Ajax-loader

Kiss Attila könyvei a rukkolán


Kiss Attila - Historia ​Kumanorum
A ​tudományos ismeretterjesztő igénnyel megírt könyvben a kunok múltját ismerhetjük meg egy elképzelt reneszánsz kori kun írástudó elmondásában, a kun nép nézőpontjából. Végigkövethetjük népének történetét, harcokkal teli vándorlásait ázsiai őshazájától a Kárpát-medencéig. A korabeli kódexek és krónikák stílusában írt könyvből megtudhatjuk többek között azt is, hogyan éltek a kunok, miként illeszkedtek be új hazájukba, és milyen szerepet játszottak a tatárjárás korában. Nyomon követhetjük háborúikat Oroszország fejedelemségei, illetve a Keletrómai Birodalom ellen, s találkozhatunk olyan jelentős képviselőikkel, mint Kun László királyunk, vagy az Egyiptom szultánjává lett rabszolgafiú, Bajbarsz. Kiss Attila, az Altináj, a Medveszív, az Ambultan utazása és a Gesta Avarorum szerzője középkori történetírók munkáiból merítve fűzte össze a történeteket, melyeket eredeti kun versekkel, ujgur és kipcsak nyelvű eposzokból vett idézetekkel színesített. A gazdagon illusztrált könyv érdekes olvasmánya lehet a történelmünkkel most ismerkedő ifjú olvasóknak, csakúgy mint a történelem eleddig kevésbé ismert eseményeire nyitott felnőtteknek.

Alfred Bernhard-Walcher - Kiss Attila - Szilágysomlyó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Attila - Takácsné Bolner Katalin - Pál-völgyi-barlang
Budapestet ​méltán nevezzük a barlangok fővárosának: mindmáig a világ egyetlen olyan fővárosa, amelynek a lakóterülete alatt barlangok, sőt jelentős kiterjedésű, különleges képződményekkel díszített barlangrendszerek találhatók. Ráadásul ezek a barlangok nemcsak elhelyezkedésük és méretük, de keletkezés módjuk szokatlan volta révén is kiemelkedő helyet foglalnak el hazánk természeti értékei között. Budapest idő szerint ismert mintegy 200 barlangját ugyanis azoknak a mélyből feltörő hévforrásoknak az ősi alakították ki, amelyek ma a Duna mentén fakadva a főváros híres gyógyfürdőit táplálják. A Budai Termálkarszt - azaz az aktív melegforrások, a hajdani forráskilépési pontokat jelző forrmásmészkő-lerakódások és a barlangok együttese - e jelenségcsoport nemzetközileg elismert típusterületének számít; amely remélhetőleg sikerrel pályázik a Világörökség címre is. A budai barlangok leglátványosabb képviselői a főváros II. és III. kerületében, a Hármashatár-hegycsoport lábánál elterülő Szépvölgy-Rózsadomb felszíne alatt rejtőznek, ahol az öt legnagyobb rendszer együttes hozza már a 30 km-t is meghaladja. E nagy barlangok közül is a legismertebb a két kerület határán, a Szépvölgyi út 162.sz. alatti felhagyott kőfejtőben nyíló a Pál-völgyi-barlang, ami a nagyközönség számára is látogathatóvá tett szakaszai már a húszas-harmincas években a turisták kedvelt célpontjának számított. Egyike volt hazánk azon alig kéttucat barlangjának, melyeket a barlangok általános védettségének kimondása előtt, már 1944-ben védelem alá helyeztek, ám valós méreteire és jelentőségére csak az utóbbi 20 év kutatásai derítettek fényt: az addig csupán 1200 m hosszban ismert járatrendszer jelenlegi, 13,3 km-t is meghaladó kiterjedésével - az Aggteleki Baradla-barlang mögött - hazánk második leghosszabb barlangjává lépett elő.

Nagy Ildikó - Kiss Attila - Laci ​vagyok...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Attila - Ambultan ​utazása
Valamikor ​réges-régen, a keleti pusztákon élt egy ifjú, aki hűséges lovának nyergében hosszú utat tett meg, hogy megszerezze az aruvát, a kígyómarást gyógyító virágot. Vándorlása közben régi mondákra emlékezett: az idők hajnalán született első asszonyra, a napot elnyelő sárkányra, a testvérháborúkra és a nemzetségek közötti véres harcokra, a mesebeli óriásmadár tetteire. A Szent Hegy bércein lakó istenek azonban nem kívántak osztozni senkivel az aruva erején, Ambultan hiába indult a csodás növényért. Vajon elég-e a varázslat ereje, hogy az egyszerű ifjú szembeszálljon a hatalmas istenek uralmával?

Kiss Attila - Elsüllyedt ​palota
A ​Elsüllyedt palota ízig-vérig mai szereplői rejtélyes dolgokkal találkoznak, melyek megváltoztatják az életüket: titokzatos doboz, szellemekkel teli galambdúc, gondolkodó ecetfa, árral szemben úszó, üzenetet tartalmazó palack... Akinek akad elég bátorsága egy utazáshoz a titkok és az érzelmek világába, ne késlekedjen, olvassa az Elsüllyedt palotát!

Előd Réka - Kiss Attila - Fedezze ​fel a Pál-völgyi-barlangot!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Előd Réka - Kiss Attila - Tomcsányi Zsófia - Fedezze ​fel a Szemlő-hegyi barlangot!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Attila - Baranya ​megye X-XI. századi sírleletei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Garam Éva - Kiss Attila - Goldfunde ​aus der Völkerwanderungszeit im Ungarischen Nationalmuseum
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Attila - Gesta ​Avarorum
Az ​Altináj és a Medveszív írójának új könyve az avarok történetébe avatja be olvasóit - ifjút és felnőttet egyaránt. A Képes Krónika mintájára készített különleges kötet egyszerre hiteles történelmi tabló és képeskönyv, mely a Kárpát-medencében évszázadokig élő avar népcsoport - sokak szerint elődeink - valós története. A képzeletbeli krónikás, Allogenész köpönyegébe bújva Kiss Attila időutazásra invitálja olvasóit, melyből kiderül: az Elveszett krónika a magyar köztudatból tűnt el... A szerző szavaival: "... csupán a forrásokat kell felkutatnom, hogy megtaláljam. Nézzétek hát a képeket, és olvassátok érdeklődéssel az immáron megtalált krónikát, mely az avarok történetéről szól!"

Garam Éva - Kiss Attila - Népvándorlás ​kori aranykincsek a Magyar Nemzeti Múzeumban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Attila - Medveszív
"A ​medve szíve mélyén ember, az ember pedig medve. A gyermekeim egy új nemzetség alapítói lesznek, amely nemzetség nagy néppé lesz majd - emberi testtel, de medveszívvel." E szavakkal búcsúzik a regényben a finnugor népek mitikus állata, s a nemzetség, amelyről beszél, a magyar nép őse volt. Csábán története folytatódik a kötetben, s mialatt az olvasó hiteles képet kap a hét törzs szövetségének mindennapi életéről, az ősmagyar hitvilág mondái valósággal életre kelnek a könyv lapjain. A kötet a nagy sikerű történelmi ifjúsági regény, az Altináj folytatása.

Kiss Attila - Altináj
A ​keszi törzs több mint ezer évvel ezelőtt a Don-Donyec vidéki pusztában élt, szövetségben hat másik törzzsel. Közöttük nő fel Csábán, a pásztorfiú. Apja egy kiscsikót ajándékoz neki, Altinájt, aki csodálatos paripává cseperedve megnyeri a Nagy Vásáron rendezett lovasversenyt. Az apa eladja a lovat, mire Csábán a keresésére indul. Egy öreg sámán óvja lépteit, egy boszorkány a szolgálatába fogadja, s Korkutáj, a medvekoponyás rémalak is többször keresztezi útját. Csábán végül lótolvajok fogságában akad rá Altinájra, és úgy tűnik, hiába tette meg a hosszú utat...

Kollekciók