Ajax-loader

Václav Čtvrtek könyvei a rukkolán


Václav Čtvrtek - Moha ​és Páfrány kalandjai
A ​televízióból is jól ismert, népszerű mesefigurákkal találkozhatnak a legkisebbek, a leporelló színes képeit lapozva. Ezt a könyvet 3-5 éves gyerekek számára ajánljuk. 12 oldal, Kemény borító

Václav Čtvrtek - Csirizár, ​Hinárkóc és Kocsibak
Ha ​elolvassátok a hetedik mesét Hínárkócról, a vízimanóról - azt, amelyik arról szól, hogyan ajándékozott Hínárkóc lidércfényt Andulkának -, akkor elolvashatjátok a következő hét mesét Csirizárról, a rablóról. Amint befejezitek a Csirizárról szóló hetedik mesét - arról, hogyan lett Csirizárból újra tisztességes ember -, Kocsibak, a fuvaros és Fakó, a harcsából lett mén vár benneteket. Ők hétszer kocsikáztatnak meg titeket. Úttalan utakon szekerezve bejárjátok velük Jičin környékét. Lehet, hogy a Jičin felé vezető úton találkoztok a tűzemberrel. Az is lehetséges, hogy együtt mentek a Kocsibakkal Jičinbe liliomért. De minden bizonnyal elolvassátok mind a hét mesét Kocsibakról, a fuvarosról is. Ekkor aztán visszalapozhattok a könyv elejére és mindegyik fejezet hét meséje közül kiválaszthattok egy-egy mesét. Azt, amelyik a legjobban tetszett. Egyet a vízimanóról, egyet a rablóról, egyet meg a fuvarosról.

Václav Čtvrtek - Pajzán ​mesék
Szerelmes ​természetű cselédlányok, a vágy hatalmába került hajadonok, kikapós asszonyságok tűnnek fel a könyv lapjain, melyet a Rumcájsz című méltán híres mese szerzője jegyez. A művet átható derű nem csak szavak, de képek által is hatni fog. A művet ugyanis a jeles grafikus, Gyulai Líviusz linómetszetei díszítik.

Václav Čtvrtek - Hogyan ​kereste az ördög a pokol nyílását
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Václav Čtvrtek - Moha ​és Páfrány
Ki ​ne ismerné Mohát és Páfrányt, a fatönkházikó két apró lakóját, az áfonyára mindig éhes két kis kópét! Jéggé dermed és megolvad körülöttük a világ, egymutatós órájuk megzavarja az évszakok szokott rendjét, hallgat szavukra a nap, a hold, sőt még a sötétség is. Ezt a különös erdei világot az olvasó már jól ismerheti korábbi kiadásokból, vagy a televízióból, ám a mostani gyűjteményben eddig még nem közölt történetek is szerepelnek. Hogyan kerestek kincset? Hogyan gyújtották meg Tűzemberkét? Hogyan esett le asztalukról egy morzsa? És hogy mi minden történt még Mohával és Páfránnyal miféle bonyodalmakba és mulatságos helyzetekbe csöppentek, azt bizonyára minden olvasó és tévénéző érdeklődve fogadja.

Václav Čtvrtek - Manka
Ismét ​veszély fenyegeti a Ráholec-erdőt. De ki védi meg az erdei szarvasokat a jicíni herceg pusztító vadászszenvedélyétől, ki óvja meg az erdő fáit a kapzsi főerdész túlkapásaitól, ha Rumcájsz nagylábujjában kárt tett a prachovi sziklák óriása? Rumcájsz hűséges párja, Manka indul útnak ilyenkor, hogy bebizonyítsa, ha Jicínben igazán nagy a baj, azon csak egy asszony tud segíteni. Csibészke közben szépen kitanulja a rablófogásokat, hogy apjához, Rumcájszhoz hasonló igazságos zsivány váljék belőle. A népszerű cseh rajzfilm hőseivel ezúttal könyvünk lapjain találkozhat felnőtt és gyerek. 6 éven felülieknek

Václav Čtvrtek - Rumcajsz ​kalandjai - Csirizár és Csipisz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Václav Čtvrtek - Radek Pilar - Rumcájsz
Kedves ​gyerekek! Leporellónk színes képeit lapozgatva ismét találkozhattok Rumcájsszal, Mankával és Csibészkével, a televízióból is jól ismert mesefigurákkal.

Václav Čtvrtek - Rumcájsz
A ​televízió képernyőjéről is jól ismert cseh mesehős, Rumcájsz tisztességes életre vágyik, de ezt csak az emberektől távol, egy erdei zsiványtanyán találja meg, ahol boldogan éldegélnek feleségével, Mankával. Václav Čtvrtek népszerű meséi Rumcájsz zsiványos csínytevéseiről szólnak, amelyek igazságot szolgáltatnak Jičinben, és rendet teremtenek a fölfordult világban. Rumcájsz történeteit Radek Pilař közkedvelt rajzai illusztrálják.

Václav Čtvrtek - Pajzán ​mesék és csodák
A ​cseh gyermekirodalom fényes emlékű klasszikusa, Václav Čtvrtek az uraságok orra alá rendszeresen borsot törő leleményes Rumcájsz vagy a két mulatságos erdei manó, Moha és Páfrány megteremtőjeként vált népszerűvé. jelen kötet azonban - magyarul a második, bővített kiadás - kevésbé ismert oldaláról, felnőtteknek szóló mesék pajzán szerzőjeként mutatja be az írót.

Kollekciók