Ajax-loader

Bokor László könyvei a rukkolán


Bokor László - Jelentés a határon túlról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bokor László - A ​láthatatlan arcvonal
Hmur ​elment, és soha többé nem tért vissza. Amikorra távcsövemet a robbanás felé rántottam, csak néhány megfeketedett datolya cserjét láttam és egy esőre áhítozó, hirtelen kettétört pálmafát. Attól fél méterre lehetett a tányérakna, amelyet ki tudja miért és mikor telepítettek oda. Hirtelen kivert a verejték. Az ember kicsit egoista lesz, amikor megcsapja a halál szele. Az jutott eszembe, hányszor járogattam arra magam is. Csakhogy mindannyiszor lassan sétálgatva. Ő pedig most nyilván erősen trappolva tette meg az utat, hogy gyorsabban visszaérjen. Ráugorhatott, szinte karjába vethette magát az évek óta ott leselkedő halálnak. Sírás fojtogatott, hányingerem támadt, és olyan kínzó fejfájás, amelyre nem akadt hatásos gyógyszer a hadikórházban sem. Szégyenkeztem és lelkifurdalást éreztem. Úgy éreztem, hiába volt az utóbbi három év, tovább gyilkolhatott a tegnap...

Bokor László - Hajnali ​őrjárat
Nézem ​a régi képeket. Gomolygó ködfelhők úsznak a város fölött. Hallani vélem a csizmacsattogást. Valahol a téli kikötő elhagyott rakpartján menetel a vegyes járőr, egy karhatalmista, egy rendőr és egy munkásőr. Hajnali őrjárat. Több mint negyedszázad telt el azóta. Az a február és az előző néhány hónap emlékezetes marad mindazok számára, akik átélték. A még novemberben is végbement ellenforradalmi próbálkozások, vadsztrájkok, az országban eluralkodó anarchia szükségessé tették a munkásmilícia megszervezését. Ez a könyv tanúvallomás az elsőkről, akik ma szerényen teszik a dolgukat, de amikor kellett - ott voltak, és emlékezés azokra, akik már elmentek közülünk, az ismeretlen munkásőr emléknek kíván tisztelegni.

Bokor László - "X" ​óra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bokor László - Idegháború
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bokor László - Futártáska
"60 ​országban járt 30 év alatt. Volt ahol öt napot töltött, volt ahol öt évet. Mindig kutatott. Emlékeket. Történész, filmrendező volt diplomata is -, de legszívesebben újságírónak vallja magát. Az antifasiszta koalíció nagy korszaka foglalkoztatja. Vallatja a történelmet, a helyszíneket, a nyugtalan túlélőket. Az elmaradt összefüggéseket keresi, a szálakat, melyet szétfutottak egykor vagy épp összekuszálódtak. A gordiuszi csomókat mégsem átvágni akarja, hanem bontogatni. Nagy-nagy türelemmel, felelősséggel és hozzáértéssel. Több évtizedes barátsággal ebben segítette Roman Karmen... (Kossuth Rádió, interjúrészlet - 1980. február 8.)

Bokor László - (H)Idegháború
"Bokor, ​akárcsak előző könyveiben a dokumentarista oknyomozásával enged bepillantást a szellemi diverzió boszorkánykonyhájába. Hogy ez már a hidegháború utáni időszak, azt a szójátékot idéző cím is sejteti: Hidegháború-Idegháború."

Bokor László - Fehéri Tamás - Kamerával ​a világ körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bokor László - Lőrincz Zsuzsa - Korai ​személyiségfejlődés és terápiás folyamat
Amíg ​az 1994. évi konferencia az újjászülető magyar pszichoanalízis számos különböző irányzatát mutatta be, addig az 1995-ös tudományos ülésszak méltán tekinthető a Budapesti Iskola hagyományainak és újításainak továbbfejlesztéseként. Az öt fejezet mindegyikében megtalálható a második világháború előtti magyar pszichoanalízis egy vagy több neves tagjának a nemzetközi pszichoanalízisre akkor és azóta is hatást gyakorló gondolata. Elsősorban a merész újítók: Ferenczi, Bálint és Hermann azon elméleti konstrukciói, amelyeknek annak idején forradalmi elképzelésként hatottak és kihívták Freud szigorú bírálatát, de amely elméletek az eltelt idő során mégis helytállónak bizonyultak. A kötet már elfogyott, az érdeklődők számára elektronikus könyv formájában elérhető.

Bokor László - Riadó ​a képernyőn
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.