Ajax-loader

Szabó Tamás könyvei a rukkolán


Szabó Tamás - Imák nehéz helyzetekben
Bár a szenvedés és a testi halál a bűn következménye, mégsem szabad minden szenvedést büntetésként felfogni. Ha úgy érezzük, hogy akár önhibáinkból, akár azon kívül kilátástalan helyzetbe kerültünk, vagy veszély fenyeget, bízzuk rá Isten gondviselő jóságára és bölcsességére önmagunkat, mindenkinket, mindenünket és minden ügyünket. Az ő segítségével könnyebben tudunk őszinte szeretettel, minden igyekezetünkkel és képességünkkel megtenni minden tőlünk telhetőt az arra szánható időn belül. És akkor Ő a lehető legjobban fog gondoskodni mindenről. Imádkozzunk, mégpedig a Miatyánk szellemében.

Szabó Tamás - Holdvíz
Zolit, ​a burokban nevelkedett, milliomos egyetemista ficsúrt sokkolja a hír: „örökölt” egy 16 éves lánytestvért apja, a néhai KGB-tiszt után! A két tinédzser kapcsolatát nagyban befolyásolja, hogy külön nőttek fel, nem is tudva egymásról. A báty tanácstalan; hogyan viszonyuljon a hányatott sorsú, öntörvényű kis vadóchoz, aki egyből felforgatja az ő nyugodt életét? Mikor a lány minden addiginál nagyobb zűrbe keveredik és eltűnik Brazíliában, a fiú kénytelen otthagyni mindent; Noémi után ered, majd a Polícia korruptságát látva maga kutatja fel a húgát. Vajon képes felnőni a feladathoz, és egyedül megmenteni őt? Túlélik a testvérek könyörtelen megpróbáltatásaikat távol az otthonuktól, vagy elbuknak az alvilággal, a természeti erőkkel, illetve az önmagukkal vívott harcban, hogy beteljesedjék a családi karma?

Szabó Tamás - Kalkulus ​II. példatár informatikusoknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Gyula - Németh Zsuzsa - Szabó Tamás - Karácsonyi ​ételek
Az ​esztendő legfontosabb ünnepén különös figyelmet szentelünk annak, hogy a szépen terített asztalunkra a legfinomabb ételsor kerüljön. Szokásos ilyenkor a többfogásos lakoma, a kiadós ételek és az illatos, finom sütemények. E könyv segítségével remek ízeket varázsolhatunk az ünnepi asztalra, kezdve az előételektől a leveseken és főfogásokon át egészen a desszertekig, süteményekig. A hagyományos fogások receptjei mellett számtalan ínyencséget, különlegességet fedezhetünk fel. Érdemes eddig még nem készített ételekkel kísérletezni, ahogy a gyönyörű ételfotók is mutatják, fantasztikus küllemű, fenséges ízű fogásokat alkothatunk! Izgalmas főzőcskét boldog karácsonyt kívánunk!

Szabó Tamás - Kalkulus ​II. példatár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kós Károly - Szabó Tamás - A ​vas ízei
Rajtunk ​már a műanyag- és atomkor, lábunkat azonban még a háromezer éves vaskor szilárd rétegein vetjük meg. A vasazott ekével alakultak ki a nagy földműves kultúrák, a vaskengyel alkalmazásával kelhettek régi birodalmakat megdöntő útjaikra a "vas fiai", Ázsia lovas népei, s a tökéletesebb vasszerszámok elterjedésének köszönhető Európa iparának a világ más tájait megelőző fejlettsége. S noha a mesterségek sorában mindenfelé a vas művesei álltak az élen, a régi céhes és népi alkotás számos műfaja, a különböző fa-, agyag-, textil-, bőr-, szaru- és egyéb munkák már régtől megfigyelőkre találtak, mégis a vasból készült tárgyak meglehetősen elkerülték mind a gyűjtők, mind a szakemberek figyelmét. Dr. Kós Károly és Szabó Tamás közel negyedszázadon át állandó munkatársként népi kultúránk hagyatékát figyelték, vizsgálták és örökítették meg, és szokásos eszmecseréik, tervezgetéseik során határozták el közösen e munka létrehozását, ily módon téve vallomást a vasmunkák iránti vonzalmukról; Szabó Tamás közel száz fotója dr. Kós Károly válogatásában és ajánló soraival igyekszik megkönnyíteni számunkra a vas és belőle kovácsolt munkák mással nem pótolható, egyedülálló ízeinek fölfedezését.

Szabó Tamás - Kalkulus ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó Tamás - Földrajzi ​vaktérképgyűjtemény általános és középiskolások számára
Ajánlott ​ez a könyv azoknak a tanároknak és diákoknak, akik szeretnék egyszerűbbé, játékosabbá tenni a földrajz tanításának-tanulásának folyamatát.

Szabó Tamás - Kalkulus ​I. példatár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó Tamás - Tini
Egy ​magyar származású cambridge-i professzor két évre visszatér Budapestre, ahol jól érzi magát és elégedett. Élete békés mederben folydogál. Aztán megjelenik Tini, a titokzatos gimnazista lány. Vége a derűs nyugalomnak. A professzor az érzelmek hullámvasútján száguldozva éli meg az elkövetkező hónapokat. Felelevenedik a múltja, annak angyalaival és gonosz szellemei­vel egyetemben. És szembe kell néznie a jövővel is, és meg kell hoznia egy döntést. Tétovázik azonban, mert óriási a tét Mintha nem lenne elég baja a szegény professzornak, otthon mindennapos csaták várnak rá. Ezeket Aranka nénivel vívja meg, az önfejű, lehetetlen viselkedésű és furcsa küllemű ház­vezetőnővel, akiről azonban kiderül, hogy a döntő pillanatokban helyén van a szíve. A csípős humorral és fanyar iróniával átszőtt, váratlan fordulatokban gazdag regény remek szórakozást ígér a laza kikapcsolódásra vágyó olvasónak.

Szepessy Vilma - Szabó Tamás - Levesek
A ​jó leves az étkezésünk egyik legfontosabb része. Leginkább az ebéd bevezető fogása, de egy könnyű vacsora egészét is képezheti. Remek folyadékpótló, ugyanakkor illatával, fűszerezésével igazi kulináris élményt nyújt. Könyvünkben a könnyű nyári levesektől egészen a kiadósabb változatokig szinte minden megtalálható, melyeknek többségét kiváló minőségű ételfotók kísérik. Ajánljuk e könyvet fogyókúrázóknak, és mindazoknak, akik szeretik a változatos ízeket, az egészséges leveseket.

Ferenczi György - Nemes Nagy Péter - Szabó Tamás - Blues ​with the feeling
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók