Ajax-loader

Charles Perrault könyvei a rukkolán


Charles Perrault - Piroska ​és a farkas
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gottfried August Bürger - Charles Perrault - Münchausen ​báró kalandjai / Lúdanyó meséi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charles Perrault - Mesék ​Csodaországból
A ​könyv öt mesét tartalmaz: Jancsi és Juliska, Csipkerózsika, Hamupipőke, Piroska és a farkas, Csizmás kandúr.

Charles Perrault - Csizmás ​kandúr
Hol ​volt, hol nem volt, volt egyszer egy francia író, Charles Perrault (1628-1703), aki számos mesét gyűjtött, és így a Csizmás Kandúr történetét is papírra vetette. Aztán hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy német testvérpár valamikor a 19. század első felében, Jacob és Wilhelm, akiket az irodalmi köztudat csak Grimm testvérekként emleget, akik Perrault nyomán szintén megírták a Csizmás Kandúrt. Ebben a klasszikus mesében egy szegény molnár halála előtt a legnagyobb fiára hagyja a malmát, a középsőre a szamarát, a legkisebbnek pedig csak egy macska jut... Mielőtt a legkisebb fiú elindulna szerencsét próbálni, a furfangos cica megígéri a fiúnak, hogy majd meghozza neki a "hírt, pénzt, boldogságot", ha megkapja a fiú kalapját, a köpönyegét és a csizmáját. A molnárlegény elcsodálkozik, de beleegyezik az ajánlatba, s a "Csizmás Kandúrrá" lett macska elindul, hogy kis gazdájának megszerezze a királylány kezét és a fele királyságot. Kalandokban bővelkedő útja során Csizmás Kandúr barátokra és segítőkre talál, de meg kell küzdenie a gonosz varázslóval is. Vajon küldetése sikerrel fog járni? Vajon a legkisebb fiú elnyeri a királylány szerelmét és kezét? Vajon győz az "igaz ügy", és a gonosz elnyeri méltó büntetését?

Hans Christian Andersen - Wilhelm Hauff - Charles Perrault - Kincset ​érő mesék
Andersen, ​Hauff és Perrault meséiből készült válogatás, melyet színes illusztrációk tesznek a gyermekek számára vonzóvá.

Charles Perrault - Perrault-mesék ​I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Wilhelm Hauff - Charles Perrault - Varázslatos ​mesék
Andersen, ​Hauff és Perrault meséiből készült válogatás, melyet színes illusztrációk tesznek a gyermekek számára vonzóvá.

Charles Perrault - Hüvelyk ​Matyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charles Perrault - Contes
Qui ​n'a tremblé pour la femme de Barbe bleue ou ri de l'astuce du Chat botté? Qui n'a rêvé d'embrasser la Belle au bois dormant ou d'aider de petit Poucet? Merveilleux, alertes et souvent pleins d'humour, les contes en prose de Perrault nous enchantent. Prisonniers de leur charme, nous les dévorons avec un appétit d'ogre!

Charles Perrault - Lúdanyó ​meséi
Charles ​Perrault 1697-ben kiadott könyvében jelent meg legelőször a Hüvelyk Matyi, a Csipkerózsika, a Piroska és a farkas, és számos, a Grimm testvérek és Andersen közvetítésével Európa közös kultúrkincsévé vált mese. Biro, a világhírű magyar illusztrátor úgy írta át ezeket a legkisebbek számára bonyolult, hosszú történeteket, hogy kihagyta a rémisztő részleteket. Mégsem vész el semmi belőlük, mert mindazt, amit nem mond el szavakkal, elmondja a rajzokkal. Egyetlen család könyvtárából sem hiányozhat a világ e legismertebb és legolvasottabb meséit összegyűjtő gyönyörű kötet.

Charles Perrault - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hans Christian Andersen - Gyerekkorunk ​legszebb meséi
Vannak ​mesék, melyek népszerűsége évszázadok óta töretlen, hiszen Piroska, Hüvelyk Matyi, Hófehérke, a csizmás kandúr, Hamupipőke, Csipkerózsika vagy a rút kiskacsa története megunhatatlan. Ez a gazdagon illusztrált kötet H.C. Andersen, C. Perrault és a Grimm testvérek legismertebb és legértékesebb meséinek páratlan válogatása, szól minden olyan gyereknek és felnőttnek, akik hisznek a csodákban és a mese határtalan erejében.

Charles Perrault - Csipke ​Rózsika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charles Perrault - Perrault's ​Fairy Tales
Eight ​of the twelve tales in this book are from the master hand of Charles Perrault (1628-1703). Although Perrault enjoyed much distinction in the French literary circle of the late seventeenth century, his fame today rests upon his authorship of the traditional _Tales of Mother Goose_, or _Stories of Olden Times_. And it is true to say that as long as there are children to listen spellbound to the adventures of _Cinderella_, _Red Riding Hood_, and that arch rogue _Puss in Boots_, his memory will endure. Three of the tales, _The Ridiculous Wishes_, _Donkey-Skin_ and _Patient Griselda_, are seldom included in Perrault collections as they were written in a very florid verse form. Not only Perrault, but Boccaccio, Chaucer and others have used the story of _Patient Griselda_. The last story, _Beauty and the Beast_, again not by Perrault (it was penned by Mme. Leprince de Beaumont [1711-1781]), has a similarity of style and celebrity which justifiably merits its inclusion. With the exception of the morals and the three tales taken from verse, the translations are by A. E. Johnson.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Charles Perrault - Csodaszép ​mesék
Ez ​a könyv a legnépszerűbb mesék varázslatos világába repít el benneteket. A szép történeteket kedves rajzok kísérik, hogy képzeletben együtt kalandozhassatok a Csizmás kandúrral, Hamupipőkével, a kis hableánnyal, és sok-sok népszerű mesefigurával.

Charles Perrault - Elaine Lopez - Piroska ​és a farkas
Piroska ​a beteg nagyihoz indul látogatóba minden jóval teli kosárral. Majd a farkas megeszi a nagyit, és mire Piroska odaér, csak egy "álnagyi" azaz a farkas beöltözve fekszik az ágyon. Majd megeszi Piroskát is, de ekkor jön a bátor vadász és kihasítja őket a farkas gyomrából és élnek boldogan, míg meg nem halnak. Az eredeti történetben Piroska tanácsot kér a farkastól, hogy merre menjen a nagyihoz, majd a farkas szándékosan a rossz irányba küldi el és amikor beér az erdő közepére, akkor felfalja Piroskát. A mese morális tanulsága, pedig ugyanaz, mint napjainkban: Ne higgy egy idegennek, főleg akkor, ha egyedül vagy!

Charles Perrault - Perrault ​meséi
Perrault ​meséi méltán tartoznak a legkedveltebb és leggyakrabban olvasott gyermekeknek szóló történetek közé. _A_ _hamelni_ _patkányfogó_, a _Három_ _kívánság_, _Csizmás_ _kandúr_ és más 21 mese kapott helyet ebben a szép mesekönyvben.

Kollekciók