Ajax-loader

Elliott Roosevelt könyvei a rukkolán


Elliott Roosevelt - Mrs. ​Roosevelt gyilkost keres
"- ​Meg kell tudnunk, ki hívta fel - szólalt meg Adriana. - És azt is, hogy mint mondott neki. Mrs. Roosevelt homloka ráncba szaladt. - Mit mondhatott neki, ami rávitte, hogy... - ...megölje magát, és ezt tegye anyámmal - csóválta fejét Bob. - Nem hiszem el.. - Nem hisszük el - szakította félbe Adriana. - Nem hisszük, hogy kiugrott az ablakon! Mrs. Roosevelt közelebb hajolt. - Arra célzol, hogy kidobták? - kérdezte suttogva. - Igen. Kidobták. - szögezte le Adriana."

Elliott Roosevelt - Gyilkosság ​tálalva
Egy ​ismeretlen hulla a Fehér Ház hűtőkamrájában! Aztán nemsokára még egy! Mindez 1941 karácsonyán, amikor az Egyesült Államok éppen csak hogy belépett a háborúba, és amikor ott vendégeskedik népes kísérete élén Sir Winston Churchill is, az angol miniszterelnök. Vajon kik az ismeretlen halottak? Kémek, rablók, merénylők? És ki végez sorra az ismeretlen behatólókkal? Miért? A szerző a nagy elnök, F. D. Roosevelt fia, a rejtély kulcsát pedig maga a First Lady, az elnök felesége találja meg. És hogy megtörtént-e mindez? Ki tudja?

Elliott Roosevelt - Apám ​így látta
1882-ben ​New Yorkban megszületett Franklin Delano Roosevelt, aki az Amerikai Egyesült Államok 32. elnöke volt 1932-től 1945-ig. Kül- és belpolitikailag egyaránt nehéz időkben 12 éven át kormányozta az Egyesült Államokat. Ő volt az első, és egyben egyetlen elnök, aki négyszer jelöltette magát - sikeresen. 1928-tól New York állam kormányzója a gyermekbénulásban szenvedő, demokrata Roosevelt volt. 1932-ben választották először elnökké. 1933-ban "New Deal" programjával úrrá lett a világgazdasági válságon: jelentős állami hiteleket folyósított, intézkedéseket hozott a munkanélküliség csökkentésére, állami vállalatokat létesített, elektrifikálási programot hirdetett, valamint a szakszervezeteknek biztosította a szabad tevékenységet, bevezette az aranykivitel tilalmát. A diktatúrák elleni küzdelemben az Egyesült Államok az elszigetelődés helyett Nagy-Britannia és a Szovjetunió oldalán belépett a második világháborúba. A második világháború kitörése után (az USA semlegessége ellenére) jelentős fegyverszállítmányokkal segítette a szövetségeseket. 1941-ben Churchill, angol miniszterelnökkel közzétették az Atlanti Chartát. December 7-én a Pearl Harbort ért japán támadás után az Egyesült Államok is belépett a háborúba. Ettől fogva Roosevelt tántoríthatatlanul küzdött a tengelyhatalmak ellen.

Kollekciók