Ajax-loader

Leon de Winter könyvei a rukkolán


Covers_22199
elérhető
0

Leon de Winter - Szerenád
A ​hetvennégy éves Anneke súlyos műtétjéből felépülve egy napon nyomtalanul eltűnik. Fia, Bennie, a félresikerült zeneszerző és Fred, Anneke új szerelme krimibe illő nyomozás után Splitben, egy teherpályaudvaron akad rá: minden megtakarított pénzével együtt Szarajevóba indult, hogy a város lakóit fegyverhez juttassa. Bennie és Fred hazaviszik Annekét, aki kórházba kerül és meghal. Fia - emlékének tiszteletére - hátat fordít a kommersz reklámdalocskák világának, és írni kezdi első komolyzenei művét, amellyel felveszi a harcot a háborúktól szétszabdalt, megnyomorított világ látszólag mindig győztes banditái ellen.

Leon de Winter - Ki ​látta Eileen W.-t?
Egy ​nevenincs holland-angol fiatalember, a regény narrátora, londoni antikváriumának önként vállalt magányában, a mindennapi rutin langyos biztonságában, a véletlen önkényétől óvott monotóniában pergeti napjait. Ám egy napon, mégiscsak Véletlenül összetalálkozik egy különös fiatalasszonnyal, Eileennel, és amikor rövidesen szem elől téveszti, a kezdeti idegenkedés után erőt vesz rajta elfojtott vágya, hogy megismerjen "egy történetet". Az eltűnt Eileen nyomába ered, adatokat gyűjt, kapcsolatba lép a feleségét kereső Marckal, Eileen férjével. A tényeket fantáziája segítségével feldúsítva, lépésről lépésre, mintegy mozaikkockákból rekonstruálja Eileen, Kevin (Eileen szerelmese) és Marc ellentmondásos viszonyának titokzatos történetét. Az északír katolikus-protestáns konfliktus vészterhes atmoszférájú színterén kibontakozó szerelmi-emberi tragédia mindinkább magával ragadja, Egy történetből az Ő történetévé is válik, és gyötrelmes önvizsgálatra készteti.

Leon de Winter - SuperTex
Max ​Breslauer textilkereskedő, aki Supertex néven olcsó üzletláncot tart fenn Amszterdamban. Eltekintve az üzletvezetéssel járó kisebb-nagyobb nehézségektől, sikeresnek mondható a vállalkozása, ha a sikert külsőségekkel mérjük. Max Breslauernek Porschéja van, gyönyörű barátnője és kényelmes tetőtéri lakása Amszterdam közepén. A múlt váratlan felbukkanása azonban csődtömeggé változtatja Max életét. A fordulatokban gazdag, rendkívül olvasmányos, filmszerűen pergő regény azt a pszichológiai folyamatot mutatja be, ahogyan a második generáció az elhallgatások, az elfojtások és a saját identitás elleni lázadás dacára végül elfogadja és feldolgozza a zsidó szellemi örökséget. A z 1945-ben született Leon de Winter ma nemzetközi sztár, az egyik külföldön is legismertebb holland író, akinek több művét, így ezt a regényét is megfilmesítették. Magyarul a Ki látta Eileen W.-t? és Szerenád c. regényei olvashatók.

Kollekciók