Ajax-loader

Christianna Brand könyvei a rukkolán


Christianna Brand - Halál ​zöld köpenyben
"A ​műtőasztalon, ünnepélyesen kiterítve és gondosan beöltöztetve - sebészköpenybe, maszkba, gumikesztyűbe bújtatva, lábán nagy gumicsizmával -, ott hevert némán és mozdulatlanul..." A lámpák vakító fényében, miközben kint zuhognak a német bombák, egy angliai hadikórház műtőjében meggyilkolnak egy beteget...Egy maszkos alak kést emel az éjszaka visszatérő műtősnőre...Valaki kinyit egy gázcsapot...Valaki ott lopódzik a park sötétjében a szolgálatból hazatérő nővér mögött...Morfiumtabletták tűnnek el...A kórház népe megpróbálja tovább élni szokásos életét: munka meg munka, aztán szerelmek, csalódások, féltékenység, barátság, pletykák és apró intrikák... De a rettegés egyre inkább úrrá lesz rajtuk, a kölcsönös bizalom helyét gyanakvás foglalja el...

Christianna Brand - Nanny ​McPhee - A Varázsdada rendet teremt
Régen ​nem hallottatok már a Brown csemetékről? Tudjátok, akik annyian vannak, hogy szinte meg sem lehet számolni őket! Hát most itt vannak újból. Korábban ugyan megjavultak, hála Matilda dadus fáradozásának, ám most ismét égetnivalóan rosszak. Ráadásul egyre ötletesebbek a rosszalkodásban, szüleik és az egymást szüntelenül váltó, minduntalan kudarcot valló nevelőnők legnagyobb kétségbeesésére. A Brown-házban teljes a zűrzavar, holott rendnek kellene lennie, mivel a család vendéget vár. Ez a vendég pedig... ki más is lehetne, mint Matilda, a varázsdada? Ám amint megérkezik, rögtön látja, hogy vendégeskedésről itt szó sem lehet: a Brown gyerekeket ismét ráncba kell szedni. Újból fölemeli tehát göcsörtös varázsbotját... és a sorozat új, egyben utolsó kötetében rendet teremt.

Christianna Brand - Nanny ​McPhee - The Collected Tales of Nurse Matilda
This ​marvellous collection of stories hosts scenes of the most unimaginable and relentless mischief as the Brown children turn their minds to breaking all the rules. But when the no-nonsense nanny Nurse Matilda arrives with her very special kind of magic, things start to happen beyond everyone's wildest expectations... These classic works of children's literature, from the wonderful Christianna Brand and Edward Ardizzone, have amazed and delighted readers since their original publication and now form the inspiration for the newly released and fabulous film nanny McPHEE, starring Emma Thompson and Colin Firth.

Christianna Brand - Nanny ​McPhee - A Varázsdada visszatér
Emlékeztek ​még a Brown gyerekekre meg az ő válogatott komiszságaikra? Helenre, aki szirupot töltött a testvérei csizmájába? Stephanie-ra, aki szappant reszelt a sajtreszelőn az ételbe? Hát Francescára, aki cumisüvegből etette a kutyákat? És emlékeztek-e Matildára, a varázsdadára? Aki botjának néhány koppantásával mintagyerekeket varázsolt a rosszaságokból? Hát igen, legfőbb ideje Matilda újabb látogatásának, mert a gyerekek ismét nagyon elkanászodtak. Szüleik, Brown úr és Brownné asszony megint nem bírnak velük. Ráadásul egy külföldi utazás előtt állnak, és a gyerekeket az első kötetből már ismert szörnyűséges Adelaide dédnagynénikéjükre akarják bízni. E hír hallatán a csemeték megszeppennek ugyan, de távolról sem javulnak meg. Szerencsére ismét színre lép Matilda dadus.

Christianna Brand - Nanny ​McPhee, a varázsdada
Kétségbeejtő ​helyzetben van a Brown család. Annyi a gyerekük, mint égen a csillag, és ez a sok gyerek nap mint nap válogatott komiszságokkal ejti kétségbe szüleit és a ház népét. Nem bír velük se dajka, se pesztra, se nevelőnő. Itt már csakis egyvalaki segíthet: Matilda McPhee, a varázsdada. De hogyan találnak rá? És mi az ő titka? A titkot nem áruljuk el, de a tíz fejezet során rengeteg mulatságos kalandról olvashatunk, és megbizonyosodhatunk arról is, hogy a varázsdada tényleg varázshatalmú: valahányszor koppant a botjával, a gyerekek kedve elmegy a rosszalkodástól. Christianna Brand mesekönyvét Edward Ardizzone illusztrációi díszítik. A magyar kiadás egy időben jelenik meg a Nanny McPhee: A varázsdada című filmmel, amelynek főszereplői Emma Thompson és Colin Firth.

Kollekciók