Ajax-loader

Katona Edit könyvei a rukkolán


Katona Edit - Csonka Mária - Moletteknek ​mindenféléről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bárdos Endréné - Katona Edit - Telefondoktor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Katona Edit - A ​természetes italokról
Nem ​is gondolunk rá, hogy milyen nagy kincset tartunk a kezünkben, amikor szomjunkat "tiszta", hűs vízzel oltjuk. A szerző nemcsak a vízről, szervezetünk nélkülözhetetlen alkotórészéről, hanem az ásványvizekről, a szénsavas üdítőitalokról, a gyümölcs- és zöldséglevekről is ír. Ez utóbbiak elkészítési módját is megtudhatjuk ebből a füzetből. A teakészítés, a teaivás kultuszáról is olvashatunk néhány megszívlelendő gondolatot. A bor, a sör és a többi szeszes ital is természetes alapanyagból készül, de fogyasztásukhoz itt nem kapunk buzdítást.

Balogh Jánosné Horváth Terézia - Katona Edit - Magyar ​népi ékszerek / Hungarian Folk Jewellery
A ​Magyar Néprajzi Múzeum 2005 május 31- október 30-ig és a balasagyarmati Palóc Múzeum 2006 január 23 - május 21.ig tartó kamarakiállításának katalógusa.

Katona Edit - Vermes Éva - Mi ​nők - és férfiak a változás korában
Tartalom Mi ​a klimax? (Vermes Éva) Betegség vagy állapot? (dr. Katona Edit) Érzékszerveink és az évek (dr. Katona Edit) Itt fáj...Ott fáj... (dr. Katona Edit) Mindennapi mérgeink (dr. Katona Edit) Hazánk "arany" forrásai (dr. Katona Edit) Gyarapodó kilóink (dr. Katona Edit) A sport detoxikál (Vermes Éva) Mozgás nélkül nincs élet! (dr. Katona Edit) Aktív és passzív pihenés (dr. Katona Edit) Állóképességi ellenőrző teszt (dr. Katona Edit) Nem csak nőknek! (dr. Katona Edit) Kozmetika - mindkét nemnek (dr. Katona Edit) "Miről álmodik a lány?..." (Vermes Éva) Egy szürke, egy szürke és egy szürke? (Vermes Éva) A léleknek nincsenek ősz hajszálai (Vermes Éva) Túl mindenen? (Vermes Éva) "Árva a ház..." (Vermes Éva) Bánatbeteg vagyok (Vermes Éva) A hobbi mint gyógyír (Vermes Éva) Tanuló nyugdíjasok (Vermes Éva) Ha a tevékenység leáll (Vermes Éva) Híres nagyszülők (Vermes Éva)

Dr. Borbély Katalin - Dr. Deák Valéria - Dr. Hídvégi Zsófia - Katona Edit - Molnár Mariann - Papp Huba - Dr. Sal Péter - Dr. Sebő Zsuzsanna - Tóth János - A ​homeopátia kézikönyve
A ​homeopátia magyarországi újjáéledése óta ilyen átfogó, gyakorlati kézikönyv, magyar szerzők tollából nem jelent meg. E sokszerzős mű melyet a homeopátiát több éve alkalmazó orvosok írtak, az akut betegségek gyógyításához kíván segítséget nyújtani, a klasszikus homeopátia elvei alapján.

Katona Edit - Tompos Lilla - Gyöngy ​az úri és népi öltözködésben
Könyvünkben ​a gyöngy sokféle alkalmazását korszakonként, egységes szempontok szerint ismertetjük. Érintjük a jellemző gyöngyféléket, a folyamatosan bővülő beszerzési forrásokat, valamint az egyes technikai sajátosságokat. Foglalkozunk a jellemző gyöngyfelhasználási módokkal: az önálló gyöngyékszerekkel, továbbá a ruházathoz szorosan kapcsolódó gyöngyös díszítőelemekkel. A gazdag műtárgyanyag lehetőséget nyújt arra, hogy végigkísérjük a gyöngyök szerepét az egyes korszakok divatjában, a főurak, a köznemesek, a városi polgárok és a jobbágyok/parasztok öltözködésében. Ezt tartjuk könyvünk egyik különlegességének, hiszen ritkán kerülnek így egymás mellé ezeknek a társadalmi osztályoknak a viseletei, kiegészítői. E vezérfonal mellett tárgyaljuk a gyöngyök különböző funkcióit. Munkánk nem törekedhet a teljességre, csupán felvillantja egyes korszakok főbb jellemzőit, a változások irányvonalát. Különösen igaz ez a köznépre, amelynek 17. század előtti gyöngyfelhasználásáról csupán szórványos adatok állnak rendelkezésre, a 19-20. századi kultúrájának gazdagságából pedig a válogatás elkerülhetetlen. Könyvünk anyagát a Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum gyűjteményének műtárgyaiból válogattuk, amelyet néhány esetben vidéki múzeumok anyaga, a Győri Egyházmegyei Kincstár műtárgya és az Országos Széchényi Könyvtár tulajdonát képező viseletábrázolások egészítenek ki.

Kollekciók