Ajax-loader

Bärnkopf Zsolt könyvei a rukkolán


Bärnkopf Zsolt - A ​gondolkodás könyve
Napjainkban ​az "értelem korát" éljük. Alapvető fontosságú tehát, hogy a mélyére hatoljunk gondolkodásunk rejtelmeinek és szembesüljünk számos olyan jellemzővel és összefüggéssel, amelyek egészen más megvilágításba helyezik értelmünk működését és szerepét, mint azt az általános elképzelések alapján várnánk. Bärnkopf Zsolt első könyve az érzelmek területével foglalkozik, e témakörhöz azonban szervesen kötődik gondolataink világa, ezért erről szól e második könyv.

Bärnkopf Zsolt - Az ​érzelmek könyve
Kedves ​Olvasó! 1. Fontosnak tartja-e, hogy a lehetőségeihez képest a leginkább minőségi életet éljen, és ennek eléréséért személyesen is változzon? 2. Érezte már magát olyan helyzetben, amikor az érzései teljesen lekötötték az energiáit, elragadták , vagy elhamarkodott döntésbe vitték? Ha mindkét kérdésre igennel válaszolt, akkor Önnek készült ez a könyv. Korunk egyre elfogadottabb felfedezése az érzelmi élet fontossága. Ma már a vezetők legfontosabb képességének nem az intelligenciájukat, vagy a fölkészültségüket szokás megnevezni, hanem az EQ értéküket, az érzelmi érettségüket.

Bärnkopf Zsolt - Az ​érzelmektől a kommunikációig
Belső ​mozgatórugóink, szükségleteink, vágyaink, céljaink érzelmeinken keresztül kerülnek kifejezésre. Érzelmeink mutatják meg azt is, hogy a dolgok mit érnek számunkra. Gondolkodásunk segítségével az érzelmek által hordozott tartalmat a külvilágról összegyűjtött ismereteinknek – és az ezekből kialakított világképünknek – megfelelő formában tudjuk megfogalmazni. Az egész rendszer mozgatóit tehát a szükségletek alkotják, amelyek a vágyakban alakulnak irányokká, az érzelmekben célokká, a gondolatokban formát öltenek és a kommunikáció során kifejezésre kerülnek. Az emberi szellem működésének e három összetevőjét, az érzelmeket, a gondolkodást és a kommunikációt, illetve ezek összefüggéseit mutatja be Bärnkopf Zsolt új könyve. A könyv fejezeteihez feladatok, kérdőívek is tartoznak. Ezek segíthetnek tisztázni a magunkról kialakult, kialakított képet, és megkönnyítik, hogy ezen érdemben változtatni tudjunk. De a teszteknek nem célja, és nem is lehetősége, hogy teljesen tárgyszerű, megkérdőjelezhetetlen és ítéletként alkalmazható megállapításokat tegyen.

Bärnkopf Zsolt - A ​kommunikáció könyve
Napjainkban ​lépten-nyomon a kommunikáció témakörébe ütközünk. Néha már úgy tűnik, mintha minden e körül forogna, az üzleti élet, a társadalmi élet, sőt a családi élet is. Ezért éreztem úgy, hogy szükség van egy olyan kötetre, amely az alapokat, a kommunikáció helyét, szerepét, mibenlétét, működését veszi szemügyre. Úgy tartom, hogy az egészséges szellemben három összetevő szükséges a helyesen kezelt érzelmek, a kiegyensúlyozott, de rugalmas gondolkodás és a hatékony kommunikáció. Az előző kötetekben foglalkoztunk az érzelmek és a gondolkodás világával. Szellemi folyamataink azonban a kommunikációval válnak teljessé, ezért szól erről a könyv.

Kollekciók