Ajax-loader

John Adair könyvei a rukkolán


John Adair - Döntéshozatali ​és problémamegoldó stratégiák
"A ​gondolkodás olyan, mint amikor hegyi patakon akarunk átkelni: egyik kőről a másikra ugorva, ide-oda lépegetve haladunk a túlpart felé. Gondolataink is hasonlóképpen ugrándoznak, hiszen a gondolkodás rendezetlen, de céltudatos tevékenység. De hogyan tudjuk kóbor gondolatainkat rendszerezni annak érdekében, hogy a sikerhez vezető legjobb döntéseket hozzuk meg? Hogyan tudjuk megtalálni vezetői problémáinkra a legjobb megoldást? John Adair könyve szemléletesen különíti el a döntéshozatal, a problémamegoldás és a kreatív gondolkodás sokszor összemosódó területeit. A szerző -aki elsőként oktatott vezetéstudományt az University of Surrey tanáraként- érdekes feladványokon keresztül juttat minket bármilyen kényes helyzetben alkalmazható tudás birtokába. Azonban a tudás pusztán szóbeszéd, amíg izomként be nem épül. Ez a könyv azt kívánja bemutatni, hogyan lehet az izmokat erősíteni, ám az edzést az olvasóknak kell elvégezniük. Felkészültek rá?" (Papp Tamás)

John Adair - Tanulságok ​a vezetésről
A ​vezetés és a fejlődés kéz a kézben járnak, azonban míg a változások időszakában a legtöbb tényező bizonytalan, a vezetés stratégiájának alapelmei és értékei ugyanazok maradnak –­ állítja John Adair brit akadémikus és menedzsment-gondolkodó, akinek eddigi 40 kötetét világszerte mintegy 18 nyelvre fordították le. Kutatásainak nemzetközi hatását számos érdem bizonyítja, és megannyi intézmény elismeri. 2006-ban a sanghaji Vezetőképző Akadémia a vezetéstudományok tiszteletbeli professzorává választotta, 2009-ben pedig az Egyesült Nemzetek Szervezete torinói oktatási központjának is elnökévé vált. John Adair e legújabb könyvében magával ragadó utazásra hívja olvasóit, amelyben a vezetői gondolkodás eredetétől a bölcseletek gyakorlati alkalmazásán át, a különböző megítélésekre való válaszlépésekig kalauzol, mindeközben pedig elülteti bennünk a vezetéshez szükséges kíváncsiság és az innovációhoz nélkülözhetetlen inspiráció érzését. Több évtizedes tapasztalatainak lényegi elemeit 20 kulcskoncepcióként tárja az olvasók elé, ideértve többek között a döntések megosztásának művészetét, az integritás elérését, a melegséggel teli emberség képviseletét és a kritikai hozzáállással teljes tesztelési folyamatokat. A kötet egyszerre ad fundamentális alapokat a vezetés értékalapú és emberközpontú motivációinak elsajátításához, valamint praktikus tanácsokat a mindennapi helyzetek kezeléséhez. Művével ezáltal John Adair a közérthető kézikönyv műfaját is képviseli, miközben a 21. század változékony, bizonytalan, komplex és kevésbé egyértelmű (VUCA) világában alkalmazható, a leghatékonyabb vezetési stílusról szóló tudományos párbeszéd fejlődéséhez is hozzájárul.

John Adair - Hatékony ​motiválás
Nincs ​olyan vállalkozás a világon, amelynek ne az emberi tényező lenne a legfontosabb eleme. A nagy és jelentős eredményeket gyakran nagy és jelentős egyéniségektől várjuk el. Ez hiba. A jó vezető minden munkatársát képes maximális teljesítményre ösztönözni. A mai bizonytalan, változékony gazdasági környezetben csak az így szervezett cégek boldogulhatnak. Könyvünk a hatékony késztetés eszköztárát ismerteti. John Adair, a világhírű brit gazdaságkutató gyorsan klasszikussá vált művében bebizonyította, hogy középszerű tehetségű személyek és kollektívák is alkothatnak magasan kiemelkedő színvonalon. Ehhez azonban a vezetőknek Ismerniük kell a motiváció titkait. A kiváló szerző ezekbe a titkokba avatja be az Olvasót.

John Adair - Vezetői ​készségek
"Mitől ​lesz valaki eredményes vezető? Hogyan lehet fejleszteni a vezetői készségeket? Miként feleljünk meg a vezetői szerepelvárásnak? Hogyan vezessünk stratégiai szinten? Alapkérdések, amelyekre mégsem könnyű frappáns, gyakorlatias választ adni. John Adair legújabb könyvében a fenti kérdések mindegyikét megválaszolja, még hozzá közérthető nyelven, tömör formában. Egy közismert, hiteles szerző igen széles látókörű, olvasmányos munkája ez: bőséges példatár és sziporkázó idézetgyűjtemény. Átfogó, olvasmányos szakirodalom vezetői szerepről, a vezetés funkcióiról, vezetői felelősségről és motivációról. Miként lehet átfogó egy száz oldalas szakirodalom? - kérdezhetik a kétkedők. Olvassanak bele, és kezdjék rögtön az ötödik fejezettel... Higgyék el, az elejére lapoznak és végigolvassák. Dr. Baranyai Attila - tréner, menedzsment tanácsadó Develor"

John Adair - Hatékony ​innováció
Az ​innováció: új gondolatok átküldése a gyakorlatba. A cégek sorsa, jövője múlik azon, hogy mennyire fogékonyak az új ötletek fogadására. Az idő nem vár senkire: ha hiányzik a nyitottság a pozitív változások iránt a vállalat fejlődése megtorpan, s a konkurencia rövidesen legázolja. A világhírű brit gazdaságkutató, John Adair ebben a művében azt vizsgálja, hogy miként teremthetünk innovatív légkört, hogyan serkenthetjük cégünk növekedését - akár minden különösebb tőkebefektetés nélkül is. Leonardo da Vinci helikoptert és tengeralattjárót tervezett. Megelőzte a korát. Az innovációs folyamat az újdonságot a kellő pillanatban, a szükséges feltételek birtokában teremti meg.

Kollekciók