Ajax-loader

Kereszty András könyvei a rukkolán


Kereszty András - Piramis ​és Dávid-csillag
1979. ​március 26-án a Fehér Ház kertjében egy nagy, narancssárga-vörös cirkuszi sátor-féle alatt aláírták a különbéke-szerződést Egyiptom és Izrael között. A szerző, aki éveken keresztül dolgozott tudósítóként a Közel-Keleten, az esemény történelmi, társadalmi, politikai, gazdasági hátterét bemutatva bizonyítja: miért nem jelenthet megoldást ez a Camp David-i megállapodáson alapuló béke a térség igazi problémáira. Ugyanakkor a szemtanú hitelességével, színesen, élvezetes stílusban számol be az események menetéről, bepillantást engedve a tudósítói munka mindennapjaiba is.

Kereszty András - A ​Challenger-video
„Benyomtam ​a képmagnó felvétel gombját. És azon a délelőttön, 1986. január 28-án addig futott a 120 perces TDK-szalag (a létező leglassúbb sebességen, tehát megtöbbszörözve az időt), amíg véget nem ért. Eltelt egy hónap is, amíg egy szabad estén újra megnéztem a mágnesszalagra rögzített délelőttöt. S akkor hirtelen rájöttem, a videoanyag nemcsak az amerikai televízió különböző csatornáinak műsorrészleteit őrizte meg, hanem az egész történetet is. Maga volt az anyag. Éppoly riporttéma, mint amilyennek heteken, hónapokon át nyomában járt az ember. Csak most mindent ez a keskeny mágnescsík őrzött meg az emberi agynál pontosabb memóriaként."

Kereszty András - A ​szakasz
Tartalomból: „Befejezzük ​a negyvennegyedik napon, egy májusi hajnalon, öt órakor. Alex Ho, a gyártás kínai munkatársa odajön, s nem kevés iróniával azt mondja: gratulálok, Ollie, két hosszú év volt... Nem, hosszú húsz év, mormogom. Mert tudom, bár befejeztem a filmet, egy része nem kerül a vászonra soha. Charlie Sheen a lehető legtökéletesebben alakított engem. De sohasem lesz az, aki voltam. A szakasz sohasem lesz az, aminek elképzeltem, amikor írtam. És az egész csupán töredéke annak, amit évekkel korábban megéltem. Annak örökre vége..." Olivér Stone

Kereszty András - Merénylet ​az érsek ellen
Egy ​új sorozat első darabját tartja kezében az olvasó. Kereszty András tudósítóként számos háborúban és fegyveres konfliktusban vett részt. Dokumentum-könyvei - például az Égő cédrusok, a Piramis és Dávid-csillag, a Fáraó a XX. században, a Challenger-videó - nagyon keresettek voltak. Most regényeket ír, amelyekben azokat a feszült, izgalmas eseményeket dolgozza fel, amelyeknek részese, szemtanúja volt. A regényciklus külön érdekessége, hogy a szerző a könyvek végén a Jegyzetekben leleplezi műhelytitkait. Elmondja, hogy a valóságban hogyan történtek azok az események, melyek az adott művet ihlették. Fordulatos cselekmény, romantikus környezet - és az elmaradhatatlan szerelmi szál teszik lebilincselő olvasmánnyá a sorozat köteteit, melyek betekintést engednek a nemzetközi sajtó, a diplomácia, a titkosszolgálatok izgalmas világába.

Kereszty András - Tények könyve - Zöld
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kereszty András - Szerelem és halál Kairóban
1979 decemberében megölték David Holdent, a Sunday Times palesztinbarátként ismert kairói tudósítóját. A Szadat jeruzsálemi látogatása után elkövetett gyilkosság felkavarja a kairói újságíróvilágot. Miért titok a mai napig is minden a különös nyomozás körül? Kiderül a könyvből.

Kereszty András - Égő ​cédrusok
Kereszty ​András a Népszabadság közel-keleti tudósítójaként 1976 nyarán hoszabb időt töltött a cédrusok földjén, Libanonban, a legsúlyosabb harcok idején. Damaszkuszból érkezett Bejrútba, ott szinte haditudósítóként működött, s eljutott a végnapjait élő Tal Zaatar-i palesztin menekülttárborba is. Riportkönyvét - amelyben embereket ábrázol, helyzeteket elevenít meg és hitelesen tudósít az eseményekről - Libanonból való hazaérte után Budapesten írta.

Kereszty András - Íme, ​az elnök!
Néhány ​hiteles adat a szerzőről - a szerzőtől: Teljes neve: (nem fér a személyi igazolványba): Kereszty András János Alfonz Született: 1942-ben, fél lábbal a szűz, fél lábbal a mérleg havában és Budapesten, a Ferencváros és a Józsefváros határán Magassága: 187 centiméter Testsúlya (változó, most éppen): 98 kilogramm Vérnyomása (még rendben): 127/85 Beszél: angolul, oroszul, németül Ír: magyarul Mit ír?: mindenfélét. Volt egyetemi lap irodalmi szerkesztője, sportújságíró, parlamenti tudósító, hazai riporter, cikkeket írt a világ 70 országából. Látta az elmúlt húsz év legtöbb háborúját. Öt évig a Népszabadság és az MTI kairói tudósítója volt (libanoni és izraeli kirándulásokkal). Négy éve a Népszabadság washingtoni tudósítója. Írt nyolc könyvet. Ez a kilencedik. Mit nem ír?: képeslapot.

Kereszty András - A ​szkarabeusz napja
A ​Hétszínvilág sorozatban megjelent gyermekeknek szóló ismeretterjesztő könyv Egyiptom rejtélyes világába avatja be az olvasót.Az építészeti, művelődéstörténeti, művészeti emlékek bemutatása mellett ízelítőt ad az egyiptomi élet hétköznapjairól is.

Kereszty András - Fáraó ​a XX. században
Szadat ​nem hitt a merényletben. „életem egyetlen perccel sem lesz rövidebb, mint ahogy Allah kimérte.” „Az egyiptomi nép nem ölt királyt, nem öli meg vezetőjét.” A sok-sok szadati állandó fordulat közül ez a kettő is szüntelenül visszatért beszédeiben, nyilatkozataiban. És gondolkodásában. Igen, Szadat hitt önmagának. Volt alkalmam figyelni, hogyan bontakozik ki, ölt testet beszédről beszédre egy-egy gondolata. Hogyan nyeri el a kinyilatkoztatás végső, jelszószerűen kerek formáját. Hogyan győzte meg szinte önmagát az elnök – s akkora már fellebbezhetetlenül – heteken át tartó, szinte már önszuggesztiószerű ismételgetéssel saját igazáról… Megpróbálom összerakni a merénylet kockáit. Megáll a teherautó. Három katona a dísztribün felé fordítja fegyverét, a negyedik leszáll, gránáttal a kezében, és a páholyhoz fut. „Az elnök úgy gondolta, a katonák köszönteni jönnek őt” – mondta Mubárak. Az elnök felállt, hogy visszatisztelegjen a merénylőknek.

Kereszty András - A ​húszévesek városa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kereszty András - A ​hosszú villámháború
Ariel ​Saron, Izrael hadügyminisztere Tel Aviv-i irodájába kérette a minisztérium legmagasabb rangú személyiségeit, a titkosszolgálat főembereit, és másfél órán át fejtegette elképzeléseit. – Izrael eddigi katonai vezetői nem vették talán észre, hogy a palesztin taktika csapdájába estek? Hogy a hatalmas izraeli hadigépezet gerillaharcot folytat gerillákkal szemben? Legalábbis átvette azok harcmodorát? Ennek véget kell vetni! – csapott az asztalra a hadügyminiszter. És ismertette tervét. – Korlátozott visszacsapások helyett háborút kell indítani. Ki kell használni a Közel-Kelet legnagyobb hadseregének teljes erejét. Rövid és brutális háborúra van szükség!

Kollekciók