Ajax-loader

Jane Goodall könyvei a rukkolán


Jane Goodall - A ​remény magvai
Jane ​Goodall gyermekkora óta különleges viszonyt ápol a növényekkel, élete során pedig a grönlandi tundráktól a Namib-sivatagon át a kongói esőerdőkig számtalan érintetlen vadonban járt. Biológusként tudja, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. Ezért szól a baljós jelenségekről, így a természeti erőforrások gátlástalan kifosztásáról, a biokalózkodásról és a mértéktelen erdőirtásról is. Bár a helyzet komor, Goodall szerint reményt adhat, ha minél több ember ráébred: ő maga is tehet valamit a változásért. A remény magvai azok, akik harcolnak az esőerdők pusztítása ellen, vagy a régi kultúrfajták megőrzéséért. És minél többen válnak a remény magvaivá, Goodall könyve annál inkább betölti küldetését.

Jane Goodall - Grund ​zur Hoffnung
Als ​junge Frau war Jane Goodall hauptsächlich für ihre bahnbrechende Feldforschung mit den Schimpansen von Gombe in Afrika bekannt. Goodalls Arbeit war schon immer umstritten, hauptsächlich deswegen, weil sie mit der Tradition der wissenschaftlichen Forschung brach, indem sie sinnvolle Beziehungen zu ihren "Forschungsobjekten" aufbaute und deren Leben genauso respektierte, wie das Leben anderer Menschen. Heute, im Alter von 60 Jahren, bricht sie immer noch mit der wissenschaftlichen Tradition und erzählt, wie sich ihre Forschungsarbeit und ihre Naturschutzeinrichtungen auf der ganzen Welt auf ihre, bereits als Kind empfundene, Berufung und ihre spirituellen Überzeugungen als erwachsene Frau gründen. Reason for Hope ist ein flüssig geschriebener Lebensbericht, der sich nicht scheut, den Realitäten der Umweltzerstörung, des Tiermißbrauchs und des Völkermords ins Gesicht zu schauen. Als Gegenmittel zum Gift der Verzweiflung bietet Goodall jedoch konkrete Beispiele für die Gründe, warum sie den Glauben nicht verloren hat. Sie beschreibt zum Beispiel die spirituelle Erleuchtung, die ihr während eines Besuchs im Konzentrationslager Auschwitz widerfahren ist, und ihren Mut angesichts der Gefangenschaft von Schimpansen in medizinischen Labors. Und sie widmet ein ganzes Kapitel den Menschen, den Firmen und den Staaten, die das Richtige tun. Aber vor allem bietet sie ein wunderschön geschriebenes Plädoyer dafür, warum jeder einen Grund zur Hoffnung finden kann -- und soll. -- Gail Hudson

Jane Goodall - Az ​ember árnyékában
Jane ​Goodall a világ egyik leghíresebb etológusa, szenvedélyes csimpánzkutató leghíresebb könyvét tartja kezében a kedves olvasó. Goodall rendkívül szemléletesen és élvezetesen írja le a csimpánzok életét.

Jane Goodall - Phillip Berman - Amíg ​élek, remélek
Jane ​Goodallt a magyar olvasók ismerhetik már, hiszen az emberszabású majmok viselkedésének kutatásáról, tanzániai csimpánzmentő akcióiról több dokumentumfilm és publikáció látott napvilágot. Az Amíg élek, remélek c. könyve megrendítő memoár, melyben Goodall saját - mindennaposnak nem nevezhető - életéről és lelki utazásairól ír. Jane-t már kisgyermekként elbűvölte minden élőlény. A dzsungel könyve és a Tarzan-regények a kislány alapolvasmányai közé tartoztak. Az egyetemen a híres paleontológus, Louis Leakey mellett kapott munkát, majd az ő tanácsára vonult el az őserdőbe, és Gombében folytatta megfigyeléseit a csimpánzok körében. Beszámolóit a tudományos világ nagy érdeklődéssel fogadta.

Jane Goodall - Marc Bekoff - Az ​utolsó pillanat
A ​két világhírű viselkedéskutató, Jane Goodall és Marc Bekoff összeállította azt a tíz parancsolatot, amelyet a bolygó gondnokaiként tiszteletben kell tartanunk. Szenvedélyesen és meggyőzően érvelnek amellett, hogy ha működtetjük e parancsolatokat az életünkben, akkor a Föld és valamennyi lakosa képes lesz harmonikusan együtt élni.Az utolsó pillanat kiterjeszti az állatokkal együtt élő ember kötelezettségeit - hiszen természetesen mi, emberek is az állatvilág részei vagyunk -, mert arra szólít fel, hogy tiszteljük az élőlények közötti kapcsolatrendszert, amikor az élőlényekkel való törődést tanuljuk, és becsüljünk meg minden fajt.

Jane Goodall - Reason ​for Hope
Dr. ​Jane Goodall's revolutionary study of chimpanzees in Tanzania's Gombe preserve forever altered the very, definition of humanity.Now, in a poignant and insightful memoir, Jane Goodall explores her extraordinary life and personal spiritual odyssey, with observations as profound as the knowledge she has brought back from the forest.

Jane Goodall - In ​the Shadow of Man
This ​best-selling classic tells the story of one of the world's greatest scientific adventures. Jane Goodall was a young secretarial school graduate when the legendary Louis Leakey chose her to undertake a landmark study of chimpanzees in the wild. In the Shadow of Man is an absorbing account of her early years at Gombe Stream Reserve, telling us of the remarkable discoveries she made as she got to know the chimps and they got to know her. This paperback edition, illustrated with 80 photographs, includes an introduction by Stephen Jay Gould and a postscript by Goodall. During Goodall's forty years of studying chimpanzees, she has become one of the world's most honored scientists. She tells of the later years in THROUGH A WINDOW, also available in Mariner paperback. AFRICA IN MY BLOOD: AN AUTOBIOGRAPHY IN LETTERS tells the story, through her letters, of childhood through the early years at Gombe.

Jane Goodall - Nálatok ​vannak még állatok?
A ​világhírű csimpánzkutató új könyvéből megtudhatjuk, hogyan próbál a természet alkalmazkodni napjaink megváltozott körülményeihez, és megismerhetünk néhány olyan férfit és nőt, akik elszántan és a nehézségekkel nem törődve, akár hosszú évtizedeken keresztül dolgoznak azért, hogy egyes állatfajokat megmentsenek a kihalástól. Jane Goodall magával ragadó stílusú könyve mindannyiunkat ráébreszt arra, milyen sokat számít akár egyetlen ember szenvedélye és kitartása, és mennyi mindent tehetünk akár mi magunk is a természet sokszínűségének megőrzéséért. Igazán lelkesítő olvasmány, aktív és passzív természetvédők számára egyaránt! - Kirkus Reviews Jane Goodallnak nincsenek illúziói. Tisztában van vele, hogy az állatok megmentéséért vívott csatában eddig több a veszteség, mint a nyereség, de az elért sikereket mindenképpen lelkesítő megismerni. - Publishers Weekly

Hugo van Lawick - Jane Goodall - Ártatlan ​gyilkosok
"Még ​mindig világosan emlékszem arra a napra, amikor a tanzániai Ngorongoro-kráterhez értünk, hogy munkához lássunk. A kráter peremén megálltunk, hogy inni adjunk kilenc hónapos fiunknak. Amint Hugo kikapcsolta a motort, mi is részeivé váltunk annak a kísértetvilágnak, amelyben addig csak átutazók voltunk. A lassan gomolygó fehér felhőfátyol körülvette az autót, és nem láttunk egyebet, mint néhány fa elmosódó körvonalát és az út szélén a nedves füvet. Ha csupán turisták vagyunk, örökre elszalasztjuk az alattunk elterülő vad vidék nagyszerű látványát. S ha életünk más úton halad, soha nem ismerjük meg _Mrs. Brown_ (az öreg hiénaanya), _Jason_ (az aranysakál) vagy _Genghis_ (a falkavezér vadkutya) színes egyéniségét. A tájképhez hasonlóan ők is rejtve maradtak a felhők alatt, mégis ott voltak, aludtak és játszottak, vadásztak és öltek, párosodtak és szaporodtak - élték mindennapi életüket."

Jane Goodall - A ​remény gyümölcsei
A ​közismert tudós, aki alapjaiban változtatta meg a főemlősökről alkotott nézeteinket és az állatvilággal való kapcsolatunkat, most egy rendkívül fontos és személyes téma felé fordítja a figyelmét - kiáll egy fenntarthatóbb, egészségesebb világért. Provokatív és bátorító könyvében Jane Goodall harsonaszóval figyelmezteti a nyugati világot a veszélyekre. Arra ösztönöz, vizsgáljuk meg alaposan az ételt, amit készítünk és fogyasztunk - és megmutatja, milyen könnyű javítani a helyzeten.

Kollekciók