kleiner Ganove ist. Am Tatort wartet auf die Festnahme keine andere als Paola Brunetti, seine Frau.

Donna Leon - Nemesi ​kisugárzás
Az ​olaszországi Dolomitok lábainál fekvő kis faluban évtizedek óta omladozik egy ház, a hozzá tartozó kertet fölveri a gaz. Amikor az új tulajdonos felszántatja a földet, a barázdákból egy azonosíthatatlan holttest kerül elő. A közelében talált arany pecsétgyűrű az egyetlen nyom, amelyen Brunetti felügyelő elindulhat. A címeres ékszer ahhoz a velencei arisztokrata családhoz vezeti el, amely kétségbeesve kutatja évekkel ezelőtt elrabolt fiát. A commissariónak különösen nehéz a dolga, mert a szülőket nem csak a gyötrő bizonytalanság és bánat teszi szinte megközelíthetetlenné, hanem az arisztokrácia képmutató előkelősége is, amely szilárdabb a legvastagabb falnál. Donna Leon Brunetti felügyelője ismét a tőle megszokott szociális érzékenységgel folytatja a nyomozást, magával invitálva az olvasót, aki élvezettel követi őt Velence sikátorain és vízi útjain, be-bepillantva a patinás palazzókat rejtő pazar kertek színfalai mögé.

Donna Leon - Auf ​Treu und Glauben
Venedig ​kann sehr heiß sein: Im Sommer fliehen die Venezianer aus der stickigen Lagunenstadt. Doch aus Ferien in den kühlen Bergen wird für Commissario Brunetti nichts. Dafür sorgen eine Leiche und dubiose Machenschaften am Tribunale.

Donna Leon - Acqua ​alta
Wie ​jeden Winter bedroht Hochwasser das größte Museum der Welt: Venedig. Eine Archäologin wird vor ihrer Wohnung zusammengeschlagen, ein renommierter Museumsdirektor wird ermordet. Ganz Venedig ist entsetzt. Commissario Brunetti will beide Fälle mit der ihm eigenen Hartnäckigkeit aufklären. Und bald steht das Wasser auch denjenigen bis zum Hals, die so falsch sind wie die Kunst, mit der sie handeln.

Donna Leon - Tod ​zwischen den Zeilen
Brunetti ​auf der Jagd nach Raritäten: Der Commissario wird zu einem ungewöhnlichen Tatort gerufen, der altehrwürdigen Biblioteca Merula. Wertvolle Folianten liegen aufgeschlitzt da, und der amerikanische Forscher, der ein Dauergast war, ist verschwunden. In Venedig, das einst auch eine florierende Bücherstadt war, entdeckt Brunetti eine eigenartige Welt: einen florierenden Schwarzmarkt für Bücher.

Donna Leon - About ​Face
Work ​turns toxic for a Venice, Italy police detective in this novel in the award-winning, New York Times–bestselling series. Incinerators across the south of Italy are at full capacity, burning who-knows-what and releasing unacceptable levels of dangerous air pollutants, while in Naples, enormous trash piles grow in the streets. In Venice, with the polluted waters of the canals and a major chemical complex across the lagoon, the issue is never far from the fore. Then, after an investigator from the Carabiniere, looking into the illegal hauling of garbage, asks for a favor, Guido Brunetti finds himself in the middle of an investigation into murder and corruption even dirtier than the air and water . . . “[A] stellar entry in the Commissario Guido Brunetti series . . . For readers of literary mysteries, such as those by Deborah Crombie and Elizabeth George.” —School Library Journal “Brunetti is one of the most attractive policemen in crime fiction today.” —The Philadelphia Inquirer

Donna Leon - Blutige ​Steine
Tod ​eines Schwarzafrikaners auf dem Campo Santo Stefano. Ein Streit unter Immigranten? Oder steckt mehr hinter der Ermordung eines Illegalen? Brunetti hakt trotz Warnungen von höchster Stelle nach und entdeckt Verbindungen, die weit über Venedig hinausreichen.

Donna Leon - Cián ​Velencében
A ​meseszép Velence varázsos operaházában a világszerte ünnepelt karmester élete utolsó hangversenyén vezényel. Két felvonás között valaki mérget kever a kávéjába. A nyomozás kezdetén sötétben tapogatóznak a rend éber őrei, ám a páratlan logikájú Brunetti felügyelőnek végül sikerül összerakni a bűncselekmény különös indítékát adó eseménysor mozaikját. A szerző már számos országban kápráztatta el még a kritikus krimirajongókat is Brunetti felügyelő egyedülálló nyomozási technikájával, s biztosak vagyunk benne, hogy a hazai közönség sem lesz csalódott.

Donna Leon - Death ​at La Fenice
Beautiful ​and serene Venice is a city almost devoid of crime. But that is little comfort to Maestro Helmut Wellauer, a world-renowned conductor whose intermission refreshment comes one night with a little something extra in it-cyanide. For Guido Brunetti, vice-commissario of police and detective genius, finding a suspect isn't a problem; narrowing the large and unconventional group of enemies down to one is. As the suave and pithy Brunetti pieces together clues, a shocking picture of depravity and revenge emerges, leaving him torn between what is and what should be right -- and questioning what the law can do, and what needs to be done.

Donna Leon - Tierische ​Profite
Ein ​toter Mann, der von niemandem vermisst wird, weder von den Venezianern noch von Touristen. Und ein teurer Lederschuh am Fuß dieser Leiche. Brunetti muss all seine Menschenkenntnis aufbieten und sein ganzes Kombinationstalent, um diesen Fall zu lösen, der ihn bis aufs Festland nach Mestre führt.

Donna Leon - Die ​dunkle Stunde der Serenissima
Eine ​von Paolas Studentinnen erkundigt sich bei Brunetti nach Möglichkeiten, die Ehre ihres Großvaters wiederherzustellen. Das Verbrechen liegt Jahre zurück, und so misst Brunetti der Frage zunächst wenig Bedeutung bei - bis Claudia Leonardo erstochen in ihrer Wohnung aufgefunden wird.

Donna Leon - Reiches ​Erbe
Herzversagen ​- das diagnostiziert der penible Pathologe Rizzardi beim Tod von Signora Altavilla. Kein Fall für Brunetti mithin? Der Commissario traut dem Frieden nicht. Wer sucht, der findet ...

Donna Leon - Venezianische ​Scharade
Eigentlich ​wollte Brunetti mit seiner Familie in die Berge fahren. Doch dann wird vor Mestre die Leiche eines Mannes in Frauenkleidern gefunden. Ein Transvestit? Wird Streitigkeiten mit seinen Freiern gehabt haben – so die allgemeine Meinung, auch bei der Polizei. Brunetti schaut genauer hin und lernt bei seinen Ermittlungen, weniger schnell zu urteilen als die ach so ehrenwerten Normalbürger.

Donna Leon - Wie ​durch ein dunkles Glas
Tod ​vor dem Brennofen. Ist ein Familienzwist zwischen dem Fabrikbesitzer und seinem Schwiegersohn schuld? Oder musste der Nachtwächter der Glasmanufaktur dafür büßen, dass er ein fanatischer Umweltschützer und Leser ist? In einer Ausgabe von Dantes ›Inferno‹ entdeckt Brunetti die entscheidende Spur.

Donna Leon - Endlich ​mein
Flavia ​Petrelli ist zurück in Venedig! In der Titelrolle von ›Tosca‹ tritt die Sopranistin im venezianischen Opernhaus La Fenice auf. Als eine junge Sängerin aus dem Kollegenkreis die Treppe einer Brücke hinuntergestoßen wird, beginnt Flavia um ihr eigenes Leben zu fürchten. Brunetti ermittelt in den Kulissen der Oper. Tod in Venedig, und das auf der Bühne: ein Buch, das Sehnsucht nach Venedig macht.

Donna Leon - Beweise, ​daß es böse ist
Als ​die 83jährige Maria Grazia Battestini ermordet in ihrer Wohnung aufgefunden wird, tragen nicht nur die Gondeln keine Trauer: Familie und Freunde gibt es keine, und die Nachbarn sind regelrecht erleichtert, als der Fernseher nicht mehr durch die Calli dröhnt. Nur Brunetti gibt keine Ruhe, bis er weiß, was sich hinter dem Tod der alten Frau verbirgt.

Kollekciók