Ajax-loader

Hársing Lajos könyvei a rukkolán


Hársing Lajos - Ismerd ​meg agyadat
Ugye ​szeret játszani? Ez a könyv éppen a játékos kedvét igyekszik kielégíteni rengeteg feladatával, rejtvényével. A kérdések nem tanulással, olvasással szerzett műveltségre épülnek, hanem az ember veleszületett képességeire.

Hársing Lajos - Játék ​- világ - irodalom
Kinek ​szól ez a könyv? - kérdezi, aki kezébe veszi a kötetet. Mindenkinek, aki szívesen tölti idejét irodalmi kérdések megválaszolásával. Szól ez a könyv tanároknak, akiknek munkájáról a hétköznapok szürkeségében eltűnt a játék, és nincs idejük arra, hogy az órák színesítéséhez maguk találjanak ki vagy állítsanak össze fejtörőket. Szól ez a könyv klubfoglalkozások, úttörőházi összejövetelek szervezőinek is. Nem utolsó sorban pedig szól az egyéni olvasóknak, időseknek, fiataloknak egyaránt; mindazoknak, akik szeretik az irodalmat, és szeretnek játszani. A szerző a kötet összeállításakor elsősorban az általános iskola felső tagozatának irodalomkönyveit, házi és ajánlott olvasmányait tartotta szem előtt, de hivatkozik más, klasszikusnak számító ifjúsági regényekre is.

Hársing Lajos - Agyköszörülde
Hársing ​Lajos, a könyv szerzője, korunk még fellelhető polihisztorainak egyike volt. Tanár, szinkronrendező, játékvezető stb. (kezdetben ő vezette a Petőfi rádió nagy sikerű Korkérdés című vetélkedőjét). Nagy kedvvel készített fejtörőket, játékokat, melyek válogatásából született ez a könyv. A kérdések nagy része irodalmi, művészeti és történelmi vonatkozású, de találhatók benne logikai és természettudományi témájúak. A komoly ismeretanyag játékos, humoros formában kerül az olvasó elé, hogy élvezetessé tegye az elmélyülést, a kutakodást. Ha nem sikerült minden kérdést megoldani, a Megfejtésekben megkapjuk a választ.

Hársing Lajos - Kvízpróba
"Ugye, ​Önnel is előfordult, hogy hallott vagy olvasott valamit, és a fejéhez kapott: "Hogy lehet ilyen badarságot kitalálni?!" - Ez adta az ötletet új játékomhoz, amelyben "dupla fenekű" kérdések is szerepelnek. Mi ez a "dupla fenék"? Kiderül a könyvből. A kérdések meggondolkoztatják az Olvasót, bolondos megfogalmazásukkal ugyanakkor szórakoztatják is. A Magyar Rádióban játszott műsorom anyagából állítottam ösze a kötetet, hogy hasznos időtöltést és derűs órákat kínáljak az Olvasónak."

Hársing Lajos - Tangram
A ​tangram ősi kirakójáték. Abban különbözik a puzzle-tól, hogy míg a puzzle-ban csak egyetlen ábra állítható össze több száz elemből, a tangram hét lapjából több száz ábrát lehet kirakni, és minden ábra elkészítése gondolkodást kíván. Ezt a kreatív időtöltést már Napóleon is kedvelte. Az utóbbi évtizedekben ismét meghódította az egész világot.

Hársing Lajos - Nagy ​irodalmi tesztkönyv
A ​magyar és világirodalom legkiemelkedőbb alkotása és alkotói kaptak helyet e rendhagyó kötet lapjain, melynek elsődleges célja, hogy játékos formában bővítse az olvasó irodalmi ismereteit. A változatos játékokban olyan művek és nevek tűnnek fel, melyeket minden művelt magyar embernek illik ismernie. Bár a kötetben szereplő feladatok nagy segítséget nyújtanak az általános és középiskolai irodalmi tananyag felelevenítéséhez, amint a cím is mutatja, nemcsak iskolásoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki szereti az irodalmat.

Hársing Lajos - Agyvizit
Ez ​a könyv azoknak szól, akik szeretnek játszani, és szívesen próbára teszik önmagukat, hiszen többféle, könnyebb és nehezebb rejtvényt, fejtörőt és játékos feladatot találnak benne. Az IQ témakörében összegyűjtött feladatok arra szolgálnak, hogy mérjék az ember veleszületett logikai készségét, helyzetfelismerő és feladatmegoldó képességeit. Ha az Olvasó az intelligencia-hányadosára kíváncsi, pontosan megtudhatja, csak kövesse a játéksorok és játékcsoportok megoldásakor betartandó utasításokat. Ha tudását, műveltségét akarja tesztelni, látogasson el a kvízek földjére, ahol változatos, érdekes feladványokon törheti a fejét. Nem hiányoznak a humoros, becsapós kérdések sem.

Hársing Lajos - Irodalmi ​játékok
A ​magyar és világirodalom legkiemelkedőbb alkotásai és alkotói kaptak helyet e rendhagyó kötet lapjain, melynek elsődleges célja,hogy játékos formában bővítse az olvasó irodalmi ismereteit.

Kollekciók