Ajax-loader

Kerekes Sándor könyvei a rukkolán


Csutora Mária - Kerekes Sándor - A ​környezetbarát vállalatirányítás eszközei
Az ​utóbbi években a vállalati környezetmenedzsmentben eltolódott a hangsúly a csővégi környezetvédelemről a megelőzés és a termékek átalakítása irányába. A könyv ismerteti a környezetbarát vállalatirányítás modern elveit - pl. ipari ökológia, tisztább termelés, környezetbarát termékfejlesztés és legújabb eszközeit, mint pl. az életcikluselemzés, a környezeti teljesítmény mérésére vagy a környezetközpontú irányítási rendszerekre vonatkozó nemzetközi szabványok. Szól arról, hogyan illeszthető a környezetvédelmi stratégia a vállalat általános stratégiájához oly módon, hogy a kettő támogassa egymást. A környezeti kockázatkezelésnek, a marketingnek és az érintettekkel való kommunikációnak egyszerre kell szolgálni a környezetünk tiszábbá tételét és segítenie a vállalatot üzleti céljainak elérésében. A könyv olyan témákkal is foglalkozik, amelyekről Magyarországon még nem született hasonló szakirodalmi áttekintés (pl. ipari ökológia, környezeti kontrolling, kommunikáció). Minden fejezetben közérthető formában ismertetjük az eszközök lényegét és használhatóságát a vállalati gyakorlatban, majd nemzetközi és hazai példákon keresztül illusztráljuk az újabb és várható fejleményeket. A könyvet ajánljuk az új iránt fogékony vállalati szakemberek, egyetemi hallgatók és oktatók számára.

Kerekes Sándor - Szlávik János - A környezeti menedzsment közgazdasági eszközei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kerekes Sándor - Kobjakov Zsuzsa - Környezetgazdaságtan ​és környezeti menedzsment
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kerekes Sándor - Szlávik János - Gazdasági ​útkeresés - környezetvédelmi stratégiák
A ​környezetvédelemről nehéz érzelmek, indulatok nélkül írni. A felelősen gondolkodó ember sokszor tehetetlennek érzi magát a bioszféra pusztulását tapasztalva és ki-ki vérmérséklete szerint harcol vagy apátiába süllyed, de mindenképpen állást foglal a környezetszennyezés ellen. A gond számunkra is túl közeli, túl személyes ahhoz, hogy tárgyilagosan, érzelmek nélkül vizsgálhassuk. Elfogultságunk a közgazdász elfogultsága. Álláspontunk szerint a környezet védelmét hatékonyan a környezetgazdálkodás keretében lehet megoldani. A környezetgazdaságtan ma még kialakulatlan, számos kérdésre nincs megnyugtató válasza, így érthető az ökológusok és a közgazdák több évtizedes vitája. Közgazdaként nyilván nem érthetünk egyet azokkal, akik a termelő vállalatokat a vádlottak padjára szeretnék ültetni környezetszennyező tevékenységük miatt, elfelejtve, hogy a termelő tevékenység anyagi alapját az emberi szükségletek teremtik meg. De azokkal sem vállalhatjuk a közösséget, akik lebecsülik a környezetvédelem jelentőségét, vagy időszerűtlennek tartják azt a jelenlegi helyzetben.

Kiss Károly - Kerekes Sándor - Környezetpolitika ​és uniós csatlakozás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kerekes Sándor - Kiss Károly - Környezetpolitikánk ​az EU-elvárások hálójában
A ​környezetvédelem sokáig csak korrekciót, bizonyos szintű rehabilitációt jelentett. Amióta elsősorban a prevencióra helyeződik a hangsúly, újra kell értelmezni a fogalmakat. Kiváltképp szükséges ez az EU-csatlakozás után, hiszen hazánknak is alkalmazkodnia, igazodnia kell az európai normákhoz, követelményekhez. Az ehhez szükséges feltételeket tárgyalja közérthető módon a sorozat ezen darabja.

Kerekes Sándor - A ​környezetgazdaságtan alapjai
"A ​Környezetgazdaságtan alapjai című tankönyvet a közgazdaságtudományi és üzleti alapképzésben résztvevő hallgatók számára írtuk. A könyvben a fenntartható fejlődés elveit és a környezetpolitika közgazdasági alapjait, a környezetvédelmi szabályozás közgazdasági eszközeit tekintjük át. Tárgyaljuk a gazdasági növekedés és a fenntartható fejlődés kapcsolatát. Ismertetjük a jóléti mutatókat és a ökológiai lábnyom számítás elvét és jelentőségét. Részletesebben foglalkozunk az externáliák osztályozásával, a felhalmozódó szennyezések okozta problémákkal, illetve a direkt és indirekt szabályozás kevert alkalmazásának kérdéseivel. ...".

Kerekes Sándor - Szakácskönyv ​a magyar szürkéhez
Kerekes ​Sándor mesterszakács nevéhez fűződik többek között az ország kolbászának megalkotása, de olyan éttermek felfuttatásánál is elvehetetlen szerepe volt, mint például az Gold bisztró, vagy később az Almárium bisztró. Tizenegy országban - köztük Spanyolország, Dánia, Franciaország, Finnország, Portugália, Észak-Afrika, - dolgozott. Spanyolországban három meghatározó évet töltött, ott tökéletesítette a húsok elkészítését, grillezését, a steak sütést, a tengeri halak készítését. Főzött a spanyol királynak, Philippe Gonzalesnek, Juan Carlosnak, és Bill Clinton volt amerikai elnöknek is. Itt az idő, hogy bebizonyítsuk, a szürkemarha nemcsak egy szép szimbólumállat, amely nélkül el sem tudnánk képzelni a hortobágyi tájat, és nem is csak egy hungarikum, amire büszkék lehetünk. Kerekes Sándor mesterszakács segítségével megmutatjuk, hogy a szürkemarha húsa egy nagyon finom és egészséges alapanyag, amit rengetegféleképpen elkészíthetünk. Ehhez adunk most inspiráló ötleteket több mint hatvan recept formájában, amelyek között hagyományos és újszerű ételeket egyaránt találunk.

Csigó László - Hargitai György - Kerekes Sándor - 33 ​kemencében és parázson sült finomság lépésről lépésre
A ​szalonnasütés és bográcsozás mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szabadtéri ételkészítés egy másik módja, a grillezés. A grillezett húsok, zöldségek különösen ízletesek, ám sok múlik az alapanyagok előkészítésén, a sütési időn és a sütés módján is. Könyvsorozatunk legújabb részében kipróbált recepteken keresztül ismertetjük meg olvasóinkat a nyílt lángon sütés fortélyaival, ínycsiklandozó fogásokkal és az adott ételekhez legjobban illő pácokkal. Szakácskönyvünk továbbá számos, kemencében készült étel elkészítésének módját is tartalmazza. A receptek mellett hasznos információkkal szolgálunk az elkészítés idejéről, nehézségi fokáról, valamint az árfekvésről, az ételleírások alatt található tippekkel pedig a további kísérletezéshez nyújtunk segítséget. Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!

Kollekciók