Ajax-loader

Kállai Gábor könyvei a rukkolán


Bayer Judit - Kállai Gábor - Az ​emberi jogok alapjai
A ​tankönyvet elsősorban azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak szánjuk, akiknek nem a jog az alapszakjuk, de a téma iránt érdeklődő Olvasók is haszonnal forgathatják. Az emberi jogok fogalma megkerülhetetlenül jelen van úgy a szakirodalomban, mint a mindennapi életben, a közbeszédben, a sajtóban, a politikai küzdelmekben, a médiában. Meglehetősen nehéz olyan politikai programot, nívós újságoldalt vagy weblapot találni, ahol így vagy úgy, de ne említtetne valamely emberi jog léte vagy megsértése. Egyszerre tapasztalhatjuk az emberi jogokra való üres hivatkozást, komoly és megfontolt felidézésüket, adott esetben számonkérésüket, találkozhatni értő és mély elemzésekkel, de üres állításokkal, hibás vélekedésekkel is.

Kállai Gábor - A ​közjog alapjai
"A ​közjog megismerése érdekében áttekintjük a Magyar Köztársaság Alkotmányának főbb rendelkezéseit, alapjogainak rendszerét, a legfontosabb intézményeket. Vizsgálódásunk elsősorban az alapelvekre és az alkotmányban említett jogintézmények, szervezetek megismerésére irányul. Célunk az, hogy az alapismeretek birtokában az olvasók képesek legyenek a tankönyvi anyagon túlmenő közjogi joganyag értelmezésére."

Kállai Gábor - Sakksztorik
A ​kötet 2007 - 2011 között a Népszabadság sakk rovatában megjelent több mint 100 írás gyűjteménye. Minden írás külön kis történet. Egy-egy partit utánjátszó élvezetét fokozza a partihoz kötődő sztori, a főszereplők megismerése, melyet a szerző feltétlen meg akar osztani Önnel, kedves Olvasó.

Kállai Gábor - Szabolcsi János - 64 ​kockára 64 teszt - végjátéktesztek
Előfordult ​már Önökkel, hogy egy ragyogóan vezetett játszma végén biztosak voltak abban, hogy nyert állásuk van, de mégsem tudták megnyerni? Vagy talán volt már olyan végjátékuk, amiről érezték, hogy nem kellene elveszíteni, mégsem sikerült kitartani döntetlenre? Vagy éppen egy gyorsverseny egyik partijában a még megmaradt pár másodpercük nem volt elég ahhoz, hogy beadják a mattot, mert az ellenfél királya kisiklott a szorításból? Volt már ilyen? Sebaj! Egy kis játékos végjátéktanulással mindez nagyrészt elkerülhető. Tesztjeinket úgy válogattuk, hogy az összes végjátéktípus megtalálható legyen. Teljességet persze nem ígérhetünk, de 64 gyönyörű, elgondolkodtató állást és velük együtt 64 kellemesen eltöltött félórát igen!

Kállai Gábor - Megnyitások ​könyve
A ​sakkozást gyakran hasonlítják össze a matematikával és a zenével. Nem véletlenül, hiszen a sakktáblán a logikus gondolkodás és a figurák zenekarszerű összjátékából fakadó harmónia a legfontosabb. Mind a három szellemi élvezet a saját zárt, öntörvényű világába hív minket. A törvényekből, összefüggésekből minél többet fedezünk fel, ismerünk meg, annál jobban el tudunk igazodni ezekben a világokban, melyeket később magunk is alakíthatunk. A sakktanulás - főleg a megnyitásoké - unalmasnak tűnhet. Pedig nem az, ha már a játszma elején is a lépések mögötti gondolatokat kutatjuk. Sokkal mélyebben rögződnek azok az elképzelések, tervek, melyeket megértettünk, mint az értelmetlenül bemagolt hosszú változatok. Érdemes foglalkoznunk a megnyitásokkal, mert kellemes időtöltés, és mert a segítségével jobb helyzetből kezdhetjük meg ellenfeleinkkel a küzdelmet. Egy kis előkészület, tanulás hozzásegít minket ahhoz, hogy még több örömünk legyen csodálatos játékunkban, a sakkozásban.

Kollekciók