Ajax-loader

Bogdány Ferenc könyvei a rukkolán


Bogdány Ferenc - Képes ​német nyelvkönyv gyermekeknek 2.
Ez ​a nyelvkönyv folytatása a kezdőfokú "Képes német nyelvkönyv gyermekeknek" c. könyvnek. Ennek a könyvnek a szókincse, a nyelvtani anyaga és a tematikája módszeresen kapcsolódik az első részhez. Az első rész szókincsét kb. 400 új szóval bővítettük. Számos vers, dal, fejtörő játék és közmondás teszi a tanítási anyagot élményszerűvé és szórakoztatóvá.

Bogdány Ferenc - Czéhmester István - Fülei-Szántó Endre - Német nyelvkönyv
Készült a művelődésügyi miniszter rendeletére, a Művelődésügyi Minisztérium Közoktatási Főosztálya és az Országos Pedagógiai Intézet irányításával

Aszalós Károly - Bogdány Ferenc - Hidas Hédi - Kiss Ilona - L. Merényi Zsuzsa - Nádasi Ferenc - Lugossy Emma - A ​balettművészet felé...
Elnémul ​az utolsó hang a hegedűn, és Odette, a megigézett-igéző hattyúlány, előrehanyatlik. A test vonala dőlten fut előre. Még egy hang - tompa dobbanás - és mint utolsó kis reményfoszlány, lehull a kéz... Mennyi költészet van ebben a mozdulatban, mennyi kifejező erő! Sokan megcsodálják a Hattyúk tava és más balettek előadását, de nagyon kevesen ismerik azt az utat, amelyet a balettnövendék végigjár, amíg művész lesz belőle. Könyvünk, amely a Balett Intézet fennállásának tizedik évforulójára jelent meg, elvezeti a balett rajongóit és az érdeklődő olvasókat az iskola kulisszái mögé, ahol dióhéjban megismerhetik a táncművész-képzés műhelytitkait, a növendékek életét és munkáját, s nem utolsósorban azokat a művészeti és pedagógiai módszereket, amelyekkel az Intézet balettmesterei immár nemzetközi viszonylatban is előkelő hírnevet szereztek maguknak a táncoktatás terén. A sok-sok fényképpel illusztrált könyvet az Állami Balett Intézet mesterei és tanárai írták.

Bogdány Ferenc - Juhász Ferenc - Kati, ​Péter meg a többiek
Rólatok ​van szó ebben a könyvben, kedves Katik, Péterek meg a többiek! Örömeitekről, szórakozásotokról, kirándulásról, iskoláról, súgásról, pontosságról, barátságról, az illik - nem illikről, az összetartásról, a becsületről... egyszóval mindenről, ami csak adódhat az életben. Vidám könyv ez a "Kati, Péter meg a többiek", sokat nevettek majd rajta, de tanulhattok is belőle. Jó tudni, például, hogy mit nem szabad evés közben: vihogni, csámcsogni, szuszogni, krákogni stb. De nem folytatjuk, kicsit félrevezető is lenne, mintha csupán efféléről lenne szó a könyvben. Aki elolvassa, úgyis meglátja.

Bogdány Ferenc - Kevés ​szóval németül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bogdány Ferenc - Egri Jánosné - Horváthné Bánky Dóra - Francia ​nyelvkönyv VI.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bogdány Ferenc - Képes ​német gyermekeknek
Amikor ​tárva-nyitva állnak az "ablakok" az ifjú emberkék fejében, s friss agyuk korlátlanul habzsolja a világ információit, akkor még szinte észrevétlen, játékos könnyedségű a nyelvtanulás is. Kis megszorítással azt mondhatnánk, hogy egyidejűleg akár 3-4 nyelvet is képes magáévá tenni a gyermek 6-8 éves koráig, amíg tehát nyitva állnak a később már fokozatosan záródó "ablakok". S ugye milyen nehéz nyitogatni később a beragadt ablakszárnyakat?... Ha 20-30 évesen akar valaki nyelvet tanulni. Bizony, gyermekkorban együttesen lehet megtanulni akár több nyelvet is - pl.: az "asztal" szó mondjuk angol, német, francia megfelelője szinonímaként rögződhet a nyelvünk hegyére. (Szinte az anyanyelvvel együtt tanulva, hallva, ellesve, utánozva a környezetet, a hangszalagot, a könyvet, a tanárt.)

Bogdány Ferenc - Pálfy Miklós - Francia ​nyelvtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók